seoBIH wrote:Kakve veze ima islam i ulaganje? Nije kladionica, nije kamata. Nista se ne razlikuje od kupovine stvari za radnju i prodaju po vecoj cijeni.
Ja na ovo gledam kao na dvije moguce stvari:
1. to sto ti govoris - da je ovo samo kupi jeftinije prodaj skuplje - sto je dozvoljeno i evo kolega Pitar_na_motoru je slicno objasnio
2. da je slicno kocki iz vise razloga
- jer nije bas da kupujes robu pa je dovezes u svoju prodavnicu i prodas malo skuplje, ili kupis stan pa renoviras i prodas skuplje
- vuce mi na kladionicu zato sto apsolutno nemas pojma kad i sta ce se desiti sa coin-om, mozes se samo nadati i pretpostavljati na osnovu nekih svojih zakljucaka, kao u kladionici kad odigras na neki klub i mozes se samo nadati da ce pobjediti jer si zakljucio na osvnovu nekih parametara
Kao sto rekoh gore, ne znam koja je opcija tacna zato pitam ako je neko mozda naletio i istrazivao s tog stanovista. Ove nervozne nisam imao u planu kad sam pitao, pa sam mislio da nece ni odgovarati jer su previse zadubljeni u pracenje pada i rasta. Da ponovim, ja ne tvrdim da je zabranjeno s islamskog stanovista jer ne znam da li je ili nije. I jos jednom za ovog gore sto govori da se nadam da ce BTC propasti, da li se ti nadas da ce zemljotres srusiti zgradu u kojoj imas stan? I ja imam par stotina coin-a (vrijednost oko par hiljada KM) pa mi bas nije u interesu da 'propadne'