MikroBelaj wrote:Alfons Kauders wrote:
Ja fakat mislio ovo neka standardna srbska predizborna igra.
Ali ako Rusi otvoreno najavljuju sukobe... Jebiga ljudi, toplo vam savjetujem da se pocnete pripremati za rat (ne u smislu NVZ teme, vec istinski).
Inace od rata do danas nisam drzao nikakvo oruzje u kuci, jer ono - koji ce mi kurac?
To ce se uskoro promijeniti, jer postaje jasno da se od ovih divljaka moze svasta ocekivati.

Samo se treba drzat blizu skladista,zlu ne trebalo

Eto sta vam ljudi kaze je iskustvo iz prve ruke.
Sreca pa ciste put radi bolnice... Ima i par malo van grada.
Uglavnom, oruzja u kuci nemam, niti imam potrebe za njim.
Ali ako zatreba, znam gdje ga ima, kao i ostalih 3 miliona nesretnika u zemlji.
Kao dodatni bonus - mi trenutno imamo oko 16,500 tona viska naoruzanja, pa sracunajte koliko tu ima igracaka... Jer OS BiH ukupno na brojnom stanju nemaju toliko, tj vjerovatno ni pola te cifre.
Radi se o desetinama hiljada komada ispravnog naoruzanja, i puno vise neispravnog (koje se takodjer moze osposobiti ili iskoristiti). Imamo pun kurac prastare municije i eksplozivnih sredstava. Svasta od igle do kamiona, pa i aviona. Srecom masa toga je neupotrebljiva, neces upaliti tenk ili avion koji lezi negdje 20 godina, pa ne predstavlja prijetnju. Ali kalas predstavlja, i ne treba mu odrzavanje, ne treba mu nista - ko zohar.
Nista od tog nemamo na brojnom stanju, jer se smatra otpadom, tj unistava se, ali to ide presporo.
Kako god, ko god kaze da se "nema cime" ratovati je neinformisan ili budala. To je doslovno bure baruta. A to sto je staro i neupotrebljivo... Pa i u proslom ratu su po nama trehale granate iz drugog svjetskog, znaci mogu i ove iz Titinog vakta. Dovoljno je da je trecina upotrebljiva da imamo kvalitetan cirkus.
I eto s cim se budale igraju, krv im jebem.