- NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post Reply
Duka Dizel

#3026 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Duka Dizel »

prog321 wrote: Nonsense.
Sve do sredine 93 srbijanske specijalne snage koje ce postati crvene beretke aktivno su učestvovale u ratu u Hr i BiH.
U stvari je istina obrnuta.
Od nekih paravojnih formacija sa Hr i BiH ratišta, nastala je kasnije jedna srbijanska specijalna jedinica, poznata kao JSO.
prog321

#3027 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by prog321 »

Skinite oči sa rtrs i procitajte izjave Legije, Arkanovaca i samih Frenkija i Stanisica.
Koliko su novca potrošili, oružja poslali da se lokalni Srbi obuče.
Nije to ništa više tajna.
Duka Dizel

#3028 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Duka Dizel »

prog321 wrote:
Duka Dizel wrote:
Mladića nije mogao smeniti ni Milošević.
Stanišić i Frenki jesu bili prvi ljudi DB-a Srbije i samim tim veoma moćni, ali ja samo repliciram ovom veteranu 5.korpusa, koji se malo zaneo i krenuo da veliča Frenkijevo vojno umeće.

Operacija Pauk.
Sve rečeno.

https://www.youtube.com/watch?v=ANM5buui1l4
Ma ja
Mladića koji je primao platu i dobio penziju u Srbiji nije mogao ni Milošević smjenuti?

Dobro. Vidim droga je jeftina :-)
Pa ne znam što ga nije smenio, kad ga je Mladić oterao u 3pm preko telefona.
Što nije smenio i njega i Karadžića kad su ga ponizili na onoj skupštini i odbili mirovni plan za kojeg je Milošević zalegao?
Tito_i_Partija

#3029 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Tito_i_Partija »

Alfons Kauders wrote:
Tito_i_Partija wrote: Rusi su se okurazili kad su vidjeli da pasivna EU i USA nista ne rade u vezi njihove aneksije Krima i masovnog tarenja pobunjenika u Siriji, tako da sigurno mozemo ocekivat' njihovo prisustvo ako izbiju sukobi kod nas. A od USA mozemo i naredne 4 godine ocekivat' pasivnost, zato sto im je predsjednik ruska marioneta.
Uzdaj se u se i u svoje Ruse

Ili Spkinje :wink:
Chelli vec sprema ruske zastavice i slike Putina za docek. :lol:
BISCANIN2

#3030 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by BISCANIN2 »

Frenki(Kobac) i Stanišić su dva mačka koji su znali ratovat, za 8 mjeseci rata uz autonomaše(prave ratnike) i legiju nanjeli su gubtike 5k veće nego svi srpski korpusi zajedno za 4iri godine ratovanja, prodali su nam dosta fora, ali smo i mi njima, tako da su skidali beretke, dio nižeg komandnog kadra je db je zijanio, sa naše strane posebno rahmetli Nanić je pravio zvrčke i fore. Druga dimenzija ratovanja. Poslije autonomije ratovanje sa Bosanskim četnicima je bila igra.

To je tako, i to se je vidjelo.
prog321

#3031 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by prog321 »

Duka Dizel wrote:[

Što nije smenio i njega i Karadžića kad su ga ponizili na onoj skupštini i odbili mirovni plan za kojeg je Milošević zalegao?
Ti to vjerujes ? Ne mogu vjerovati da sa odraslom osobom pricam.
Imas li tlinest godina ?
Alfons Kauders

#3032 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Alfons Kauders »

MikroBelaj wrote:
Alfons Kauders wrote: :shock:

Ja fakat mislio ovo neka standardna srbska predizborna igra.

Ali ako Rusi otvoreno najavljuju sukobe... Jebiga ljudi, toplo vam savjetujem da se pocnete pripremati za rat (ne u smislu NVZ teme, vec istinski).

Inace od rata do danas nisam drzao nikakvo oruzje u kuci, jer ono - koji ce mi kurac?

To ce se uskoro promijeniti, jer postaje jasno da se od ovih divljaka moze svasta ocekivati. :)
Samo se treba drzat blizu skladista,zlu ne trebalo :D :bih:
Eto sta vam ljudi kaze je iskustvo iz prve ruke. :D

Sreca pa ciste put radi bolnice... Ima i par malo van grada.

Uglavnom, oruzja u kuci nemam, niti imam potrebe za njim.

Ali ako zatreba, znam gdje ga ima, kao i ostalih 3 miliona nesretnika u zemlji.

Kao dodatni bonus - mi trenutno imamo oko 16,500 tona viska naoruzanja, pa sracunajte koliko tu ima igracaka... Jer OS BiH ukupno na brojnom stanju nemaju toliko, tj vjerovatno ni pola te cifre.

Radi se o desetinama hiljada komada ispravnog naoruzanja, i puno vise neispravnog (koje se takodjer moze osposobiti ili iskoristiti). Imamo pun kurac prastare municije i eksplozivnih sredstava. Svasta od igle do kamiona, pa i aviona. Srecom masa toga je neupotrebljiva, neces upaliti tenk ili avion koji lezi negdje 20 godina, pa ne predstavlja prijetnju. Ali kalas predstavlja, i ne treba mu odrzavanje, ne treba mu nista - ko zohar.

Nista od tog nemamo na brojnom stanju, jer se smatra otpadom, tj unistava se, ali to ide presporo.

Kako god, ko god kaze da se "nema cime" ratovati je neinformisan ili budala. To je doslovno bure baruta. A to sto je staro i neupotrebljivo... Pa i u proslom ratu su po nama trehale granate iz drugog svjetskog, znaci mogu i ove iz Titinog vakta. Dovoljno je da je trecina upotrebljiva da imamo kvalitetan cirkus.

I eto s cim se budale igraju, krv im jebem.
junior3

#3033 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by junior3 »

Eto koga zanima za malo veću cijenu da mu prodam PASP, na dozvolu naravno. :mrgreen:
Lincoln-Burrows

#3034 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Lincoln-Burrows »

junior3 wrote:Eto koga zanima za malo veću cijenu da mu prodam PASP, na dozvolu naravno. :mrgreen:
nemoj tako još je prerano za višu cijenu.
Duka Dizel

#3035 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Duka Dizel »

BISCANIN2 wrote:Frenki(Kobac) i Stanišić su dva mačka koji su znali ratovat, za 8 mjeseci rata uz autonomaše(prave ratnike) i legiju nanjeli su gubtike 5k veće nego svi srpski korpusi zajedno za 4iri godine ratovanja, prodali su nam dosta fora, ali smo i mi njima, tako da su skidali beretke, dio nižeg komandnog kadra je db je zijanio, sa naše strane posebno rahmetli Nanić je pravio zvrčke i fore. Druga dimenzija ratovanja. Poslije autonomije ratovanje sa Bosanskim četnicima je bila igra.

Kao prvo, Frenki nije Kobac.
Kobac je pukovnik Rajo Božović.
Kao drugo, Frenki i Stanišić nisu imali pojma o ratovanju. Ali su bili vrsni obaveštajci i znali su organizovati posao.

Kao treće, opšte je poznato i u Srbiji da je bihaćko ratište bilo Meka i Medina za šverc, da su grdnu lovu uzeli i Stanišić i Frenki i "crvene beretke" od 5.korpusa i na kraju krajeva da je u stvari najveća klanica bila u sukobu izmedju 5.korpusa i Babinih.
Duka Dizel

#3036 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Duka Dizel »

prog321 wrote:
Duka Dizel wrote:[

Ti to vjerujes ? Ne mogu vjerovati da sa odraslom osobom pricam.
Imas li tlinest godina ?
Šta ima da verujem, pa to je poznato.
Last edited by Duka Dizel on 17/01/2017 17:22, edited 1 time in total.
junior3

#3037 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by junior3 »

Lincoln-Burrows wrote:
junior3 wrote:Eto koga zanima za malo veću cijenu da mu prodam PASP, na dozvolu naravno. :mrgreen:
Dobro, ali opet ovaj ima papire ne moraš ga kriti po kući ili npr. štali. :mrgreen:
junior3

#3038 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by junior3 »

Duka Dizel wrote:
BISCANIN2 wrote:Frenki(Kobac) i Stanišić su dva mačka koji su znali ratovat, za 8 mjeseci rata uz autonomaše(prave ratnike) i legiju nanjeli su gubtike 5k veće nego svi srpski korpusi zajedno za 4iri godine ratovanja, prodali su nam dosta fora, ali smo i mi njima, tako da su skidali beretke, dio nižeg komandnog kadra je db je zijanio, sa naše strane posebno rahmetli Nanić je pravio zvrčke i fore. Druga dimenzija ratovanja. Poslije autonomije ratovanje sa Bosanskim četnicima je bila igra.

Kao drugo, Frenki i Stanišić nisu imali pojma o ratovanju. Ali su bili vrsni obaveštajci i znali su organizovati posao.

Kao treće, opšte je poznato i u Srbiji da je bihaćko ratište bilo Meka i Medina za šverc, da su grdnu lovu uzeli i Stanišić i Frenki i "crvene beretke" od 5.korpusa i na kraju krajeva da je u stvari najveća klanica bila u sukobu izmedju 5.korpusa i Babinih.
Ajmo biti realni, kad se oni ubijaju između sebe što bi se Srbi miješali tu? :mrgreen:
Uopšte ne treba da čudi podatak kako je više ginulo između babinih i 5 k.
argyle

#3039 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by argyle »

BISCANIN2 wrote: Za ovu rečenicu bi kod nas dobio grdnaE batine, skini taj grb sa avatara, ne sramoti ga. Izgleda da I TI NA BABU vučeš, imao je Babo u svojim redovima iz cijele bosne, i ti si od te fele izgleda. Babo voli pametnjakoviće.
Rezultati su mjerilo.
Kani se onog što ne razumiješ.
Djedovic, Babina desna ruka je porijeklom iz Kikaca, opcina Kalesija.

@SkyLimit nisu nam potrebne ove polemike. (sta bi trebali reci drugi korpusi? ili sta da kazemo mi o tome kako su '92 hapseni pripadnici Patriotske Lige po Tuzli, kako smo iz Kalesije otjerali Hajru Mesica rahmetli jer su se neki bojali srpske reakcije, ili kako se komanda 2. K ponekad ponasala macehinski prema odredjenim brigadama, tipa 1. Podrinsjkoj Muslimanskoj).
Ti nastavi sa materijalom o 2. K, neka Biscanin navrati i malo vise sazna i o nasim krajevima i o tome kako su na Kalesijskom - Teocanskom - Majevickom ratistu ginuli agresorski komandanti, tipa Zoran Obrenovic Azdaja (kom Belih Orlova), Branko Pantelić Panter (Panteri Bijeljina), Bosko Peric Pesa (Specijalna jedinica VRS Pesa Brcko), ranjen Mitar Maksimovic Mando.
Ili kako je Arkan zaustavljen na Celicu,

a Mladic na Teocaku.

Alfons Kauders wrote: Na spratu imam bajonet koji je jedan od njih zaboravio...

Mada... Nece mu vise trebati :)
hocemo sliku :D
Alfons Kauders

#3040 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Alfons Kauders »

Lincoln-Burrows wrote:
Apsolutno! Sad treba samo uzimati na veliko ili planirati kako odraditi skladista. :D

Pa da onda malo ja stranackim supcima prodajem puske za dvije milje... Ali eura... Onda im uzmem dva'es milja da ne idu na liniju... E onda... Onda ih strijeljam i vratim pusku.

Ukupni trosak 2KM - materijalna dobit 47500KM po osobi - nematerijalna korist za drustvenu zajednicu - nemjerljiva :)
MikroBelaj

#3041 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by MikroBelaj »

Alfons Kauders wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Apsolutno! Sad treba samo uzimati na veliko ili planirati kako odraditi skladista. :D

Pa da onda malo ja stranackim supcima prodajem puske za dvije milje... Ali eura... Onda im uzmem dva'es milja da ne idu na liniju... E onda... Onda ih strijeljam i vratim pusku.

Ukupni trosak 2KM - materijalna dobit 47500KM po osobi - nematerijalna korist za drustvenu zajednicu - nemjerljiva :)

Trebal ti adjutant :D
Alfons Kauders

#3042 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Alfons Kauders »

MikroBelaj wrote:
Alfons Kauders wrote:

Znam da si kvalifikovan.

Nisi Sarajlija ni Hercegovac... (tj. neces me opljackat)

Fifti-fifti :)
MikroBelaj

#3043 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by MikroBelaj »

Alfons Kauders wrote:
MikroBelaj wrote:
Alfons Kauders wrote:

Znam da si kvalifikovan.

i'm in agree :-D
prog321

#3044 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by prog321 »

junior3 wrote:
Duka Dizel wrote:

Ajmo biti realni, kad se oni ubijaju između sebe što bi se Srbi miješali tu? :mrgreen:
Opsti fakt je da vas dvojica nemate pojma o cemu pricate.
Sverc je bio izgovor Manojlu MIlovanovicu sto nije zauzeo Bihac. Samo budale bi krenule na Buzim i to su znali srbijanski obevjestajci pa su tu poslali autonomase, koje su po receptu mupa rs prvobitno naoruzali i obucili.
Mislis da bi se oni jajari iz Kladuse mogli hrvati sa 505om da nisu bili izvrsno obuceni od crvenih beretki ?
Bili su toliko uspjesni da su koristili iste metode kao Nanic i jednom su ga bili okruzili kod Vrnograca . Zamalo je zaplatio glavom tu.
Abdicevci su bili izuzetno zilavi. Mnogo krvi je bespotrebno proliveno, Ali sve konce su vukli iz Beograda.
Bez sumnje najbolji oficiri VRS i SJK su bili upleteni u toj operaciji.
pirpa

#3045 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by pirpa »

Alfons Kauders wrote:
Znam da si kvalifikovan.

:lol: :lol: :lol:
155_mm

#3046 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by 155_mm »

Alfons Kauders wrote:
MikroBelaj wrote:
Alfons Kauders wrote: :shock:

Ja fakat mislio ovo neka standardna srbska predizborna igra.

Ali ako Rusi otvoreno najavljuju sukobe... Jebiga ljudi, toplo vam savjetujem da se pocnete pripremati za rat (ne u smislu NVZ teme, vec istinski).

Inace od rata do danas nisam drzao nikakvo oruzje u kuci, jer ono - koji ce mi kurac?

To ce se uskoro promijeniti, jer postaje jasno da se od ovih divljaka moze svasta ocekivati. :)
Samo se treba drzat blizu skladista,zlu ne trebalo :D :bih:
Eto sta vam ljudi kaze je iskustvo iz prve ruke. :D

Sreca pa ciste put radi bolnice... Ima i par malo van grada.

Uglavnom, oruzja u kuci nemam, niti imam potrebe za njim.

Ali ako zatreba, znam gdje ga ima, kao i ostalih 3 miliona nesretnika u zemlji.

Kao dodatni bonus - mi trenutno imamo oko 16,500 tona viska naoruzanja, pa sracunajte koliko tu ima igracaka... Jer OS BiH ukupno na brojnom stanju nemaju toliko, tj vjerovatno ni pola te cifre.

Radi se o desetinama hiljada komada ispravnog naoruzanja, i puno vise neispravnog (koje se takodjer moze osposobiti ili iskoristiti). Imamo pun kurac prastare municije i eksplozivnih sredstava. Svasta od igle do kamiona, pa i aviona. Srecom masa toga je neupotrebljiva, neces upaliti tenk ili avion koji lezi negdje 20 godina, pa ne predstavlja prijetnju. Ali kalas predstavlja, i ne treba mu odrzavanje, ne treba mu nista - ko zohar.

Nista od tog nemamo na brojnom stanju, jer se smatra otpadom, tj unistava se, ali to ide presporo.

Kako god, ko god kaze da se "nema cime" ratovati je neinformisan ili budala. To je doslovno bure baruta. A to sto je staro i neupotrebljivo... Pa i u proslom ratu su po nama trehale granate iz drugog svjetskog, znaci mogu i ove iz Titinog vakta. Dovoljno je da je trecina upotrebljiva da imamo kvalitetan cirkus.

I eto s cim se budale igraju, krv im jebem.
to sto kazes je za nuzdu. a da je bilo i jednog u bosnji da mu je 2006. bilo jasno da ce mo 2017. imati ovo sto i imamo pa da se je jos tad krenulo sa namjenskom industrijom kao sto je prije nekoliko godina kad je vec i svakom slijepcu bilo jasno kud ovo ide.

znaci imali bi skoro 10 godisnju proizvodnju vlastite puske za policiju, vojsku i civile. civilna verzija poluautomatska u kalibru 7.62x51 sa laHkom preradom na automatski rezim. cijena max. 500 markica i zrakova optika nekih 100 tinjak markica za clanove streljackih i lovackih drustava. i naravno municija po igmanovoj proizvodnoj cijeni za isto clanstvo.

imalo bi se danas izmedju 10.000 i 20.000 "lovaca" pod punom opremom. mislim da bi se i onima koji su spremni da se brane u slucaju novog sranja treba dati tu mogucnost a ne samo misliti na ove sto nece da se brane zbog bakira i SDA jer ih tako misle zajebati i nauditi im. ili?
BISCANIN2

#3047 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by BISCANIN2 »

Duka Dizel wrote:

Možda si u pravu, ja lično ne znam tačno ko se krije iza nika Kobac, zapamtio sam ga, znam da je imao jak naglasak, Srbijanski ili Crnogorski, raspitovoa sam se i dobio informaciju da se iza kobca krio Frenki.
Uglavnom ko da je bio bio je moćan i jako sposoban, i ispravno je tretirao zarobljenike.
junior3

#3048 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by junior3 »

prog321 wrote:
junior3 wrote:
Duka Dizel wrote:

Opsti fakt je da vas dvojica nemate pojma o cemu pricate.
Sverc je bio izgovor Manojlu MIlovanovicu sto nije zauzeo Bihac. Samo budale bi krenule na Buzim i to su znali srbijanski obevjestajci pa su tu poslali autonomase, koje su po receptu mupa rs prvobitno naoruzali i obucili.
Mislis da bi se oni jajari iz Kladuse mogli hrvati sa 505om da nisu bili izvrsno obuceni od crvenih beretki ?
Bili su toliko uspjesni da su koristili iste metode kao Nanic i jednom su ga bili okruzili kod Vrnograca . Zamalo je zaplatio glavom tu.
Abdicevci su bili izuzetno zilavi. Mnogo krvi je bespotrebno proliveno, Ali sve konce su vukli iz Beograda.
Bez sumnje najbolji oficiri VRS i SJK su bili upleteni u toj operaciji.
:lol:
Al' zato znaš ti, lik koji sve što zna- zna sa wikipedija i iz nekih priča što je čuo od nekog.
I naravno što je vidio na yt i to je za njega svetinja, čim je na yt istina je.
Ne da mi se odgovarati na tvoje gluposti.
I ne mogu se više sa tobom raspravljati jer mislim da se zajebavaš, ako se ipak ne zajebavaš onda si glup, ali vjerujem da se zekiš. :mrgreen:
BISCANIN2

#3049 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by BISCANIN2 »

argyle wrote:
BISCANIN2 wrote: Za ovu rečenicu bi kod nas dobio grdnaE batine, skini taj grb sa avatara, ne sramoti ga. Izgleda da I TI NA BABU vučeš, imao je Babo u svojim redovima iz cijele bosne, i ti si od te fele izgleda. Babo voli pametnjakoviće.
Rezultati su mjerilo.
Kani se onog što ne razumiješ.
Djedovic, Babina desna ruka je porijeklom iz Kikaca, opcina Kalesija.

@SkyLimit nisu nam potrebne ove polemike. (sta bi trebali reci drugi korpusi? ili sta da kazemo mi o tome kako su '92 hapseni pripadnici Patriotske Lige po Tuzli, kako smo iz Kalesije otjerali Hajru Mesica rahmetli jer su se neki bojali srpske reakcije, ili kako se komanda 2. K ponekad ponasala macehinski prema odredjenim brigadama, tipa 1. Podrinsjkoj Muslimanskoj).
Ti nastavi sa materijalom o 2. K, neka Biscanin navrati i malo vise sazna i o nasim krajevima i o tome kako su na Kalesijskom - Teocanskom - Majevickom ratistu ginuli agresorski komandanti, tipa Zoran Obrenovic Azdaja (kom Belih Orlova), Branko Pantelić Panter (Panteri Bijeljina), Bosko Peric Pesa (Specijalna jedinica VRS Pesa Brcko), ranjen Mitar Maksimovic Mando.
Ili kako je Arkan zaustavljen na Celicu,

a Mladic na Teocaku.

Alfons Kauders wrote: Na spratu imam bajonet koji je jedan od njih zaboravio...

Mada... Nece mu vise trebati :)
hocemo sliku :D

Svaka čast, meni su recimo i Goraaždanci i istočna Bosna heroji, imao sam priliku da prodđem teren sa jednim komandatom i vidim šta su Srebrečani radili i kakve golgote preživljavali. Ja taj sjeveroistočni grad volim, i vlasnik sam i jeden teme o tom gradu, prilike kod vas su bile drukčije i sigurno da ste dobar teret iznjeli ali kod nas je bilo nešto drugo, mi smo se tukli i kad treba i ne treba,4IRI vojske Babini, Srbijanci, Martićevci, i ovi Madićevi, poslije autonomije kači te ovamo prema domaćim četnicima, veselica. Okruženje i mobilizacija 100%, jako je malo pripadnika 5k koji nisu makar jednom ranjeni,
prolazili.
sumirprimus

#3050 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by sumirprimus »

medjusobne prepirke cemo vam uracunat u sirenje defetizma.i shodno tomu najveuu mogucu kaznu .hard labour.lopata.asov.krampa.

džumior pasp velis?
to je za juniore fakat.nista grami nista kile samo tone druzei. :D
Post Reply