US presidential election - Trump vs Hillary

Post Reply

Pobjednik izbora će biti:

Poll ended at 04/10/2016 14:57

1. Donald Trump
72
32%
2. Hillary Clinton
141
62%
3. izbori će se prolongirati zbog vanrednih okolnosti u USA ili svijetu
14
6%

Total votes: 227

dezurni_ucenik

#3026 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by dezurni_ucenik »

fakat wrote:
animus wrote:Šuplja prica vlada svijetom. Narod popusi lazi uvijek. Dokaza na svakom cosku napretak. Amerika samo jos jedna u nizu. Demokratija je postala polako precijenjena i mora se korigovati. Manipulacija neobrazovane vecine nikad nije bila laksa. Sad ide onaj gori dio kad nam se ovo dogodi u njemackoj i francuskoj. Ode EU u pic.u materinu ako se to desi. Na zalost civilizacija ce sada dobro da krene niz brdo. Ali djaba je mora tako jer sve mora nekad da ide i niz brdo da bi onda opet islo napred.
Da, trend zapadnjackog okretanja udesno traje vec duze vrijeme a sada je krajnja desnica vec usla u mainstream. Trump je slag na tortu, sada im je samo nebo granica. Ne smijem ni slutiti na sta ce liciti evropski izbori.

Geert Wilders, LePen, Orban likes this. Nisu oni dzaba medju prvima cestitali konjini na pobjedi. Madjarska ciganija je svakako se pokazala da su obicni nacisticki isprdci, sad su na red dosli Francuzi i Holandjani. +
Challenger__

#3027 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Challenger__ »

Akibh wrote:Pa ova anketa je sve samo nije realna, kako da ne ismijavam covjeka, izvali da je Balkan za Trupmpa 80+%.
Sve sto je bilo (Hilari 2-5% prednosti) je 100x realnije od ovoga
Ne valja lagati isprazni.

Ne valja.
dezurni_ucenik

#3028 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by dezurni_ucenik »

LSD wrote:
MMM1977 wrote:Tresla se gora, rodio se miš. Trump je šoumen, uvijek je to i bio, kampanja je bila samo šou a sada slijedi povratak u realnost. Mislim, u svom prvom govoru nakon pobjede čovjek poništi pola onoga što je govorio u kampanji.

Sve je to u 5 deka i tako će i ostati. Više se pita Bake u nas nego predsjednik USA.

Poslano sa mog HTC 10 koristeći Tapatalk
Možda si bio ironican, ali si istinu rekao :mrgreen:

Nema tu 5 deka. Kad ti pocnu desnicari Wilders i LePen (a Trump im je vec dao krila) harati po zapadnoj Evropi vidjecete tek tada kurcenje Dodika i Vucica.
MMM1977

#3029 Re: RE: Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by MMM1977 »

LSD wrote:
MMM1977 wrote:Tresla se gora, rodio se miš. Trump je šoumen, uvijek je to i bio, kampanja je bila samo šou a sada slijedi povratak u realnost. Mislim, u svom prvom govoru nakon pobjede čovjek poništi pola onoga što je govorio u kampanji.

Sve je to u 5 deka i tako će i ostati. Više se pita Bake u nas nego predsjednik USA.

Nisam bio ironičan, znam da je tako. Jedan je predsjednik demokratske države koja ima sistem i pravila a drugi ima svoju prčiju na 30% zemlje u kojoj radi sta hoće.

LSD

#3030 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by LSD »

dezurni_ucenik wrote:
LSD wrote:

Nema tu 5 deka. Kad ti pocnu desnicari Wilders i LePen (a Trump im je vec dao krila) harati po zapadnoj Evropi vidjecete tek tada kurcenje Dodika i Vucica.
A to kao da LePen i Wilders vec ne haraju Zapadnom Evropom zadnjih par godina, kao da desničaranje nije opšti trend unazad 5 godina, kao da se Dodik i Vučić ne kurce vec godinama :mrgreen:
Mislim, pratite li vi vanjsku politiku ikako i šta se odavno dešava u svijetu :-)
palermo

#3031 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by palermo »

Gojeni H wrote:
Ti si korektan forumas i koliko sam mogao upratiti, ponosan Bosnjak, tako da zasluzujes korektan odgovor.

Mene interesuju samo Bosna i bosnjacki narod, te ostali ljudi kojima je nasa zemlja domovina.
Na temu sam se ubacio zato sto smatram da sam relativno rano vidio i sa Brexitom, a sada i sa Trrampom, u kojem pravcu se krece misljenje javnog mnjenja u ove dvije anglo-saksonske zemlje. Dalje, nastojim da shvatim, sa ovim promjenama, pored promjena u UK i SAD-u, odnosno jacanjem Njemacke u Evropi, u kojem pravcu ce se dalje odvijati stvari na dunjaluku, a vala i u ovom nasem okruzenju,

Nikada nisam nijednim komentarom na ovoj temi rekao da podrzavam Trampa, jer moras biti kreten iste pasmine da bi podrzao covjeka koji ne moze sastaviti dvije recenice bez "Let's make America great again", lika koji nema apsolutno nikakav program po bilo kojem pitanju.

Uspjeh Trampa je isti sunovrat koji je americka javnost napravila prije samo 15 godina i to je veoma bitno imati na umu kada se prave dilovi sa Amerikancima. Iako, ovdje se ne moze izbrisati generalno zasicenje javnosti politickim establismentom.
O Rusima i njihovoj "dobroti" ne treba ni pricati, ali isto tako je jadna majka i onome kome su kauboji saveznici, bez konkretnog definisanog oblika tog saveznistva.

Kao stand-up Bosnjak, trebao bi znati da je nas narod jos uvijek prilicno primitivan i lakovjeran. Niko nikome na ovome dunjaluku nije prijatelj. Moze samo biti saveznik ili neprijatelj. ;-)

Nadam se da je sad malo jasnije ... nisam posrbica. :mrgreen:
Nisam ni mislio da si posrbica.....

Razumijem ja, barem mislim da razumijem, to što hoćeš da kažeš........ali.....pala mi je na pamet jedna rečenica rahmetli Alije Izetbegovića, pitali su ga, rat je još trajao, o francuskom stajalištu spram rata u BiH , pri čemu se najviše mislilo na Miterana i njegovu politiku....Alija je rekao (parafraziram)...ali, bolja polovina Francuske nas podržava i to je jedino važno

Ja sam zaista ubjeđenja da mi kao mali narod, kao narod koji je uvijek na nekoj vjetrometini....mora da bude uvijek uz bolju polovinu svijeta....jednostavno mi nemamo privilegiju da budemo loši momci....

Nek političari, Bakir, Nerko ko već bude sklapaju savzeništva privremena, neprivremena, prijateljstva vaka, naka....to im je posao, ali mi kao narod, u svojoj ideji, u svome duhu ne smijemo biti na strani lošije polovine čovječanstva......

Tramp, odnosno oni koji ga podržavaju sasvim sigurno ne spadaju u bolju polovinu čovječanstva....

Hilari je možda i veće govno od Trumpa, ali nju su podržavali i ona je predstavljala onu bolju polovinu čovječanstva......
MMM1977

#3032 Re: RE: Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by MMM1977 »

dezurni_ucenik wrote:
LSD wrote:

Ma nista od toga, mislim mogu desni da pobjede u jos par zemalja, moze biti problema za imigraciju i to ali ovdje ne. Onaj ko se bude plaho kurčio mogao bi dobiti brže po nosu nego da je Klintonka predsjednik.

Korisničkoime

#3033 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Korisničkoime »

Gojeni H wrote:
palermo wrote:
Pa rus je već u zvorniku, prema tome nema se tu šta misliti.

Al moram priznati da ni ja ne mogu dokučiti razloge tvoga stava spram ovih izbora. Razumijem ove ljute islamiste, sve je to na fonu, amerika smrtni neprijatelj i slično, ali zašto ti ?

Mislim, meni je stvarno svejedno ima li autolimar u detroitu veću ili manju platu, da je to u pitanju nikad se ne bih osvrnuo na ove izbore.....jedino što me interesuje su reperkusije na Bosnu i Hercegovinu. A ja nikako ne vidim šta to Bosna i Hercegovina dobija sa ovim izborom. Mogu da vidim jedino što gubi.
Ti si korektan forumas i koliko sam mogao upratiti, ponosan Bosnjak, tako da zasluzujes korektan odgovor.

Mene interesuju samo Bosna i bosnjacki narod, te ostali ljudi kojima je nasa zemlja domovina.
Na temu sam se ubacio zato sto smatram da sam relativno rano vidio i sa Brexitom, a sada i sa Trrampom, u kojem pravcu se krece misljenje javnog mnjenja u ove dvije anglo-saksonske zemlje. Dalje, nastojim da shvatim, sa ovim promjenama, pored promjena u UK i SAD-u, odnosno jacanjem Njemacke u Evropi, u kojem pravcu ce se dalje odvijati stvari na dunjaluku, a vala i u ovom nasem okruzenju,

Nikada nisam nijednim komentarom na ovoj temi rekao da podrzavam Trampa, jer moras biti kreten iste pasmine da bi podrzao covjeka koji ne moze sastaviti dvije recenice bez "Let's make America great again", lika koji nema apsolutno nikakav program po bilo kojem pitanju.

Uspjeh Trampa je isti sunovrat koji je americka javnost napravila prije samo 15 godina i to je veoma bitno imati na umu kada se prave dilovi sa Amerikancima. Iako, ovdje se ne moze izbrisati generalno zasicenje javnosti politickim establismentom.
O Rusima i njihovoj "dobroti" ne treba ni pricati, ali isto tako je jadna majka i onome kome su kauboji saveznici, bez konkretnog definisanog oblika tog saveznistva.

Kao stand-up Bosnjak, trebao bi znati da je nas narod jos uvijek prilicno primitivan i lakovjeran. Niko nikome na ovome dunjaluku nije prijatelj. Moze samo biti saveznik ili neprijatelj. ;-)

Nadam se da je sad malo jasnije ... nisam posrbica. :mrgreen:
@Gojenom daje i jare i pare, jakog saveznika za BiH ali da je fin, lijep, pametnan, pošten ko kada se udaje mlada.
U jednom je međutim u pravu mi smo lakovjeran narod i da u globalnoj politici nema prijatelja samo saveznici i oni drugi.
Eh sada ako se vodimo po tome onda je jasno nama treba jak saveznik i ako ga možemo dobiti u nekom konkretnom okviru za saradnju nećemo gledati koliko krvi na rukama ima pogotovo ne krvi muslimana, pogotovo se nećemo obzirati na njegovu ulogu u J.Americi u 80-tim, upotrebu nuklearnog oružja, ropstvo, genocid nad domorocima i stalno kod svakog terorističkog napada lupetati o falsh flag operacijama.
Ali već rekoh nama daje i jare i pare.
Gojeni H

#3034 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Gojeni H »

jeza u ledja wrote:Al ovdje si nadmasio sebe stvarno: ...
Sad cu ti ispricati svoju zivotnu historiju ... sacekaj malo ...

Al' fakat, je li ti zaista toliko krivo sto ljudi koji ne zive u Americi znaju vise o politickim prilikama u zemlji te historiji te zemlje od tebe koji si preko bare vec 20-ak godina?

Opusti se ba, ja recimo ne znam nista o opisu posla jednog americkog budzetlije.
jeza u ledja

#3035 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

berenice wrote:
dezurni_ucenik wrote:

kako dale spomenu collarse sjetim se i primusa. :D
Pa, Too Many Puppies, stash?! :thumbup:
Neko je neki dan stavljao i My Name is Mud bas na ove teme. :D
Gojeni H

#3036 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Gojeni H »

Korisničkoime wrote: @Gojenom daje i jare i pare, jakog saveznika za BiH ali da je fin, lijep, pametnan, pošten ko kada se udaje mlada.
U jednom je međutim u pravu mi smo lakovjeran narod i da u globalnoj politici nema prijatelja samo saveznici i oni drugi.
Eh sada ako se vodimo po tome onda je jasno nama treba jak saveznik i ako ga možemo dobiti u nekom konkretnom okviru za saradnju nećemo gledati koliko krvi na rukama ima pogotovo ne krvi muslimana, pogotovo se nećemo obzirati na njegovu ulogu u J.Americi u 80-tim, upotrebu nuklearnog oružja, ropstvo, genocid nad domorocima i stalno kod svakog terorističkog napada lupetati o falsh flag operacijama.
:lol: :thumbup:

A, svi kazu da sam skroman. :D
dezurni_ucenik

#3037 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by dezurni_ucenik »

LSD wrote:
dezurni_ucenik wrote:

A to kao da LePen i Wilders vec ne haraju Zapadnom Evropom zadnjih par godina, kao da desničaranje nije opšti trend unazad 5 godina, kao da se Dodik i Vučić ne kurce vec godinama :mrgreen:
Mislim, pratite li vi vanjsku politiku ikako i šta se odavno dešava u svijetu :-)
Najmocnija drzava na svijetu izabrala rasistu. Opet da se ponovim tek ce sad da dobiju krila pa ces vidjeti kad ti Dodik sa ponosom 2018. godine kaze: "Sad je dosao na red referendum". A americka ambasada suti, Madjari i ekipa evropskih nacista aplaudiraju. Onda ces skontati sta znaci sinocnja pobjeda Trumpa.
jeza u ledja

#3038 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

Gojeni H wrote:nAl' fakat, je li ti zaista toliko krivo sto ljudi koji ne zive u Americi znaju vise o politickim prilikama u zemlji te historiji te zemlje od tebe koji si preko bare vec 20-ak godina?
A to bi, pretpostavljam, trebao biti ti? :lol:
Gojeni H wrote:ne bi trunio raji o svojoj "pameti".
You're on a roll. :thumbup:
dezurni_ucenik

#3039 Re: RE: Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by dezurni_ucenik »

MMM1977 wrote: Ma nista od toga, mislim mogu desni da pobjede u jos par zemalja, moze biti problema za imigraciju i to ali ovdje ne. Onaj ko se bude plaho kurčio mogao bi dobiti brže po nosu nego da je Klintonka predsjednik.

Mozda sam previse zabrinut ali meni mnoge stvari ne slute da ce izaci na dobro.
dezurni_ucenik

#3040 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by dezurni_ucenik »

jeza u ledja wrote:
berenice wrote:
dezurni_ucenik wrote:

kako dale spomenu collarse sjetim se i primusa. :D
Pa, Too Many Puppies, stash?! :thumbup:
Neko je neki dan stavljao i My Name is Mud bas na ove teme. :D

Strasno je kad pomislis da su ovakvi likovi juce imali pravo glasa.
Pandakonda

#3041 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Pandakonda »

Gojeni H wrote: Ne sporim.
Zanima ne stav prosječnog Bošnjaka, hajmo reći - muslimana, koji kaže - "E baš super, nek' je pobijedio". Mislim, ono - koji je rezon ? Podržavaš lika koji je smrtno ozbiljan izjavio da bi svim muslimanima trebalo zabraniti ulazak u SAD.
Zašto bi oni bili zabrinuti ? Trump je rekao da će privremeno zabranit ulaz muslimanima iz država koje imaju historiju sa terorizmom. Bosanski muslimani nisu imali takav slučaj (da se dižu u zrak), osim ako izuzmemo Mevlida.
nelle_tz

#3042 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by nelle_tz »

Ovaj Informer je dno
Image
LSD

#3043 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by LSD »

dezurni_ucenik wrote: Najmocnija drzava na svijetu izabrala rasistu. Opet da se ponovim tek ce sad da dobiju krila pa ces vidjeti kad ti Dodik sa ponosom 2018. godine kaze: "Sad je dosao na red referendum". A americka ambasada suti, Madjari i ekipa evropskih nacista aplaudiraju. Onda ces skontati sta znaci sinocnja pobjeda Trumpa.
Narod Amerike želi rasistu za predsjednika, baš kao što je njemački narod svojom voljom izabrao ludog austrijskog kaplara za führera 30-tih godina prošlog vijeka koji je kasnije zapalio citavu Evropu, baš kao što je srpski narod izabrao Balkanskog kapasina za svog Vožda 90-tih prošlog vijeka koji je zapalio citavu bivšu državu.

Volja naroda= demokratija.....a sve po zakonu :wink:
Desničarenje je danas totalno IN i jako poželjno u politici, desnica je i sadašnjost i buducnost - a narod to voli dok bira takve ...ko to ne vidi, taj živi u nekim bajkama.
Last edited by LSD on 09/11/2016 22:11, edited 2 times in total.
Korisničkoime

#3044 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Korisničkoime »

Gojeni H wrote:
Korisničkoime wrote: @Gojenom daje i jare i pare, jakog saveznika za BiH ali da je fin, lijep, pametnan, pošten ko kada se udaje mlada.
:lol: :thumbup:

A, svi kazu da sam skroman. :D
Kažu od viška glava ne boli. :D
jeza u ledja

#3045 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

Ovima sto prave usporedbe sa evropskim desnicarima...meni Trump nekako najvise vuce na Berlusconija.

Ovo Le Pen, Orban, Wilders, i slicni. Previse su mi oni ozbiljni za Trumpa.
MMM1977

#3046 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by MMM1977 »

Zaboravih, jutros USD u velikom padu, berze se ruše, te 500 bodova, te 650, helem kolaps. Izađe Trump, progovorio 3 rečenice i sve se vrati na početak. Čak su i na berzi shvatili da je kampanja bila samo šou.

dezurni_ucenik

#3047 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 15/12/2016 00:50, edited 1 time in total.
Korisničkoime

#3048 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Korisničkoime »

nelle_tz wrote:Ovaj Informer je dno
Image
Očekujem uskoro tvrdnje da je Trump zapravo Srbin i da se treba vratiti pradjedovoj vjeri i da na tavanu svog luksuznog stana u NY ima skrivenu ikonu još iz vremena Turaka.
Gojeni H

#3049 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Gojeni H »

Pandakonda wrote:
Gojeni H wrote: Ne sporim.
Zanima ne stav prosječnog Bošnjaka, hajmo reći - muslimana, koji kaže - "E baš super, nek' je pobijedio". Mislim, ono - koji je rezon ? Podržavaš lika koji je smrtno ozbiljan izjavio da bi svim muslimanima trebalo zabraniti ulazak u SAD.
Zašto bi oni bili zabrinuti ? Trump je rekao da će privremeno zabranit ulaz muslimanima iz država koje imaju historiju sa terorizmom. Bosanski muslimani nisu imali takav slučaj (da se dižu u zrak), osim ako izuzmemo Mevlida.
Aaaa ... pogresno citiranje?
Korisničkoime

#3050 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Korisničkoime »

LSD wrote:
dezurni_ucenik wrote: Najmocnija drzava na svijetu izabrala rasistu. Opet da se ponovim tek ce sad da dobiju krila pa ces vidjeti kad ti Dodik sa ponosom 2018. godine kaze: "Sad je dosao na red referendum". A americka ambasada suti, Madjari i ekipa evropskih nacista aplaudiraju. Onda ces skontati sta znaci sinocnja pobjeda Trumpa.
Narod Amerike želi rasistu za predsjednika, baš kao što je njemački narod svojom voljom izabrao ludog austrijskog kaplara za führera 30-tih godina prošlog vijeka koji je kasnije zapalio citavu Evropu, baš kao što je srpski narod izabrao Balkanskog kapasina za svog Vožda 90-tih prošlog vijeka koji je zapalio citavu bivšu državu.

Volja naroda= demokratija.....a sve po zakonu :wink:
Desničarenje je danas totalno IN i jako poželjno u politici, desnica je i sadašnjost i buducnost - a narod to voli dok bira takve ...ko to ne vidi, taj živi u nekim bajkama.
Ali ono pojednostavljeno do maksimuma - zapravo toliko da je već kriminalno. :D
Post Reply