Gojeni H wrote:
Ti si korektan forumas i koliko sam mogao upratiti, ponosan Bosnjak, tako da zasluzujes korektan odgovor.
Mene interesuju samo Bosna i bosnjacki narod, te ostali ljudi kojima je nasa zemlja domovina.
Na temu sam se ubacio zato sto smatram da sam relativno rano vidio i sa Brexitom, a sada i sa Trrampom, u kojem pravcu se krece misljenje javnog mnjenja u ove dvije anglo-saksonske zemlje. Dalje, nastojim da shvatim, sa ovim promjenama, pored promjena u UK i SAD-u, odnosno jacanjem Njemacke u Evropi, u kojem pravcu ce se dalje odvijati stvari na dunjaluku, a vala i u ovom nasem okruzenju,
Nikada nisam nijednim komentarom na ovoj temi rekao da podrzavam Trampa, jer moras biti kreten iste pasmine da bi podrzao covjeka koji ne moze sastaviti dvije recenice bez "Let's make America great again", lika koji nema apsolutno nikakav program po bilo kojem pitanju.
Uspjeh Trampa je isti sunovrat koji je americka javnost napravila prije samo 15 godina i to je veoma bitno imati na umu kada se prave dilovi sa Amerikancima. Iako, ovdje se ne moze izbrisati generalno zasicenje javnosti politickim establismentom.
O Rusima i njihovoj "dobroti" ne treba ni pricati, ali isto tako je jadna majka i onome kome su kauboji saveznici, bez konkretnog definisanog oblika tog saveznistva.
Kao stand-up Bosnjak, trebao bi znati da je nas narod jos uvijek prilicno primitivan i lakovjeran. Niko nikome na ovome dunjaluku nije prijatelj. Moze samo biti saveznik ili neprijatelj.
Nadam se da je sad malo jasnije ... nisam posrbica.

Nisam ni mislio da si posrbica.....
Razumijem ja, barem mislim da razumijem, to što hoćeš da kažeš........ali.....pala mi je na pamet jedna rečenica rahmetli Alije Izetbegovića, pitali su ga, rat je još trajao, o francuskom stajalištu spram rata u BiH , pri čemu se najviše mislilo na Miterana i njegovu politiku....Alija je rekao (parafraziram)...ali, bolja polovina Francuske nas podržava i to je jedino važno
Ja sam zaista ubjeđenja da mi kao mali narod, kao narod koji je uvijek na nekoj vjetrometini....mora da bude uvijek uz bolju polovinu svijeta....jednostavno mi nemamo privilegiju da budemo loši momci....
Nek političari, Bakir, Nerko ko već bude sklapaju savzeništva privremena, neprivremena, prijateljstva vaka, naka....to im je posao, ali mi kao narod, u svojoj ideji, u svome duhu ne smijemo biti na strani lošije polovine čovječanstva......
Tramp, odnosno oni koji ga podržavaju sasvim sigurno ne spadaju u bolju polovinu čovječanstva....
Hilari je možda i veće govno od Trumpa, ali nju su podržavali i ona je predstavljala onu bolju polovinu čovječanstva......