Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
- LBVIEW
#3026 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
.
Last edited by LBVIEW on 24/10/2017 19:43, edited 1 time in total.
-
PM72
#3027 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Da li si ikada obisao neki koncetracioni logor i pogledao historijski arhiv?!
Što,da nisi možda našao jelovnike i vinske karte u arhivi logora? Spisak rođendanskih torti? Karte za koncerte i kina?Ubjedićeš nas da Hugo Boss nije pravio odjela za SS nego logoraše?
Bježi i ne sramoti se više.
- It_is_a_Leclerc
#3028 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Ili što bi rekao Radovan Karadžić, očito Salikov mentor u negiranju genocida - "Kamere su bile unutar žice, a ljudi s druge strane. Oni su se tu skupili da vide kamere".
- insomnia78
#3029 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Ma dobro. Salkan im malo problema sa jev... cionistima. Tako je to kad ti “ucenjaci” kroje misljenje
- salik79
#3030 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
PM72 wrote:Da li si ikada obisao neki koncetracioni logor i pogledao historijski arhiv?!![]()
Što,da nisi možda našao jelovnike i vinske karte u arhivi logora? Spisak rođendanskih torti? Karte za koncerte i kina?Ubjedićeš nas da Hugo Boss nije pravio odjela za SS nego logoraše?
Bježi i ne sramoti se više.
Ja se sramotim?! Zar je problem kliknuti na link?! Problem ti sto je to (njemacka) wikipedia?! Nista, evo ti link na muzejsku stranicu:
https://www.museum-blindenwerkstatt.de/ ... sienstadt/
U tekstu se spominje Otto Weidt koji je na isti nacin kao i moj pradjed pomagao zatocenicima. Navodi se da je poslao preko stotinu paketa svojim nekadasnjim radnicima, njihovim porodicama i prijateljima.
Na koncu, kako te bolan nije stid?!!
- salik79
#3031 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Ne, moji mentori su "Radio slobodna Europa" i Hajim AltaracIt_is_a_Leclerc wrote:Ili što bi rekao Radovan Karadžić, očito Salikov mentor u negiranju genocida - "Kamere su bile unutar žice, a ljudi s druge strane. Oni su se tu skupili da vide kamere".
Brojne zahvale zatočenika Jasenovca i Gradiške, jedna adresa
https://www.slobodnaevropa.org/a/bih-ha ... 63021.html
A, sada, mars nazad u rupe iz kojih ste izgmizali!
-
Boletus edulis
#3032 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
tako ih je dobro pomagao i krio da ih nikad nisu našli...
- GandalfSivi
#3033 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
UzasBoletus edulis wrote:tako ih je dobro pomagao i krio da ih nikad nisu našli...
- insomnia78
#3034 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
No da se ne lazemo unatoc njegovoj ljubavi prema jevrejima Salik vas je išamaro ko djecu sa ovim pismima
- salik79
#3035 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
salik79 wrote:Ne, moji mentori su "Radio slobodna Europa" i Hajim AltaracIt_is_a_Leclerc wrote:Ili što bi rekao Radovan Karadžić, očito Salikov mentor u negiranju genocida - "Kamere su bile unutar žice, a ljudi s druge strane. Oni su se tu skupili da vide kamere".:
Brojne zahvale zatočenika Jasenovca i Gradiške, jedna adresa
https://www.slobodnaevropa.org/a/bih-ha ... 63021.html
A, sada, mars nazad u rupe iz kojih ste izgmizali!
I jos jednom:
Jasenovac:
Gradiska Stara:

Last edited by salik79 on 24/10/2017 20:12, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#3036 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
insomnia78 wrote:No da se ne lazemo unatoc njegovoj ljubavi prema jevrejima Salik vas je išamaro ko djecu sa ovim pismima
ti si tu neutralan?
- insomnia78
#3037 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Nisam. Al ocito da ova pisma nisu nikakva izmisljotinakakavdanakneiskustvu wrote:insomnia78 wrote:No da se ne lazemo unatoc njegovoj ljubavi prema jevrejima Salik vas je išamaro ko djecu sa ovim pismima
ti si tu neutralan?
- salik79
#3038 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
insomnia78 wrote:No da se ne lazemo unatoc njegovoj ljubavi prema jevrejima Salik vas je išamaro ko djecu sa ovim pismima
Kao kada jevrej Norman Finkelstein samara cionisticu:
-
Fudo387
#3039 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Mozda i nisu, a sta su im vrijedila?insomnia78 wrote:Nisam. Al ocito da ova pisma nisu nikakva izmisljotinakakavdanakneiskustvu wrote:insomnia78 wrote:No da se ne lazemo unatoc njegovoj ljubavi prema jevrejima Salik vas je išamaro ko djecu sa ovim pismima
ti si tu neutralan?
Dobio si pismo, i haj sad na kupanje.
- It_is_a_Leclerc
#3040 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Argumenti su vam loši, nikakvi. Hvatate se za slamku. Svi mi znamo za pojmove "radni" i "kampovi za istrebljenje". I svi znamo kakva je bila "granica" između njih. Pa evo, kad već jedni druge educiramo, malo istražujte pojmove Vernichtungslager ili ti Extermination camps, pa onda Arbeitslager ili ti radni logori, pa onda Arbeitserziehungslager ili ti kampovi za "radno prevaspitavanje" itd. Također, svi znamo kako su završavali stanovnici i jednih i drugih i trećih.
Razlika vam je to između KPZ Foča i npr. Sušice, Manjače (dovoljno je reći da su se i odavde slala pisma) i Omarske... Dakle, u suštini isto. Ako te ne ubiju na jednom mjestu, poslat će te na drugo.
Nažalost, antisemitizam je postao mainstream u bošnjačkoj nacionalnoj politici. Gotovo je nromalno mrziti jevrejski narod. A kud ćeš i gdje ćeš veće mržnje od toga da takvu jednu kataklizmu, takav jedan smak kakvog čovječanstvo ne pamti pokušavaš umanjiti, minorizirati, pa gotovo i banalizirati ovakvim tumačenjima kako su se Jevreji međusobno dopisivali prije i poslije večere u logorima.
Narod koji je doživio genocid i koji još uvijek proživljava frustraciju negiranja istog sebi ovakve ispade ne bi smio dozvoliti.
Razlika vam je to između KPZ Foča i npr. Sušice, Manjače (dovoljno je reći da su se i odavde slala pisma) i Omarske... Dakle, u suštini isto. Ako te ne ubiju na jednom mjestu, poslat će te na drugo.
Nažalost, antisemitizam je postao mainstream u bošnjačkoj nacionalnoj politici. Gotovo je nromalno mrziti jevrejski narod. A kud ćeš i gdje ćeš veće mržnje od toga da takvu jednu kataklizmu, takav jedan smak kakvog čovječanstvo ne pamti pokušavaš umanjiti, minorizirati, pa gotovo i banalizirati ovakvim tumačenjima kako su se Jevreji međusobno dopisivali prije i poslije večere u logorima.
Narod koji je doživio genocid i koji još uvijek proživljava frustraciju negiranja istog sebi ovakve ispade ne bi smio dozvoliti.
Last edited by It_is_a_Leclerc on 24/10/2017 20:18, edited 1 time in total.
- Krokodajl
#3041 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Kakve veze Holokaust ima sa Cionizmom i njihovom okupacijom Palestine.
Na kraju krajeva, ako bi vi da se mi Bošnjaci ugledamo na Cioniste, onda bi i trebali davati imena škola po ovakvim likovima.
Doduše moglo bi i O.Š. Šimon Peres.
Na kraju krajeva, ako bi vi da se mi Bošnjaci ugledamo na Cioniste, onda bi i trebali davati imena škola po ovakvim likovima.
Doduše moglo bi i O.Š. Šimon Peres.
-
PM72
#3042 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
I Dražina unuka nosa dedino odlikovanje koje je,navodno,dobio za spašavanje američkih pilota.Malo po malo ,od sluge okupatora ispade antifašista i prvi gerilac Europe.Tako i ovaj (što je meščini do skora imao sličicu Homeinija) pokušava da nas ubjedi kako se Ana Frank udavila bečkom šniclom a ne plinom u komori...
Nije meni krivo što nas ubjeđuje,to je njegovo pravo ali mi krivo što misli da mu neko vjeruje...
Nije meni krivo što nas ubjeđuje,to je njegovo pravo ali mi krivo što misli da mu neko vjeruje...
- salik79
#3043 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Ma ja, sto su im ikako slali ista (nisu samo pisma, nego prijeko potrebne pakete sa namirnicama i donjim rubljem i carapama - u mjeri koliko su im dozvoljavala upraviteljstva logora). Pisat ih, ionako su znali da ce biti ubijeni. Bolje da su za sebe to sve zadrzali, ne eksponirajuci se bezze. Ha ja!Fudo387 wrote:Mozda i nisu, a sta su im vrijedila?insomnia78 wrote: Nisam. Al ocito da ova pisma nisu nikakva izmisljotina
Dobio si pismo, i haj sad na kupanje.
Nego, jesam li ja sta slagao?! Paketi, kamere, crveni krst, Boss odijela,...Iko ista.
Cak su me, zbog postavljene kartice, proglasili negatorom zlocina, koji se time sprda sa logorasima, pa cak se i paralela sa Karadzicem povukla...I, opet, kada im lijepo - crno na bijelo - dokazes da nista ne lazes, slijedi ona "pojeo vuk magarca".
@PM72 zna sve o Jasenovcu, pitajte njega, o novinari "Radija slobodne Europe"....A, sto jes', jes', sumLJivo je da Jevrej salje pakete u Jasenovac. Falsifikat!
- salik79
#3044 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
PM72 wrote:I Dražina unuka nosa dedino odlikovanje koje je,navodno,dobio za spašavanje američkih pilota.Malo po malo ,od sluge okupatora ispade antifašista i prvi gerilac Europe.Tako i ovaj (što je meščini do skora imao sličicu Homeinija) pokušava da nas ubjedi kako se Ana Frank udavila bečkom šniclom a ne plinom u komori...
Misu mekinjasu, vrati se nazad i pogledaj sta si tvrdio, a sta sam ja osporavao, da ne citiram bezveze!
Bude li te ikada stid?! Vazda zelis biti pametan i sve znati, pa kada te raja provali, onda ide spin tipa ovoga gore...
- Krokodajl
#3045 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Ispade sad Salikov djed kriv za Holokaust tobejarabi 
- salik79
#3046 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Ne postoji jaca slamka:It_is_a_Leclerc wrote:Argumenti su vam loši, nikakvi. Hvatate se za slamku. Svi mi znamo za pojmove "radni" i "kampovi za istrebljenje". I svi znamo kakva je bila "granica" između njih. Pa evo, kad već jedni druge educiramo, malo istražujte pojmove Vernichtungslager ili ti Extermination camps, pa onda Arbeitslager ili ti radni logori, pa onda Arbeitserziehungslager ili ti kampovi za "radno prevaspitavanje" itd. Također, svi znamo kako su završavali stanovnici i jednih i drugih i trećih.
https://www.haaretz.com/israel-news/1.711115Otto Skorzeny, one of the Mossad’s most valuable assets, was a former lieutenant colonel in Nazi Germany’s Waffen-SS and one of Adolf Hitler’s favorites.
- salik79
#3047 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Krokodajl wrote:Ispade sad Salikov djed kriv za Holokaust tobejarabi
Pradjed.
Djedovi, zajedno s bracom, bili listom u partizanima. Oni, valjda, nisu.
-
PM72
#3048 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Jel ponestalo "argumenata" pa si krenuo sa uvredama?salik79 wrote:PM72 wrote:I Dražina unuka nosa dedino odlikovanje koje je,navodno,dobio za spašavanje američkih pilota.Malo po malo ,od sluge okupatora ispade antifašista i prvi gerilac Europe.Tako i ovaj (što je meščini do skora imao sličicu Homeinija) pokušava da nas ubjedi kako se Ana Frank udavila bečkom šniclom a ne plinom u komori...
Misu mekinjasu, vrati se nazad i pogledaj sta si tvrdio, a sta sam ja osporavao, da ne citiram bezveze!
Bude li te ikada stid?! Vazda zelis biti pametan i sve znati, pa kada te raja provali, onda ide spin tipa ovoga gore...
Nego,mani se laži,falsifikovanja i prekrajanja istorije.Kad pronađeš tako nešto u nekom jevrejskom muzeju - a ne njemačkom ili ustaškom,onda ću ti MOŽDA i povjerovati.
- salik79
- Connaisseur Karlin
#3050 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
ajmeee,pa konctracioni logori su poceli funckionirati znatno prije sluzbenog poctetka rata, npr. Dachau je otvoren od '33 godine, logicno je da je tad posta bila lakse prakticirana, a sumanm da je ista jednako funkcionirala poslije '41 godine, tj, zadanja pisam su upravo posalaa ocetkom '41 godinePM72 wrote:salik79 wrote:
Ne bi vjerovao, cak su im i formati bili isti:
https://commons.m.wikimedia.org/wiki/Fi ... nstadt.jpg
Nego, ti stvarno mislis da bih ja sada trebao vise vjerovati tebi nego svojim ocima?! Nije sramota ne znati, nego se tim neznanjem hvalisati i dokazivati.![]()
Možda će se nekad izučavati sposobnost ovdašnjih političara i hodža da mladom insanu isperu mozak pa ga ubjede da nije bilo kako čitav svijet priča i da su fašistički logori u stvari bili neka vrsta omladinskog kampa u kome su ljudi svojevoljno boravili radi vlastite sigurnosti uz uslugu "all inclusiv".
Nijemci su '30tih godina slalai postu zeppelinom

zurick zum tema:
treba izbaciti imena osoba sumnjivog politikcog i ratnog profila svim skolama u cijeloj BiH ,pa ima toliko osoba koej su doprinjele obrozavoanju ili knizevnicima i umjetnicima sa Balkana
Last edited by Connaisseur Karlin on 24/10/2017 20:43, edited 1 time in total.