Koji cilj? Misliš da je vojnik Wermachta jurišao zbog toga jer je bio željan rata? Ne, pogrešno, jurišao je jer su mu rekli da će tim uspostaviti trajni mir i blagostanje za njemački narod. Misliš li da indoktrinirani "vojnik" ISIL-a juriša iz zabave i objesti? Pa i oni žele uspostaviti neki svoj sistem vrijednosti u kojem će se osjećati sigurno i zaštičeno. Isto tako Amerika ima svoj cilj u obliku slobode i demokratije ali vidimo da uveliko odstupaju od tih univerzalnih proklamovanih vrijednosti. I put do pakla popločan je dobrim namjerama!Hakiz wrote:Ima. CIlj.Drvosjeca iz Dejcica wrote: U suštini Amerika Talibanima i ISIL-u nema više šta prigovarati.
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- Drvosjeca iz Dejcica
#3026 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- Pandakonda
#3027 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Evo par zanimljivih izjava iz najnovijeg intervjua:
- Ako je žena silovana.
- Ako beba predstavlja opasnost po život majke.
- Može se uradit abortus samo u prvih 20 sedmica trudnoće.
Također je rekao da ako žena uradi abortus (a u njenom slučaju nije dozvoljeno) krivično će odgovarat onaj doktor koji ga je uradio a ne žena.
On his plans to deport millions of immigrants:
Confirming his intention to build a wall along the US-Mexico border, Trump said his planned deportations will focus first on immigrants “that are criminal and have criminal records—gang members, drug dealers.” Then the administration will focus on other undocumented immigrants, “who are terrific people,” he said, “but we’re going to make a determination.” But no determination will be made until after the border is secure, he said.
Dodao bi na ovo da bi po njemu abortus bio dozvoljen u 3 slučaja:On the prospect for abortion rights in the US:
Trump confirmed that he is pro-life and will nominate federal judges who are pro-life. If Roe v. Wade is overturned, it wouldn’t mean abortion would be outlawed nationally, but that the issue would be turned back to the states. And if women in states that outlaw abortion decide to pursue the procedure? “They’ll have to go to another state,” said Trump.
- Ako je žena silovana.
Također je rekao da ako žena uradi abortus (a u njenom slučaju nije dozvoljeno) krivično će odgovarat onaj doktor koji ga je uradio a ne žena.
On whether he’ll pursue prosecution of Hillary Clinton:
In October, at a debate with Clinton, Trump told his rival, “If I win, I am going to instruct my attorney general to have a special prosecutor to look into your situation.”
On 60 Minutes, he was far more circumspect.
“I’m gonna think about it,” Trump said. “I feel that I want to focus on jobs, I want to focus on health care, I want to focus on the border and immigration. We want to have a great immigration bill… and get the country straightened away. She did some bad things. I don’t want to hurt them. They’re good people, I don’t want to hurt them. And I will give you a very, very good and definitive answer the next time we do 60 Minutes together.”
On whether he’ll take a salary as US president:
“I’ve never commented on this but the answer is no,” Trump said, allowing that he would take a symbolic $1 per year if he was forced to take something.
On whether he’ll preserve Obamacare’s protections for Americans with preconditions:
“It happens to be one of the strongest assets, also with the (provisions for) children living with their parents for an extended period. Adds cost, but it’s very much something we’re going to try to keep,” Trump said. He explained that his plans for repealing and replacing Obamacare would be enacted simultaneously, so “it’ll be just fine. We’re not going to have a two-year period where there’s just nothing… and it’ll be great health care for much less money.”
On whether he believes in marriage equality for same-sex Americans:
“It’s irrelevant because it was already settled, it’s law, it was already settled at the Supreme Court. It’s done… And I’m fine with that,” Trump said.
On whether he still believes the US electoral process is rigged and that the electoral college is problematic:
Trump indicated he still believes this. Said the president-elect, “I’m not going to change my mind just because I won.”
- Drvosjeca iz Dejcica
#3028 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Treba dodati i onu gdje je rakao da cyber opasan i da će tražiti od Bill Gatesa da ga ukine.Pandakonda wrote:Evo par zanimljivih izjava iz najnovijeg intervjua:
On his plans to deport millions of immigrants:
Confirming his intention to build a wall along the US-Mexico border, Trump said his planned deportations will focus first on immigrants “that are criminal and have criminal records—gang members, drug dealers.” Then the administration will focus on other undocumented immigrants, “who are terrific people,” he said, “but we’re going to make a determination.” But no determination will be made until after the border is secure, he said.Dodao bi na ovo da bi po njemu abortus bio dozvoljen u 3 slučaja:On the prospect for abortion rights in the US:
Trump confirmed that he is pro-life and will nominate federal judges who are pro-life. If Roe v. Wade is overturned, it wouldn’t mean abortion would be outlawed nationally, but that the issue would be turned back to the states. And if women in states that outlaw abortion decide to pursue the procedure? “They’ll have to go to another state,” said Trump.
- Ako je žena silovana.
On whether he’ll pursue prosecution of Hillary Clinton:
In October, at a debate with Clinton, Trump told his rival, “If I win, I am going to instruct my attorney general to have a special prosecutor to look into your situation.”
On 60 Minutes, he was far more circumspect.
“I’m gonna think about it,” Trump said. “I feel that I want to focus on jobs, I want to focus on health care, I want to focus on the border and immigration. We want to have a great immigration bill… and get the country straightened away. She did some bad things. I don’t want to hurt them. They’re good people, I don’t want to hurt them. And I will give you a very, very good and definitive answer the next time we do 60 Minutes together.”
On whether he’ll take a salary as US president:
“I’ve never commented on this but the answer is no,” Trump said, allowing that he would take a symbolic $1 per year if he was forced to take something.On whether he’ll preserve Obamacare’s protections for Americans with preconditions:
“It happens to be one of the strongest assets, also with the (provisions for) children living with their parents for an extended period. Adds cost, but it’s very much something we’re going to try to keep,” Trump said. He explained that his plans for repealing and replacing Obamacare would be enacted simultaneously, so “it’ll be just fine. We’re not going to have a two-year period where there’s just nothing… and it’ll be great health care for much less money.”On whether he believes in marriage equality for same-sex Americans:
“It’s irrelevant because it was already settled, it’s law, it was already settled at the Supreme Court. It’s done… And I’m fine with that,” Trump said.On whether he still believes the US electoral process is rigged and that the electoral college is problematic:
Trump indicated he still believes this. Said the president-elect, “I’m not going to change my mind just because I won.”
- Dozer
#3029 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Sta dalje da se prica... I takav lik ce od januara imati u rukama svu fizicku moc trenutno najmocnije svjetske drzave.
Nece ovo izaci na dobro, a vi kako hocete.
Nece ovo izaci na dobro, a vi kako hocete.
-
muzicar_iz_parka
#3030 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Da on nije možda Đorđo Grmović sa Pala ili Nevesinja?Hakiz wrote:Buš mlađi je vođen ideologijom da su Amerikanci od boga izabrani narod.Dozer wrote:Kome nije mrsko, i ima vremena, moze povaditi sve njegove izjave u proteklih par mjeseci.
Kad se posloze na jedno mjesto, nece biti pretesko shvatiti cemu moron tezi. Ukratko, sve mu se svodi na pricu slicnu Hitlerovoj:
- Ameri su arijevska rasa.
- Svi ostali su "nizi" i treba ih ograditi od sebe
- Amerika je najjaca na planeti, i to ce svima dokazati (i pokazati)
To je osnova njegove filozofije i vidjenja upravljanja Amerikom. Zivi bili pa vidjeli na sta ce to krenuti s pocetkom sljedece godine...
Ništa što nije već viđeno.
Mislim ovaj imaju komšije tu opsjednost sa "nebeskim narodom" ili hercegovački Hrvat, kod njih je ona "Bog i Hrvati".
Asimilacija je jaka u USA pa svi već u drugoj generaciji postanu veći Amerilanci od Rednecka kojima se pradedo borio u građanskom ratu 1870ih. Zato neke upisane stvari iz genetskog koda prenose na Ameriku u umjesto zemlju porjekla.
-
sumirprimus
#3031 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
sve nesto kontam, kako je prico da voli da pipke zene dolaM jer mu se moze...
zene vole moc...sad je mocniji no ikad...
kolinda,merkelica..jebiga izazov je
zene vole moc...sad je mocniji no ikad...
kolinda,merkelica..jebiga izazov je
-
Hakiz
#3032 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Buš dolazi iz Bible belta. https://en.wikipedia.org/wiki/Bible_Beltmuzicar_iz_parka wrote:Da on nije možda Đorđo Grmović sa Pala ili Nevesinja?Hakiz wrote:Buš mlađi je vođen ideologijom da su Amerikanci od boga izabrani narod.Dozer wrote:Kome nije mrsko, i ima vremena, moze povaditi sve njegove izjave u proteklih par mjeseci.
Kad se posloze na jedno mjesto, nece biti pretesko shvatiti cemu moron tezi. Ukratko, sve mu se svodi na pricu slicnu Hitlerovoj:
- Ameri su arijevska rasa.
- Svi ostali su "nizi" i treba ih ograditi od sebe
- Amerika je najjaca na planeti, i to ce svima dokazati (i pokazati)
To je osnova njegove filozofije i vidjenja upravljanja Amerikom. Zivi bili pa vidjeli na sta ce to krenuti s pocetkom sljedece godine...
Ništa što nije već viđeno.
Mislim ovaj imaju komšije tu opsjednost sa "nebeskim narodom" ili hercegovački Hrvat, kod njih je ona "Bog i Hrvati".
Asimilacija je jaka u USA pa svi već u drugoj generaciji postanu veći Amerilanci od Rednecka kojima se pradedo borio u građanskom ratu 1870ih. Zato neke upisane stvari iz genetskog koda prenose na Ameriku u umjesto zemlju porjekla.
-
prog321
#3033 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Smijte se vi. Ali kad shvatite da je Trump jedan od razumnijih od svih ostalih u njegovom grupi onda ce vam doci u glavu koja je to grupa ludjaka sa skoro bezgranicnom moci.
Ja se kladim da opasnost vreba. Bit ce vatrometa po cijelom svijetu. Ali kad je bal nek ga i princeza pusi

Ja se kladim da opasnost vreba. Bit ce vatrometa po cijelom svijetu. Ali kad je bal nek ga i princeza pusi
Last edited by prog321 on 14/11/2016 15:02, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#3034 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
nije meni do princeze,meni je do mene,krajnici mi otekli
-
prog321
#3035 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Jos ne dijele ni vazelin.. 
-
sumirprimus
#3036 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
auh bato usko i suho i gor i dol...
zajeb i bal i princezu.
zajeb i bal i princezu.
-
omar little
#3037 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
njemu je steve bannon chief strategist, ee! kako razuman i pametan svijet moze ovo sve ne uzimati za ozbiljno i umanjivati is beyond me.
nikad ovakva atmosfera nakon izbora nije bila, nikad.
nikad ovakva atmosfera nakon izbora nije bila, nikad.
-
sumirprimus
#3038 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
nikad nisu bili u ovakvoj situaciji ko sad da za 4 god9ie razjebu svako moguce saveznistvo s ovim malim zemljama i da ih prepuste na milost i nemilost globalizaciji
bar isplivaju, ovi zamaskirani i namazani u raznorazne antiglobalisticke boje...
bar isplivaju, ovi zamaskirani i namazani u raznorazne antiglobalisticke boje...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3039 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
a yes se okružio rasističkim bjelčukama... ovo neče na dobro, jošH ćemo bušHa idiota kivat u zvijezde
-
sumirprimus
#3040 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
bar ih nece morat zvat karinasima ko za vrijeme obamepici wrote:a yes se okružio rasističkim bjelčukama... ovo neče na dobro, jošH ćemo bušHa idiota kivat u zvijezde
-
muzicar_iz_parka
#3041 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Jedina kategorija zemskih koja ne da milijarderima da je vataju za pichic su nase casne forumasice, ostali zemski rod je pokvaren.
-
aratet
#3042 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
muzicar_iz_parka wrote:Jedina kategorija zemskih koja ne da milijarderima da je vataju za pichic su nase casne forumasice, ostali zemski rod je pokvaren.
- pici
#3043 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
muzicar_iz_parka wrote:Jedina kategorija zemskih koja ne da milijarderima da je vataju za pichic su nase casne forumasice, ostali zemski rod je pokvaren.
-
sumirprimus
#3044 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
kako znas? jesi probo? 
- pici
#3045 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
ja nisam milijarder neg kokuzaner tako da mogu proĆsumirprimus wrote:kako znas? jesi probo?
-
dezurni_ucenik
#3046 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
.
Last edited by dezurni_ucenik on 15/12/2016 00:40, edited 1 time in total.
- Dozer
#3047 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Otprilike...
Ali, mislim da cemo prvo svi prilicno zaplakat s ovom budalom i bulumentom idiota koju dovodi sa sobom...
Mnogi ovdje to ne kontaju, ocigledno, ali ljudi koje on dovodi i postavlja na upravljacke pozicije, i pocev od njega samog, nemaju nikakvog iskustva u politici, upravljanju, donosenju odluka koje se ticu miliona ljudi...
A svi su nadobudni do bola... Ovo znam iz prve ruke, tj. od prijatelja koji su tamo i koji malo bolje poznaju situaciju i ljude koji sada nadolaze...
Svi redom su prilicno zabrinuti, bez izuzetka. Mi ovdje nemam ni pola informacija koje imaju oni tamo, ali cak i ovo sto mi ovdje znamo sasvim je dovoljno da se zapitamo...
Super je segacenje, ali ja bih pripazio da se ne zagrcnemo... Mi kao mi, BiH, zadnja smo rupa na svirali, jasno je to, ali kada krenu neki malo globalniji momenti, ni nas to nece zaobici.
Ali, mislim da cemo prvo svi prilicno zaplakat s ovom budalom i bulumentom idiota koju dovodi sa sobom...
Mnogi ovdje to ne kontaju, ocigledno, ali ljudi koje on dovodi i postavlja na upravljacke pozicije, i pocev od njega samog, nemaju nikakvog iskustva u politici, upravljanju, donosenju odluka koje se ticu miliona ljudi...
A svi su nadobudni do bola... Ovo znam iz prve ruke, tj. od prijatelja koji su tamo i koji malo bolje poznaju situaciju i ljude koji sada nadolaze...
Svi redom su prilicno zabrinuti, bez izuzetka. Mi ovdje nemam ni pola informacija koje imaju oni tamo, ali cak i ovo sto mi ovdje znamo sasvim je dovoljno da se zapitamo...
Super je segacenje, ali ja bih pripazio da se ne zagrcnemo... Mi kao mi, BiH, zadnja smo rupa na svirali, jasno je to, ali kada krenu neki malo globalniji momenti, ni nas to nece zaobici.
Last edited by Dozer on 14/11/2016 15:35, edited 1 time in total.
-
aratet
#3048 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Vidjecemo hoce li Trump imati muda da raskine sa monarhijskim olosem sa bliskog istoka, ja mislim da nece.
- Dozer
#3049 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nije budala. I, nema on tu sta raskidati kad je sve tamo pod USA kontrolom. O cemu pricate...
Pa, USA kontrolise Saudiju vec decenijama... Kao i jos neke kamilare tamo. Sta mislit, zasto je cijena nafte u dolarima, a ne u, npr. kuvajtskim dinarima, rialima i sl.?
Pa, USA kontrolise Saudiju vec decenijama... Kao i jos neke kamilare tamo. Sta mislit, zasto je cijena nafte u dolarima, a ne u, npr. kuvajtskim dinarima, rialima i sl.?
- Pandakonda
#3050 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Rješio je on to većaratet wrote:Vidjecemo hoce li Trump imati muda da raskine sa monarhijskim olosem sa bliskog istoka, ja mislim da nece.