Sirija vol. 2

Locked
Challenger__

#3026 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- Zastupnici državne Dume RF traže od Turske da kao izraz prijateljstva i dobre volje "vrate Aja Sofiju Crkvi".
Al Jazeera Balkan

:arrow: LINK
Danguba

#3027 Re: Sirija vol. 2

Post by Danguba »

Challenger__ wrote:- Zastupnici državne Dume RF traže od Turske da kao izraz prijateljstva i dobre volje "vrate Aja Sofiju Crkvi".
Al Jazeera Balkan

:arrow: LINK
Ima da bidne kada im pravoslavna braca pocnu lajkat. :D
duh_sa_sjekirom

#3028 Re: Sirija vol. 2

Post by duh_sa_sjekirom »

Bodkin wrote: Prvo, ja nisam tvrdio da nisu. Dajle ne znam jer nemam dovoljno informacija. Ljudi obicno zauzmu stranu pa vjeruju. Ti si vjerovatno siguran da jesu.
Drugo, ne kazem da ih rusi ne bi oborili nego da niko normalan ne bi pravdao taj potez rusa
Nije nikakva tajna da Rusi redovno prave "izlete" u tuđe zračne ili vodene prostore, pokazujući tako svoju bahatost, aroganciju, silu itd. U ovom slučaju su sigurno više puta bili upozoravani, ali se nisu na to obazirali. Jer, svakao nije ni Turskoj u interesu ovo što se desilo. Onaj snimak u kojem "pilot oborenog aviona" daje izjavu kako nije ušao u zračni prostor Turske je uvreda za inteligenciju normalnog čovjeka. Pa ko normalan očekuje da oficir jedne vojske izađe pred javnost i kaže "OK, jesam malo ulazio u tuđi prostor. Znam da nisam smio, ali me zaboli kita šta oni misle"? :-) Mislim, ako je ono pilot oborenog aviona onda sam ja Vladimir Putin...
Dakle, ono što hoću da kažem jeste da bi, po nekim "analitićarima" ovdje, Turska u svakom slučaju bila krivac: i kad obori avion na svojoj teritoriji i kad bi bio oboren njihov avion na tuđoj teritoriji. Takav stav može proizilaziti samo iz čiste mržnje i netrpeljivosti prema istoj, a ja pitam zbog čega...
Last edited by duh_sa_sjekirom on 26/11/2015 15:54, edited 1 time in total.
Lincoln-Burrows

#3029 Re: Sirija vol. 2

Post by Lincoln-Burrows »

firebird wrote:Gotovo je sa nesmetanim ulascima turskih konvoja u Siriju.

http://www.liveleak.com/view?i=a1f_1448544811
Auuuu, bježte noge usra me guzica.....
Samprotivsviju

#3030 Re: Sirija vol. 2

Post by Samprotivsviju »

Ubise zito u sumnjivim konvojima na relaciji Sirija-Turska
General War

#3031 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Samprotivsviju wrote:

Ne lice mi nesto na cisterne, a i pogresnom smijeru idu :zzzz:
Samprotivsviju

#3032 Re: Sirija vol. 2

Post by Samprotivsviju »

General War wrote:
Samprotivsviju wrote:

Ne lice mi nesto na cisterne, a i pogresnom smijeru idu :zzzz:
Mozda je hrana za ISILovce :D
General War

#3033 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Samprotivsviju wrote: Mozda je hrana za ISILovce :D
Mozda su gace i carape...a mozda pokazatelj nemoci rusije da bilo sta smisleno ucini.
firebird

#3034 Re: Sirija vol. 2

Post by firebird »

Sve zesci napadi ruske avijacije.

http://www.liveleak.com/view?i=768_1448550088
muhafuca

#3035 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

duh_sa_sjekirom wrote:
Bodkin wrote: Prvo, ja nisam tvrdio da nisu. Dajle ne znam jer nemam dovoljno informacija. Ljudi obicno zauzmu stranu pa vjeruju. Ti si vjerovatno siguran da jesu.
Drugo, ne kazem da ih rusi ne bi oborili nego da niko normalan ne bi pravdao taj potez rusa
Nije nikakva tajna da Rusi redovno prave "izlete" u tuđe zračne ili vodene prostore, pokazujući tako svoju bahatost, aroganciju, silu itd. U ovom slučaju su sigurno više puta bili upozoravani, ali se nisu na to obazirali. Jer, svakao nije ni Turskoj u interesu ovo što se desilo. Onaj snimak u kojem "pilot oborenog aviona" daje izjavu kako nije ušao u zračni prostor Turske je uvreda za inteligenciju normalnog čovjeka. Pa ko normalan očekuje da oficir jedne vojske izađe pred javnost i kaže "OK, jesam malo ulazio u tuđi prostor. Znam da nisam smio, ali me zaboli kita šta oni misle"? :-) Mislim, ako je ono pilot oborenog aviona onda sam ja Vladimir Putin...
Dakle, ono što hoću da kažem jeste da bi, po nekim "analitićarima" ovdje, Turska u svakom slučaju bila krivac: i kad obori avion na svojoj teritoriji i kad bi bio oboren njihov avion na tuđoj teritoriji. Takav stav može proizilaziti samo iz čiste mržnje i netrpeljivosti prema istoj, a ja pitam zbog čega...
povrede zracnog prostora nisu nikakva novost u svijetu - nije to nikakav mega incident i u najgorim slucajevima : podignu se borbeni avioni (koje vec domaca strana ima) i isprate stranu letjelicu u medjunarni prostor i to je to. U normalnim situacijama obavjesti se strana letjelica sa zemlje , da napusti prostor i to je to.

Svaka zemlja koja ima funkcionalnu avijaciju rade ove ulete u tudji zracni prostor - nije rusija tu nikakav izuzetak

U Turski zracni prostor redovno ulecu Grcki , Izraelski pa nekad i Italijanski avioni . I Turci redovno ulaze u prostore susjednih zemalja .

Cisto da znas kontext onoga o cemu pricas

Plus - solo bombarder (bez pratnje fightera - kao u slucaju ovog navodnog ruskog uleta u Turski zracni prostor) , ako se imalo razumijes u ono o cemu pricas , kao pretnja bilo kojoj zemlji sa polufunkcionalnom avijacijom je ravan nuli , a da ne govorimo o zemlji kao sto je Truska koja se svrstava u jednu od najjacih avijacija na svijetu.

Tako da Turska ni u jednom momentu nije bila u opasnosti od ovog Ruskog bombardera cak i da je krenuo direktno na Tursku da ih napadne (sto ocito nije slucaj) tako da nije bilo potrebe uopste da ga obore kao sto ne obore ni Grcke ni Izraelske ni ostale avione koje ulete u njihov prostor desetine puta godisnje.
undefined007

#3036 Re: Sirija vol. 2

Post by undefined007 »

Gdje logika da Turci obaraju Grčke i Italijanske avione a svi skupa u NATO-u ? :roll: :-)
AleksoMKD

#3037 Re: Sirija vol. 2

Post by AleksoMKD »

https://np.reddit.com/r/worldnews/comme ... ?context=3
People need to realize the real situation here.

The assholes in charge of Turkey are supporting some assholes in Syria. The assholes in charge of Russia are supporting different assholes in Syria.

The western world can't find anyone to support in Syria who isn't an asshole, except possibly the Kurds. Except that the US doesn't want to support the Kurds too much because it would piss off the assholes in charge of Turkey. Even though the Turks are assholes, they used to not be assholes and the US kind of wants them to not be assholes again. So the US doesn't want to be assholes to Turkey, even though it means kind of being assholes to the Kurds.

So when some other assholes in Syria (who everyone agrees are assholes) attacked the French, the Russians decided to use it as an excuse to bomb some of the assholes in Syria that they don't like, and they figured no one would really pay much attention to whether or not the assholes they bombed were actually the assholes who attacked the French. And the western governments pretty much decided to just not make a fuss about specifically which assholes the Russians bombed, since they are all assholes.

Except that the Turks were pissed that the Russians were bombing their assholes. So they decided to be assholes and kill the assholes who were killing their assholes.

Meanwhile, the Syrian people are stuck in the middle. Surrounded by assholes on all sides, with pretty much no hope of anyone who isn't an asshole coming to help them.
Najbolji komentar.
AleksoMKD

#3038 Re: Sirija vol. 2

Post by AleksoMKD »

undefined007 wrote:Gdje logika da Turci obaraju Grčke i Italijanske avione a svi skupa u NATO-u ? :roll: :-)
Grci i Turci jesu jedni drugima oborili par aviona tokom godina.

Mislim da su 90ih imali najzesce frke.
Lincoln-Burrows

#3039 Re: Sirija vol. 2

Post by Lincoln-Burrows »

Grčka i Turska upravo jesu u NATO da se nebi
međusobno rokali. Treba ih netko nadzirat.
Udbas

#3040 Re: Sirija vol. 2

Post by Udbas »

Rezultati Sirijske premijer lige u fudbalu, grupa A, 2 kol:

Al Mohafaza 0 - 0 Al Majd (0 - 0)
Al Jaish 1 - 0 Horriya (1 - 0)
Kraj Hottin 2 - 0 Al Taliya (1 - 0)
Kraj Jableh 1 - 0 Al Karamah (1 - 0)
DuckZz

#3041 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Challenger__ wrote:Audiatur et altera pars

Image

S. Lavrov
Objašnjenje borbe protiv ISIL-a sa slikom Americkih zračnih udarima na položaje ISIL-a od prošle godine :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by DuckZz on 26/11/2015 17:37, edited 1 time in total.
megaman4

#3042 Re: Sirija vol. 2

Post by megaman4 »

mamito1 wrote:Odose Erdoganovi Turci u Siriji u tri lijepe materine a on sada moze samo kurcu svom svirati. Ja sultana i govana.
Sve ce ih putinko potamaniti!

Image
Katastrofalan potez Turske. Sad ode sve u 3 p.m. :roll:
duh_sa_sjekirom

#3043 Re: Sirija vol. 2

Post by duh_sa_sjekirom »

muhafuca wrote:
povrede zracnog prostora nisu nikakva novost u svijetu - nije to nikakav mega incident i u najgorim slucajevima : podignu se borbeni avioni (koje vec domaca strana ima) i isprate stranu letjelicu u medjunarni prostor i to je to. U normalnim situacijama obavjesti se strana letjelica sa zemlje , da napusti prostor i to je to.

Svaka zemlja koja ima funkcionalnu avijaciju rade ove ulete u tudji zracni prostor - nije rusija tu nikakav izuzetak

U Turski zracni prostor redovno ulecu Grcki , Izraelski pa nekad i Italijanski avioni . I Turci redovno ulaze u prostore susjednih zemalja .

Cisto da znas kontext onoga o cemu pricas

Plus - solo bombarder (bez pratnje fightera - kao u slucaju ovog navodnog ruskog uleta u Turski zracni prostor) , ako se imalo razumijes u ono o cemu pricas , kao pretnja bilo kojoj zemlji sa polufunkcionalnom avijacijom je ravan nuli , a da ne govorimo o zemlji kao sto je Truska koja se svrstava u jednu od najjacih avijacija na svijetu.

Tako da Turska ni u jednom momentu nije bila u opasnosti od ovog Ruskog bombardera cak i da je krenuo direktno na Tursku da ih napadne (sto ocito nije slucaj) tako da nije bilo potrebe uopste da ga obore kao sto ne obore ni Grcke ni Izraelske ni ostale avione koje ulete u njihov prostor desetine puta godisnje.
:-)
Koje laprdanje...
Trebao bi da znaš da Turska i Rusija ne pripadaju istom vojnom savezu pa se međusobni preleti drugačije i tretiraju.
Drugo, naravno da se tuđe letjelice isprate ali je ovdje očito da se neko pravio ili gluh ili lud pa je završilo tako kako je završilo. Tu priču kako je bombarder boravio samo 17 sekundi u turskom zračnom prostoru možete okačiti pujdi na rep.
I na kraju, sjedi u turski avion pa se malo provozaj po ruskom zračnom prostoru. Javi kako si se proveo... :zzzz:
Last edited by duh_sa_sjekirom on 26/11/2015 17:55, edited 1 time in total.
Škobo Habu

#3044 Re: Sirija vol. 2

Post by Škobo Habu »

Challenger__ wrote:
Škobo Habu wrote:...
Krađa čitavih tvornica iz Alepa, naoružavanje Al Nusre i ISIL-a, liječenje njihovih militanata, trgovina sa ISIL-om itd, spada u korpus "zaštite prava Turkmena" u Siriji? Rušenje aviona promišljen čin? Tvoje viđenje turske pozicije u Siriji je perspektiva kroz ružičaste naočale.

Poštujem, ali to me ne zanima.

Sve ovo isto radi Putin u Ukrajini prodajući jalove priče o "rudarima iz Donbasa" koji su goloruki zaustavili ukrajinsku armiju! :roll:

Sa druge strane, cio svijet znao za ruski intervencionizam u Ukrajini, odnosno tzv. Novorusiji u kojoj odrinira ruska vojska, da ne spominjem aneksiju Krima, upravo iz onih razloga iz kojih Erdogan podržava Turkmene i sunite u Siriji.

Da si bolje pročitao moj post shvatio bi da sam ja između ta dva megalomana i njihovim geopolitičkim ambicijama stavio znak jednakosti. Dvije sujete su žestoko ukrstile mačeve. I molio bih da me zaobiđu sa svojoim komentarima, kako forumski nusrići i ideešovci, tako i forumski ljubitelji iranskog pokroviteljstva Assadovoga "sekularizma", koji je sam po sebi oksimoron.
Last edited by Škobo Habu on 26/11/2015 17:56, edited 1 time in total.
Samprotivsviju

#3045 Re: Sirija vol. 2

Post by Samprotivsviju »

Ovo je poprilican sah mat za tursku avijaciju u siriji

Citam postavili su radara i nadzora da znaju koje gace nosi pilot koji narusi zracni prostor sirije
Seawolf

#3046 Re: Sirija vol. 2

Post by Seawolf »

mamito1 wrote:Razmjesteni S400

Image
Image
Na ovim fotografijama je S-300P.

Lanser za projektile S-400 je smješten na dvoosovinsku poluprikolicu, koju vuče troosovinski tegljač.
General War

#3047 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

megaman4 wrote:
mamito1 wrote:Odose Erdoganovi Turci u Siriji u tri lijepe materine a on sada moze samo kurcu svom svirati. Ja sultana i govana.
Sve ce ih putinko potamaniti!

Image
Katastrofalan potez Turske. Sad ode sve u 3 p.m. :roll:
treba obratiti paznju na: Russa says" :lol:
Škobo Habu

#3048 Re: Sirija vol. 2

Post by Škobo Habu »

General War wrote:
treba obratiti paznju na: Russa says" :lol:
Nuklearani holokaust, ne'a šta. :roll:
Em2r

#3049 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Placu i saudi, jel ono rece savo saudijski hezbollah?
http://english.alarabiya.net/en/News/mi ... ures-.html
llull

#3050 Re: Sirija vol. 2

Post by llull »

Kikibombona wrote:
duh_sa_sjekirom wrote:Simptomatično je što pojedini "analitićari" na ovom forumu ne podržavaju Rusiju zato što je vole već zato što mrze Tursku.
Naravno da je jasno odakle dolazi to njakanje, no zbog čega ta mržnja?
Kako ne razumijes u cemu je caka?
Zivis li u BiH?

Niko od Bosnjaka ne mrzi Tursku i Turke. To je suludo. Mnogim Bosnjacima se gadi podanicki odnos koji neki Bosnjaci gaje prema Turskoj, posebno ovi koji su vezani za SDA. Dakle, to se odnosi prvenstveno na bosnjacko uvlacenje Erdoganu i turskoj politici. Jedan moj jaran redovno ide u Tursku na odmor, voli Tursku ili Turke, ali cesto govori da mu se gadi taj podanicki odnos i lizanje supka Erdoganu od strane pojedinih. Zbog toga ovakvi komentari koji su cesto kontriranje uvlakacima a niposto mrznja prema Turskoj i Turcima.

Isto tako imas u Srbiji, pretezno Vojvodini, dosta Srba kojima se gadi podanicki odnos koji vecina Srba gaji prema Rusiji. Zar nije gadljivo bjesomucno uvlacenje Putinu? Sve to izgleda kao neuzvracena ljubav, kao kada momak curi 100 puta kaze da je voli, a ona njemu odgovori jednom iz kurtoazije kada joj postane neugodno...

Potpuno je razumljivo da je mnogim ljudima to odvratno i gadno.

Srbi su svojim uvlacenjem Rusima nadmasili sve. Slijede Bosnjaci sa uvlacenjem Turcima. Hrvati su najmanje zglajzali po ovom pitanju. Albanci se uvlace Amerima iz cistog interesa i oni od toga itekako profitiraju. Njihovo uvlacenje ima smisla i dobrih rezultata, pa i hrvatsko u dobroj mjeri... Srbi i Bosnjaci? Kukuu, jadno, odvratno...
Sva sreca hrvati se nikome ne uvlace
hahahaha

https://www.youtube.com/watch?v=2ua1WB-fovQ
Locked