Hvala kolega , i meni je nekako blizi x58 chipset i i7920mirsek wrote:Ne znam koja je ploca bolja za overclocking ali ti preporucujem da ides na i7 920 i socket 1366.typeOnegative wrote:Pozdrav
Zbog felericne ploce ( samo dva slota rade i sa 8GB sam spao na 4GB RAM-a ) i neisplativosti bilo kakvog ulaganja u postojeću platformu se razmisljam o maloj nadogradnji i prelaznom rjesenju od neke godine , godine i po pa kupit sve novo .sad imam C2Q Q9400 , P45 plocu i 4GB RAM-a .
A dotad , sto je pametnije uzet, i7 920 + GByte GAX58A - UDR3 (1366 socket) ili i7 860 + GByte GA P55 UD3 (1156 socket) , cijena obadvije kombinacije je tu negdje u par maraka .
Namjena gaming , malo virtualne masine i uobicajene stvari i islo bi u kombinaciji sa nV GTX 950 2GB i 8 ILI 12 GB ram-a .. Svi savjeti, obrazlozenja i sugestije dobrodosli . Hvala unaprijed
I da , mislio sam radit OC
Ove ploce za socket 1156 su rijetke i poskupe pa ti je lakse nabaviti plocu za 1366 ako ova pregori.
Mada, i ova sadasnja platforma ti je isplativa sa C2Q 9400 i 8gb rama. Ako neces klokati kupis plocu za 50 KM a ako ces klokati kupis plocu za 80-100 KM i imas solidnu konfiguraciju.
a razmisljao sam i o tome ali mislim da mi se ne isplati .... Moram klokat jer ovaj quad ne moze filovat ovu 950- ku kako treba ni klokan na 3,4 GHz , kamoli na stocku .
Problem je sto je izgleda ploca spalila ove druge 4 gige rama i moram i to kupit i troskovi rastu na oko 150 km i opet nisam puno dobio .Gledao sam po piku i nema adekvatne ploce ispod 100 km , a da uzimam neku losiju od ove sto već imam mi je bezveze.
A s druge strane , kako vidim navedeni procesori jako dobro rade i sa jacim grafickim karticama od moje (GTX 960-970 ili R9 380 )i konkurentni su dosta ovim novijim ,iako su stari nekoliko generacija .