Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
archi_a

#3026 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

:thumbup: hvala, hvala kolege.
archi_a

#3027 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

:D daaaavno sam ja to prošao (kad se nije radilo za platu).
archi_a

#3028 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

Može se reći da radim posao kojim imam uvid i u dio sigurnosne strukture Bosne i Hercegovine. Ovo sa forumom je krenulo kao čisti amaterski pr i želja da pokažem osobama koje uđu na topic da postoji uspostavljen sistem u Bosni i Hercegovini za koji se može reći da je respektabilan (cijeli, dio tog sistema, nevažno) i da će moći zadati udarac potencijalnim neprijateljima, unutrašnjim ili vanjskim. Ne, ne razmišljam o njima, oni sami se trude da nam pošalju "prijateljske" želje i pozdrave. Treba stisnuti pa naletiti na metak. Al svjesni su oni toga, zato i pevaju:"odlazimoooooo, da se ne vratimooooo" :wink:
Acid25

#3029 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Acid25 »

OS BiH se nikada neće raspasti! ;-)
155_mm

#3030 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by 155_mm »

Acid25 wrote:OS BiH se nikada neće raspasti! ;-)
upravo tako. OS BiH ce izgubiti odredjeno ljudstvo i tehniku ali ce nastaviti i dalje da postoje. a drugi ce biti primorani da sklapaju i proglasavaju neke svoje "vojske" ustvari separatisticlo-teroristicke grupe.
archi_a

#3031 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

To je poenta svega, ako bi hipotetički došlo do toga! Slušam danas priču u "kozari". Nevjerovatno kakvu šamarčinu čovjek lupa kadrovima OS BiH, koji su dobri, školovani vojnici, a srpska imena nose. I ja se pitam, kako dozvoliš da ti ljiga direktno udara na obraz, da ti se igra sa sudbinom i tebe i tvoje porodice?!? Posere ti se i na znanje i na trud i na zalaganje i sjedne u limuzinu i ode na roštilj. A ti ostani popišan i dalje na zadatku. Al onda skontam, ima svakakvih obraza. :bih:
atmel

#3033 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by atmel »

Vidim, da neki forumaši komentarišu ko će se boriti za BiH. Neka se upitaju ko će se na drugoj strani boriti protiv BiH, kao mi nemamo morala i slabi smo a oni kao zapeti ko puška.
Imam osjećaj, da su neki forumaši šalonci iako su na forumu vojni veterani ARBiH.
archi_a

#3037 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

Generalpukovnik Senad Mašović na sastanku Vojnog komiteta NATO-a

U svom izlaganju tokom sastanka, Mašović je između ostalog potvrdio nastavak učešća pripadnika OSBiH u misiji „Odlučna podrška“ koji u toj misiji kontinuirano učestvuju od 2009. godine

Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Senad Mašović učestvovao je na sastanku Vojnog komiteta NATO-a na nivou načelnika glavnih štabova NATO zemalja-članica i partnerskih zemalja.

Mašović je u svrhu pripreme za sastanak, obavio radno-konsultativne sastanke u Misiji BiH pri NATO, na kojima su ga ambasador BiH pri NATO Almir Džuvo i šef Vojnog dijela Misije BiH pri NATO brigadir Jasmin Čajić upoznali s ključnim aktualnostima u NATO-u i aktivnostima koje slijede.

U delegaciji Oružanih snaga BiH, koja je učestvovala na sastanku su bili i šef kabineta NZŠ OSBiH brigadir Edin Fako, te šef Vojnog dijela Misije BiH pri NATO brigadir Jasmin Čajić, njegov zamjenik brigadir Velibor Purković i štabni oficir u Vojnom dijela Misije BiH pri NATO pukovnik Zvonimir Duvnjak, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.
Image
archi_a

#3039 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

OS BiH, magacini opreme, municije i naoružanja

Image

Image

Image

Image

Image
славянин

#3045 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by славянин »

archi_a wrote:Image
Eh ova je dobra... vidim da se popravlja spremnost u OS BiH.. ona vala i da napada nebi zalio :D
archi_a

#3050 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

OS BiH, Pazarić

Image
Post Reply