Facebook za upoznavanje ...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
annoy

#3026 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by annoy »

MarlboroGold wrote:Samoća i nije loša, ali kad pređe u usamljenost tad je problem. To dvoje nije isto.
Neko do kraja života provede u samoći i uopšte mu/joj ne smeta niti ima probleme, dok druge usamljenost ubija u pojam i neke toliko jako da dignu ruku na sebe.
Moje misljenje je da jako mali broj ljudi mogu biti sretni sami, al zaista sretni, ne pomireni sa situacijom, nego da im je to ono sto su i htjeli i da ne zale sto se nisu s nekim mogli skrasiti
Vecina ima potrebu za partnerom, ljubavlju
klixoris

#3027 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by klixoris »

annoy wrote: Vecina ima potrebu za partnerom, ljubavlju
Ovo rješava jedna fina, umiljata mačka :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#3028 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Tomahawk11 »

klixoris wrote:
Bogme, prije cuko :blento:
annoy

#3029 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by annoy »

klixoris wrote:
Macke ne vole nikog osim sebe :D
klixoris

#3030 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by klixoris »

annoy wrote:
klixoris wrote:
Macke ne vole nikog osim sebe :D
Pametne ! :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#3031 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Tomahawk11 »

Sad kontam Garfilda i onog blentu od paščeta s njim :cry:
beni-bu-man

#3032 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by beni-bu-man »

Tomahawk11 wrote:Sad kontam Garfilda i onog blentu od paščeta s njim :cry:
odoste vi u OFF

i kakve sad to veze ima sa "Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)"
Tomahawk11
Globalni moderator

#3033 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Tomahawk11 »

beni-bu-man wrote:
odoste vi u OFF

i kakve sad to veze ima sa "Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)"
Momak, ovo je tema o utakmici FKS - Celtic :twisted: ne trolaj :oops:
beni-bu-man

#3034 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by beni-bu-man »

Tomahawk11 wrote:
beni-bu-man wrote:
odoste vi u OFF

Momak, ovo je tema o utakmici FKS - Celtic :twisted: ne trolaj :oops:
dje onaj Bobi
Tomahawk11
Globalni moderator

#3035 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Tomahawk11 »

Što, da ga banuješ :mrgreen:
beni-bu-man

#3036 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by beni-bu-man »

Tomahawk11 wrote:Što, da ga banuješ :mrgreen:
da i cmolju :izet:
MarlboroGold

#3037 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by MarlboroGold »

annoy wrote:
MarlboroGold wrote:Samoća i nije loša, ali kad pređe u usamljenost tad je problem. To dvoje nije isto.
Neko do kraja života provede u samoći i uopšte mu/joj ne smeta niti ima probleme, dok druge usamljenost ubija u pojam i neke toliko jako da dignu ruku na sebe.
Moje misljenje je da jako mali broj ljudi mogu biti sretni sami, al zaista sretni, ne pomireni sa situacijom, nego da im je to ono sto su i htjeli i da ne zale sto se nisu s nekim mogli skrasiti
Vecina ima potrebu za partnerom, ljubavlju
Neki ljudi jednostavno sebe ne pronalaze u životu u nekoj zajednici i svjesno se odlučuju za samački život. Njima ne treba partner da ih voli, jer dovoljno vole sebe. Ovo je u neku ruku čisti egoizam, ali je zasnovan na ok principu. I takav život može biti veoma interesantan ako je ispunjen hobijima, izlascima, putovanjima itd. E sad ako se neko baš izolira i zatvori u kuću i ne izlazi van danima, sedmicama i više onda to jeste problem.
beni-bu-man

#3038 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by beni-bu-man »

@Chmoljo i Bobi sto nismo frendovi na FB :(
Millie18

#3039 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Millie18 »

Ludzak wrote:Ja sam u toj fazi da bih sa vragom bio u vezi, a kamoli sa pričljivom/šutljivom djevojkom. :D
Doći će suđena, samo ne forsiraj previše. Do tada, sebi ugađaj :)
necko_hz

#3040 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by necko_hz »

MarlboroGold wrote:Neki ljudi jednostavno sebe ne pronalaze u životu u nekoj zajednici i svjesno se odlučuju za samački život. Njima ne treba partner da ih voli, jer dovoljno vole sebe. Ovo je u neku ruku čisti egoizam, ali je zasnovan na ok principu. I takav život može biti veoma interesantan ako je ispunjen hobijima, izlascima, putovanjima itd. E sad ako se neko baš izolira i zatvori u kuću i ne izlazi van danima, sedmicama i više onda to jeste problem.
Tačno, s tim da je u suštini sve egoizam. I oni koji se odlučuju na vezu, partnere, bračni život rade to da bi zadovoljili svoje potrebe, kao što oni koji se odlučuju na samački rade to iz svojih potreba. I oboje je ok, sve dok su ljudi u stanju prepoznati sebe i donositi odluke u skladu s tim. Nekome je ideal života biti dio bračne ili slične zajednice sa partnerom, nekome biti sam i vrijeme trošiti na način koji mu pričinjava zadovoljstvo.
MarlboroGold

#3041 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by MarlboroGold »

beni-bu-man wrote:@Chmoljo i Bobi sto nismo frendovi na FB :(
Ne druže se sa nama sićom :D
MarlboroGold

#3042 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by MarlboroGold »

necko_hz wrote:
MarlboroGold wrote:Neki ljudi jednostavno sebe ne pronalaze u životu u nekoj zajednici i svjesno se odlučuju za samački život. Njima ne treba partner da ih voli, jer dovoljno vole sebe. Ovo je u neku ruku čisti egoizam, ali je zasnovan na ok principu. I takav život može biti veoma interesantan ako je ispunjen hobijima, izlascima, putovanjima itd. E sad ako se neko baš izolira i zatvori u kuću i ne izlazi van danima, sedmicama i više onda to jeste problem.
Tačno, s tim da je u suštini sve egoizam. I oni koji se odlučuju na vezu, partnere, bračni život rade to da bi zadovoljili svoje potrebe, kao što oni koji se odlučuju na samački rade to iz svojih potreba. I oboje je ok, sve dok su ljudi u stanju prepoznati sebe i donositi odluke u skladu s tim. Nekome je ideal života biti dio bračne ili slične zajednice sa partnerom, nekome biti sam i vrijeme trošiti na način koji mu pričinjava zadovoljstvo.
:thumbup:
Samo što, barem kod nas, okolina često osuđuje te koji se okrenu ka samačkom životu kao da su debili, nisu normalni, gdje ćeš da nemaš curu ili momka samo gledaš sebe itd., a ujedno nisu svjesni da su upravo oni zbog svojih potreba i nagona ušli u vezu sa nekim momkom ili curom. Uostalom su ljudi i egoisti po pitanju starosti... često ćeš čuti ono pa da imam nekog da se u starosti brine za mene, a ako ne partner, onda djeca. To je isto zasnovano na egoizmu.

Jedino bih djecu izdvojio.
moonca

#3043 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by moonca »

MarlboroGold wrote: Neki ljudi jednostavno sebe ne pronalaze u životu u nekoj zajednici i svjesno se odlučuju za samački život. Njima ne treba partner da ih voli, jer dovoljno vole sebe. Ovo je u neku ruku čisti egoizam, ali je zasnovan na ok principu. I takav život može biti veoma interesantan ako je ispunjen hobijima, izlascima, putovanjima itd. E sad ako se neko baš izolira i zatvori u kuću i ne izlazi van danima, sedmicama i više onda to jeste problem.
Ok je voljeti sebe(ego) ali egoizam je nesto drugo-- raditi nesto na stetu drugoga...
koju stetu samac nanosi drugome- mozda jer ga gubi kao partnera :-)
todd_smith

#3044 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by todd_smith »

Ludzak wrote:Ja sam u toj fazi da bih sa vragom bio u vezi, a kamoli sa pričljivom/šutljivom djevojkom. :D
sa ovakvim pristupom, ako nadjes jednu, neka je i njoj i tebi sa srecom, trebati ce vam

ne valja ti to nikako
annoy

#3045 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by annoy »

Tko god na neki nacin odudara od norme bit ce osuđivan od barem nekog dijela drustva
Te zasto se nisi vjencao, zasto jesi, zasto nisi studirao, zasto si bas to studirao, zasto radis taj posao, zasto nemas djece, zasto imas toliko djece, zasto ovo zasto ono
Al kud bi stigli kad bi brinuli sto netko o nama misli

Ono sto je uobicajeno je da ljudi pronađu partnera jer vecina ima tu potrebu. Opet ponavljam, vjerujem da je jako mali broj ljudi sam zaista svojim izborom i potpuno sretan sa situacijom. To je samo moje misljenje.
A koliko ih je tek nesretno u braku :D
MarlboroGold

#3046 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by MarlboroGold »

Moonca egoizam je samozivo insistiranje na ostvarivanju licnih interesa. Ne mora biti na stetu drugih.
moonca

#3047 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by moonca »

Samoziv voli sebe, ne znaci da mrzi druge .
MarlboroGold

#3048 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by MarlboroGold »

Pa to niko nije ni rekao.
necko_hz

#3049 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by necko_hz »

MarlboroGold wrote:Samo što, barem kod nas, okolina često osuđuje te koji se okrenu ka samačkom životu kao da su debili, nisu normalni, gdje ćeš da nemaš curu ili momka samo gledaš sebe itd., a ujedno nisu svjesni da su upravo oni zbog svojih potreba i nagona ušli u vezu sa nekim momkom ili curom. Uostalom su ljudi i egoisti po pitanju starosti... često ćeš čuti ono pa da imam nekog da se u starosti brine za mene, a ako ne partner, onda djeca. To je isto zasnovano na egoizmu.
Upravo tako.

Ljudi osuđuju i osuđivat će uvijek, zato i jeste istinska sposobnost spoznati sebe i biti svoj, zadovoljan u svojoj koži, bez obzira kako to nekome izgledalo. Ne mogu ti opisati koliko cijenim osobe koje imaju takav stav u životu, koje su u stanju prepoznati ono što je njima bitno i živjeti u skladu s tim, a ne onako kako se očekuje od njih. To mi je posebno izraženo u ovim vremenima, ne kažem da možda neko nema druga i drugačija iskustva od mojih, ali moji utisci su takvi da ljudi više pokušavaju stvarati percepciju u očima drugih da su zadovoljni, nego što to uistinu jesu. I shodno tome će i neke velike odluke donositi samo kako bi ispunili određena očekivanja, makar i ne bila njihova sopstvena.

Zbog svega toga zdravi (da ga tako nazovem) egoizam ili sebičnost za mene nisu loša stvar, iako ih prati negativna konotacija. U suštini, svaka naša odluka je u velikoj mjeri i egoistična i sebična, ali to i jeste glavni preduslov da bi bili zadovoljni nekim većim životnim izborima koje pravimo. Bio to brak ili samački život, bila to veza sa nekom djevojkom ili odbijanje iste. Bilo to nešto potpuno deseto.
choxnox

#3050 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by choxnox »

Millie18 wrote:
Doći će suđena, samo ne forsiraj previše. Do tada, sebi ugađaj :)
Doce, doce, samo pitanje kome :D
Post Reply