hvala cure
Žene pitaju žene
-
sha_ba
#3026 Re: Žene pitaju žene
ako nekoj nije mrsko samo da napise kojim redom sve to ide na lice, ozbiljna sam
hvala cure
hvala cure
- JaneEyre
#3027 Re: Žene pitaju žene
eeee davno je željko pervan u nekom svom nastupu rekao: cuj dnevna i noćna krema - k'o da krema zna kad je dan a kad je noć...Bambi_na_kofeinu wrote:Imaš kutiju rumenila? (za bronzere i hajlaj..to nešto, ne znam čemu služiUjedam wrote:Ja sam veliki zaljubljenik u šminku. U torbi uvijek nosim karmin, sjaj, labelo, mali puder, rumenilo, četku, tuš i maskaru.![]()
Trenutno koristim: tečni puder, kameni puder, kuglice, highlighter, maskaru, sjenu za obrve i karmin.![]()
Imam kući tri kutije šminke. U jednoj držim samo karmine, sjajeve i labela, olovke za usne, mazalice. Druga mi je puna bronzera, rumenila i highlightera.
A u trećoj ima živih ljudiTu držim sjene (koje ne koristim skoro nikada), sjene za obrve, olovke za oči (koje stoje također), maskare, tuševi za oči, dva kamena pudera, jedna fondacija u prahu, jedna krema u boji i jedan tečni puder.
I kad nemam duže nokte osjećam se koda ne postojim na planeti. Jednostavno, navikla sam da radim sa dugim noktima sve.)
Ja imam jedno već dvije godine, pas mu mater nikad ga potrošit, a još ga stalno koristim.
Imam osjećaj da nešto pogrešno radim![]()
Ma fazon je što nemam pojma šta bih sa toliko nijansi nečega, ono znam da mi stoje roskasta rumenila, i šta ću sad sa nekoliko nijansi roze...svako radi isto.
Nisam nešto bolja ni sa preparativom, dnevna i noćna krema, ono nešto za skidanje šminke, krema za ruke i losion za tijelo (uglavnom ga zaboravim).
Ali je fazon što sam stvarno imala dojam da vodim računa da sam njegovana i našminkana, sad se već počinjem pitati
- JaneEyre
#3028 Re: Žene pitaju žene
1. krema za lice - dnevna!sha_ba wrote:ako nekoj nije mrsko samo da napise kojim redom sve to ide na lice, ozbiljna sam![]()
hvala cure
2. tečni puder
- ova dva koraka možeš zamijeniti tako što uzmeš BB ili CC kremu - to ti je i krema i puder 2 u 1 ali nijedna ova krema nema tako dobro prekirivanje dakle zavisi od stanja tena...
3. korektor za podočnjake
4.kameni puder da to sve fiksira
5.rumenilo
6.bronzer (ja ga skor nikad ne koristim)
7.hajlajter
8.jedan sloj maskare
9.sjena za oči
10.sjena za obrve
11.drugi sloj maskare
12.opcionalno: još neka sjena/tuš za oči
13. karmin
14. opcionalno: sjaj za usne (ja ga nikad ne koristim, većinom volim mat ruževe ne volim da mi se usne šljašte)
...i eto savršeno prirodan look ko od majke rođena
-
Mutivoda
#3029 Re: Žene pitaju žene
jebote, vodio se isti ovakav razgovor ovdje :O potpuno isti. Je l'?
Sigurno sam sanjala..
Sigurno sam sanjala..
-
sha_ba
#3030 Re: Žene pitaju žene
jane hvala
a bronzer ide na cijelo lica kao kameni puder?
ima da se ne prepoznam kad ovo sve stavim
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#3031 Re: Žene pitaju žene
Nije, gluho bilosha_ba wrote:jane hvala![]()
![]()
jagodice, celo, nos, brada, malo celjust, opcionalno vrat, dekolte
- Digla_da_kreci
#3033 Re: Žene pitaju žene
E ovo me podsjeti da pitam, zbog cega se nosi u torbi svakodnevno ili za izlazak sve ove osnove kozmetike? Mislim, je li to navike radi i u smislu nikad ne znas moze zatrebati ili se fakat koristi? Pokusavam shvatiti npr. tush za oci ili dodavanje maskare tokom dana?Ujedam wrote:U torbi uvijek nosim karmin, sjaj, labelo, mali puder, rumenilo, četku, tuš i maskaru.![]()
Ja kako se nacifram kod kuce tako mi je jbg
I jos jedna stvar sto mi je misterija
Stvarno se cesljate kada izadjete van, ono odes u wc i pocesljas se?
Ne znam, opet kao i sa sminkom, ako se isfeniram ili sta vec napravim s kosom tako mi je, kada mi zasmeta zakacim snalu... uopste se ne cesljam tokom dana niti vucem cetke u torbi i sad ne znam jesam li neuredna ili sta.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#3034 Re: Žene pitaju žene
Ja nosim cetku uvijek jer je moja kosa bas losa, tj tanka je, brzo se masti, i jedan izlazak vikendom u zadimljen kafic pun svijeta od oprane kose napravi masnu tuznu slamu i onda moram par puta u toku noci je rascesljati jer inace ne lici ni na sta.
Inace samo labelo i karmin nosim sa sobom.
- Bambi_na_kofeinu
#3035 Re: Žene pitaju žene
Guglala sam hajlajter, to ovo nešto šimerasto? Šta to nije malo preupadljivo za dan?
U torbi samo ruž i ogledalo.
Btw oni Kate Moss rimmelovi su mi super.
U torbi samo ruž i ogledalo.
Btw oni Kate Moss rimmelovi su mi super.
- Secer_033
#3036 Re: Žene pitaju žene
Puder ne koristim nikako. Neki dan sam nasla jedan u ladici, zapakovan.
U tasni nosim maskaru, ruz i chubby sticks od clinique.
U tasni nosim maskaru, ruz i chubby sticks od clinique.
-
saga
#3037 Re: Žene pitaju žene
hmm...
Ne posjedujem mnogo. Ali meni i previse.
Jedna maskara, jedan puder (rok pri kraju, ni do pola potrosen), jedan karmin, jedan sjaj... 7-8 olovaka za oci (3 su ostale na jedno 2cm, moguce da im je rok odavno istekao, ali su mi plaho drage), dvije sjene... to je to
Sebe nazovem nasminkanom kada stavim maskaru na oci
Kanim se par godina da kupim rumenilo
Malo me strah njega. Vrlo lako se zacrvenim i to me pravo nervira i mislim da bi mi s rumenilom bilo samo gore
A u torbi nosim samo labelo
Ranije sam nosila i cetku za kosu, zbog problema koji je ladyblue opisala... medjutim ti problemi su sada rijeseni, pa jedna stvarcica manje u torbi
Ne posjedujem mnogo. Ali meni i previse.
Jedna maskara, jedan puder (rok pri kraju, ni do pola potrosen), jedan karmin, jedan sjaj... 7-8 olovaka za oci (3 su ostale na jedno 2cm, moguce da im je rok odavno istekao, ali su mi plaho drage), dvije sjene... to je to
Sebe nazovem nasminkanom kada stavim maskaru na oci
Kanim se par godina da kupim rumenilo
A u torbi nosim samo labelo
Ranije sam nosila i cetku za kosu, zbog problema koji je ladyblue opisala... medjutim ti problemi su sada rijeseni, pa jedna stvarcica manje u torbi
- Cherry-Cherry
#3038 Re: Žene pitaju žene
Svaki dan stavljam kremu, tečni puder, korektor,maskaru i sjene za obrve. Nekad stavim karmin ili sjajilo i još rijeđe sjene na kapke, kreon, tuš... A imam pravo puno šminke, al ne koristim je... Al je zato kupujem ko budala. A nokte volim duge, namazane tamnim lakovima, bordo, tamno ljubičasti, purpurni... U tašni gotovo nikad ne nosim šminku, jer i kad je ponesem nemam naviku da je popravljam ni na poslu ni naveče... Ni četku ne nosim. Sreća, kosa mi je nekako teška, pa fino pada i uvijek djeluje nekako fino "složeno". Što se tiče kupki, pilinga i tih čuda, imam ih puno i koristim ih puno, stalno se trackam i mackam.
A pjesma: Cherry, cherry lady...
A pjesma: Cherry, cherry lady...
- Secer_033
#3039 Re: Žene pitaju žene
Posto su bb kreme prilicno tamne manje stavljas na lice. Ako ti je koza suha i naucila na kremu svaki dan, sama bb krema nece biti dovoljna.
Ja namazem lice a bb koristim za crvene flekice. CC nisam ni probala, a trebala bi jer su svjetlije od bb.
Ja ne koristim puder, tekuci skoro nikad. BB mi bude dovoljno.
Ja namazem lice a bb koristim za crvene flekice. CC nisam ni probala, a trebala bi jer su svjetlije od bb.
Ja ne koristim puder, tekuci skoro nikad. BB mi bude dovoljno.
- Big Ang
#3040 Re: Žene pitaju žene
Aman vise. Pa zar nemate temu o sminki? 
- MedenoSrce
#3041 Re: Odg: Žene pitaju žene
Moja dnevna rutina bi bila: okoloocna krema, hidratantna krema, korektor ili tecni puder na podocnjake, bronzera ili rumenila na kosti lica, baza za sjene i kad sjene ne stavljam jer mi kapci ljepse izgledaju, tus ili olovka i maskara i ruz. Sminku ne kupujem dok ne potrosim, jedino imam vise boja karmina u zavisnosti od odjevne kombinacije ili dobu dana. Ako se ne namazem poslije tusiranja kao da se nisam ni tusirala imam dojam.
-
ekonomistica78
#3042 Re: Žene pitaju žene
Isti slučaj i sa mnom, uvijek imam četku u torbi, kosa mi je ravna do ramena, tako da je počešljam par puta u toku dana.ladyblue18 wrote:Ja nosim cetku uvijek jer je moja kosa bas losa, tj tanka je, brzo se masti, i jedan izlazak vikendom u zadimljen kafic pun svijeta od oprane kose napravi masnu tuznu slamu i onda moram par puta u toku noci je rascesljati jer inace ne lici ni na sta.
- Big Ang
#3043 Re: Žene pitaju žene
Da li bi vas ljutilo ili barem malo nerviralo kad bi vam kolegica došla na posao sa frizurom IDENTIČNOJ vašoj? 
-
sha_ba
#3044 Re: Žene pitaju žene
jok, sta se imas ljutiti na nekog ko se fura na tebe 
- Big Ang
#3045 Re: Žene pitaju žene
ovo je groznosha_ba wrote:jok, sta se imas ljutiti na nekog ko se fura na tebe
-
sha_ba
#3046 Re: Žene pitaju žene
sto bona? ja bi se nafurala da sam riba baBig Ang wrote:ovo je groznosha_ba wrote:jok, sta se imas ljutiti na nekog ko se fura na tebe
- i_ja_na_forumu
#3047 Re: Žene pitaju žene
zna li neko da li se radi u ponedjeljak ?

- Big Ang
#3048 Re: Žene pitaju žene
Jok. Ne radi se. Mislim ja ne radim. A samo to je i bitno. 
-
Mutivoda
#3050 Re: Žene pitaju žene
A zašto se ne bi radilo?
Jedino ako sebi uzmeš slobodan dan. :D je l' ono neko (svi?!) ima pravo dva dana uzeti kad su vjerski praznici u pitanju?!
Jedino ako sebi uzmeš slobodan dan. :D je l' ono neko (svi?!) ima pravo dva dana uzeti kad su vjerski praznici u pitanju?!