Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?

Locked

Plaše li vas najave novog rata u BiH?

Plaše i vjerujem u novi rat
127
36%
Ne plaše, rata neće biti
165
46%
Ne znam
63
18%

Total votes: 355

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3026 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kloniranje”
» Tietje24322

saBANhajrula i tebi.
:)
madner

#3027 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by madner »

Hafis wrote:
madner
40 tona x 200, valja sanirat ceste poslje. :(
Trebalo bi zato malo podebljati asfalt, na vakat dok je još jedan račun.
Ma jok, samo da RS napravi ovaj pravac Doboj BL.
Hafis

#3028 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

Ma, bit će to za koju godinu, cca desetak-petnaestak. Valjda neće tehnika dotle zahrđati :novine:

Inače što se tiče čuvanja leđa, tu nemate nikakvih briga... u tome nam nema premca :gunjastajl:
mezzo95

#3029 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by mezzo95 »

Hafis wrote:Ma, bit će to za koju godinu, cca desetak-petnaestak. Valjda neće tehnika dotle zahrđati :novine:

Inače što se tiče čuvanja leđa, tu nemate nikakvih briga... u tome nam nema premca :gunjastajl:
Mi smo se vala u posavini pomagali..
daddy-kool

#3030 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by daddy-kool »

madner wrote:Ma jok, samo da RS napravi ovaj pravac Doboj BL.
:D
exliberal-ex

#3031 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by exliberal-ex »

Chmoljo wrote:Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kloniranje”
» Tietje24322

saBANhajrula i tebi.
Taman pocelo biti zanimljivo kad smo ga provalili ko zadnjeg levata..... :kiss:
al nesikiram se ....lesi se vraca kuci
huone

#3032 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by huone »

Dodik učenicima i studentima: Prvo recite da ste iz RS-a, BiH ne morate ni spominjati

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je danas učenike i studente da uvijek kažu da su iz RS-a, a da BiH i ne moraju da spominju.

On ih je pozvao da uvijek slave Dan RS-a, 9. januar.

"Bez oklijevanja i bilo gdje prvo recite da ste iz RS-a, a dalje i ne morate ni spominjati", rekao je Dodik, koji je danas u povodu Dana RS-a organizirao prijem za sportiste, studente i nagrađene učenike, predstavnike pravosudnih organizacija, policije te, između ostalih, i medija.

I ovaj put entitetski predsjednik je ponovio da je cilj politike aktuelne vlasti jačanje autonomije Republike Srpske, kao, kako je ustvrdio, polazne tačke za njeno dalje kretanje ka samostalnosti.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-uc ... /140103083
madner

#3033 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by madner »

Tik tak, tik tak.
_mufljuz_

#3034 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by _mufljuz_ »

gura on u ekscesne situacije svoj narod izgleda sve vise i vise - samo sto mu je narod preglup da skonta da je samo instrument njegove sabanske "daj ti meni" politike....
Point.

#3035 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Point. »

Gdje su ovi sarajevski politicari da stanu u kraj ovakvim otvorenim izjavama za secesiju? Majku vam vasu nesposobnu, uradite sta korisno umjesto da se izmedju svadjate. I zasto medjunarodna zajednica i onaj Incko trpe ovakve indirektne pozive na rat od Guardijana, jer je svima valjda jasno da mirnog razilazenja nema i da ga nece biti?
Bodkin

#3036 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Bodkin »

exliberal-ex wrote:
Chmoljo wrote:Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kloniranje”
» Tietje24322

saBANhajrula i tebi.
Taman pocelo biti zanimljivo kad smo ga provalili ko zadnjeg levata..... :kiss:
al nesikiram se ....lesi se vraca kuci
vidis da otvara teme @chmolji sto ga je banirao :D
Perec

#3037 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Perec »

Sud i nije tu da sudi narodima. Otkud ti takva misao uopće? Ako je šaka herceg četnika počinila fašističke svinjarije to ni u kome slučaju ne znači da je kompletan Hrvatski narod takav.
Eto, saznali smo jednu novu činjenicu, postoje hrvatski četnici. :-)
Nije osuđen iz jednostavnog razloga što Bošnjaci nisu provodili fašističke projekte poput Miloševića, Tuđmana, Karadžića, Mladića i ostale žgadije. Dakle, sagledaj činjenice umjesto ipraznog kafanskog naprdivanja.
Provodili su.. (bošnjačko vojno-političko rukovodstvo)
1) Đihad
http://www.youtube.com/watch?v=rdIdrqRST1Q

2) Teritorijalnu ekspanziju u svrhu stvaranja Bošnjačke države etničkim čišćenjem Hrvata
http://www.youtube.com/watch?v=DHZQUUQnCm0

3) Cjelovitu BiH kao sredstvo za ostvarenje bošnjačkih ciljeva
http://www.youtube.com/watch?v=H8WUKYVIc3U

4) Taktizirali sa Hrvatima od početka kako bi ih iskoristili za naoružavanja i transport hrane preko Neuma, a zatim eliminirali sve prijateljski nastrojene i prohrvatske bošnjačke struje u strankama

http://www.youtube.com/watch?v=PirlJ9kbLx4

5) Nebošnjake nazivali kmetovima i gostima na vlastitoj zemlji.

http://www.youtube.com/watch?v=ZnqGtwe8GDQ

Kako može Hrvat u Neumu, Livnu, Mostaru biti gost i kmet? Kome?

Hoćemo o islamskoj deklaraciji cijenjenog Alije Izetbegovića, muđahedinima?
Ko o čemu kurva o poštenju a vi o prekrajanjima granica. Kakve bi granice sad prekrajali? Nema prekrajanja granica. Shvatite to jednom zauvjek.
Krivo si shvatio, rekao sam da bi mnogi Bošnjaci najradije da im hag prekroji unutardržavne granice sukladno svojim presudama.
Kakva farsa? Jeli ti razumiješ da se na osnovu presude upravo tog Suda, svakog 11 Jula odaje počast žrtvama genocida u Srebrenici? I to od EU-a do Američkog i Kanadskog Parlamenta. I onda mi ti pođeš pričati o irelavantnosti presuda. Aha ..kako da ne.
SAD i EU stoje iza tog suda, oni određuju što je "istina". Oni, CNN, ITN itd. Što misliš da su umjesto Amerikanaca Rusi i Kinezi da bi presude bile ovakve kakve jesu? C'mon.. :izet:
I na kraju, Sud se uopće ne koristi za kreiranje bilo kakve političke scene. A da će posljedica zbog presude o genocidu u 8 Bosanskohercegovačkih općina biti, u to nemoj sumnjati niti jednog momenta.
Srbi iz Bosne osuđeni na preko 1000 godina kazne, a Republika Srpska sve jača, štoviše došli Rusi u nju i sagradili naftovod, kupili telekom. Nikakvih posljedica po Srbe neće biti nakon budućih presuda, ukoliko ih bude još osuđujućih. Ostat će im možda stigma, ali ona već 2 desetljeća postoji i nikakve koristi od nje.
Perec

#3038 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Perec »

Point. wrote:Gdje su ovi sarajevski politicari da stanu u kraj ovakvim otvorenim izjavama za secesiju? Majku vam vasu nesposobnu, uradite sta korisno umjesto da se izmedju svadjate. I zasto medjunarodna zajednica i onaj Incko trpe ovakve indirektne pozive na rat od Guardijana, jer je svima valjda jasno da mirnog razilazenja nema i da ga nece biti?
Srbi imaju dugoročnu i kontinuiranu politiku koju provode od 92. i koju će nastaviti provoditi u budućnosti. To je slabljenje BiH, jačanje autonomije RS-a i stvaranje pretpostavki za formalnu nezavisnost kad/ako dođe vrijeme za to. Ruska ekonomska penetracija i jačanje njihovog utjecaja im dosta olakšava posao jer se mogu manje bojati pokušaja ukidanja tog entiteta. Ja ne mislim da je rješenje raspad BiH ni da bi to donijelo išta dobro Hrvatskoj, BiH se treba organizirati po Belgijskom ili Švicarskom modelu. Nažalost, to je utopija. Jednostavno, nitko istinski od naroda tamo ne želi istinski suživot, možda dio Bošnjaka/ Bosanaca, ali ostatak bi najradije ostvario nacionalne ciljeve svojih naroda koji su nepomirljivi. Da je takva struja postojala i postoji kod Bošnjaka vidljivo je iz video-linkova Bošnjačkog sabora koje sam dao poviše.
Ras Al Ghul

#3039 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Ras Al Ghul »

Perec wrote:
Point. wrote:Gdje su ovi sarajevski politicari da stanu u kraj ovakvim otvorenim izjavama za secesiju? Majku vam vasu nesposobnu, uradite sta korisno umjesto da se izmedju svadjate. I zasto medjunarodna zajednica i onaj Incko trpe ovakve indirektne pozive na rat od Guardijana, jer je svima valjda jasno da mirnog razilazenja nema i da ga nece biti?
Srbi imaju dugoročnu i kontinuiranu politiku koju provode od 92. i koju će nastaviti provoditi u budućnosti. To je slabljenje BiH, jačanje njene autonomije i stvaranje pretpostavki za formalnu nezavisnost kad/ako dođe vrijeme za to. Ruska ekonomska penetracija i jačanje njihovog utjecaja im dosta olakšava posao jer se mogu manje bojati pokušaja ukidanja tog entiteta. Ja ne mislim da je rješenje raspad BiH ni da bi to donijelo išta dobro Hrvatskoj, BiH se treba organizirati po Belgijskom ili Švicarskom modelu. Nažalost, to je utopija.
Kakav Ruska ekonomska penetracija :lol: Gasprom u Sarajevu sad to je najjača Ruska firma ujedno jedna od najjačih na planeti zemlji, Onu rafineriju kofol prodali Rusima, gdje su pare :lol: ja često idem u Istočnu Bosnu da posjetim nanu, znaš li to koja je to bijeda i čemer, prosjek godina je 70 preko cijele istočne Bosne Srbima i malo Bošnjaka što ima, to je bukvalno Afganistan po životnom standardu, kakav raspad, pa ako proglase, biće im traktorijada ala 95'.Republika Hrvatska je svjesna ako do toga dođe da je prijetnja i njoj radi Velike Smrdije, eto tenkova preko Krajine zajedno sa NATO-om pa traktorijada Semberija nastupa do Zemuna, ovu enklavu Istočno Sarajevo ćemo poštediti :lol: ne treba toliko pišati po sirotinji :lol:
oakville

#3040 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by oakville »

Perec wrote:
Srbi imaju dugoročnu i kontinuiranu politiku koju provode od 92. i koju će nastaviti provoditi u budućnosti. To je slabljenje BiH, jačanje autonomije RS-a i stvaranje pretpostavki za formalnu nezavisnost kad/ako dođe vrijeme za to. Ruska ekonomska penetracija i jačanje njihovog utjecaja im dosta olakšava posao jer se mogu manje bojati pokušaja ukidanja tog entiteta. Ja ne mislim da je rješenje raspad BiH ni da bi to donijelo išta dobro Hrvatskoj, BiH se treba organizirati po Belgijskom ili Švicarskom modelu. Nažalost, to je utopija. Jednostavno, nitko istinski od naroda tamo ne želi istinski suživot, možda dio Bošnjaka/ Bosanaca, ali ostatak bi najradije ostvario nacionalne ciljeve svojih naroda koji su nepomirljivi. Da je takva struja postojala i postoji kod Bošnjaka vidljivo je iz video-linkova Bošnjačkog sabora koje sam dao poviše.
Srbi imaju kontinuiranu politiku od Kosova 1981 prekoa Hrvatske i BiH. Nastavit ćemo podršku srpskoj politici uz glasnu podršku sloganu "svi srbi u jednoj državi." Ta se država može nalaziti i oko Beograda, gdje će im se ispuniti vjekovni san da konačno žive sami neometani od bilo koga. Eto toliko :mrgreen:
Plivac

#3041 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Plivac »

Perec wrote:
bice penetracija, samo ne ekonomska :)
Perec

#3042 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Perec »

Plivac wrote:
Perec wrote:
bice penetracija, samo ne ekonomska :)
Sva sreća pa me se te vaše penetracije ne tiču. :run:
Perverznjaci jedni. :-) :izet:
Jara

#3043 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Jara »

Neće.
bierkof

#3044 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by bierkof »

Perec wrote:Ruska ekonomska penetracija i jačanje njihovog utjecaja im dosta olakšava posao jer se mogu manje bojati pokušaja ukidanja tog entiteta.
Ako je Rusija garant stabilnosti RS-a onda je dogorilo vise nego sto sam mislio... 8-)
Basvod

#3045 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Basvod »

Perec wrote:
Slabljenje BiH ok, jacanje autonomije ok, stvaranje pretpostavki za nezavisnost ok al ruska ekonomija... :lol: Nisu Rusi budale niti je danas 1953. pa da se razbacuju parama po bjelosvjetskim blokovima. Jednom su se Rusi opekli sa "bracom". Rusi ce prije opljackati RS nego je finansijski ojacati, nije Rusija pokojini SSSR.
Bodkin

#3046 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Bodkin »

samo budala moze vjerovati da rusi mogu nesto dobro donijeti. pa prvi su na kosovu dosli na par mjesta kad su se srbi povukli pa su ih ameri otjerali :D plus, ko je poslovao sa rusima zna da nisu bolji od nas. nikakvih pravila nemaju ni zakona. a koga su oni branili, taj je izgubio drzavu :D ali boli dodika cuna. on je uzeo proviziju, a to sta ce rusi ostaviti za par godina nije bitno. zato je ziva komedija kad pocnu nositi putinove slike i zvati ruske ambasadore :D
bierkof

#3047 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by bierkof »

Upravo tako,gdje rusi dodju tu trava ne raste...
Cini mi se da su i u srbiji odustali od rusa, sada se kunu u arapske pare, jos malo poceti ce u gelabijama hodat' po beogradu. :lol:
Izgleda Laktasima to jos niko nije javio.
sportman1

#3048 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by sportman1 »

zar nisu rusi spasili assada?
emil_L

#3049 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

Perec wrote:
Sud i nije tu da sudi narodima. Otkud ti takva misao uopće? Ako je šaka herceg četnika počinila fašističke svinjarije to ni u kome slučaju ne znači da je kompletan Hrvatski narod takav.
Nije osuđen iz jednostavnog razloga što Bošnjaci nisu provodili fašističke projekte poput Miloševića, Tuđmana, Karadžića, Mladića i ostale žgadije. Dakle, sagledaj činjenice umjesto ipraznog kafanskog naprdivanja.
1) Đihad

2) Teritorijalnu ekspanziju u svrhu stvaranja Bošnjačke države etničkim čišćenjem Hrvata

4) Taktizirali sa Hrvatima od početka kako bi ih iskoristili za naoružavanja i transport hrane preko Neuma, a zatim eliminirali sve prijateljski nastrojene i prohrvatske bošnjačke struje u strankama

http://www.youtube.com/watch?v=PirlJ9kbLx4

Ko o čemu kurva o poštenju a vi o prekrajanjima granica. Kakve bi granice sad prekrajali? Nema prekrajanja granica. Shvatite to jednom zauvjek.
Krivo si shvatio, rekao sam da bi mnogi Bošnjaci najradije da im hag prekroji unutardržavne granice sukladno svojim presudama.
Kakva farsa? Jeli ti razumiješ da se na osnovu presude upravo tog Suda, svakog 11 Jula odaje počast žrtvama genocida u Srebrenici? I to od EU-a do Američkog i Kanadskog Parlamenta. I onda mi ti pođeš pričati o irelavantnosti presuda. Aha ..kako da ne.
SAD i EU stoje iza tog suda, oni određuju što je "istina". Oni, CNN, ITN itd. Što misliš da su umjesto Amerikanaca Rusi i Kinezi da bi presude bile ovakve kakve jesu? C'mon.. :izet:
I na kraju, Sud se uopće ne koristi za kreiranje bilo kakve političke scene. A da će posljedica zbog presude o genocidu u 8 Bosanskohercegovačkih općina biti, u to nemoj sumnjati niti jednog momenta.
Srbi iz Bosne osuđeni na preko 1000 godina kazne, a Republika Srpska sve jača, štoviše došli Rusi u nju i sagradili naftovod, kupili telekom. Nikakvih posljedica po Srbe neće biti nakon budućih presuda, ukoliko ih bude još osuđujućih. Ostat će im možda stigma, ali ona već 2 desetljeća postoji i nikakve koristi od nje.
To je možda novost za tebe. širokoj Hrvatskoj javnosti ta činjenica je poznata već dugi niz godina. Još od trgovine naftom i isporuke MTS-a zločincima koji su uništavali njihov narod (čitaj Posavina i konvoji nafte iz Duvna prema Kupresu i iz Stoca prema Berkovićima. Sve lijepo dokumentovano. :thumbup:
1) Đihad
Na žalost sudovi naprednih civilizacija ne slažu se sa tvojom ocjenom. Ali u svakom slučaju, sve to smotaj pod ruku pa pravac na taj isti sud i traži nek osude Bošnjačko vojno-političko rukovodstvo za provođenje udruženog zločinačkog poduhavata. Do tada... :zid:
Na žalost sudovi naprednih civilizacija ponovo se ne slažu sa tvojom proizvoljnom konstatacijom. Naime, napredne civilizacije su zaključile da je upravo Hrvatsko vojno-političko vodstvo činilio te gnusne i normalnom čovjeku nezamislive stvari. Proizvod tog zaključka je upravo presuda Hrvatskom vojno-političkom vrhu u kojoj jasno stoji da je Hrvatsko vodstvo predvođeno Franjom Tuđmanom provodilo etničko čišćenje vlastitog naroda u srednjoj Bosni.
Činjenice su neumoljive.
I kave to veze ima sa bilo čim? Naravno da je cjelovita BiH interes Bošnjačkog naroda.Za tebe je zločin branjenje suverenitete međunarodno priznate države? Jeli ovo neka zajebanicja ili šta?
Ponovo, sudovi naprednih civilizacija se ne slažu sa tvojim proizvoljnim zaključkom. Udruženi zločinački poduhvat je okarakterisan kao "criminal enterprise" sa ciljem biološkog uništenja Bošnjačkog naroda i pripajanjem teritorije međunarodno priznate države tadašnjoj Hrvatskoj. Sve to jasno stoji u presudi najvećih instanci pravdi osnovanih od strane naprednih civilizacija. Na tebi je samo da te zaključke prihvatiš ili odseliš u Siera Leon.
Naoružavanje preko Neuma? Ma bježi djete sa kim ja pričam....Bez želje da te uvrijedim ne mogu odoliti nagonu a da te ne upitam koliko je tebi svega ti godina?
I znači po tebi, političko taktiziranje je zločin? Po čemu konkretno? Opet ti kažem, sve to smotaj pod ruku, pa pravac Haag.

I koji dio u svemu ovome što si ti ovdje napisao i postavio predstavlja udruženi zločinački poduhvat?

Pa na isti način kako Mostar može biti "stolni grad Hrvata", ili Konjic, Jablanica, Stolac, Travnik, Vitez Jajce, Gornji Vakuf Bugojno itd..itd.. mogu biti djelovi etnički čistog hrvatskog prostora.
A o islamskoj deklaraciji ćeš morati pitati nekog drugog. Koiko sam upoznat (a jesam izvanredno) ta deklaracija je okarakterisana kao politički pamflet i to upravo u istom onom Sudu od kojeg ti bježiš.
Pa naravno. Šta je u tome loše? Jeli ti stvarno misliš da se genocidna tvorevina može sačuvati nakon presude četničkom vojno političkom vrhu za genocid ? Jel istvarno msiliš da možeš zaživjeti nekakvu imaginarnu "erceg-bosnu" ili dobiti treći entitet nakon presude hrvatskom vojno-političkom vrhu?
Ako ti je odgovor pozitivan na i jedno od ovih pitanja iznad, onda ti predstoji period ogromnih frustracija.
Taj sud je prihvaćen i od strana zemalja koje si naveo. Uostalom, ti ako želiuš živjeti po društvenim načelima Kine i Rusije, niko te ne spriječava da takvo što i uradiš.
[/quote]
Dobro, to je tvoje mišljenje...pogrešno ali ipak je tvoje.
Martinez_

#3050 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Martinez_ »

Je li možemo očekivati da forumaši prekinu koristiti izraz ''agresija na BiH'' u slobodnoj komunikaciji jer ne postoje zvaničnici ni Srbije ni Hrvatske osuđeni pred sudom naprednih civilizacija za bilo šta učinjeno u BiH? Pride su neke oslobodili i tužbi za genocid.
Locked