» Tietje24322
saBANhajrula i tebi.
Ma jok, samo da RS napravi ovaj pravac Doboj BL.Hafis wrote:Trebalo bi zato malo podebljati asfalt, na vakat dok je još jedan račun.madner
40 tona x 200, valja sanirat ceste poslje.
Mi smo se vala u posavini pomagali..Hafis wrote:Ma, bit će to za koju godinu, cca desetak-petnaestak. Valjda neće tehnika dotle zahrđati![]()
Inače što se tiče čuvanja leđa, tu nemate nikakvih briga... u tome nam nema premca
madner wrote:Ma jok, samo da RS napravi ovaj pravac Doboj BL.
Taman pocelo biti zanimljivo kad smo ga provalili ko zadnjeg levata.....Chmoljo wrote:Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kloniranje”
» Tietje24322
saBANhajrula i tebi.
vidis da otvara teme @chmolji sto ga je baniraoexliberal-ex wrote:Taman pocelo biti zanimljivo kad smo ga provalili ko zadnjeg levata.....Chmoljo wrote:Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kloniranje”
» Tietje24322
saBANhajrula i tebi.![]()
al nesikiram se ....lesi se vraca kuci
Eto, saznali smo jednu novu činjenicu, postoje hrvatski četnici.Sud i nije tu da sudi narodima. Otkud ti takva misao uopće? Ako je šaka herceg četnika počinila fašističke svinjarije to ni u kome slučaju ne znači da je kompletan Hrvatski narod takav.
Provodili su.. (bošnjačko vojno-političko rukovodstvo)Nije osuđen iz jednostavnog razloga što Bošnjaci nisu provodili fašističke projekte poput Miloševića, Tuđmana, Karadžića, Mladića i ostale žgadije. Dakle, sagledaj činjenice umjesto ipraznog kafanskog naprdivanja.
Krivo si shvatio, rekao sam da bi mnogi Bošnjaci najradije da im hag prekroji unutardržavne granice sukladno svojim presudama.Ko o čemu kurva o poštenju a vi o prekrajanjima granica. Kakve bi granice sad prekrajali? Nema prekrajanja granica. Shvatite to jednom zauvjek.
SAD i EU stoje iza tog suda, oni određuju što je "istina". Oni, CNN, ITN itd. Što misliš da su umjesto Amerikanaca Rusi i Kinezi da bi presude bile ovakve kakve jesu? C'mon..Kakva farsa? Jeli ti razumiješ da se na osnovu presude upravo tog Suda, svakog 11 Jula odaje počast žrtvama genocida u Srebrenici? I to od EU-a do Američkog i Kanadskog Parlamenta. I onda mi ti pođeš pričati o irelavantnosti presuda. Aha ..kako da ne.
Srbi iz Bosne osuđeni na preko 1000 godina kazne, a Republika Srpska sve jača, štoviše došli Rusi u nju i sagradili naftovod, kupili telekom. Nikakvih posljedica po Srbe neće biti nakon budućih presuda, ukoliko ih bude još osuđujućih. Ostat će im možda stigma, ali ona već 2 desetljeća postoji i nikakve koristi od nje.I na kraju, Sud se uopće ne koristi za kreiranje bilo kakve političke scene. A da će posljedica zbog presude o genocidu u 8 Bosanskohercegovačkih općina biti, u to nemoj sumnjati niti jednog momenta.
Srbi imaju dugoročnu i kontinuiranu politiku koju provode od 92. i koju će nastaviti provoditi u budućnosti. To je slabljenje BiH, jačanje autonomije RS-a i stvaranje pretpostavki za formalnu nezavisnost kad/ako dođe vrijeme za to. Ruska ekonomska penetracija i jačanje njihovog utjecaja im dosta olakšava posao jer se mogu manje bojati pokušaja ukidanja tog entiteta. Ja ne mislim da je rješenje raspad BiH ni da bi to donijelo išta dobro Hrvatskoj, BiH se treba organizirati po Belgijskom ili Švicarskom modelu. Nažalost, to je utopija. Jednostavno, nitko istinski od naroda tamo ne želi istinski suživot, možda dio Bošnjaka/ Bosanaca, ali ostatak bi najradije ostvario nacionalne ciljeve svojih naroda koji su nepomirljivi. Da je takva struja postojala i postoji kod Bošnjaka vidljivo je iz video-linkova Bošnjačkog sabora koje sam dao poviše.Point. wrote:Gdje su ovi sarajevski politicari da stanu u kraj ovakvim otvorenim izjavama za secesiju? Majku vam vasu nesposobnu, uradite sta korisno umjesto da se izmedju svadjate. I zasto medjunarodna zajednica i onaj Incko trpe ovakve indirektne pozive na rat od Guardijana, jer je svima valjda jasno da mirnog razilazenja nema i da ga nece biti?
Kakav Ruska ekonomska penetracijaPerec wrote:Srbi imaju dugoročnu i kontinuiranu politiku koju provode od 92. i koju će nastaviti provoditi u budućnosti. To je slabljenje BiH, jačanje njene autonomije i stvaranje pretpostavki za formalnu nezavisnost kad/ako dođe vrijeme za to. Ruska ekonomska penetracija i jačanje njihovog utjecaja im dosta olakšava posao jer se mogu manje bojati pokušaja ukidanja tog entiteta. Ja ne mislim da je rješenje raspad BiH ni da bi to donijelo išta dobro Hrvatskoj, BiH se treba organizirati po Belgijskom ili Švicarskom modelu. Nažalost, to je utopija.Point. wrote:Gdje su ovi sarajevski politicari da stanu u kraj ovakvim otvorenim izjavama za secesiju? Majku vam vasu nesposobnu, uradite sta korisno umjesto da se izmedju svadjate. I zasto medjunarodna zajednica i onaj Incko trpe ovakve indirektne pozive na rat od Guardijana, jer je svima valjda jasno da mirnog razilazenja nema i da ga nece biti?
Srbi imaju kontinuiranu politiku od Kosova 1981 prekoa Hrvatske i BiH. Nastavit ćemo podršku srpskoj politici uz glasnu podršku sloganu "svi srbi u jednoj državi." Ta se država može nalaziti i oko Beograda, gdje će im se ispuniti vjekovni san da konačno žive sami neometani od bilo koga. Eto tolikoPerec wrote:Srbi imaju dugoročnu i kontinuiranu politiku koju provode od 92. i koju će nastaviti provoditi u budućnosti. To je slabljenje BiH, jačanje autonomije RS-a i stvaranje pretpostavki za formalnu nezavisnost kad/ako dođe vrijeme za to. Ruska ekonomska penetracija i jačanje njihovog utjecaja im dosta olakšava posao jer se mogu manje bojati pokušaja ukidanja tog entiteta. Ja ne mislim da je rješenje raspad BiH ni da bi to donijelo išta dobro Hrvatskoj, BiH se treba organizirati po Belgijskom ili Švicarskom modelu. Nažalost, to je utopija. Jednostavno, nitko istinski od naroda tamo ne želi istinski suživot, možda dio Bošnjaka/ Bosanaca, ali ostatak bi najradije ostvario nacionalne ciljeve svojih naroda koji su nepomirljivi. Da je takva struja postojala i postoji kod Bošnjaka vidljivo je iz video-linkova Bošnjačkog sabora koje sam dao poviše.Point. wrote:Gdje su ovi sarajevski politicari da stanu u kraj ovakvim otvorenim izjavama za secesiju? Majku vam vasu nesposobnu, uradite sta korisno umjesto da se izmedju svadjate. I zasto medjunarodna zajednica i onaj Incko trpe ovakve indirektne pozive na rat od Guardijana, jer je svima valjda jasno da mirnog razilazenja nema i da ga nece biti?
bice penetracija, samo ne ekonomskaPerec wrote:Srbi imaju dugoročnu i kontinuiranu politiku koju provode od 92. i koju će nastaviti provoditi u budućnosti. To je slabljenje BiH, jačanje autonomije RS-a i stvaranje pretpostavki za formalnu nezavisnost kad/ako dođe vrijeme za to. Ruska ekonomska penetracija i jačanje njihovog utjecaja im dosta olakšava posao jer se mogu manje bojati pokušaja ukidanja tog entiteta. Ja ne mislim da je rješenje raspad BiH ni da bi to donijelo išta dobro Hrvatskoj, BiH se treba organizirati po Belgijskom ili Švicarskom modelu. Nažalost, to je utopija. Jednostavno, nitko istinski od naroda tamo ne želi istinski suživot, možda dio Bošnjaka/ Bosanaca, ali ostatak bi najradije ostvario nacionalne ciljeve svojih naroda koji su nepomirljivi. Da je takva struja postojala i postoji kod Bošnjaka vidljivo je iz video-linkova Bošnjačkog sabora koje sam dao poviše.Point. wrote:Gdje su ovi sarajevski politicari da stanu u kraj ovakvim otvorenim izjavama za secesiju? Majku vam vasu nesposobnu, uradite sta korisno umjesto da se izmedju svadjate. I zasto medjunarodna zajednica i onaj Incko trpe ovakve indirektne pozive na rat od Guardijana, jer je svima valjda jasno da mirnog razilazenja nema i da ga nece biti?
Sva sreća pa me se te vaše penetracije ne tiču.Plivac wrote:bice penetracija, samo ne ekonomskaPerec wrote:Srbi imaju dugoročnu i kontinuiranu politiku koju provode od 92. i koju će nastaviti provoditi u budućnosti. To je slabljenje BiH, jačanje autonomije RS-a i stvaranje pretpostavki za formalnu nezavisnost kad/ako dođe vrijeme za to. Ruska ekonomska penetracija i jačanje njihovog utjecaja im dosta olakšava posao jer se mogu manje bojati pokušaja ukidanja tog entiteta. Ja ne mislim da je rješenje raspad BiH ni da bi to donijelo išta dobro Hrvatskoj, BiH se treba organizirati po Belgijskom ili Švicarskom modelu. Nažalost, to je utopija. Jednostavno, nitko istinski od naroda tamo ne želi istinski suživot, možda dio Bošnjaka/ Bosanaca, ali ostatak bi najradije ostvario nacionalne ciljeve svojih naroda koji su nepomirljivi. Da je takva struja postojala i postoji kod Bošnjaka vidljivo je iz video-linkova Bošnjačkog sabora koje sam dao poviše.Point. wrote:Gdje su ovi sarajevski politicari da stanu u kraj ovakvim otvorenim izjavama za secesiju? Majku vam vasu nesposobnu, uradite sta korisno umjesto da se izmedju svadjate. I zasto medjunarodna zajednica i onaj Incko trpe ovakve indirektne pozive na rat od Guardijana, jer je svima valjda jasno da mirnog razilazenja nema i da ga nece biti?
Ako je Rusija garant stabilnosti RS-a onda je dogorilo vise nego sto sam mislio...Perec wrote:Ruska ekonomska penetracija i jačanje njihovog utjecaja im dosta olakšava posao jer se mogu manje bojati pokušaja ukidanja tog entiteta.
Slabljenje BiH ok, jacanje autonomije ok, stvaranje pretpostavki za nezavisnost ok al ruska ekonomija...Perec wrote:Srbi imaju dugoročnu i kontinuiranu politiku koju provode od 92. i koju će nastaviti provoditi u budućnosti. To je slabljenje BiH, jačanje autonomije RS-a i stvaranje pretpostavki za formalnu nezavisnost kad/ako dođe vrijeme za to. Ruska ekonomska penetracija i jačanje njihovog utjecaja im dosta olakšava posao jer se mogu manje bojati pokušaja ukidanja tog entiteta. Ja ne mislim da je rješenje raspad BiH ni da bi to donijelo išta dobro Hrvatskoj, BiH se treba organizirati po Belgijskom ili Švicarskom modelu. Nažalost, to je utopija. Jednostavno, nitko istinski od naroda tamo ne želi istinski suživot, možda dio Bošnjaka/ Bosanaca, ali ostatak bi najradije ostvario nacionalne ciljeve svojih naroda koji su nepomirljivi. Da je takva struja postojala i postoji kod Bošnjaka vidljivo je iz video-linkova Bošnjačkog sabora koje sam dao poviše.Point. wrote:Gdje su ovi sarajevski politicari da stanu u kraj ovakvim otvorenim izjavama za secesiju? Majku vam vasu nesposobnu, uradite sta korisno umjesto da se izmedju svadjate. I zasto medjunarodna zajednica i onaj Incko trpe ovakve indirektne pozive na rat od Guardijana, jer je svima valjda jasno da mirnog razilazenja nema i da ga nece biti?
Perec wrote:Eto, saznali smo jednu novu činjenicu, postoje hrvatski četnici.Sud i nije tu da sudi narodima. Otkud ti takva misao uopće? Ako je šaka herceg četnika počinila fašističke svinjarije to ni u kome slučaju ne znači da je kompletan Hrvatski narod takav.![]()
Provodili su.. (bošnjačko vojno-političko rukovodstvo)Nije osuđen iz jednostavnog razloga što Bošnjaci nisu provodili fašističke projekte poput Miloševića, Tuđmana, Karadžića, Mladića i ostale žgadije. Dakle, sagledaj činjenice umjesto ipraznog kafanskog naprdivanja.
1) Đihad
http://www.youtube.com/watch?v=rdIdrqRST1Q
2) Teritorijalnu ekspanziju u svrhu stvaranja Bošnjačke države etničkim čišćenjem Hrvata
http://www.youtube.com/watch?v=DHZQUUQnCm0
3) Cjelovitu BiH kao sredstvo za ostvarenje bošnjačkih ciljeva
http://www.youtube.com/watch?v=H8WUKYVIc3U
4) Taktizirali sa Hrvatima od početka kako bi ih iskoristili za naoružavanja i transport hrane preko Neuma, a zatim eliminirali sve prijateljski nastrojene i prohrvatske bošnjačke struje u strankama
http://www.youtube.com/watch?v=PirlJ9kbLx4
5) Nebošnjake nazivali kmetovima i gostima na vlastitoj zemlji.
http://www.youtube.com/watch?v=ZnqGtwe8GDQ
Kako može Hrvat u Neumu, Livnu, Mostaru biti gost i kmet? Kome?
Hoćemo o islamskoj deklaraciji cijenjenog Alije Izetbegovića, muđahedinima?
Krivo si shvatio, rekao sam da bi mnogi Bošnjaci najradije da im hag prekroji unutardržavne granice sukladno svojim presudama.Ko o čemu kurva o poštenju a vi o prekrajanjima granica. Kakve bi granice sad prekrajali? Nema prekrajanja granica. Shvatite to jednom zauvjek.
SAD i EU stoje iza tog suda, oni određuju što je "istina". Oni, CNN, ITN itd. Što misliš da su umjesto Amerikanaca Rusi i Kinezi da bi presude bile ovakve kakve jesu? C'mon..Kakva farsa? Jeli ti razumiješ da se na osnovu presude upravo tog Suda, svakog 11 Jula odaje počast žrtvama genocida u Srebrenici? I to od EU-a do Američkog i Kanadskog Parlamenta. I onda mi ti pođeš pričati o irelavantnosti presuda. Aha ..kako da ne.![]()
Srbi iz Bosne osuđeni na preko 1000 godina kazne, a Republika Srpska sve jača, štoviše došli Rusi u nju i sagradili naftovod, kupili telekom. Nikakvih posljedica po Srbe neće biti nakon budućih presuda, ukoliko ih bude još osuđujućih. Ostat će im možda stigma, ali ona već 2 desetljeća postoji i nikakve koristi od nje.I na kraju, Sud se uopće ne koristi za kreiranje bilo kakve političke scene. A da će posljedica zbog presude o genocidu u 8 Bosanskohercegovačkih općina biti, u to nemoj sumnjati niti jednog momenta.
To je možda novost za tebe. širokoj Hrvatskoj javnosti ta činjenica je poznata već dugi niz godina. Još od trgovine naftom i isporuke MTS-a zločincima koji su uništavali njihov narod (čitaj Posavina i konvoji nafte iz Duvna prema Kupresu i iz Stoca prema Berkovićima. Sve lijepo dokumentovano.Eto, saznali smo jednu novu činjenicu, postoje hrvatski četnici.![]()
Na žalost sudovi naprednih civilizacija ne slažu se sa tvojom ocjenom. Ali u svakom slučaju, sve to smotaj pod ruku pa pravac na taj isti sud i traži nek osude Bošnjačko vojno-političko rukovodstvo za provođenje udruženog zločinačkog poduhavata. Do tada...Provodili su.. (bošnjačko vojno-političko rukovodstvo)
1) Đihad
http://www.youtube.com/watch?v=rdIdrqRST1Q
Na žalost sudovi naprednih civilizacija ponovo se ne slažu sa tvojom proizvoljnom konstatacijom. Naime, napredne civilizacije su zaključile da je upravo Hrvatsko vojno-političko vodstvo činilio te gnusne i normalnom čovjeku nezamislive stvari. Proizvod tog zaključka je upravo presuda Hrvatskom vojno-političkom vrhu u kojoj jasno stoji da je Hrvatsko vodstvo predvođeno Franjom Tuđmanom provodilo etničko čišćenje vlastitog naroda u srednjoj Bosni.2) Teritorijalnu ekspanziju u svrhu stvaranja Bošnjačke države etničkim čišćenjem Hrvata
http://www.youtube.com/watch?v=DHZQUUQnCm0
I kave to veze ima sa bilo čim? Naravno da je cjelovita BiH interes Bošnjačkog naroda.Za tebe je zločin branjenje suverenitete međunarodno priznate države? Jeli ovo neka zajebanicja ili šta?3) Cjelovitu BiH kao sredstvo za ostvarenje bošnjačkih ciljeva
http://www.youtube.com/watch?v=H8WUKYVIc3U
Naoružavanje preko Neuma? Ma bježi djete sa kim ja pričam....Bez želje da te uvrijedim ne mogu odoliti nagonu a da te ne upitam koliko je tebi svega ti godina?4) Taktizirali sa Hrvatima od početka kako bi ih iskoristili za naoružavanja i transport hrane preko Neuma, a zatim eliminirali sve prijateljski nastrojene i prohrvatske bošnjačke struje u strankama
I koji dio u svemu ovome što si ti ovdje napisao i postavio predstavlja udruženi zločinački poduhvat?5) Nebošnjake nazivali kmetovima i gostima na vlastitoj zemlji.
http://www.youtube.com/watch?v=ZnqGtwe8GDQ
Pa na isti način kako Mostar može biti "stolni grad Hrvata", ili Konjic, Jablanica, Stolac, Travnik, Vitez Jajce, Gornji Vakuf Bugojno itd..itd.. mogu biti djelovi etnički čistog hrvatskog prostora.Kako može Hrvat u Neumu, Livnu, Mostaru biti gost i kmet? Kome?
Hoćemo o islamskoj deklaraciji cijenjenog Alije Izetbegovića, muđahedinima?
Pa naravno. Šta je u tome loše? Jeli ti stvarno misliš da se genocidna tvorevina može sačuvati nakon presude četničkom vojno političkom vrhu za genocid ? Jel istvarno msiliš da možeš zaživjeti nekakvu imaginarnu "erceg-bosnu" ili dobiti treći entitet nakon presude hrvatskom vojno-političkom vrhu?Krivo si shvatio, rekao sam da bi mnogi Bošnjaci najradije da im hag prekroji unutardržavne granice sukladno svojim presudama.Ko o čemu kurva o poštenju a vi o prekrajanjima granica. Kakve bi granice sad prekrajali? Nema prekrajanja granica. Shvatite to jednom zauvjek.
Taj sud je prihvaćen i od strana zemalja koje si naveo. Uostalom, ti ako želiuš živjeti po društvenim načelima Kine i Rusije, niko te ne spriječava da takvo što i uradiš.SAD i EU stoje iza tog suda, oni određuju što je "istina". Oni, CNN, ITN itd. Što misliš da su umjesto Amerikanaca Rusi i Kinezi da bi presude bile ovakve kakve jesu? C'mon..Kakva farsa? Jeli ti razumiješ da se na osnovu presude upravo tog Suda, svakog 11 Jula odaje počast žrtvama genocida u Srebrenici? I to od EU-a do Američkog i Kanadskog Parlamenta. I onda mi ti pođeš pričati o irelavantnosti presuda. Aha ..kako da ne.![]()
[/quote]Srbi iz Bosne osuđeni na preko 1000 godina kazne, a Republika Srpska sve jača, štoviše došli Rusi u nju i sagradili naftovod, kupili telekom. Nikakvih posljedica po Srbe neće biti nakon budućih presuda, ukoliko ih bude još osuđujućih. Ostat će im možda stigma, ali ona već 2 desetljeća postoji i nikakve koristi od nje.I na kraju, Sud se uopće ne koristi za kreiranje bilo kakve političke scene. A da će posljedica zbog presude o genocidu u 8 Bosanskohercegovačkih općina biti, u to nemoj sumnjati niti jednog momenta.