Sirija

Locked
nosara

#3026 Re: Sirija

Post by nosara »

asurbanipal wrote:
nosara wrote:Bit ce udari i ucestvovace i britanci, ne bi bilo prvi put u "demokratiji" da vojska ignorise vlast... Visa sila, jebi ga...

Onda postoji velika mogućnost da se narod digne na noge.
S jedne strane "narod", s druge saveznik...

Ne moraju trazit saglasnost parlamenta u slucaju odbrane britanskih baza na kipru... A ta prica je vec pustena...
sandokann

#3027 Re: Sirija

Post by sandokann »

nosara wrote:

Ne moraju trazit saglasnost parlamenta u slucaju odbrane britanskih baza na kipru... A ta prica je vec pustena...
Ako dodje do toga; onda znaci da je i Rusija u ratu zbog zastite svojih baza u Siriji.
anonimus0007

#3028 Re: Sirija

Post by anonimus0007 »

sandokann wrote:
nosara wrote:

Ako dodje do toga; onda znaci da je i Rusija u ratu zbog zastite svojih baza u Siriji.
od rusije ne treba očekivati puno.
Kikibombona

#3029 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:
hipphop wrote:Britanski parlament: Nema intervencije u Siriji

285 protiv intervencije
272 za.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

http://www.vecernji.hr/vijesti/britansk ... nak-605262
Koje li ce sad logicke akrobacije da koriste ovi teoreticari zavjera da ovo uklope u svoje teorije...
Interes burazeru, samo interes :-D .

Ocigledno u Engleskoj postoji 'druga strana' koja nije zadovoljna sa onim sto dobijaju kao najdrazi americki satelit.

Sto je najzalosnije, najbolje za Siriju bi bilo da onaj fosil Kisindzer rasparca drzavu na 2 - 3 dijela. Tesko ce oni zajedno nakon svega, neuporedivo teze nego Irak.
basar

#3030 Re: Sirija

Post by basar »

SalihI wrote:
japin_mutapi wrote:jesu li hezbolahovi borci koji obavljaju džihadsku dužnost u siriji mundžosi
jesu li razne šijske džihadske paravojske iz iraka mundžosi
da li su dobrovoljci iz irana i regije koji su se odazvali na poziv ajatolaha dženetija u džihad za spas asdovog režima mundžosi
Svi ovi koje si nabrojao su prave i iskreni mudzahedini i njihova borba je cista kao suza. Njih ne obucavaju CIA i Mosad u kampovima van Sirije. Oni se ne bore za razbijanje sirijske drzave na desetine malih drzavica kao sto to rade Karadawyjevi mundzosi koji su ubili vise muslimana u zadnjih 10 godina nego sto su ih je ubijeno od vremena kolonijalizma pa do danas.

Molim te koja prica. Cuj da usporedi ispravnost borbe Hezbolaha i kojekakvih bjelosvjetskih sarlatana koji, kada im zagusti , bjeze u israel i koji se lijece u israelskim vojnim bolnicama.

Kada je Hezbollah ubijao civile, raznosio se po džamijama, dobijao pomoć od izrahella i amerike i slično.?

Hezbollah je čist apsolutno, po svim zakonima, i ovosvjetskim i ljudskim i šerijatskim!

Zato vas i boli to, ali Allahova strana će svakako pobijediti ;)
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3031 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

ma u redu je sve samo sam htio da znam jesul ovi šijski mundžosi ispravni i na pravom putu

a vas dvojica ste jedan lik sa dva naloga lafo da vas ima više
Last edited by japin_mutapi on 30/08/2013 09:31, edited 1 time in total.
Kikibombona

#3032 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

George Galloway, govor u britanskom parlamentu, 29.8.2013.

"Desio se demokratski revolt, i unutar ovog parlamenta i vani u javnosti. Da nije bilo tako, motori bi se na Cipru sada već palili (op.a. britanski vojni zrakoplovi), a krstareće rakete letjele bi već ovog vikenda. To što će premijer sada reći kako je on od početka bio za ovu odgodu su obične gluposti. Ova nelagoda koja se ovdje osjeća, s obje strane parlamenta, predstavlja osjećaje naroda diljem zemlje.

Svega 11% javnosti, prema jutrošnjem istraživanju Daily Telegrapha, podržava uključenje Britanije u rat u Siriji. Da li je ikada Britanija mogla zamisliti slanje svojih ljudi u rat s potporom od svega 11%?

Kao prvo, nema nepobitnih dokaza da je Assadov režim kriv za ovaj zločin. Dokaza još nema. I ne radi se ovdje o tome jesu li oni dovoljno loši da izvedu takav napad, svi znaju da jesu dovoljno loši, pitanje je ovdje jesu li dovoljno ludi da učine to? Izvesti kemijski napad u Damasku... isti dan kada su u grad stigli UN istražitelji...? To bi trebala biti nova definicija ludila. A ako je toliko lud, koliko će lud tek biti ako počnemo ispaljivati Tomahawk krstareće rakete po njegovoj zemlji?

I dok slušam ovdje o tome kako je Assad loš, pitam se... kako to da je prije svega nekoliko godina svečano dočekan u Buckinghamskoj palači, a bivši premijer ga je predložio za orden? Svi su ga slavili kao modernizatora, ali naravno... sada se priča promijenila, jer ova Vlada želi promjenu režima u Damasku... Što me dovodi do druge i zadnje točke koju ću iznijeti danas.

Razlog nelagode je taj što ljudi vide pravi karakter sirijske opozicije. Vidjeli su video snimke, stravične video snimke... pogledajte te snimke, pogledajte kako jedan od zapovjednika pobunjenika reže prsa ljudskog bića, jede mu srce i jetru i snima se dok to radi, stavlja to na Youtube jer misli da je atraktivno...

Pogledajte snimke kako kršćanski svećenicama režu glave... ne odrubljuju, nego baš režu... s kuhinjskim noževima. Čak su i biskupa ubili ovi ljudi. Sve religijske manjine u Siriji, a ima ih 23, prestravljene su idejom da bi mogli pobijediti pobunjenici... pobunjenici koje premijer i gospodin ministar vanjskih poslova podržavaju na sve načine koje mogu, novcem i oružjem. Već dvije godine podržavaju ove ljude koji čine ovakve zločine.

(nastavak)

Kada su Rusija i Kina, zajedno 2,5 milijarde ljudi, prestali biti dio međunarodne zajednice? Tko ste vi s druge strane da kažete što bi međunarodna zajednica trebala učiniti? Ako ne možete uvjeriti UN Vijeće Sigurnosti da vam se pridruži, tko ste vi da pokrećete rat bez tog odobrenja? Stalno slušam o "nerazumnom korištenju vetoa", već dvije godine to slušam... SAD su uložili veto svaki put kada se trebala ostvariti pravda za palestinski narod ! Kada se trebalo kazniti kršenje međunarodnog prava od strane Izraela, svaki put uložen je veto, a nitko od vas u ovom parlamentu nije rekao niti riječ.

(Pitanje zastupnika: "Neka Galloway pojasni svoje izjave da je Izrael dao kemijsko oružje pobunjenicima")

Nisam takvo što rekao. Ali je činjenica da pobunjenici imaju plin sarin, to su potvrdile turske službe koje su ih uhvatile s njime.

(završna riječ) Rusija i Kina kažu "ne" ovom ratu, kao i ja, kao i većina ljudi ove zemlje".
Sve receno.
Herr Flick

#3033 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3034 Re: Sirija

Post by Truba »

ovog će ubiti neko :cry:
Co0l

#3035 Re: Sirija

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:
hipphop wrote:Britanski parlament: Nema intervencije u Siriji

285 protiv intervencije
272 za.

http://www.vecernji.hr/vijesti/britansk ... nak-605262
Koje li ce sad logicke akrobacije da koriste ovi teoreticari zavjera da ovo uklope u svoje teorije...
Interes burazeru, samo interes :-D .

Ocigledno u Engleskoj postoji 'druga strana' koja nije zadovoljna sa onim sto dobijaju kao najdrazi americki satelit.

Sto je najzalosnije, najbolje za Siriju bi bilo da onaj fosil Kisindzer rasparca drzavu na 2 - 3 dijela. Tesko ce oni zajedno nakon svega, neuporedivo teze nego Irak.
Ma jok,nije to interes u tom smislu nego cisto unutrasnje prepucavanje na relaciji pozicija -opozicija.Da je Cameron trazio da se ne ucestvuje u intervenciji opozicija bi izglasala da ucestvuju,cisto da mu kontriraju :)Jebe se opoziciji za Sirijom,vaznije im je sjebat premijera.

Sto se tice ovog drugog o podjeli zemlje,tu se slazem.Sa tom tezom sam se i pridruzio temi o Siriji jos na onoj prvoj,zakljucanoj temi,al me mladi ruski dobrovoljci ismijase zbog toga.Ni svjesni nisu bili koliko su ustvari sami bili smjesni ignorisuci cinjenicu da je previse krvi proliveno da bi se moglo opet zivjeti u jednoj drzavi pa taman da pobjede jedni ili drugi.A pogotovo kad ne mogu pobjedit ni jedni.
Co0l

#3036 Re: Sirija

Post by Co0l »

basar wrote:
SalihI wrote:
japin_mutapi wrote:jesu li hezbolahovi borci koji obavljaju džihadsku dužnost u siriji mundžosi
jesu li razne šijske džihadske paravojske iz iraka mundžosi
da li su dobrovoljci iz irana i regije koji su se odazvali na poziv ajatolaha dženetija u džihad za spas asdovog režima mundžosi
Svi ovi koje si nabrojao su prave i iskreni mudzahedini i njihova borba je cista kao suza. Njih ne obucavaju CIA i Mosad u kampovima van Sirije. Oni se ne bore za razbijanje sirijske drzave na desetine malih drzavica kao sto to rade Karadawyjevi mundzosi koji su ubili vise muslimana u zadnjih 10 godina nego sto su ih je ubijeno od vremena kolonijalizma pa do danas.

Molim te koja prica. Cuj da usporedi ispravnost borbe Hezbolaha i kojekakvih bjelosvjetskih sarlatana koji, kada im zagusti , bjeze u israel i koji se lijece u israelskim vojnim bolnicama.

Kada je Hezbollah ubijao civile, raznosio se po džamijama, dobijao pomoć od izrahella i amerike i slično.?

Hezbollah je čist apsolutno, po svim zakonima, i ovosvjetskim i ljudskim i šerijatskim!

Zato vas i boli to, ali Allahova strana će svakako pobijediti ;)
Ta teroristicka organizacija je ubijala civile po Izraelu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3037 Re: Sirija

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» SalihI

ja se sjećam onog svog obećanja Bogomoljac, i ispoštovaću ga - biće ti pobrisani svi postovi. :)

ostali skulirajte se, i ohladite. i pogotovo optužbi na račun forumaša. ili ako imate neraščišćene račune jedni s drugima, na PP, pa na dvoboj. poštedite nas međusobnog prepucavanja.
hipphop

#3038 Re: Sirija

Post by hipphop »

"Co0l"

Sto se tice ovog drugog o podjeli zemlje,tu se slazem.Sa tom tezom sam se i pridruzio temi o Siriji jos na onoj prvoj,zakljucanoj temi,al me mladi ruski dobrovoljci ismijase zbog toga.Ni svjesni nisu bili koliko su ustvari sami bili smjesni ignorisuci cinjenicu da je previse krvi proliveno da bi se moglo opet zivjeti u jednoj drzavi pa taman da pobjede jedni ili drugi.A pogotovo kad ne mogu pobjedit ni jedni.
Daj ne prosipaj se. Kako to da u BiH se moze zajedno ziviti, a toliko krvi proliveno.
I kod njih ce ekonomija i mjesoviti brakovi to iznivelisati! :-D
Kikibombona

#3039 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

hipphop wrote:
"Co0l"

Daj ne prosipaj se. Kako to da u BiH se moze zajedno ziviti, a toliko krvi proliveno.
Bosna se ocigledno ne moze porediti sa drzavama Bliskog istoka. Mi ili ratujemo ili zivimo u miru. U Iraku rat davno zavrsio a krvoprolica svakodnevna. Trebali su od Iraka napraviti tri drzave, sitsku, sunitsku i kurdsku. Bolje i to nego konstantno stradanje neduznih. Nazalost, pokazalo se da u takvim drzavama samo diktator moze suzbiti ekstremisticke grupe.

U Siriji bi 'mir' bio gori od irackog, uvjeren sam.
Alfons Kauders

#3040 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Co0l wrote:
Ta teroristicka organizacija je ubijala civile po Izraelu.
I Libanu... Ni pocemu nije drugaciji od ostalih hriscanskih i muslimanskih milicija koje su tamo operirale u osamdesetim - samo sto su se odrzali do danas.
Co0l

#3041 Re: Sirija

Post by Co0l »

hipphop wrote:
"Co0l"

Nema sanse.
Alfons Kauders

#3042 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Co0l wrote:
hipphop wrote:
"Co0l"

Nema sanse.
Ja se ne bi usudio tako prognozirati, sve je moguce. U Iraku je proliveno jos vise krvi, i jos uvijek se uveliko gine, pa je ostalo citav. Liban takodjer, Bosna... Bice podijeljeno drustvo, ali to ne znaci da ce se raspasti drazva.

A mijesanih brakova ima i kod njih. Sirija je prilicno sekularna za taj dio svijeta - pa i sam Basar je u mijesanom braku (a nije mu ona Esmica za bacit :D)

Ostace interno podijeljeni i u kurcu, vjerovatno ce biti jos nasilja godinama nakon sto se ovo zavrsi, ali nisam siguran da ce se drzava raspasti.
Co0l

#3043 Re: Sirija

Post by Co0l »

Alfons Kauders wrote: Ja se ne bi usudio tako prognozirati, sve je moguce. U Iraku je proliveno jos vise krvi, i jos uvijek se uveliko gine, pa je ostalo citav. Liban takodjer, Bosna... Bice podijeljeno drustvo, ali to ne znaci da ce se raspasti drazva.

A mijesanih brakova ima i kod njih. Sirija je prilicno sekularna za taj dio svijeta - pa i sam Basar je u mijesanom braku (a nije mu ona Esmica za bacit :D)

Ostace interno podijeljeni i u kurcu, vjerovatno ce biti jos nasilja godinama nakon sto se ovo zavrsi, ali nisam siguran da ce se drzava raspasti.
Mozda ostanu vanjske granice i da se uspostavi neka vrsta konfederacije ali da zajedno zive ko do sad,tesko.Naravno,ne moze se biti 100% siguran kod ovakvih prognoza pa tako nisam ni ja,cak bih volio da grijesim ali sve mi mirise na to.
_mufljuz_

#3044 Re: Sirija

Post by _mufljuz_ »

Alfons Kauders wrote:U Iraku je proliveno jos vise krvi, i jos uvijek se uveliko gine, pa je ostalo citav.
slabo si informiRan

Image
_mufljuz_

#3045 Re: Sirija

Post by _mufljuz_ »

Herr Flick wrote:

:mrgreen: :thumbup:

teoreticar zavjere jebi ga :lol:
saće mesje Alfons da ga zik iza glave :lol:
sumirprimus

#3046 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

hoce nece,hoce nece,hoce, hoće... :D
French President Francois Hollande said a military strike on Syria could come by Wednesday and that Britain's surprise rejection of armed intervention would not affect his government's stand.
Alfons Kauders

#3047 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

_mufljuz_ wrote:
Herr Flick wrote:

:mrgreen: :thumbup:

teoreticar zavjere jebi ga :lol:
saće mesje Alfons da ga zik iza glave :lol:
najbolji dokaz ta su te teorije sranje je upravo galloway i njemu slicni - u protivnom bi davno bio rahmetlija :D
acopero

#3048 Re: Sirija

Post by acopero »

Ovo ti je boca napunjena propanom - ne prosipaj se.
_mufljuz_

#3049 Re: Sirija

Post by _mufljuz_ »

acopero wrote:
Ovo ti je boca napunjena propanom - ne prosipaj se.
ne kazem da nije ovaj video fejk al' gdje ti vidis da je propan u pitanju :mrgreen: po cemu mirises prek'o ekrana?

kakva je to boca napunjena sarinom? :mrgreen:
sumirprimus

#3050 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

eno napalmom po skolama..interesantno,ko li je ovo bacio?
BBC-jev tim koji snima u Siriji svjedočio je posljedicama eksplozije bombe bačene na školsko igralište na sjeveru zemlje.
Locked