Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Acheron

#3026 Re: Liverpool FC

Post by Acheron »

Ne znam kakva se ljepota igre ovdje spominje. Kao, eto, sve super izgleda ali fali ta zavrsnica. Gledao sam ih par puta ove godine, i dojma sam da se radi o rijetko impotentnoj ekipi. Oni nisu u stanju napravit pritisak od 10 min. Jos im sam fali govedo Heskey, koji ima prosjek golova ko pojavljvanje Halejeve komete... Jos jednom izrazavam nevjericu da ovo drvo ima ugovor i lazno se predstavlja kao fudbaler preko 10 godina. Nevjerovatno.
palermo

#3027 Re: Liverpool FC

Post by palermo »

Liverpool is like Robin Hood. Taking points from the rich and giving it to the poor... :D
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#3028 Re: Liverpool FC

Post by odesveuhonduras »

palermo wrote:Liverpool is like Robin Hood. Taking points from the rich and giving it to the poor... :D
Like :)
Šibicar

#3029 Re: Liverpool FC

Post by Šibicar »

S obzirom na Liverpool iz zadnjih sezona,mogu samo konstatovati da je Rafa bio gigant! :mrgreen:
horion_bosona

#3030 Re: Liverpool FC

Post by horion_bosona »

Acheron wrote:Ne znam kakva se ljepota igre ovdje spominje. Kao, eto, sve super izgleda ali fali ta zavrsnica. Gledao sam ih par puta ove godine, i dojma sam da se radi o rijetko impotentnoj ekipi. Oni nisu u stanju napravit pritisak od 10 min. Jos im sam fali govedo Heskey, koji ima prosjek golova ko pojavljvanje Halejeve komete... Jos jednom izrazavam nevjericu da ovo drvo ima ugovor i lazno se predstavlja kao fudbaler preko 10 godina. Nevjerovatno.
vjerujem da u tih "par puta" ubrajaš i recimo domaće utakmice protiv City-a i Arsenala, pa zašto ne i protiv Uniteda... :oops: da ne bih spominjao još neke utakmice protiv "malih" klubova, kao npr. protiv Blackburna koju LFC nije dobio i pored posjeda od 65% i 27 šuteva prema golu... i onih 23-24 stative su isto tako plod impotentnosti jedne ekipe, moš mislit...
palermo wrote:Liverpool is like Robin Hood. Taking points from the rich and giving it to the poor... :D
:lol: dobra, dobra... :thumbup: tako nekako...

Shearerova jučerašanja kolumna:
Kenny is not a man who’s lost touch with football

THE ALARM bells are ringing at Anfield after the collapse at Loftus Road was followed by defeat at home to Wigan this weekend.

A glance at the league table and Liverpool are as far away from Champions League football now as they were when Kenny Dalglish returned. A top-four finish had to be the target this season after a £113million outlay on the team. But 13 points now divides Liverpool from Tottenham who hold that final Champions League place at the moment. A tilt at the title can only be but a distant dream — long into the distance at that.

My Match of the Day colleague Lee Dixon informed us on Saturday that just five home wins from 15 is their worst tally since 1953. Quite how he knew that is anyone's guess, clever guy Lee.

You look at the buys and you have to say both Andy Carroll and Stewart Downing have flopped. I, for one, didn't think they would. Carroll can't have lost the ability overnight that made him such a good player at Newcastle. It did seem an awful lot of money but as I know, the player himself cannot control that, although he does have to cope with the extra burden that brings. It is a burden that at times looks to have weighed Carroll down, although if someone like Downing had actually been able to find him with a few crosses I'm sure things could have been different.

Jordan Henderson hasn't done it, Charlie Adam is in and out. But both Luis Suarez and Jose Enrique have proved to be good buys. Suarez might need too many chances to get his goal but his all-round play has undoubtedly been one of the few pluses.

Yet do you know that in terms of silverware this could yet be Liverpool's best season in 11 years. If they add the FA Cup to the Carling Cup, which is a very real possibility, there will be envious glances from everyone bar the Premier League champions themselves. That is why, right now, any criticism of Dalglish should be tempered. There is no doubt the league campaign has simply not been good enough — but the cups could provide salvation.

They desperately need the FA Cup to ensure that. If not what do you do, get rid of Dalglish?

The criticism some would have is that he has been out the game too long and lost touch.

I have worked under him at both Blackburn and Newcastle and, believe me, this is a man who would not lose touch with the game if he was on the moon. He studies it whether in it or out, if there is a park game going on around the corner he would watch. This is not a man who has lost touch with football.

And I doubt either he has lost the techniques that made little Blackburn take on the big boys and win the 1995 title. He was a master at Blackburn, invoking a togetherness and desire to achieve unlike any I have known. I don't believe he has lost that ability.

Just 13 months is no time to make a club like Liverpool great again. And yet a cup double this season and he will have taken some big steps on the road to achieving that. A long-term plan, after all, and success in whatever form it comes breeds confidence. Liverpool fans and the owner should keep faith.

The right man is still at the helm, he just needs more time.
pa jbt, LFC je u 120 godina postojanja imao svega 19 menadžera, na šta bi to ličilo da tek tako smijene Dalglisha - legendu kluba i kao igrača i kao trenera, koji je pritom došao na klupu u jako nezahvalnom periodu stagnacije (ili pada, kako god) kluba... ovakve stvari nisu podložne digitronu i prostoj računici...

ako Liverpool sljedeće sezone oko Nove godine ne bude u poziciji ozbiljnog pretendenta na LP, vjerujem da će Kenny sam otići... jer je čovjek od digniteta i to je pokazao 90tih, kad je sam ostupio u trenutku dok je Liverpool bio prvi na tabeli...
ultima_palabra

#3031 Re: Liverpool FC

Post by ultima_palabra »

horion_bosona wrote:ako Liverpool sljedeće sezone oko Nove godine ne bude u poziciji ozbiljnog pretendenta na LP, vjerujem da će Kenny sam otići... jer je čovjek od digniteta i to je pokazao 90tih, kad je sam ostupio u trenutku dok je Liverpool bio prvi na tabeli...
To pokazuje da je lik koji radi po svom... u ovom slučaju se može zainatiti pa odbijati da odstupi.

A Kenny je odigrao odlučujuću ulogu u Shearerovoj karijeri, nisam ni očekivao da će ga ovaj kritikovati...
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#3032 Re: Liverpool FC

ultima_palabra wrote:
horion_bosona wrote:ako Liverpool sljedeće sezone oko Nove godine ne bude u poziciji ozbiljnog pretendenta na LP, vjerujem da će Kenny sam otići... jer je čovjek od digniteta i to je pokazao 90tih, kad je sam ostupio u trenutku dok je Liverpool bio prvi na tabeli...
To pokazuje da je lik koji radi po svom... u ovom slučaju se može zainatiti pa odbijati da odstupi.

A Kenny je odigrao odlučujuću ulogu u Shearerovoj karijeri, nisam ni očekivao da će ga ovaj kritikovati...
Još samo da kakav tekst od Allana Hansena postavi :D

Jest merak gledati MOTD kad Liverpool izgubi. Hansenova faca i mrmljanje se ne mogu parama platiti :D

PS. dok sam kod Hansena da ne zaboravim - frajer ima 40 000 funti heftično od BBC-a. Još malo i ko Modrić :D
Mustang1

#3033 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Zamarate se previse Kenny.em ..Jest izgubljena liga prvaka i titula ali da je osvojiti i drugi kup i onda vidjeti sta sljedece sezone .. Ako on sad ode necemo ga osvojiti 100000 %
odesveuhonduras

#3034 Re: Liverpool FC

neće otići, ne beri brigu
Jack Be Nimble

#3035 Re: Liverpool FC

Post by Jack Be Nimble »

Šibicar wrote:S obzirom na Liverpool iz zadnjih sezona,mogu samo konstatovati da je Rafa bio gigant! :mrgreen:
Nista bolje, nista losije. Liverpul je stalno bio tim kupova jedina razlika sada umjesto da se bori za 2-4 mjesto sada je u borbi za 5-7.
_Reds_

#3036 Re: Liverpool FC

Post by _Reds_ »

Jack Be Nimble wrote:
Šibicar wrote:S obzirom na Liverpool iz zadnjih sezona,mogu samo konstatovati da je Rafa bio gigant! :mrgreen:
Nista bolje, nista losije. Liverpul je stalno bio tim kupova jedina razlika sada umjesto da se bori za 2-4 mjesto sada je u borbi za 5-7.
Hm.. pa skoro ce biti da se bori za gornji dio tabele.

Gornji mislim na prvih 10.
Edin H.

#3037 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

Kaze Caroll kada zabije Newcastle u nedelju da nece slaviti :zoka:

Emotivan mladic :-)
Lucas Leiva

#3038 Re: Liverpool FC

Post by Lucas Leiva »

Ko ce kome, ako nece svoj svome! Daj gol, Kerole!!!!!
vodoprovodčik

#3039 Re: Liverpool FC

Post by vodoprovodčik »

Lucas Leiva wrote:Ko ce kome, ako nece svoj svome! Daj gol, Kerole!!!!!
Ma pustiće oni Endiju jedan gol, treba sačuvat obraz za buduće transfere :mrgreen:
Edin H.

#3040 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

vodoprovodčik wrote:
Ma pustiće oni Endiju jedan gol, treba sačuvat obraz za buduće transfere :mrgreen:
Je'l imaju procenat ko' Zeljo :D
_Reds_

#3041 Re: Liverpool FC

Post by _Reds_ »

Edin H. wrote:
vodoprovodčik wrote:
Je'l imaju procenat ko' Zeljo :D
Pricenat ima svaki klub u kojem ponike neki igrac, eh sad gdje je on ponikao nisma siguran :D

A i vjerovatno ce se skoro za par miliona vratiti u Newcastle. I ljudi hajrovali na njemu 30tak miliona.
groove

#3042 Re: Liverpool FC

Post by groove »

poceo carroll da glumi suareza :lol:
Obskurni

#3043 Re: Liverpool FC

Post by Obskurni »

Oj Kerole, kako te nije stid :o :shock:
groove

#3044 Re: Liverpool FC

Post by groove »

ali trebali su za ovo spasavanje rukom na liniji dobiti penal + crveni za simpsona
Obskurni

#3045 Re: Liverpool FC

Post by Obskurni »

Ma da onda su mogli i svirat kraj nakon toga i dati im trofej prvaka univerzuma ?
groove

#3046 Re: Liverpool FC

Post by groove »

Obskurni wrote:Ma da onda su mogli i svirat kraj nakon toga i dati im trofej prvaka univerzuma ?
nije bio penal? + nije sprijecio cisti gol?
Obskurni

#3047 Re: Liverpool FC

Post by Obskurni »

Penal i maksimalno žuti ako je sudija u mogucnosti da to vidi.
groove

#3048 Re: Liverpool FC

Post by groove »

Obskurni wrote:Penal i maksimalno žuti ako je sudija u mogucnosti da to vidi.
cuj to ako sudija vidi :shock: :shock: znaci moze se dobiti penal ako sudije nista nisu ni vidjeli :shock: :shock:
pa sprijecio je rukom namjerno gol i to je crveni.
Obskurni

#3049 Re: Liverpool FC

Post by Obskurni »

Teško da bi ijedan sudija u ligi dao crveni ovako rano u utakmici za ovakvo nešto.
To sam samo spomenuo zato što sudija nije vidio. Bilo je nemoguce da se vidi. No ono što je zaista važno je da Liverpul ne moze kriviti sudije za svoju igru i nemoc.
odesveuhonduras

#3050 Re: Liverpool FC

Kenny je car.. protiv Wigana kući ostavi Carrolla na klupi ali zato ga pošalje u vatru od prve minute u Newcastle-u gdje ga sigurno nimalo nervoza ne trese :D
Post Reply