nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Filter

#3026 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Filter »

jutros vidim neko malo transportno auto, pici ispred mene i nesta mi cudno. malo bolje pogledam, njemu tockovi stoje nahero.
lijevi zadnji skroz upao u blatobran. desni manje ali i dalje nahero i naka stanga, valjda osovina, skoro se vuce po asfaltu.
stignem ga prije skenderije i isaretim da otvori prozor. pokazujem na tocak. kad lik mrtav hladan, ma znam ba i spici da uhvati zeleno.
:roll: ja osta ko popisan
amar1994

#3027 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

nije kod nas ali :mrgreen:
citroen xm

#3028 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by citroen xm »

Kakav debil :shock: ali pazi auta posle udesa, samo malo da se ispolira. :D
klaki

#3029 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by klaki »

citao sam opis i kad procitas steces dojam da je on vozacina i da je svo probao, a jebo me otac ako nije pustio volan i pukao po kocnici, countersteer-a nidje Zglave. Fakat ne kontam kako je ovo uspio jos AWD auto. Doduse da je vozio prednju vucu zapuco bi se u zid, a sa zadnjom bi se samo okreno (i mozda zapucao u zid). Morel mi neko reci kako je moguce da od toliko opcija on ode preko litice?

pri izlasku iz prvog tunela moze se primjetiti planina na izlazu drugog... valjda ga je neko ucio da gleda naprijed u daljinu kad hoce da "rejsa"? Ovo auto nije nesto ni pretjerano tesko pa da kazem haj ogroman djip izgubio kontrolu inercija ovo ono...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3030 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

na kolikoj sirini se ovaj razbi :roll: :roll:
Naslovnica

#3031 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Naslovnica »

Nekoliko faktora.
Brzina
Jako sunce na izlazu iz tunela
Visoko težište terenca

Zaslijepilo ga je sunce na izlasku iz tunela, prebrzo je ušao u zavoj (možda nije znao koliko je oštar) i izgubio grip zbog težišta terenca. Smanjila se upravljivost i to je to. Kočio je ali neuspješno.
Dobro je prošao. Odlično.
KB9

#3032 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by KB9 »

kolko je taj gore los vozac majko mila i draga :lol:
amar1994

#3033 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

Hoce on zvuk kroz tunel :mrgreen: ,pa udri po gasu,a lijepa krivina i malo pjeska ga fino docekali :lol:
Sreca pa nikog iz suprotnog smjera nije bilo :roll: :roll:
bitanga_sa_otesa

#3034 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

nego jel neko primijetio crvenog jugu,bez auspuha sa brojem 13? neki opasan rejser :shock: :run:
sparky

#3035 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by sparky »

bitanga_sa_otesa wrote:nego jel neko primijetio crvenog jugu,bez auspuha sa brojem 13? neki opasan rejser :shock: :run:
Vidio ga ja na drveniji prošli put kad sam bio. Ima neke veće tockove i gasa ga pravo, al ne ide :) smeće
bitanga_sa_otesa

#3036 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

nisam vidio koji su tockovi ,spusten je i divlja stalno,stoju proleti mojom ulicom i koci na lezecim...izgleda nema auspuha nikako :run:
sparky

#3037 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by sparky »

bitanga_sa_otesa wrote:nisam vidio koji su tockovi ,spusten je i divlja stalno,stoju proleti mojom ulicom i koci na lezecim...izgleda nema auspuha nikako :run:
Onda nije isti. Jer se ovaj i pored gasanja vukao ko slina. Nije bio ni spušten. Možda ga je čipovao :)
bitanga_sa_otesa

#3038 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

pa mozda je nekad ovih dana sjecnuo opruge....ne mogu odrediti tacnu brzinu od buke...zaglusujuca je .....taman nestalo onog cigana s bijelim civicom ovaj se pojavio :roll:
amar1994

#3039 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

ja sam vidjao zelenog isto tako probi usi,ja mislio kakav ferrari,kad yugic ide :D,ma sta ide,leti kroz titovu :-) ,unutra kavez :P
tempuser

#3040 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

bitanga_sa_otesa wrote:na kolikoj sirini se ovaj razbi :roll: :roll:
Vidis da je lik snimao i dash camom i mobitelom iz ruke, mozda se vise bavio snimanjem mobitelom nego voznjom?!?!?
bitanga_sa_otesa

#3041 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

amar1994 wrote:ja sam vidjao zelenog isto tako probi usi,ja mislio kakav ferrari,kad yugic ide :D,ma sta ide,leti kroz titovu :-) ,unutra kavez :P
to je ozbiljan trkac :D
tempuser wrote: Vidis da je lik snimao i dash camom i mobitelom iz ruke, mozda se vise bavio snimanjem mobitelom nego voznjom?!?!?
sta god da je radio imao je vremena da se izvadi,sirina pukla ,nigdje nikoga.....
amar1994

#3042 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

bitanga_sa_otesa wrote:
amar1994 wrote:ja sam vidjao zelenog isto tako probi usi,ja mislio kakav ferrari,kad yugic ide :D,ma sta ide,leti kroz titovu :-) ,unutra kavez :P
to je ozbiljan trkac :D
:D :D
Klitemnestraaa

#3043 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by Klitemnestraaa »

Selmir_Tz wrote:Treba ovdje dobrih 50-60% vozačkih dozvola oduzeti u cijeloj državi a kola im poslati na otpad da se prerade u čelik, od tog čelika napraviti velike lopate kojima bi čak i Alija Sirotanović bio zadovoljan a potom ove bizone i bivole (i nisu ništa drugo) zadužiti sa takvom lopatom i poslati da kopaju kanale, vade ugalj i jalovinu, čiste snijeg na dionici Tuzla-Sarajevo. Da se svi ti opasni momci oslobode sve te energije i snage i naprave jednom nešto korisno u životu umjesto što pokušavaju da ubiju sebe i usput povedu u smrt i što više nedužnih ljudi. Jbte, kad ljudi previše igraju Need For Speed i GTA, pa se lože na Fast and Furious, normalno je da izgube vezu sa realnošću i ubijede sebe da za njih ne važe zakoni fizike a posebno svemoguće, sveprisutne i neizbježne inercije. Kad ubiju nekome dijete dok idu 150-200km/h onda kuku lele, pa prelazilo je put van pješačkog. Takve jedino šleper, kakva debela bukva ili hrast ili betonska ograda obično nauče pameti.

NIje mi jasno kako ljudi mogu dsa budu u stanju da se tako ponašaju i ne razmišljaju ni o sebi ni o svojoj porodici, jedan je život da bi se tako igrali sa njim. Ljetos mi je poginuo prijatelj iz Ugljevika na motoru, udarilo mu u glavu da ide na motorijade, kupi sebi motor, krene da se zaje*ava, ode negdje u Crnu Goru valjda, padne u krivini sa motora, udari u ogradu koja ga odbaci na sred puta, drugi motori ga samljeli. Iza njega ostala žena i djevojčica stara 2 godine, jbte srce hoće da mi pukne kad vidim to dijete, ajd ti toj djevojčici objasni da joj se otac neće vratiti?!

'bem ti ljude.
*1 :thumbup:
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#3044 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Leon16v »

Zna li neko uopste na koliko slikaju kamere ove po Sarajevu, evo jutros vozim, vidim skoro svi idu preko 60-70 na sat. :?:
thekupus

#3045 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by thekupus »

Leon16v wrote:Zna li neko uopste na koliko slikaju kamere ove po Sarajevu, evo jutros vozim, vidim skoro svi idu preko 60-70 na sat. :?:
69 km/h koliko ja znam
Emir92

#3046 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Emir92 »

Leon16v wrote:Zna li neko uopste na koliko slikaju kamere ove po Sarajevu, evo jutros vozim, vidim skoro svi idu preko 60-70 na sat. :?:
slikaju na 71 km/h.
3 sec nakon paljenja crvenog u slucaju prolaza kroz crveno
Optimist

#3047 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Optimist »

Mene nerviraju pojedinci koji u vrijeme spice voze sinama i onda kad naidju na prepreku tj zaustavljen tramvaj ili autobus, drsko i bahato se uvaljuju u prvu slobodnu traku.
Kako sad stoji zakon po pitanju voznje po sinama? Da li je to kaznjivo? Koliko znam dosad je bilo da tu traku smiju koristiti javni prevoz, hitna, vatrogasci, taxi i sl.
530i

#3048 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

Pa to su odlične vijesti, obično svi koče na 40-45...
tempuser

#3049 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Optimist wrote:Mene nerviraju pojedinci koji u vrijeme spice voze sinama i onda kad naidju na prepreku tj zaustavljen tramvaj ili autobus, drsko i bahato se uvaljuju u prvu slobodnu traku.
Kako sad stoji zakon po pitanju voznje po sinama? Da li je to kaznjivo? Koliko znam dosad je bilo da tu traku smiju koristiti javni prevoz, hitna, vatrogasci, taxi i sl.
Po zaknu je zabranjeno, a da ima drzave bilo bi i kaznjivo!
vjesticanametli

#3050 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vjesticanametli »

Znaci vozimo i dalje po sinama :mrgreen:
Post Reply