Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
jutros vidim neko malo transportno auto, pici ispred mene i nesta mi cudno. malo bolje pogledam, njemu tockovi stoje nahero.
lijevi zadnji skroz upao u blatobran. desni manje ali i dalje nahero i naka stanga, valjda osovina, skoro se vuce po asfaltu.
stignem ga prije skenderije i isaretim da otvori prozor. pokazujem na tocak. kad lik mrtav hladan, ma znam ba i spici da uhvati zeleno. ja osta ko popisan
citao sam opis i kad procitas steces dojam da je on vozacina i da je svo probao, a jebo me otac ako nije pustio volan i pukao po kocnici, countersteer-a nidje Zglave. Fakat ne kontam kako je ovo uspio jos AWD auto. Doduse da je vozio prednju vucu zapuco bi se u zid, a sa zadnjom bi se samo okreno (i mozda zapucao u zid). Morel mi neko reci kako je moguce da od toliko opcija on ode preko litice?
pri izlasku iz prvog tunela moze se primjetiti planina na izlazu drugog... valjda ga je neko ucio da gleda naprijed u daljinu kad hoce da "rejsa"? Ovo auto nije nesto ni pretjerano tesko pa da kazem haj ogroman djip izgubio kontrolu inercija ovo ono...
Nekoliko faktora.
Brzina
Jako sunce na izlazu iz tunela
Visoko težište terenca
Zaslijepilo ga je sunce na izlasku iz tunela, prebrzo je ušao u zavoj (možda nije znao koliko je oštar) i izgubio grip zbog težišta terenca. Smanjila se upravljivost i to je to. Kočio je ali neuspješno.
Dobro je prošao. Odlično.
bitanga_sa_otesa wrote:nisam vidio koji su tockovi ,spusten je i divlja stalno,stoju proleti mojom ulicom i koci na lezecim...izgleda nema auspuha nikako
Onda nije isti. Jer se ovaj i pored gasanja vukao ko slina. Nije bio ni spušten. Možda ga je čipovao
pa mozda je nekad ovih dana sjecnuo opruge....ne mogu odrediti tacnu brzinu od buke...zaglusujuca je .....taman nestalo onog cigana s bijelim civicom ovaj se pojavio
Selmir_Tz wrote:Treba ovdje dobrih 50-60% vozačkih dozvola oduzeti u cijeloj državi a kola im poslati na otpad da se prerade u čelik, od tog čelika napraviti velike lopate kojima bi čak i Alija Sirotanović bio zadovoljan a potom ove bizone i bivole (i nisu ništa drugo) zadužiti sa takvom lopatom i poslati da kopaju kanale, vade ugalj i jalovinu, čiste snijeg na dionici Tuzla-Sarajevo. Da se svi ti opasni momci oslobode sve te energije i snage i naprave jednom nešto korisno u životu umjesto što pokušavaju da ubiju sebe i usput povedu u smrt i što više nedužnih ljudi. Jbte, kad ljudi previše igraju Need For Speed i GTA, pa se lože na Fast and Furious, normalno je da izgube vezu sa realnošću i ubijede sebe da za njih ne važe zakoni fizike a posebno svemoguće, sveprisutne i neizbježne inercije. Kad ubiju nekome dijete dok idu 150-200km/h onda kuku lele, pa prelazilo je put van pješačkog. Takve jedino šleper, kakva debela bukva ili hrast ili betonska ograda obično nauče pameti.
NIje mi jasno kako ljudi mogu dsa budu u stanju da se tako ponašaju i ne razmišljaju ni o sebi ni o svojoj porodici, jedan je život da bi se tako igrali sa njim. Ljetos mi je poginuo prijatelj iz Ugljevika na motoru, udarilo mu u glavu da ide na motorijade, kupi sebi motor, krene da se zaje*ava, ode negdje u Crnu Goru valjda, padne u krivini sa motora, udari u ogradu koja ga odbaci na sred puta, drugi motori ga samljeli. Iza njega ostala žena i djevojčica stara 2 godine, jbte srce hoće da mi pukne kad vidim to dijete, ajd ti toj djevojčici objasni da joj se otac neće vratiti?!
Mene nerviraju pojedinci koji u vrijeme spice voze sinama i onda kad naidju na prepreku tj zaustavljen tramvaj ili autobus, drsko i bahato se uvaljuju u prvu slobodnu traku.
Kako sad stoji zakon po pitanju voznje po sinama? Da li je to kaznjivo? Koliko znam dosad je bilo da tu traku smiju koristiti javni prevoz, hitna, vatrogasci, taxi i sl.
Optimist wrote:Mene nerviraju pojedinci koji u vrijeme spice voze sinama i onda kad naidju na prepreku tj zaustavljen tramvaj ili autobus, drsko i bahato se uvaljuju u prvu slobodnu traku.
Kako sad stoji zakon po pitanju voznje po sinama? Da li je to kaznjivo? Koliko znam dosad je bilo da tu traku smiju koristiti javni prevoz, hitna, vatrogasci, taxi i sl.
Po zaknu je zabranjeno, a da ima drzave bilo bi i kaznjivo!