Što je Staljin procjenio mnogo prije nas, a isto sam i ja tvrdio na forumu. Njegova (Željkova) popularnost jeste velika i dobar ugled ima kod naroda ali za gradnju i vođenje stranke potrebno je mnogo više od toga. Stranka se ne može praviti iz kabineta u Sarajevu. Stranka se pravi radom na terenu, što Željko nikad nije činio za razliku od Damira H. koji ne non stop negdje.rajvosa1 wrote:
Dobar post, uz, po meni, jedan detalj. Glasaci SDU i potencijalni DF su razocarani SDP-ovci, koji su Staljinu rekli NE, ali nisu rekli DA saradnji sa SDA i Radeljasem. Zato kao lideri otpadaju pobrojani jer nih potencijalni biraci ne bi prihvatili. Jedino Skenderagic dolazi u obzir za taj profil biraca - Staljinu je medju prvima rekao ne, ali se kao drugi pobrojani nije prodao jeftino njima mrskim nacionalistima. Zeljko iz dana u dan pokazuje da nije za vodjenja ozbiljne stranke.
Druga stvar koji Željko nema jesu kvalitetni saradnici koji imaju iskustva u "pravljenju" stranke. Treća a najvažnija stvar koju Željko nema su finansija i infrastruktura.
3 od ove dvije stvari je imao Radončić pa uslovno rečeno nije uspio i stranka mu je na lokalnom nivou u rasulu. Sjetimo se euforije kod stvaranja SBBa, preslikajmo na stvaranje DFa i dobit ćemo možda i lošiji rezultat od SBBovog.