Logicnije je da sluzis picu i sa pravom i sa laznom sunkom.BMX1977 wrote:Ma to je i logicno. Oni su naslonjeni na sarajevo u svim segmentima zivota i to ce uvijek tako ostati.Blek Stena wrote:Sokirah se nekidan kad su mi rekli u Bingu u Lukavici da na pice ne stavljaju pravu sunku vec naku pilecu podrigusu .![]()
Nije vise ni Istocno k'o sto je nekad bilo
Istočno Sarajevo
- Blek Stena
#3026 Re: Istočno Sarajevo
- beni-bu-man
#3027 Re: Istočno Sarajevo
kakva je to pica s laznom sunkomBlek Stena wrote:Logicnije je da sluzis picu i sa pravom i sa laznom sunkom.BMX1977 wrote:Ma to je i logicno. Oni su naslonjeni na sarajevo u svim segmentima zivota i to ce uvijek tako ostati.Blek Stena wrote:Sokirah se nekidan kad su mi rekli u Bingu u Lukavici da na pice ne stavljaju pravu sunku vec naku pilecu podrigusu .![]()
- Blek Stena
#3028 Re: Istočno Sarajevo
ona sa tkz pilecom "sunkom"
- beni-bu-man
#3029 Re: Istočno Sarajevo
mogu mislist koje je to sranje od piceBlek Stena wrote:ona sa tkz pilecom "sunkom"
- Hajvan
#3030 Re: Istočno Sarajevo
Loginije je da sva ta regija pripada Kantonu Sarajvo.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3031 Re: Istočno Sarajevo
beni-bu-man wrote: mogu mislist koje je to sranje od pice
- beni-bu-man
#3032 Re: Istočno Sarajevo
Jos logicnije da je to sve BiHHajvan wrote:Loginije je da sva ta regija pripada Kantonu Sarajvo.
-
BMX1977
#3033 Re: Istočno Sarajevo
Pa i jeste BiH. Isto kao sto su Sandzak, Vojvodina i Presevska Dolina Srbija.beni-bu-man wrote:Jos logicnije da je to sve BiHHajvan wrote:Loginije je da sva ta regija pripada Kantonu Sarajvo.
- beni-bu-man
#3034 Re: Istočno Sarajevo
Ja mislio TurkmenistanBMX1977 wrote:Pa i jeste BiH. Isto kao sto su Sandzak, Vojvodina i Presevska Dolina Srbija.beni-bu-man wrote:Jos logicnije da je to sve BiHHajvan wrote:Loginije je da sva ta regija pripada Kantonu Sarajvo.
- CSKA
#3035 Re: Istočno Sarajevo
Tesko diplomu nabaviti u I.S. imas pet sest fakulteta(privatnih-drzavnih),bez Pala.karanana wrote:a sta ce neko iz vojkovica radit u sarajevu? u drzavnoj instituciji? mozda, ali mislim da toga nema previse, jer ipak ti treba kakva takva diploma da bi se uvalio. oni ti tamo imaju svoju stoku i neke njive i imanja, mozda imaju neke radnje ili rade po istocnom. mozda prodaju nesto od tog sa tih imanja u sarajevu ali da rade po firmama, sumnjam. vjerovatno ih je prije rata dosta po famosu radilo. mada je moguce da ih ima drotova balvana u KS.
Pica im je uvijek bila odvratna,bilo koja da je sunka.Mozaik je meni tamo jedini ok.Nisam klopao jos u Al Parku.Blek Stena wrote:Sokirah se nekidan kad su mi rekli u Bingu u Lukavici da na pice ne stavljaju pravu sunku vec naku pilecu podrigusu .![]()
- славянин
#3036 Re: Istočno Sarajevo
Kakva je ovo budaletinaBMX1977 wrote:Da li ti ljudi iz tih sela poput Vojkovica vecinom rade u Sarajevu? Kada idem na skijanje ponekad tu prodjem i tu nema ama bas nista. Kao da ste isli u Kongo samo sto je trava zelena. Znaci krave, traktori, po koji najlon u basti i paradajiz, luk. Dakle ovaj mentalitet:
Samo me znaci zanima gdje to sve radi; vjerovatno dobar dio u Sarajevu.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3037 Re: Istočno Sarajevo
Radi dosta ljudi, ponajviše u trgovini. Evo kod mene u mahali, amko, cura iz lukavice radi. Bingo stup, lukavica vojkovici, mercator dobrinja isto tako.karanana wrote:a sta ce neko iz vojkovica radit u sarajevu? u drzavnoj instituciji? mozda, ali mislim da toga nema previse, jer ipak ti treba kakva takva diploma da bi se uvalio. oni ti tamo imaju svoju stoku i neke njive i imanja, mozda imaju neke radnje ili rade po istocnom. mozda prodaju nesto od tog sa tih imanja u sarajevu ali da rade po firmama, sumnjam. vjerovatno ih je prije rata dosta po famosu radilo. mada je moguce da ih ima drotova balvana u KS.
-
Bodkin
#3038 Re: Istočno Sarajevo
Al parko je jedino sto vrijedi tamoCSKA wrote:Tesko diplomu nabaviti u I.S. imas pet sest fakulteta(privatnih-drzavnih),bez Pala.karanana wrote:a sta ce neko iz vojkovica radit u sarajevu? u drzavnoj instituciji? mozda, ali mislim da toga nema previse, jer ipak ti treba kakva takva diploma da bi se uvalio. oni ti tamo imaju svoju stoku i neke njive i imanja, mozda imaju neke radnje ili rade po istocnom. mozda prodaju nesto od tog sa tih imanja u sarajevu ali da rade po firmama, sumnjam. vjerovatno ih je prije rata dosta po famosu radilo. mada je moguce da ih ima drotova balvana u KS.
Pica im je uvijek bila odvratna,bilo koja da je sunka.Mozaik je meni tamo jedini ok.Nisam klopao jos u Al Parku.Blek Stena wrote:Sokirah se nekidan kad su mi rekli u Bingu u Lukavici da na pice ne stavljaju pravu sunku vec naku pilecu podrigusu .![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3039 Re: Istočno Sarajevo
dakle u vojkovićima žive i rade veći starosjedioci pod igmanom nego pola forumaša i "sarajlija" koji su šljegli s durmitora zlatibora grmeča ozrena i ostalih ljepotica
šta ima u vojkovićima?
pa npr ima novootvorena bautex firma kojoj sam očekivao direktora radovana ono šef NERMIN, a distribuiraju hrvatski beton iz kiseljaka... očito da za kapital nije bitno piskaranje forumaša i entitetske granice
budući da sam 15 mjeseci čekao s tim ljudima na autobuskoj stanici autobus jelte
ljudi rade po sarajevu
u vojsci
u državnoj službi
čiste strancima stanove
rade u firmama od toma do one benziske na vracama
tu je i NELT firma
tu je i državni zatvor
skoro čitav onaj zaseok pred vojkovićima lijevo je bošnjački a ulica kod ukrine je ulica miješanih brakova jer u istočnoj ilidži ima čak 146 hrvata uz 600 bošnjaka ako me sjećanje dobro služi
još ćete čuti o vojkovićima
šta ima u vojkovićima?
pa npr ima novootvorena bautex firma kojoj sam očekivao direktora radovana ono šef NERMIN, a distribuiraju hrvatski beton iz kiseljaka... očito da za kapital nije bitno piskaranje forumaša i entitetske granice
budući da sam 15 mjeseci čekao s tim ljudima na autobuskoj stanici autobus jelte
ljudi rade po sarajevu
u vojsci
u državnoj službi
čiste strancima stanove
tu je i NELT firma
tu je i državni zatvor
skoro čitav onaj zaseok pred vojkovićima lijevo je bošnjački a ulica kod ukrine je ulica miješanih brakova jer u istočnoj ilidži ima čak 146 hrvata uz 600 bošnjaka ako me sjećanje dobro služi
- JThomas
#3040 Re: Istočno Sarajevo
hrvatski beton na srpskom svežem vazduhu 
- Truba
#3041 Re: Istočno Sarajevo
a bošnjački menadžemnt
miriše na komunizam
miriše na komunizam
-
Naslovnica
#3042 Re: Istočno Sarajevo
I sve to stane u Ravnogorsku ulicu...

- Truba
#3043 Re: Istočno Sarajevo
prvobitni borci protiv komunizma uz belogardejce
- Jedinstvo_Manchester
#3044 Re: Istočno Sarajevo
A brate upravo si opisao Bojnik, Butile, Hotonj, Nahorevo, Jarčedole, Reljevo, Osjek, Blažuj i još bruku sarajevskih naselja. Mislim šta će ljudi iz Bojnika i Butila raditi u firmama u Sarajevu. Mislim svašta, prigradska naselja.karanana wrote:a sta ce neko iz vojkovica radit u sarajevu? u drzavnoj instituciji? mozda, ali mislim da toga nema previse, jer ipak ti treba kakva takva diploma da bi se uvalio. oni ti tamo imaju svoju stoku i neke njive i imanja, mozda imaju neke radnje ili rade po istocnom. mozda prodaju nesto od tog sa tih imanja u sarajevu ali da rade po firmama, sumnjam. vjerovatno ih je prije rata dosta po famosu radilo. mada je moguce da ih ima drotova balvana u KS.
- shake69
#3045 Re: Istočno Sarajevo
Nema greske, tako bi moglo biti.Black swan wrote:dakle u vojkovićima žive i rade veći starosjedioci pod igmanom nego pola forumaša i "sarajlija" koji su šljegli s durmitora zlatibora grmeča ozrena i ostalih ljepotica
šta ima u vojkovićima?
ljudi rade po sarajevu
u vojsci
u državnoj službi
čiste strancima stanove
tu je i NELT firma
tu je i državni zatvor
Jedan je Istocni Mostar. Samo 166 Srba a imaju gradonacelnika koji dobija 1500 KM platu s nekom kOncelarijom u Nevesinju!
- Logovan
#3046 Re: Istočno Sarajevo
Kako samo ofirno namještaju da kružni tok bude gotov tačno pred izbore. 
- Truba
#3047 Re: Istočno Sarajevo
ko su stanovnici istočne ilidže
moj prvi komšija nekdašnji direktor i profa u medicinskoj na bjelavama
malo dalji komšija sadašnji i prijeratni vozač grasa na autobuskoj liniji
treće komšije zamijenile 1991. kuću na aneksu s nekim albancem uzgajaju pčele
četvrti mi otpuhali vikendicu 1992.
zapalili za norvešku plaća 10000 marki variocu 
pete komšije civilne žrtve rata pala granata pogodilo je u glavu
podstanarka razvedena radi u ukrini
šeste komšije bošnjaci s otoke to im vikendica
žorž udovac
petka ratna udovica
srpko puko išo urgirao u općini da se ne asfaltira put
stojkina unuka se ukrala s 15... otišla u drugu kuću i udala se
sedme komšije snežana prorokovica bila mis bih prije 4-5 godina
to nisu vanzemaljci
ljudi kao i svi ostali
al su čudni ko ih je poznavao ni pakao mu neće teško pasti
najčudniji ljudi su u vojkovićima
moj prvi komšija nekdašnji direktor i profa u medicinskoj na bjelavama
malo dalji komšija sadašnji i prijeratni vozač grasa na autobuskoj liniji
treće komšije zamijenile 1991. kuću na aneksu s nekim albancem uzgajaju pčele
četvrti mi otpuhali vikendicu 1992.
pete komšije civilne žrtve rata pala granata pogodilo je u glavu
podstanarka razvedena radi u ukrini
šeste komšije bošnjaci s otoke to im vikendica
žorž udovac
petka ratna udovica
srpko puko išo urgirao u općini da se ne asfaltira put
stojkina unuka se ukrala s 15... otišla u drugu kuću i udala se
sedme komšije snežana prorokovica bila mis bih prije 4-5 godina
to nisu vanzemaljci
al su čudni ko ih je poznavao ni pakao mu neće teško pasti
najčudniji ljudi su u vojkovićima
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3048 Re: Istočno Sarajevo
Kakvi bolan starosjedioci?! Pa i ti što žive tu sad, sljegli sa oblih brda i drugih pripizdina oko Bjelasnice, tamo 60 ih i 70 ih.....Black swan wrote:dakle u vojkovićima žive i rade veći starosjedioci pod igmanom nego pola forumaša i "sarajlija" koji su šljegli s durmitora zlatibora grmeča ozrena i ostalih ljepotica
šta ima u vojkovićima?
ljudi rade po sarajevu
u vojsci
u državnoj službi
čiste strancima stanove
tu je i NELT firma
tu je i državni zatvor
- Truba
#3049 Re: Istočno Sarajevo
ne petljaj vojkovići su selo staro 300 godina
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#3050 Re: Istočno Sarajevo
betonara lukavac je kupila lapišnicu, a vidim da je i neka firma preuzela krupac čim je počeo da radi kako trebakonektovan wrote:Kakvi bolan starosjedioci?! Pa i ti što žive tu sad, sljegli sa oblih brda i drugih pripizdina oko Bjelasnice, tamo 60 ih i 70 ih.....Black swan wrote:dakle u vojkovićima žive i rade veći starosjedioci pod igmanom nego pola forumaša i "sarajlija" koji su šljegli s durmitora zlatibora grmeča ozrena i ostalih ljepotica
šta ima u vojkovićima?
ljudi rade po sarajevu
u vojsci
u državnoj službi
čiste strancima stanove
tu je i NELT firma
tu je i državni zatvor