velicina ekrana 55
koji uzeti
samsung 55K5502
sony 55W755
vase preporuke od ova dva ili nesto trece
Moderator: Benq
Mene zanima koliko su ti stari roditelji, sta njima znaci ovaj android i wifi, da li bi se snasli s tim kerefekama koje nude ovi smart televizori?Paulaner wrote:Kupujem roditeljima tv pa sam u dilemi..Za iste pare i vrijeme garancije biram izmedju Samsungovog led tv i Vivax smart tv-android,brojeve modela ne znam.
Jel imao neko iskustvo sa ovim Vivaxom,sumnjivo mi da toliko vise nude od Samsunga,bar na papiru
Edit: evo nasao sam ta 2 modela
Vivax 32" LED ANDROID WiFi Smart TV 32LE74SM
Samsung 32" LED 32J4000
Upravo zbog toga sam se odlucio za ovaj obicni Samsung..Ne treba njima ovaj smart,imaju tablet za te stvari a tv neka bude tv.semirsar wrote:Mene zanima koliko su ti stari roditelji, sta njima znaci ovaj android i wifi, da li bi se snasli s tim kerefekama koje nude ovi smart televizori?Paulaner wrote:Kupujem roditeljima tv pa sam u dilemi..Za iste pare i vrijeme garancije biram izmedju Samsungovog led tv i Vivax smart tv-android,brojeve modela ne znam.
Jel imao neko iskustvo sa ovim Vivaxom,sumnjivo mi da toliko vise nude od Samsunga,bar na papiru
Edit: evo nasao sam ta 2 modela
Vivax 32" LED ANDROID WiFi Smart TV 32LE74SM
Samsung 32" LED 32J4000
Vidim da cijena za ovaj aparat se krece oko 380KM, mozda da nadjes neki bez androida i smart funkcije a bolji za novac koji mislis izdvojiti.
evo ti link recenzije za ovaj vivax http://hdtelevizija.com/2016/09/28/viva ... recenzija/
O kojoj cifri je rijec pa da kolege forumasi daju prijedloge.
Kiki_Musampa wrote:Pomoc ljudi,treba mi savjet koja prava kao kupac imam.
Prije 6 mjeseci kupio sam u Technoshopu LG tv,koji sam nakon samo 2 mjeseca vratio zbog kvara ekrana.Nisu imali vise taj model ,pa su mi uvalili neki low end LG tv,jer nisam u mogucnosti da doplacujem.Sada,nakon jos 3 mjeseca,i ovaj je crko.Kako da se rijesim smeca od LG televizora,i kakva prava ja imam?Ili je opet standardno,t v na popravak,pa opet par sedmica bez televizora itd...
Ne kontam sta??Prosvijetli me?!?iz Mostara wrote:Kiki_Musampa wrote:Pomoc ljudi,treba mi savjet koja prava kao kupac imam.
Prije 6 mjeseci kupio sam u Technoshopu LG tv,koji sam nakon samo 2 mjeseca vratio zbog kvara ekrana.Nisu imali vise taj model ,pa su mi uvalili neki low end LG tv,jer nisam u mogucnosti da doplacujem.Sada,nakon jos 3 mjeseca,i ovaj je crko.Kako da se rijesim smeca od LG televizora,i kakva prava ja imam?Ili je opet standardno,t v na popravak,pa opet par sedmica bez televizora itd...![]()
![]()
providno do jaja
Uživaj u televizoruKiki_Musampa wrote: Ne kontam sta??Prosvijetli me?!?
probaj ovajKiki_Musampa wrote:O...bi u skokovima,ako nemas sta pametno reci.

http://mp.ks.gov.ba/sites/mp.ks.gov.ba/ ... vine_0.pdfKiki_Musampa wrote:Ponavljam pitanje,jer je kolega "iz mostara" malo skrenuo...sa teme:
Pomoc ljudi,treba mi savjet koja prava kao kupac imam.
Prije 6 mjeseci kupio sam u Technoshopu LG tv,koji sam nakon samo 2 mjeseca vratio zbog kvara ekrana.Nisu imali vise taj model ,pa su mi uvalili neki low end LG tv,jer nisam u mogucnosti da doplacujem.Sada,nakon jos 3 mjeseca,i ovaj je crko.Kako da se rijesim smeca od LG televizora,i kakva prava ja imam?Ili je opet standardno,t v na popravak,pa opet par sedmica bez televizora itd...
Ps:samo me interesuju moja prava kao kupca,hvala unaprijed.
Instaliro ga ja ima mjesec i više preko USB-a, kad je puštena ona prva problematična verzija, ja srećom nisam imo problema. Odziv je mnogo brži i malo su preuredili interfejs. Neke stvari su kao popravili ali i zeznuli. Sad možeš dodavati kanale u favorite direktno iz Acion menija ali ih ne možeš premještati. Stavili su pokretanje 3D opcije u nativnoj video aplikaciji, u Kodiju i drugim video playerima i dalje ne može.bit101 wrote:Jel ko od vlasnika Sony TV-ova ovih dana dobio Android 6.0.1 update? Meni sinoc dodje. Malo su promijenili UI, i cini mi se da je sada dosta brze (otvaranje Discover menija, TV guide i slicno).
Da, ovo sam primijetio. Sad imam skroz malo vremena da procitam info o kanalu. Moze li se jedan od ova dva info-a iskljuciti, jesi li nasao gdje?moke_31 wrote:Instaliro ga ja ima mjesec i više preko USB-a, kad je puštena ona prva problematična verzija, ja srećom nisam imo problema. Odziv je mnogo brži i malo su preuredili interfejs. Neke stvari su kao popravili ali i zeznuli. Sad možeš dodavati kanale u favorite direktno iz Acion menija ali ih ne možeš premještati. Stavili su pokretanje 3D opcije u nativnoj video aplikaciji, u Kodiju i drugim video playerima i dalje ne može.bit101 wrote:Jel ko od vlasnika Sony TV-ova ovih dana dobio Android 6.0.1 update? Meni sinoc dodje. Malo su promijenili UI, i cini mi se da je sada dosta brze (otvaranje Discover menija, TV guide i slicno).
Sad se pojavljuje dupli info o kanalu jedan iposd drugog kad prebaciš kanal. Možeš sad koristiti USB kao internu memoriju.
Dakle, ispravili su nešto bugova i uveli par poboljšanja, ali sve u svemu tanko. Najveći dobitak je brži odziv i nema štopanja ili bezveznih restartovanja.
Jos nikakvih vijesti.Od 4 mjeseca u 2017 godini ja sam skoro mjesec bez tva u kuci.Zvao sam jucer udruzenje za zastitu potrosaca TK.Ona zena nema pojma,govori mi da je dobro sto se pokvario,sad ce morati ugraditi bolji dio...wtf. Zvao sam i njihovu centralu,kaze im sef,neki Bojan,da se to desava i da samo servis moze odobriti zamjenu. Uglavnom,na fin nacin nema fajde...zippoo87 wrote:pa trazi ponovo isti model kao sto je bio prvi TV,moraju negdje imati u drugoj radnji ili na lageru
ako ti budu sta solili pamet,zaprijeti inspekcijom,obducmenom i ostalim...bilo je price oko ovog prije par mjeseci ovdje,pokusaj vratiti unazad 30-40 stranica pa pronaci sta
uglavnom ne popustaj i trazi ono sto si platio i slobodno budi malo agresivan i zagalami...kod nas lijepo nista ne prolazi
Ako imas kakvog pravnika da sastavi dopis toj radnji/servisu sa prijetnjom tuzbom zbog krsenja tog i tog clana, uz isticanje zahtjeva za odstetu, ako u roku x dana ne dobijes ispravan tv odgovarajuce vrijednosti i kvaliteta.Kiki_Musampa wrote:Jos nikakvih vijesti.Od 4 mjeseca u 2017 godini ja sam skoro mjesec bez tva u kuci.Zvao sam jucer udruzenje za zastitu potrosaca TK.Ona zena nema pojma,govori mi da je dobro sto se pokvario,sad ce morati ugraditi bolji dio...wtf. Zvao sam i njihovu centralu,kaze im sef,neki Bojan,da se to desava i da samo servis moze odobriti zamjenu. Uglavnom,na fin nacin nema fajde...zippoo87 wrote:pa trazi ponovo isti model kao sto je bio prvi TV,moraju negdje imati u drugoj radnji ili na lageru
ako ti budu sta solili pamet,zaprijeti inspekcijom,obducmenom i ostalim...bilo je price oko ovog prije par mjeseci ovdje,pokusaj vratiti unazad 30-40 stranica pa pronaci sta
uglavnom ne popustaj i trazi ono sto si platio i slobodno budi malo agresivan i zagalami...kod nas lijepo nista ne prolazi