Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
w0rld

#3026 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by w0rld »

shiljak wrote:
w0rld wrote:Ja sam okvirno od 30 prijavljenih dobio za 10 njih pik kredit.
Gdje to piše da se dobije, koliko kredita?
Dobijes obavijestenje ukoliko je prihvacena prijava.
BadBoy

#3027 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by BadBoy »

:mrgreen:
w0rld wrote:
Decerto wrote:Kako su ljudi ovako glupi pa ja se bezveze zivciram,ako te je zajebao za 200 km i laptop,pa brate sta cekas,sjedi u auto i na vrata mu...vrati pare vrati laptop,ako nece,ubijes boga u njemu i onda zovnes policiju...reci da je pao na trotoaru.
A zasto uvijek po defaultu mora bit kupac jaci od prodavaca :)
Zato što i u pravu prodavac odgavara za pravne i materijalne nedostatke na stvari. To je jednostavno takvo trgovačko pravilo koje se ustalilo od pamtivijeka.
Kofer

#3028 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kofer »

Evo jednog prevaranta:http://tehnopark.pik.ba/.Dogovorili se oko mobitela,reko da ima garanciju i da je otključan..Ja kažem dobro pošalji ga.I kada je doša mob. bilo je sve uredu,samo što je bio zaključan na Švicarskoj mreži,a meni kada sa ga ja pita kada ćeš ga otključat,on kaže sutra,prekosutra za mjesec...I tako su prolazili dani dok nije puko film,i ja sam otiša do servisera i on je to sredio.Zato čuvajte se dobro može vam uvaliti neotključan mob.,ili sl.Totalni zabušant,i čak nije od njegove firme garancija nego od neke tamo Švicarske u kojem je kupljen mob.
goran16v

#3029 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by goran16v »

w0rld wrote: A zasto uvijek po defaultu mora bit kupac jaci od prodavaca :)
Iz iztog razloga zasto prodavac daje garanciju na ono sto prodaje, a ne kupac!
insomnia78

#3030 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by insomnia78 »

On pita za fizicku snagu
Zbog ovih savjeta tipa nadji ga i razbi, otmi i to
Onaj ko je spreman na to sigurno nece otvarati teme po forumu

Sent from my iPhone using Tapatalk
Lopov-eliminator

#3031 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lopov-eliminator »

16.8.2013.
Kofer wrote: Ima jedan prevarant zove se Tehnopark.Kupil sam od njega mobitel.Mobitel je nov došo kada sam ga kupil,ali nije došo u originalnoj kutiji,došo je u nekakvoj plastičnoj kutijici i u kesi(poslal je brzom poštom)i kada je došo upalil sam ga i bio je zaključan na našu mrežu.Ja sam ga pital bili mogo popraviti i to on je mene zavlačio oću za 10 dana za 20,i dok meni nije popizdilo otišel sam kod servisera.To je pouka da 60-80 pozitivnih dojmova ne znači da neće prevariti nego treba gledati kakvi su mu dojmovi,odakle su korisnici itd...E da je paypal način plaćanja na piku punoooo manje bi bilo prevara.
i 30.12.2013.
Kofer wrote:Evo jednog prevaranta:http://tehnopark.pik.ba/.Dogovorili se oko mobitela,reko da ima garanciju i da je otključan..Ja kažem dobro pošalji ga.I kada je doša mob. bilo je sve uredu,samo što je bio zaključan na Švicarskoj mreži,a meni kada sa ga ja pita kada ćeš ga otključat,on kaže sutra,prekosutra za mjesec...I tako su prolazili dani dok nije puko film,i ja sam otiša do servisera i on je to sredio.Zato čuvajte se dobro može vam uvaliti neotključan mob.,ili sl.Totalni zabušant,i čak nije od njegove firme garancija nego od neke tamo Švicarske u kojem je kupljen mob.
@Kofer jesu li ovo dvije različite prevare ili je sve jedna prevara? U svakom slucaju Tehnopark je dodan na listu na strani 113 http://www.klix.ba/forum/prevaranti-na- ... s2800.html
BadBoy

#3032 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by BadBoy »

insomnia78 wrote:On pita za fizicku snagu

Iz mog iskustva, a živim u malo klošarskijem naselju, ko god je ikada rekao "Da je meni to uradio, ja bih ga svega mi polomio, usta mu razvalio itd itd" nikada u životu on sam tako nešto ne bi uradio. To su uglavnom **** koji hoće da se nešto busaju i seru drugima. Na takve savjete se i ne obazirem.
propalismo

#3033 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by propalismo »

insomnia78 wrote:On pita za fizicku snagu

Tebe na primer neko prevari na Pik.ba.Pukne ti film odes mu na vrata odvalis ga od batina uzmes mu pare sto te zeznuo.Epilog:Dodje ti policija,dobijes krivicnu prijavu a mozda i zatvor.On ispade zrtva a ti nasilnik!Znaci sila ne prolazi.Jedino sto mozes uciniti ostaviti mu negativan dojam,prijaviti mu profili ili otici u policiju.Ja sto sam god kupio na Piku nisam bio zadovoljan ali ko me tjerao da kupim....
Kofer

#3034 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kofer »

Lopov-eliminator wrote:16.8.2013.
Kofer wrote: Ima jedan prevarant zove se Tehnopark.Kupil sam od njega mobitel.Mobitel je nov došo kada sam ga kupil,ali nije došo u originalnoj kutiji,došo je u nekakvoj plastičnoj kutijici i u kesi(poslal je brzom poštom)i kada je došo upalil sam ga i bio je zaključan na našu mrežu.Ja sam ga pital bili mogo popraviti i to on je mene zavlačio oću za 10 dana za 20,i dok meni nije popizdilo otišel sam kod servisera.To je pouka da 60-80 pozitivnih dojmova ne znači da neće prevariti nego treba gledati kakvi su mu dojmovi,odakle su korisnici itd...E da je paypal način plaćanja na piku punoooo manje bi bilo prevara.
i 30.12.2013.
Kofer wrote:Evo jednog prevaranta:http://tehnopark.pik.ba/.Dogovorili se oko mobitela,reko da ima garanciju i da je otključan..Ja kažem dobro pošalji ga.I kada je doša mob. bilo je sve uredu,samo što je bio zaključan na Švicarskoj mreži,a meni kada sa ga ja pita kada ćeš ga otključat,on kaže sutra,prekosutra za mjesec...I tako su prolazili dani dok nije puko film,i ja sam otiša do servisera i on je to sredio.Zato čuvajte se dobro može vam uvaliti neotključan mob.,ili sl.Totalni zabušant,i čak nije od njegove firme garancija nego od neke tamo Švicarske u kojem je kupljen mob.
@Kofer jesu li ovo dvije različite prevare ili je sve jedna prevara? U svakom slucaju Tehnopark je dodan na listu na strani 113 http://www.klix.ba/forum/prevaranti-na- ... s2800.html
1 je prevara
Mehemed
Vozim: automobil

#3035 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

Jedan manje, ali sto je najgore on ce opet napraviti novi acc i ništa nije postignuto...

Image
Lopov-eliminator

#3036 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lopov-eliminator »

Neka pravi novi acc, samo ce jos broj telefona trebati promijeniti, broj mu je upisan na listi, pa ako neko naleti na nekog na Piku sa ovim brojem tel onda je taj profil 99% njegov.
suncokret10

#3037 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by suncokret10 »

ovaj pik je leglo pacijenata.
Last edited by suncokret10 on 30/12/2013 15:28, edited 1 time in total.
propalismo

#3038 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by propalismo »

Ovaj prodavac auta http://www.pik.ba/profil/pirometal/ je mene prevario!!!

Kupio sam auto od njega :sad: Kada smo probali auto pokusao sam da upalim cd-radio ali nista ne radi ja ga pitam sta je ovo a on kaze ma radi 100% nego mi ne znamo da ga upalimo ;-) I tako kupim ja auto odem majstoru da vidim sta je sa radija da mi pokaze kako se pali jer sam ja nepismen i ne znam ;-) Kaze covjek crko ne radi :shock: Ja ga nazovem kazem mu a on kaze kada uveze drugi auto dace mi.Ja vozio auto mjesec dana ko idiot bez muzike(osluskivao rad motora) dojadilo mi nazovem ga kaze nema nista.Reko ja njemu mogu li ja naci neki polovan pa da ga platimo po pola on se naljuti na mene ;-) Nista odem ja i sebi kupim nov cd radio a onaj bacim.Gume mi bile nesto sumnjive odem kod vulkanizera kaze covjek prednja lijeva ti je tempirana bomba jer je stara min. 10 godina i bila je kao rezervna u gepeku :shock: Ja odem kupim dvije nove jer vozim malo dijete u autu.Odem kod auto lakirera da ofarbam zadnji branik jer je bio sav izgreban ljudi skinuse branik kazu skinuta ti je euro kuka i zadnja sina koja stiti auto i putnike od udarca odzada :shock: 6 rupa u gepeku gdje je bila pricvrscena euro kuka i dvije veeelike rupe gdje je bila zadnja sina.Ja kupim zadnju sinu a rupe u gepeku zalijepim aluminijskom trakom :sad: A da ne pominjem felgu rezervne gume koje izgleda kao da je iz rijeke Save izvadjena.Raspala se!!

Svaka skola se placa.Moj vam je savjet kada kupujete auto bez obzira koliko prodavac hvalio auto otidjite auto limaru i mehanicaru prije nego date novac :thumbup:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#3039 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Admir_1984 »

ne bavim se aktivno prodajom preko pika, al nekad nešto što mi fakat ne treba stavim da se prodaje i najviše mrzim kada se neko javi i pita može li za toliko (obicno manje od navedene cijene), ti kažeš može i taj isti se više ne javi :roll: mislim koja je svrha svega toga :roll:
Nermin_BH

#3040 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Nermin_BH »

Ne znam da li je prevarant ali je mutan skroz pogledajte

http://www.pik.ba/profil/shoneL/
Nermin_BH

#3041 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Nermin_BH »

propalismo wrote:Ovaj prodavac auta http://www.pik ba/profil/pirometal/ je mene prevario!!!

Kupio sam auto od njega :sad: Kada smo probali auto pokusao sam da upalim cd-radio ali nista ne radi ja ga pitam sta je ovo a on kaze ma radi 100% nego mi ne znamo da ga upalimo ;-) I tako kupim ja auto odem majstoru da vidim sta je sa radija da mi pokaze kako se pali jer sam ja nepismen i ne znam ;-) Kaze covjek crko ne radi :shock: Ja ga nazovem kazem mu a on kaze kada uveze drugi auto dace mi.Ja vozio auto mjesec dana ko idiot bez muzike(osluskivao rad motora) dojadilo mi nazovem ga kaze nema nista.Reko ja njemu mogu li ja naci neki polovan pa da ga platimo po pola on se naljuti na mene ;-) Nista odem ja i sebi kupim nov cd radio a onaj bacim.Gume mi bile nesto sumnjive odem kod vulkanizera kaze covjek prednja lijeva ti je tempirana bomba jer je stara min. 10 godina i bila je kao rezervna u gepeku :shock: Ja odem kupim dvije nove jer vozim malo dijete u autu.Odem kod auto lakirera da ofarbam zadnji branik jer je bio sav izgreban ljudi skinuse branik kazu skinuta ti je euro kuka i zadnja sina koja stiti auto i putnike od udarca odzada :shock: 6 rupa u gepeku gdje je bila pricvrscena euro kuka i dvije veeelike rupe gdje je bila zadnja sina.Ja kupim zadnju sinu a rupe u gepeku zalijepim aluminijskom trakom :sad: A da ne pominjem felgu rezervne gume koje izgleda kao da je iz rijeke Save izvadjena.Raspala se!!
Gdje ces kupovati auto a da ga ne odvezeš nekom serviseru da pogleda auto ? Kako si ti napisao ispade pohvalio ti on auto i ti mu povjerovao i kupio i to je to.
Svaka skola se placa.Moj vam je savjet kada kupujete auto bez obzira koliko prodavac hvalio auto otidjite auto limaru i mehanicaru prije nego date novac :thumbup:
zagorkara

#3042 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by zagorkara »

pik.ba/profil/farmaceut2/

Na upit koje su dimenzije sata on mi ovako odgovara:

24.12.2013 u 09:20
Prije 6 dana, 6 sati i 28 minutaArtikal: Rucni sat, muski
Ma mrs u picku materinu, mamu ti jebem nenormalnu, pa koju budalu jos zanima kolike su dimenzije sata, pa nije kurac da ga mjeris konju nenormalni
makse seljanko makse

#3043 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by makse seljanko makse »

Nermin_BH wrote:Ne znam da li je prevarant ali je mutan skroz pogledajte

http://www.pik.ba/profil/shoneL/

Ne znam jel prevarant al kad procitas detaljan opis pise da je kopija telefona,jbg neko se mozda zaleti na prvu al onda je sam kriv sto ne cita.
Sanchez22

#3044 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Sanchez22 »

zagorkara wrote:pik .ba/profil/farmaceut2/

Ma mrs u picku materinu, mamu ti jebem nenormalnu, pa koju budalu jos zanima kolike su dimenzije sata, pa nije kurac da ga mjeris konju nenormalni
haha koji odgovor :-?
Ima nas svakakvih.
HardCore

#3045 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by HardCore »

Mehemed wrote:Jedan manje, ali sto je najgore on ce opet napraviti novi acc i ništa nije postignuto...

Image

Ja sam dobio 5 pik kredita za istu prijavu :P

Ahahah a cuj ovog gore koje su dimenzije sata haahahahahahahahhahahaha
joe_cole

#3046 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by joe_cole »

hahahah kakav odgovor ne mogu da vjerujem
shiljak

#3047 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by shiljak »

ja prijavljivao 100 puta lika koji ima multi accounta, i ovi odgovore da nema :D
SAID5

#3048 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by SAID5 »

sta je sa seljackim forama da čekiraju "sa zamjenom" i onda se tersa kada se pita za zamjenu?

ili još gore "sa zamjenom" i onda mjenjam za BEZ ZAMJENE

:skoljka:
shiljak

#3049 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by shiljak »

ili kad spama samo, ukuca prozvod, recimo "mobiel xxx" i samo redom spama i pita hoćeš li zamjenu.. znači ispama jedno 100 ljudi.. pa kasnije ako prodaju svi za 150, on sad sviju pita koja je zadnja.. :D Ako ćeš kupovat tako najbolje je da ne uzimaš ništa, ostavi pare.. a ne po 10 KM gledat razliku i spamat bezveze :D

Trebaju tu opciju pod hito uvesti, recimo svaki dan možeš 3 čovjeka pitat maksimalno.

Ovo izgleda možda glupo, ali skontaj, prodaješ nešto mjesec dana, naveo si da ne želiš zamjenu niti ništa ispod te cijene.. neko počne spamat 100 ljudi i pita koja je zadnja i slično.. Tako da za mjesec dana ne prodaš to, a odgovorio si jedno 20 ljudi na poruku.
Last edited by shiljak on 30/12/2013 20:09, edited 1 time in total.
w0rld

#3050 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by w0rld »

joe_cole wrote:

hahahah kakav odgovor ne mogu da vjerujem
Pretjero je ovaj sa odgovorom sto jest jest, al malo je rec i da je pitanje glupo :)
Post Reply