Slabljenje VSTV-a nije nešto bezveze, političarima se ne smije dati da imaju neku službenu ulogu u imenovanju tužilaca jer koliko god je danas loša situacija, tad bi bila deset puta gora. I to treba spriječiti svim zakonom dozvoljenim sredstvima, pa i izostankom sa sjednice.rahmanjin wrote:Ma ne dijelim je ja, nego ovi koji bi sve blokirali ako im nije nesto po ceifu.
LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
- Skijaš
#3026 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
- emanacija
#3027 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ne mora da znači. Ali, postoje ekstremističke skupine kojima nije u interesu mir i prosperitet u BiH, te njima najviše smeta sporazumijevanje predstavnika Bošnjaka i Srba.Skijaš wrote: Dakle, ekstremisti su oni koji su protiv slabljenja VSTV-a i podržavaju sve zakonom dozvoljene manevre da se to spriječi ?
-
palermo
#3028 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
al stvarno, što Dodikima pravo da blokira, a SDA nema.rahmanjin wrote:[
Ma ne dijelim je ja, nego ovi koji bi sve blokirali ako im nije nesto po ceifu.
kad Dodik blokira on valjda gradi državu, kad SDA blokira oni je ruše........kako to, matere vam
- ultima_palabra
#3029 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
A to je ona teorija da "probosanske snage" ne smiju raditi ništa što vodi blokadi države, dok je ovim drugim sve dopušteno.palermo wrote:al stvarno, što Dodikima pravo da blokira, a SDA nema.rahmanjin wrote:[
kad Dodik blokira on valjda gradi državu, kad SDA blokira oni je ruše........kako to, matere vam
Ja kažem kontra, hajmo zategnuti i blokirati sve do iznemoglosti... see what happens.
-
rahmanjin
#3030 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ma ja doci ce onda stranac sa zlatnim stapicem i reci ce od sutra pravna drzava. Samo ne znam sta su do sada cekali.ultima_palabra wrote:A to je ona teorija da "probosanske snage" ne smiju raditi ništa što vodi blokadi države, dok je ovim drugim sve dopušteno.palermo wrote:al stvarno, što Dodikima pravo da blokira, a SDA nema.rahmanjin wrote:[
Ja kažem kontra, hajmo zategnuti i blokirati sve do iznemoglosti... see what happens.
- emanacija
#3031 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Zar se ne zateže već 20 godina, sa svih strana? Do kada, pobogu, do kada?ultima_palabra wrote:Ja kažem kontra, hajmo zategnuti i blokirati sve do iznemoglosti... see what happens.
- ultima_palabra
#3032 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Pa ako ratuješ protiv nekoga samo sa štapom, a ovaj drugi ima pušku onda to nije ravnopravna borba. Ili uzmi pušku ili se predaj.rahmanjin wrote:Ma ja doci ce onda stranac sa zlatnim stapicem i reci ce od sutra pravna drzava. Samo ne znam sta su do sada cekali.
- Bosanski_hibrid
#3033 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Aha, ma ja, podijeli... Samo nema djelidbe ovako, ko je šta jamio jamio, ko je koga protjero protjero. Onda valja se jope ćerat.rahmanjin wrote:Ma najgore je sto Skijas nije svjestan sta govori, odnosno bar se nadam da nije svjestan. Pa onda kako je kome ceif moze sve blokirati i reci evo ja se ne slazem i ja cu sve zaustaviti a vi ako necete po mom onda necete nikako. I sta imamo? Smijuriju od drzave. Ako ce svako praviti blokade onda brate sve podijeli i cao. Neka svako odlucuje na svom dijelu kako on hoce. Mozda bi onda Skijas i kompanija bili sretni.Restart wrote:To je samo dokaz da su ekstremisti istih razmisljanja bez obzira na naciju. Ono sto su SDSovi simpatizeri pricali 2002. danas govore SDAovi simpatizeri.rahmanjin wrote:Dobro je nama kakvih mi mudraca imamo. Razmisli jos malo sta si napisao. Ovakva razmisljanja su zlo za ovu drzavu. Ti izgleda nisi svjestan sta pises.
Jos samo cekam da SDS pocne kritikovati SDA zbog blokade BiH.
-
palermo
#3034 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
To k'o biva, pametniji popuštaemanacija wrote:Zar se ne zateže već 20 godina, sa svih strana? Do kada, pobogu, do kada?ultima_palabra wrote:Ja kažem kontra, hajmo zategnuti i blokirati sve do iznemoglosti... see what happens.
- Skijaš
#3035 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Pa to je funkcionisalo, imali smo pritiske na velikosrbe i dekrete kojim se jačalo državu. I nakon što su sarajevski političari izgubili donji prag svojih zahtjeva, za šest godina smo došli od projekta slabljenja velikosrpskog utjecaja na policiju manjeg entiteta, do jačanja velikosrpskog utjecaja na VSTV. Zeznuta neka strategijarahmanjin wrote:Ma ja doci ce onda stranac sa zlatnim stapicem i reci ce od sutra pravna drzava. Samo ne znam sta su do sada cekali.ultima_palabra wrote:A to je ona teorija da "probosanske snage" ne smiju raditi ništa što vodi blokadi države, dok je ovim drugim sve dopušteno.palermo wrote:
al stvarno, što Dodikima pravo da blokira, a SDA nema.
- Skijaš
#3036 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Kada strana koja je zadužena za implementaciju mirovnog sporazuma, 17 godina nakon potpisivanja istog mora upozoravati velikosrbe zbog kršenja i objašnjavati tako banalne stvari kao što je činjenica da BiH nije unija država, odnosno da entiteti nisu države, očigledno je još rano za tvoje pitanje.emanacija wrote:Zar se ne zateže već 20 godina, sa svih strana? Do kada, pobogu, do kada?ultima_palabra wrote:Ja kažem kontra, hajmo zategnuti i blokirati sve do iznemoglosti... see what happens.
- veljaca
#3037 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Drzava se nikada ne moze i ne smije zaboraviti .... 
- Skijaš
#3038 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Rekao sam ti da podržavam dio sporazuma kojim bi se pomoglo bosanskohercegovačkim firmama i poljoprivrednicima, pa ako Hrvatska neće naše mlijeko, mi trebamo braniti naše ljude i odgovoriti Hrvatskoj mjerama reciprociteta. Ali pitanje slabljenja VSTV-a ili smanjivanje kontrole u izbornom procesu nisu pitanja kojim bi se pomoglo društvu. Naprotiv. Ustvari, u ovom slučaju problem stvaraju oni koji ekonomske mjere uslovljavaju slabljenjem kontrole u izbornom procesu i slabljenjem VSTV-a. Kao, pomogli bi mi poljoprivrednicima sa mjerama reciprociteta ali nam ovi ne daju da imenujemo tužioce. Smiješno zar ne ?Restart wrote:Znas kako, ima dosta finansijski obezbjedjenih ljudi u BiH kojima politika izgleda dodje kao zezancija, sport, "jel moj pobjedio njihovog ili je njihov mog i kako da moj njima vrati". E takav ti je i Skijas. Samo takvi ljudi su manjina u ovom drustvu.rahmanjin wrote:Ma najgore je sto Skijas nije svjestan sta govori, odnosno bar se nadam da nije svjestan. Pa onda kako je kome ceif moze sve blokirati i reci evo ja se ne slazem i ja cu sve zaustaviti a vi ako necete po mom onda necete nikako. I sta imamo? Smijuriju od drzave. Ako ce svako praviti blokade onda brate sve podijeli i cao. Neka svako odlucuje na svom dijelu kako on hoce. Mozda bi onda Skijas i kompanija bili sretni.Restart wrote: To je samo dokaz da su ekstremisti istih razmisljanja bez obzira na naciju. Ono sto su SDSovi simpatizeri pricali 2002. danas govore SDAovi simpatizeri.
Jos samo cekam da SDS pocne kritikovati SDA zbog blokade BiH.
Nazalost mnogim ljudima zavisi ekzistencija od ovih budalasa na vlasti a oni na vlasti dobro znaju da ne mogu vjecno igrati politicke igrice i prosli izbori su samo upozorenje i Lagumdziji i Dodiku. Oni znaju da se moraju uozbiljiti i poceti raditi, zadovoljiti i nacionalne interese ali i ekonomske jer od demagogije se ne opstaje dugo u vlasti.
Ako ljudi pocnu bolje ziviti zaboravice brzo ove gluposti o kojima se sad diskutuje.
- emanacija
#3039 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Na ovoj temi dominiraju djetinjaste banalizacije.
-
miki.ba
#3040 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ma nije banalizacija, ovo ti je realna i umjerena politika, što bi Tihi reko.emanacija wrote:Na ovoj temi dominiraju djetinjaste banalizacije.
Kad se ovo blokira i MZ reaguje, ko ce biti zaslužan, SDA što je blokirala il SDP što je izazvala blokadu?
-
Lug
#3041 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
idemo dalje...hoce nam se...miki.ba wrote:Ma nije banalizacija, ovo ti je realna i umjerena politika, što bi Tihi reko.emanacija wrote:Na ovoj temi dominiraju djetinjaste banalizacije.![]()
Kad se ovo blokira i MZ reaguje, ko ce biti zaslužan, SDA što je blokirala il SDP što je izazvala blokadu?
Dodik i Čović: Inzko je glavni krivac za krizu u FBiH
Predsjednici SNSD-a i HDZ-a BiH Milorad Dodik i Dragan Čović ocijenili su da je glavni krivac za krizu u Federaciji BiH visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.
- Skijaš
#3042 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Nije više ZlajaLug wrote:idemo dalje...hoce nam se...miki.ba wrote:Ma nije banalizacija, ovo ti je realna i umjerena politika, što bi Tihi reko.emanacija wrote:Na ovoj temi dominiraju djetinjaste banalizacije.![]()
Predsjednici SNSD-a i HDZ-a BiH Milorad Dodik i Dragan Čović ocijenili su da je glavni krivac za krizu u Federaciji BiH visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.
-
miki.ba
#3043 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
MZ za promjene, šteta što za njih ne možemo glasati. 
- ultima_palabra
#3044 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Vidjećeš kad i Zlaja napadne Inzka... na kraju krajeva, taj bjelosvjetski birokrata je dopustio formiranje vlasti bez legalnih i legitimnih predstavnika Hrvata. Time je prouzrokovao krizu i pokazao da ne razumije kako BiH funkcioniše.
Kad bolje razmislim, da ne bi imao zdravstvenih tegoba prilikom izgovora ove rečenice, prepustiće malom Čevri da to napiše u Avazu
Kad bolje razmislim, da ne bi imao zdravstvenih tegoba prilikom izgovora ove rečenice, prepustiće malom Čevri da to napiše u Avazu
-
VjecitiStudent
#3045 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Nije ovo sve:Lug wrote:idemo dalje...hoce nam se...miki.ba wrote:Ma nije banalizacija, ovo ti je realna i umjerena politika, što bi Tihi reko.emanacija wrote:Na ovoj temi dominiraju djetinjaste banalizacije.![]()
ili drugim rijecima, Zlajina deblokada evropskog puta se moze desiti samo ako Hrvati dobiju vlastitu izbornu jedinicu.Najavivši da će na sastanku šestorke, koji bi trebalo da bude održan 20. novembra u Mostaru, biti razgovarano o provođenju odluke "Sejdić - Finci", Dodik i Čović kažu da i je u tom dijelu usagalašen bazični princip da predstavnici jednog naroda ne mogu birati predstavnike drugog naroda, te da postoji više rješenja kako do toga doći.
Sto naravno nema nikakve veze sa provodjenjem odluke Sejdic-Finci, no sa HDZ-ovim treceentitetskim ambicijama itekako ima.
- brzica
#3046 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Isprika na izrazu, ali ovo se zove pišanje u usta. Vjerujem
da se njihovi novi koalicijski partneri u razdoblju 2012-2014
slažu s ovim.
"Dodik: Referendum o odcjepljenju RS-a uvijek će biti u opticaju
Z.S.
Četvrtak, 8. studenog 2012. 14:34
Fena
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kazao je danas u Mostaru, nakon sastanka izaslanstava HDZ-a BiH i SNSD-a, kako njegovo povjerenje u BiH nije ojačalo te da će referendum o odcjepljenju Republike Srspke "uvijek biti u opticaju".
"Ja BiH mogu da prihvatim jedino ako se ona vrati u okvire izvornog Daytonskog sporazuma, da se eliminira nasilje visokih predstavnika koje je bilo, te da se riješi problem političke pozicije hrvatskog naroda i njegova političko-teritorijalna organiziranost i da se to poštuje, a također i da političke odluke u BiH donose politički predstavnici tri konstitutivna naroda. Ne bih imao ništa protiv takve BiH, ali imajući je u vidu ovakvu kakva jeste i kakva se predlaže, ja sam protiv nje apsolutno", kazao je Dodik.
"Mi nismo ni jednoga trenutka smetnuli s uma naše referendume i to će sigurno biti uvijek u opticaju i u to budite sigurni. Mi samo sada želimo da damo šansu određenom dogovoru ako je on moguć, a ako nije, što da radimo. Jednog dana će nam to pasti kao kruška u ruke, kao što će recimo Škotska ili Katalonija učiniti nešto na tom planu. Mi čekamo da imamo primjere u Europi kako se to radi i da nama ne može niko ništa da prigovori", dodao je on.
Što se tiče funkcioniranje Vlade FBiH, Čović je izrazio nadu kako će biti dovoljno razuma da se napravi vlada koja će biti funkcionalna i u kojoj će biti legitimni predstavnici hrvatskog naroda u BiH.
"Sadašnja federalna Vlada funkcionira na osnovi odluke OHR-a i mi smo uvjereni kako ovakva vlada ne može funkcionirati te da već duže vrijeme i ne funkcionira", naglasio je Čović, dodavši kako se nada da će se rekonstrukcija federalna vlade dogoditi u ovoj godini.
Dodik je naglasio kako je Republika Srpska veoma zainteresirana glede razvoja situacije oko federalne vlade, a kao glavnog krivca za probleme oko Vlade FBiH naveo je visokog predstavnika koji je po njegovom mišljenju ignorirao zakone i Ustav te ponizio jedan konstitutivni narod.
Što se tiče sporazuma sa SDP-om, Dodik je naglasio kako je primarno za njegovu stranku da se sporazum poštuje i u cijelosti provede te da ne trpi nikakve izmjene i da neće biti mijenjan.
Kada je u pitanju imenovanje Fakrudin Radončića na mjesto ministara sigurnosti u Vijeću ministara BiH i Čović i Dodik su potvrdili da će oni, ako struktura bošnjačkog naroda koja je legitimna njega predloži za ministra, to i poštovati.
"Mi ćemo glasovati za Radončića zato jer je on prijedlog legitimne strukture iz bošnjačkog naroda", naglasio je Dodik.
Što se tiče imenovanja ministara u Vijeće ministara BiH koji su predloženi u parlamentu, Čović je kazao kako bi to trebalo ići glatko te kao tu ne bi trebalo biti proteškoća.
Na današnjem sastanku izaslastva HDZ-a BiH i SNSD-a, uz ostalo, bilo je riječi i o presudi Sjedić-Finci. Oba čelnika su se složila kako se presuda mora implementiranti te da treba osigurati da jedan narod ne može birati drugom narodu predstavnike u vlasti.
Slijedeći sastanak vladajući šestorke, čiji će domaćin biti predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić, održat će se 20. studenoga u Mostaru.
U izaslanstvu HDZ-a BiH, uz predsjednika prof. dr. Dragana Čovića još su bili predsjedatelj Vijeća ministara BiH i član Predsjedništva HDZ-a BiH Vjekoslav Bevanda, te dopredsjednici te stranke Borjana Krišto i Marinko Čavara, a izaslanstvo SNSD-a, uz predsjednika Milorada Dodika, činili su još njegov savjetnik Slavko Mitrović, ministrica za ekonomske odnose i regionalnu suradnju u Vladi RS-a Željka Cvijanović i ministrica za obitelj, mlade i sport u Vladi RS-a Nada Tešanović.
da se njihovi novi koalicijski partneri u razdoblju 2012-2014
slažu s ovim.
"Dodik: Referendum o odcjepljenju RS-a uvijek će biti u opticaju
Z.S.
Četvrtak, 8. studenog 2012. 14:34
Fena
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kazao je danas u Mostaru, nakon sastanka izaslanstava HDZ-a BiH i SNSD-a, kako njegovo povjerenje u BiH nije ojačalo te da će referendum o odcjepljenju Republike Srspke "uvijek biti u opticaju".
"Ja BiH mogu da prihvatim jedino ako se ona vrati u okvire izvornog Daytonskog sporazuma, da se eliminira nasilje visokih predstavnika koje je bilo, te da se riješi problem političke pozicije hrvatskog naroda i njegova političko-teritorijalna organiziranost i da se to poštuje, a također i da političke odluke u BiH donose politički predstavnici tri konstitutivna naroda. Ne bih imao ništa protiv takve BiH, ali imajući je u vidu ovakvu kakva jeste i kakva se predlaže, ja sam protiv nje apsolutno", kazao je Dodik.
"Mi nismo ni jednoga trenutka smetnuli s uma naše referendume i to će sigurno biti uvijek u opticaju i u to budite sigurni. Mi samo sada želimo da damo šansu određenom dogovoru ako je on moguć, a ako nije, što da radimo. Jednog dana će nam to pasti kao kruška u ruke, kao što će recimo Škotska ili Katalonija učiniti nešto na tom planu. Mi čekamo da imamo primjere u Europi kako se to radi i da nama ne može niko ništa da prigovori", dodao je on.
Što se tiče funkcioniranje Vlade FBiH, Čović je izrazio nadu kako će biti dovoljno razuma da se napravi vlada koja će biti funkcionalna i u kojoj će biti legitimni predstavnici hrvatskog naroda u BiH.
"Sadašnja federalna Vlada funkcionira na osnovi odluke OHR-a i mi smo uvjereni kako ovakva vlada ne može funkcionirati te da već duže vrijeme i ne funkcionira", naglasio je Čović, dodavši kako se nada da će se rekonstrukcija federalna vlade dogoditi u ovoj godini.
Dodik je naglasio kako je Republika Srpska veoma zainteresirana glede razvoja situacije oko federalne vlade, a kao glavnog krivca za probleme oko Vlade FBiH naveo je visokog predstavnika koji je po njegovom mišljenju ignorirao zakone i Ustav te ponizio jedan konstitutivni narod.
Što se tiče sporazuma sa SDP-om, Dodik je naglasio kako je primarno za njegovu stranku da se sporazum poštuje i u cijelosti provede te da ne trpi nikakve izmjene i da neće biti mijenjan.
Kada je u pitanju imenovanje Fakrudin Radončića na mjesto ministara sigurnosti u Vijeću ministara BiH i Čović i Dodik su potvrdili da će oni, ako struktura bošnjačkog naroda koja je legitimna njega predloži za ministra, to i poštovati.
"Mi ćemo glasovati za Radončića zato jer je on prijedlog legitimne strukture iz bošnjačkog naroda", naglasio je Dodik.
Što se tiče imenovanja ministara u Vijeće ministara BiH koji su predloženi u parlamentu, Čović je kazao kako bi to trebalo ići glatko te kao tu ne bi trebalo biti proteškoća.
Na današnjem sastanku izaslastva HDZ-a BiH i SNSD-a, uz ostalo, bilo je riječi i o presudi Sjedić-Finci. Oba čelnika su se složila kako se presuda mora implementiranti te da treba osigurati da jedan narod ne može birati drugom narodu predstavnike u vlasti.
Slijedeći sastanak vladajući šestorke, čiji će domaćin biti predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić, održat će se 20. studenoga u Mostaru.
U izaslanstvu HDZ-a BiH, uz predsjednika prof. dr. Dragana Čovića još su bili predsjedatelj Vijeća ministara BiH i član Predsjedništva HDZ-a BiH Vjekoslav Bevanda, te dopredsjednici te stranke Borjana Krišto i Marinko Čavara, a izaslanstvo SNSD-a, uz predsjednika Milorada Dodika, činili su još njegov savjetnik Slavko Mitrović, ministrica za ekonomske odnose i regionalnu suradnju u Vladi RS-a Željka Cvijanović i ministrica za obitelj, mlade i sport u Vladi RS-a Nada Tešanović.
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#3047 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Sasvim je ne bitno šta k(l)aže Dodik ili bilo ko od NJIH multi-milionera u VRHU jer sve se svodi na prosipanje šuplje i ubleha sirotinji na DNU, ništa više. Svi MI bošnjačka, srpska i hrvatska fukara i sirotinja u dugovima kod stranih Banaka smo kolektivno zatvoreni u ovoj bosanskoj WC školjki, dok ONI multi-milioneri, odozgo seru po nama …
U tome je sva suština priče.
Ovo nije fotomontaža već slika iz San Paulo, Brazila. U sred grada ZID između fukare i milionera.

Kod nas je isto ovako, samo što to raja ne vidi.
Ovo nije fotomontaža već slika iz San Paulo, Brazila. U sred grada ZID između fukare i milionera.

Last edited by antimobbing on 08/11/2012 15:21, edited 1 time in total.
- Shahab
#3048 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
u ovoj igri..dobro je samo KORUPTOKRACIJI svih nacija, njihovoj djeci, kurvicama...prodavcima Audia i Mercedesa, njihovim ekskluzivnim restoranima gdje troše hiljade maraka reprezantacije javnog novca uživajući u dobrim vinima i delikatesima..antimobbing wrote:Sasvim je ne bitno šta k(l)aže Dodik ili bilo ko od NJIH multi-milionera u VRHU jer sve se svodi na prosipanje šuplje i ubleha sirotinji na DNU, ništa više. Svi MI bošnjačka, srpska i hrvatska fukara i sirotinja u dugovima kod stranih Banaka smo kolektivno zatvoreni u ovoj bosanskoj WC školjki, dok ONI multi-milioneri, odozgo seru po nama …
Nedugo nakon pisanja 'Slobodne Bosne' da je Milorad Dodik svojoj omiljenoj novinarki Željki Dragičević odobrio kredit od pet miliona KM preko Investicione-razvojne banke RS i udomio je u svom kabinetu kao specijalnu savjetnicu, a zatim prolongirao otplatu milionskog kredita, u kući Milorada Dodika nastala je velika svađa.
FOTO:BLIN
Naime, njegova supruga Snježana, koja je kada je pročitala tekst u našem listu bila izvan sebe, insistirala je da njen muž izbaci hitno iz kabineta lijepu savjetnicu i zatražila objašnjenje čime je Dragičevićka zaslužila njegovu blagonaklonost.
"Slobodna Bosna" je pisala da Dragičevićka za svoju firmu "Prehrana" dobila pet miliona od IRB-a RS i još dva miliona od komercijalnih banaka. Kredit je odobren bez valjanog pokrića, a Dragičevićka ga već duže vremena ne vraća.
Da ne bi izazvao bijes lijepe saradnice Dragičevićke, koja je u kabinetu predsjednika RS-a bila svega nekoliko mjeseci, Dodik je našao kompromisno rješenje: Željku je "instalisao" u kabinet premijera RS Aleksandra Džombića. Upućena banjalačka čaršija spekuliše da će Željka biti imenovana za šefa Džombićevog kabineta.
Izvor "Slobodne Bosne" tvrdi da slanjem Željke Dragičević u Džombićev kabinet Dodik želi da ima potpunu kontrolu nad Džombićem koji je u posljednje vrijeme pokazao da ima ambicije da bude potpuno autonornan, odnosno da se otme Dodikovom patronatu.
Da Dodik nema namjeru prepustiti vođenje vlade Džombiću, nedavno je potvrdio petljajući se u isplate naknada borcima, za šta po zakonu nema nikakvih nadležnosti. Željki Dragičević se, kako saznaje "Slobodna Bosna", nije rastajalo od šefa Dodika, ali je vijest o Snježaninom ljubornornom ispadu, čiji je ona bila razlog, brzo došla i do nje. Osim toga, Dragičevićka je predsjedniku morala vratiti nemale usluge koje joj je učinio u prethodnim godinama.
U svakom slučaju, dolazak Željke Dragičević u kabinet premijera RS, zbog njenih milionskih dugova državi i bankama, predstavlja, tvrde upućeni, klasični sukob interesa, zaključuje "Slobodna Bosna".
- fantom slobode
#3049 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
antimobbing wrote:Sasvim je ne bitno šta k(l)aže Dodik ili bilo ko od NJIH multi-milionera u VRHU jer sve se svodi na prosipanje šuplje i ubleha sirotinji na DNU, ništa više. Svi MI bošnjačka, srpska i hrvatska fukara i sirotinja u dugovima kod stranih Banaka smo kolektivno zatvoreni u ovoj bosanskoj WC školjki, dok ONI multi-milioneri, odozgo seru po nama …
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#3050 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Evo Željke multi-milionerke!Shahab wrote:u ovoj igri..dobro je samo KORUPTOKRACIJI svih nacija, njihovoj djeci, kurvicama...prodavcima Audia i Mercedesa, njihovim ekskluzivnim restoranima gdje troše hiljade maraka reprezantacije javnog novca uživajući u dobrim vinima i delikatesima..antimobbing wrote:Sasvim je ne bitno šta k(l)aže Dodik ili bilo ko od NJIH multi-milionera u VRHU jer sve se svodi na prosipanje šuplje i ubleha sirotinji na DNU, ništa više. Svi MI bošnjačka, srpska i hrvatska fukara i sirotinja u dugovima kod stranih Banaka smo kolektivno zatvoreni u ovoj bosanskoj WC školjki, dok ONI multi-milioneri, odozgo seru po nama …
Nedugo nakon pisanja 'Slobodne Bosne' da je Milorad Dodik svojoj omiljenoj novinarki Željki Dragičević odobrio kredit od pet miliona KM preko Investicione-razvojne banke RS i udomio je u svom kabinetu kao specijalnu savjetnicu, a zatim prolongirao otplatu milionskog kredita, u kući Milorada Dodika nastala je velika svađa.
FOTO:BLIN
Naime, njegova supruga Snježana, koja je kada je pročitala tekst u našem listu bila izvan sebe, insistirala je da njen muž izbaci hitno iz kabineta lijepu savjetnicu i zatražila objašnjenje čime je Dragičevićka zaslužila njegovu blagonaklonost.
"Slobodna Bosna" je pisala da Dragičevićka za svoju firmu "Prehrana" dobila pet miliona od IRB-a RS i još dva miliona od komercijalnih banaka. Kredit je odobren bez valjanog pokrića, a Dragičevićka ga već duže vremena ne vraća.
Da ne bi izazvao bijes lijepe saradnice Dragičevićke, koja je u kabinetu predsjednika RS-a bila svega nekoliko mjeseci, Dodik je našao kompromisno rješenje: Željku je "instalisao" u kabinet premijera RS Aleksandra Džombića. Upućena banjalačka čaršija spekuliše da će Željka biti imenovana za šefa Džombićevog kabineta.
Izvor "Slobodne Bosne" tvrdi da slanjem Željke Dragičević u Džombićev kabinet Dodik želi da ima potpunu kontrolu nad Džombićem koji je u posljednje vrijeme pokazao da ima ambicije da bude potpuno autonornan, odnosno da se otme Dodikovom patronatu.
Da Dodik nema namjeru prepustiti vođenje vlade Džombiću, nedavno je potvrdio petljajući se u isplate naknada borcima, za šta po zakonu nema nikakvih nadležnosti. Željki Dragičević se, kako saznaje "Slobodna Bosna", nije rastajalo od šefa Dodika, ali je vijest o Snježaninom ljubornornom ispadu, čiji je ona bila razlog, brzo došla i do nje. Osim toga, Dragičevićka je predsjedniku morala vratiti nemale usluge koje joj je učinio u prethodnim godinama.
U svakom slučaju, dolazak Željke Dragičević u kabinet premijera RS, zbog njenih milionskih dugova državi i bankama, predstavlja, tvrde upućeni, klasični sukob interesa, zaključuje "Slobodna Bosna".

Sve od naših para! Dok se ONI multi-milioneri u VRHU hebu - MI fukara na DNU se kupamo (čitaj gasulimo za smrt)!