Nije Komsic jedini koji je mogao birati koju ce da zemlju voli, bilo je njih jos, medjutim siguran sam da Sabina nije bila u toj grupi koja je mogla birati koju zemlju da voli.JoseMujica wrote: za razliku od mnogih qorčevitih "patriota" Komšić je mogao da bira koju će zemlju da voli![]()
Željko Komšić osniva novu stranku
- Damir_5
#3026 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3027 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
jeko Sabina?
- Paranoid
#3028 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
nažeJoseMujica wrote:jeko Sabina?
-
Revoltage
#3029 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
+ priča o Bosancima i Hercegovcima, onim ljudima koji nastanjuju ovu zemlju! O ljudima koji se jednostavno izjašnjavaju po svojoj rodnoj zemlji, zemlji koju često neki tamo nazvaše Bosnom i Hercegovinom.JoseMujica wrote:Revoltage wrote:Vidim da ovdje postoje ljudi koji ne mogu vjerovati da u BiH postoji politički lik kao što je Komšić. Čovjek koji drži do svojih principa. Možda ne staje u političku letargiju Bosne i Hercegovine? Tačno, on je nešto vanserijski, nešto što nije u domeni Dode, Zlaje, Sulje, Cove, Lepog. Čovjek koji živi Bosnu i Hercegovinu.![]()
za razliku od mnogih qorčevitih "patriota" Komšić je mogao da bira koju će zemlju da voli![]()
a neki je volje samo kad su u fotelji i s džabnom svitom...inače bez toga draža im je Antalija
- JoseMujica
#3030 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
aaa so
sad mi je još draži Željko jer on jeste BiH
otac Hrvat, majka Srpkinja, žena Bošnjakinja
pa ko šta voli...ima za svakoga po malo mjesta

pa ko šta voli...ima za svakoga po malo mjesta
- Adriatic
#3031 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Pa valjda hanuma od junaka iz naslova.JoseMujica wrote:jeko Sabina?
- Damir_5
#3032 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Pa ona sa kojim njegovo bosanstvo i pocinje i zavrsava. Osim toga u Komsicevom kabinetu stoji okacena slika ne kralja Tvrtka, Kulina bana ili nekog bosanskog velikana, nego Josipa Broza Tita.JoseMujica wrote:jeko Sabina?
Glavni savjetnik mu je jugonostalgicar koji se hvalio u diplomatskim krugovima kako je pronasao dobru formulu da ga predstavi upravo onako kako se predstavljao od centrale i danas od nekih pojedinaca. Onda cemu to Komsic zaista tezi? Zna se cemu je Tito tezio i zastupao, a to nije sigurno Bosna. Inace da jeste, onda bi sigurno mi svi u Bosni imali bosanski jezik kao obavezni predmet, a ne kompromisni naziv jezika Srba i Hrvata.
- Paranoid
#3033 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Možeš li sad shvatit kroz kakve sve pritiske čovjek prolazi i kako napraviti da svima bude dobro....jbt..JoseMujica wrote:aaa so
pa ko šta voli...ima za svakoga po malo mjesta![]()
- ultima_palabra
#3034 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Nisam više siguran... sa svakim novim postom oduzmem ti pokoju.Damir_5 wrote:Ti znas koliko ja imam godina?
- Damir_5
#3035 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ili mozda Jugoslavija? Ono Tito Jugoslavija?JoseMujica wrote:aaa so
pa ko šta voli...ima za svakoga po malo mjesta![]()
![]()
Ja bih rado napisao koju pozitivnu o centrali, pa da mi dodas koju, medjutim imam poteskoca pronaci nesto pozitivno za centralu .ultima_palabra wrote:Nisam više siguran... sa svakim novim postom oduzmem ti pokoju.Damir_5 wrote:Ti znas koliko ja imam godina?
Last edited by Damir_5 on 11/03/2013 13:01, edited 1 time in total.
- JoseMujica
#3036 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
više je Tito zastupao Bosnu nego Alija i Hari zajedno...a po prvi put su pod Titom Muslimani priznati kao narod i doživili sav mogući prosperitet dok ih je zaštitio od hodžinskih spletkarenja i sihriDamir_5 wrote:Pa ona sa kojim njegovo bosanstvo i pocinje i zavrsava. Osim toga u Komsicevom kabinetu stoji okacena slika ne kralja Tvrtka, Kulina bana ili nekog bosanskog velikana, nego Josipa Broza Tita.JoseMujica wrote:jeko Sabina?
Glavni savjetnik mu je jugonostalgicar koji se hvalio u diplomatskim krugovima kako je pronasao dobru formulu da ga predstavi upravo onako kako se predstavljao od centrale i danas od nekih pojedinaca. Onda cemu to Komsic zaista tezi? Zna se cemu je Tito tezio i zastupao, a to nije sigurno Bosna. Inace da jeste, onda bi sigurno mi svi u Bosni imali bosanski jezik kao obavezni predmet, a ne kompromisni naziv jezika Srba i Hrvata.
druga je stvar što je mnogima ovdje incest normalno stanje stvari pa se hoćete razmnožavati samo sa braćom i sestrama iz svoga tora, odnosno porodice proširene po vjeri
- MASTER_NO1
#3037 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
kako da se prikljucim stranci ?? jel ima neko da zna ko je kontakt osoba zaduzena za Sarajevo ???
- Damir_5
#3038 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Eh to mi je svakako bila "utjeha", nakon Austrougara, nakon osovine Srba, Hrvata i Slovenaca, dolazi Josip Broz, dolazi "sloboda" za BiH, "pogotovo" Bosnjake, pa onda Tito "ponistava" sav taj fasizam i to "bez kompromisa" sa srpsko-hrvatskim fasizmom sa petokrakom na glavi, pa "vraca" svu oduzetu imovinu Bosnjaka u kojekakvim "agrarnim reformama" koje su dizajnirali srpski fasisti, pa "vraca" sve Solunce naseljene u Bosni nazad u Srbiju, ono "nije" se znalo desiti u toj Titinoj "super povoljnoj" po Bosnjake SFRJ da zive u vecinskom bosnjackom gradu i samo se jedno jutro probude u vecinskom srpskom gradu, isto tako "nije" se ustavno prisiljavalo Bosnjake da se izjasnjavaju kao Srbi i Hrvati, "nije" se "prisiljavalo" Bosnjake da se svakih deset godina na popisima izjasne drugcije i sve samo ne Bosnjaci, vjerovatno iz zelje da ih bude sto "vise", "nije" se Bosnjake prisiljavalo ustavno i svakako da svoj maternji jezik nazivaju po Srbima i Hrvatima, "nije" se Bosnjake prisiljavalo da se odazivaju po vjerskom nazivu za velikim slovom, ono u vrijeme te drzave "izgradilo" se u Bosni stotine kilometara autoceste i cak vise nego u osovini SHS zajedno, ma "milina" za Bosnjake je bila ta SFRJ, "svi" cmizdrimo za njom i jedva cekamo kad ce nam je opet "velikodusno" napraviti.JoseMujica wrote:više je Tito zastupao Bosnu nego Alija i Hari zajedno...a po prvi put su pod Titom Muslimani priznati kao narod i doživili sav mogući prosperitet dok ih je zaštitio od hodžinskih spletkarenja i sihriDamir_5 wrote:Pa ona sa kojim njegovo bosanstvo i pocinje i zavrsava. Osim toga u Komsicevom kabinetu stoji okacena slika ne kralja Tvrtka, Kulina bana ili nekog bosanskog velikana, nego Josipa Broza Tita.JoseMujica wrote:jeko Sabina?
druga je stvar što je mnogima ovdje incest normalno stanje stvari pa se hoćete razmnožavati samo sa braćom i sestrama iz svoga tora, odnosno porodice proširene po vjeri
A sto se tice hodza, pretpostavljam da su sa hodzama bili temeljiti, ali neka je svaki JNA oficir Srba, Hrvata, Crnogoraca i Slovenaca bio krsten, to se ne pika kod komunista, ono po komunizmu, danas na CK dajes svoj nesebican doprinos, a onda nedjeljom na misu ili krstenje malih "komunista".
- madner
#3039 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Kako mislis prisiljavali? Da vidimo da li smo odmakli od prisile
Inace, nadji granice BiH 1930, 1941 pa nam javi jel sta valjo JBT.
Inace, nadji granice BiH 1930, 1941 pa nam javi jel sta valjo JBT.
-
udrch
#3040 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
javiće ti se aktivisti na ppMASTER_NO1 wrote:kako da se prikljucim stranci ?? jel ima neko da zna ko je kontakt osoba zaduzena za Sarajevo ???
- JoseMujica
#3041 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
de ne budali Damire_5..... mani se demagogije...moremo i citate iz knjiga povlačiti, a moremo se baviti i preživljenom historijom. Moj stari rahmetli je pobjegao ispred četničkog noža ne u domobrane, ne u ustaše, ne u Wermacht već u Titine partizane sa 16 godina...svaki vakat je klanjao i niko ga nije progonio zbog toga. I sva mu je bliža familija bila u partizanima.
Tito je valjao sirotinji svake nacije i vjere. Razumijem i to da ima ljudi kojima nije valjao, jer trebalo je sebičnjacima što su naučili samo da grabe, solidarnost i silom utjerati.
Haj ti sad nauči Doktora ili Princa Neonka da budu solidarni...more al pendrekom. Bez toga moreš pamfletima svirat qorcu da prostiš
Tito je valjao sirotinji svake nacije i vjere. Razumijem i to da ima ljudi kojima nije valjao, jer trebalo je sebičnjacima što su naučili samo da grabe, solidarnost i silom utjerati.
Haj ti sad nauči Doktora ili Princa Neonka da budu solidarni...more al pendrekom. Bez toga moreš pamfletima svirat qorcu da prostiš
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3042 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ah, ti partizani...
-
udrch
#3043 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
ispravka krivog navoda..JoseMujica wrote:de ne budali Damire_5..... mani se demagogije...moremo i citate iz knjiga povlačiti, a moremo se baviti i preživljenom historijom. Moj stari rahmetli je pobjegao ispred četničkog noža ne u domobrane, ne u ustaše, ne u Wermacht već u Titine partizane sa 16 godina...svaki vakat je klanjao i niko ga nije progonio zbog toga. I sva mu je bliža familija bila u partizanima.
titoman je valjao sirotinji nakon što je namirio sve svoje drugove..
pa tek u šesdesetim su seljacima prestali otimati vunu..halo ba, jebenu vunu su im otimali..
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3044 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
šta fali, ionako su to do prvog rata radili age i begovi.udrch wrote: ispravka krivog navoda..
titoman je valjao sirotinji nakon što je namirio sve svoje drugove..
pa tek u šesdesetim su seljacima prestali otimati vunu..halo ba, jebenu vunu su im otimali..
- JoseMujica
#3045 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
whatever udrch ...znam da me danas ne bi bilo da nije te Tiletove bande bilo, a ne bi bilo ni ove države
s hodžama na čelu možda bi se Berlin 45-te branio
s hodžama na čelu možda bi se Berlin 45-te branio
- Damir_5
#3046 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Sta su radili age i begovi do prvog rata? Moji pretci sa obadvije strane su bili begovi, tako da znam iz "prve ruke" po kojem sistemu su begovi radili.Chmoljo wrote:
šta fali, ionako su to do prvog rata radili age i begovi.
-
howdy
#3047 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
bavili se altruizmomDamir_5 wrote:Sta su radili age i begovi do prvog rata? Moji pretci sa obadvije strane su bili begovi, tako da znam iz "prve ruke" po kojem sistemu su begovi radili.Chmoljo wrote:
-
Aqua_S
#3048 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Revoltage wrote:Vidim da ovdje postoje ljudi koji ne mogu vjerovati da u BiH postoji politički lik kao što je Komšić. Čovjek koji drži do svojih principa. Možda ne staje u političku letargiju Bosne i Hercegovine? Tačno, on je nešto vanserijski, nešto što nije u domeni Dode, Zlaje, Sulje, Cove, Lepog. Čovjek koji živi Bosnu i Hercegovinu.
jeko Lepi??
- JoseMujica
#3049 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
ok ...sad mi je jasno što ti Tito i partizani smetaju...valjda bi ti NDH-a pasala jerbo je Ante pazija na svoje begoveDamir_5 wrote:Sta su radili age i begovi do prvog rata? Moji pretci sa obadvije strane su bili begovi, tako da znam iz "prve ruke" po kojem sistemu su begovi radili.Chmoljo wrote:
- madner
#3050 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Pa ne bas, veliki broj Bosnjackih komunista su upravo iz takvih familija.
Adil je dobar primjer.
Adil je dobar primjer.