SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
basicm

#3026 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by basicm »

Ma neka je napao, sta ste vi odmah digli frku! Da je neko ubistvo ne bi se okrenuli, a cim je musliman udri po njemu. Licemjerni ste i imate duple arsine.
perfect_guy

#3027 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by perfect_guy »

basicm wrote:Ma neka je napao, sta ste vi odmah digli frku! Da je neko ubistvo ne bi se okrenuli, a cim je musliman udri po njemu. Licemjerni ste i imate duple arsine.
totalno si promašio suštinu ;)
uglavnomja

#3028 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

basicm wrote:Ma neka je napao, sta ste vi odmah digli frku! Da je neko ubistvo ne bi se okrenuli, a cim je musliman udri po njemu. Licemjerni ste i imate duple arsine.

jes, jes, taki smo mi :lol: :lol:
kakavdanakneiskustvu

#3029 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kakavdanakneiskustvu »

čuj neka je napao,svašta,ti podržavaš napade na djecu?
Havatar

#3030 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Havatar »

dragonz wrote:Ovo je izmišljotina sve dok se ne javi neki svjedok ili jave roditelji tih navodnih djevojaka ili portparol Mup-a da potvrdi ovu tzv. vijest što je objavila Slobodna Bosna(almir panjeta).
:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#3031 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

GaRGa wrote:Ovo je izmišljotina sve dok se ne javi neki svjedok ili jave roditelji tih navodnih djevojaka ili portparol Mup-a da potvrdi ovu tzv. vijest što je objavila Slobodna Bosna(almir panjeta).
:thumbup:

šta ako portpaol mup-a ne nalazi za shodno da se mora oglasiti povodom ovog događaja?
Chuckie

#3032 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Chuckie »

Šta bi sa onim vehabijom od jutros? Jel riješen slučaj?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3033 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

žderem ćevape u ilidžanki kad romkinja napade neku ženu što jede što ne posti (nije joj dala marku)

:D
kakavdanakneiskustvu

#3034 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Black swan wrote:žderem ćevape u ilidžanki kad romkinja napade neku ženu što jede što ne posti (nije joj dala marku)

:D

:lol:
Creasy

#3035 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Creasy »

Chmoljo wrote:
miki.ba wrote:Šta je prenapuhano u ovom clanku?
Po meni ništa, cak je i naslov prilicno blag.

Što se tice reisa, ko ce ako nece on, e jedino ako clanak nije istinit.
zato što je ostalo u rangu komšinice koja psuje djecu jer joj galame pod prozorom. kreten je, jeste. ali ne može se zbog dobacivanja iz auta tražiti krivična sankcija pobogu. ne znam može li i prekršajna.

što se tiče reisa, to je kao da za provalu u trafiku zoveš specijalne jedinice federalnog mupa, sa podrškom vojske.

Prekrsajna moze.

čl.8. st. 2. tač. a. Zakona o prekrsajima protiv JRiM-a KS - 200KM
Ripicipi

#3036 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Ripicipi »

Jasta, suti i ne prigovaraj :roll:

Ja bi mu yebo sve po spisku da sam bio u blizini
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3037 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

pa takvi samo curicama mogu :D
TheMule

#3038 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by TheMule »

Clanak se trebo zavrstiti na onom dijelu gdje opisuju kako je otvorio vrata i stavio lijevu nogu vani.... dum dum dum onda strasna muzika i kraj. A ako hocete da saznate nastavak, nastavak je tek sutra :D
NeenaSa

#3039 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by NeenaSa »

Chmoljo wrote:isto što i Jehovinim svjedocima: kani me se :D
Pobogusi, :D mrsko mi tragat' po yt-u, ... i "pristavit'" - "Pa, pa, paranoja" :wink:
Elem, suvislo.
Sto se doticnih tice, pod tepih, ... i vidjet' cemo nakon par godina.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3040 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Chmoljo »

šta ćemo vidjeti?
NeenaSa

#3041 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by NeenaSa »

Razvoj istih.
Ne pravi se lud. E, sad ne znam koji smajli da "mecem".
O & O.
drugi_profil

#3042 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drugi_profil »

cmoljo bas me iznenadjujes. :shock:
karanana

#3043 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

dobar ovaj prevarant.
Više puta hapšeni i osuđivani prevarant Eldin Komad, rođen u Čapljini, nastanjen u Sarajevu, protekli mjesec ponovo je bio aktivan te je ovaj put, osim dvije rentakar agencije, uspio prevariti i nekoliko stanovnika sarajevskog naselja Alifakovac.

Unajmio stan

- Izdajem stan na Alifakovcu. Nazvao me muškarac i predstavio se kao Edin Masleša, uposlen u EUFOR-u, i pitao hoću li mu izdati stan. Pogodili smo se na 500 KM, ali s tim da mu za taj novac čistim stan, kuham i peglam garderobu - ispričala nam je Nađa I.

Komad je kod nje stanovao 24 dana, tokom kojih je ispričao da mu je supruga, koja je bila trudna, poginula u saobraćajnoj nesreći, da su mu roditelji bili u logoru i da su trenutno u Americi. Komad je pobjegao ne plativši joj stanarinu. Odnio joj je čak i ofingere iz ormara. Ali to nije bio kraj mukama ove građanke.

Prevarant se po Ilidži vozio u Ford Focusu

- Dok je bio tu, kazao mi je da u EUFOR-ovoj bazi u Butmiru traže dva radnika, da je plaća 1.200 eura, da će dobiti službeni auto te pitao imam li mu koga preporučiti. Moj sin je već uposlen, a znajući da Dženad, sin komšinice, nije, rekla sam joj za taj posao. Ona mu je, jer je kazao da treba ljude počastiti, dala 500 eura jer u tom momentu nije imala više. Roditelji druga njenog sina koji se zove Admir, koji, također, nije uposlen, dali su 3.000 KM da i njihovog sina uposli. Goran mu je, također, dao 3.000 KM za posao, a Jasna za mjesto sekretarice 1.000 KM. Dženada i Admira je čak uvodio u EUFOR-ovu bazu da vide gdje će raditi. Poslao ih je, također, da izvade uvjerenje o nekažnjavanju i ljekarsko - kaže Nađa I.

Bio uvjerljiv

Prema njenim riječima, bio je toliko uvjerljiv da niko nije posumnjao u njegove namjere.

- Trebali su, navodno, početi raditi 15. juna, a potom 1. jula. Dok je stanovao kod mene, vozio je prvo neki automobil s diplomatskim tablicama, a potom je dolazio Škodom Octavijom, govoreći da mu je službeni auto u kvaru. U međuvremenu je pobjegao iz mog stana. Tek kada je, prije nekoliko dana, uhapšen zbog te Škode Octavije, koju je unajmio, a nije vratio Rent-a-car agenciji "Karoserija" iz Posušja, saznali smo da je prevarant. Jadni ljudi koji su dali novac da im uposli djecu su penzioneri i ne znam odakle će uopće vratiti pare koje su posudili - kazala je na kraju razgovora naša sagovornica, dodajući da Komada često viđaju po sarajevskim kockarnicama te da je novac, vjerovatno, prokockao.

Komad je, inače, bivši uposlenik međunarodnih snaga u BiH, a više puta je hapšen zbog prevara. Predstavljajući se lažno kao jedan od šefova Evropske policije u BiH (EUPM) i Ujedinjenih naroda, počinio je prevare u više gradova u BiH tako što je i drugim građanima nudio pomoć pri zapošljavanju ili rješavanju prekršajnih kazni koje je izricala policija, a za šta je tražio novac.

Vraćena Škoda Octavia

Pripadnici Policijske uprave Posušje, u saradnji s MUP-om Kantona Sarajevo, rasvijetlili su krivično djelo prevare počinjeno u junu ove godine, saopćeno je jučer iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona. Naime, Komad se 27. juna u Rent-a-car agenciji "Karoserija" iz Čapljine predstavio kao uposlenik Ambasade SAD-a te unajmilo vozilo Škoda Octavia, nakon čega nije izvršavao obaveze iz ugovora o najmu. Sarajevska policija kod Komada je pronašla najprije ključeve, a potom i automobil, koji je vraćen.
Komad je, podsjećamo, unajmio i Ford Focus iz čapljinskog autosalona "Ivanković", koji nije vratio. Tada se predstavio kao Edin Marić, visoki predstavnik Ujedinjenih naroda za BiH, tvrdeći da u ime visokih zvaničnika treba unajmiti automobil. Otkriveno je da se Komad, koristeći Ford Focus, predstavljao na području općine Ilidža kao inspektor Uprave za indirektno oporezivanje. (M. Sm.)
nek ih je odradio.
miki.ba

#3044 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by miki.ba »

Ima momak talenta mora se priznati, a i ljudi su ovce.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#3045 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by I am Happy »

To ko' u filmu.... bas je nasukao, ali i treba takve....covjeka i ne znaju a guzice bi mu dali..
zenny

#3046 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zenny »

nije me nimalo stid priznat da sam i ja prevaren od ovog istog lika... ista prica sa EUFORom, ali srecom ja sam odbio, tada sam radio u hotelu tako da se dobro momcina naspavao 4-5 noci a mi mu sve povjerovali jer je nevjerovatno umiljat covjek iako je ogroman :-) imao je nakih iskaznica iskaznica, slucajno sam mu vidio papire neke sa pecatima ambasade (ocigledno ih je namjerno podmeto da ih vidim :-) ), imao americku licnu i vozacku koja je 100% legalna, pricao tecni engleski jezik, veoma kulturan i 'fin' momak :D
drugi_profil

#3047 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drugi_profil »

E cuj mu imena sto je odabrao: Edin Masleša...
Ko da je htio reći maslam i lažem naveliko.
snaga_znanja

#3048 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by snaga_znanja »

Posebno su zanimljivi ovi sto kraj s krajem spajaju pa izvale 3-4-5 hiljada ovakvim budalama da im zaposli nekog...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3049 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Chmoljo »

NeenaSa wrote:Razvoj istih.
Ne pravi se lud. E, sad ne znam koji smajli da "mecem".
O & O.
ti isti su praćeni, i ovo nije priča, rekla-kazala. budu li se razvijali, to je onda zato što se tako hoće, dakle jer je to u službi viših interesa. isto kao što je bilo i njihovo pojavljivanje onda kada ptica nije mogla proletiti u slobodnu teritoriju. a kamoli krupnija divljač.

glede sličnih situacija kojim bih nazočio, uputio bih preporuku dotičnom da promijeni adresu stanovanja malo istočnije, a sve u svrhu njegovog lakšeg ispunjavanja trećeg islamskog šarta. u suprotnom, može se vratiti tamo odakle je isp'o prije tačno onoliko godina koliko ih i ima.

ali ne više. mnijem da bi takav ili sličan postupak naših dragih sugrađana umnogome doprinio devastaciji ikakvog razvoja ovakvih društvenih abnormalnosti.

linčovanje izgrednika i medijska popraćenost doprinosi uspješnom spinovanju ka nebitnim stvarima.
drugi_profil wrote:cmoljo bas me iznenadjujes. :shock:
što bolan? :D
drugi_profil

#3050 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drugi_profil »

sad je jasnije :wink:
Locked