Mobilni radari / kamere

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
NediM17

#3026 Re: mobilni radari tj kamere

Post by NediM17 »

Optimist wrote:Brza cesta je rezervisana za saobracaj motornih vozila, oznacena plavim znakom sa slike i ogranicenje na istoj iznosi 100km/h, ukoliko saobracajnim znakom nije drugacije definisano, a ne 80 kako si napisao.
Tako je! :thumbup:
chudjenhe

#3027 Re: mobilni radari tj kamere

Post by chudjenhe »

Nefs-i Mulhima wrote:
chudjenhe wrote:jeste
60 ogranicenje od mostarskog do blazuja, u oba pravca ispred obje kamere
a jesi li najebo, javi nam naknadno
:bih:
Jesi li siguran?

Prije petrola ima znak 60, ali nakon petrola plavi znak za ukljucenje na brzu cestu...nema nikakvog za ogranicenje.... a zna se zobsom koliko je za brzu cestu....

Jesam li ja sta pogrijesio?
nisi ti nista pogrijesio, ali
kolegu uslikao prije 10tak dana na 70-75km/h, sto ce reci da je ogranicenje 60
doduse, jos mu nista nije doslo pa je moguce da je neki testni period, kako neko spomenu
cable_stayed_bridge

#3028 Re: mobilni radari tj kamere

Post by cable_stayed_bridge »

Pozdrav raja. Da li neko pouzdano zna da li postoji ijedan radar na dionici puta od novog kruznog toka u boljakovom potoku (safeta zajke) do pofalica (drinska, do FDS), osim onog u drinskoj ulici, malo iznad pasarele? Prolazim neki dan tom dionicom, te kao da sam primijetio novi radar (ili je tu vec duze, ne znam) nekih cca. 100m od ovog prethodno pomenutog kruznog toka prema buca potoku, pofalicima ( otprilike izmedju kruznog toka i skole u boljakovom potoku). Nisam prebrzo vozio i sl., ali eto cisto me zanima, a vjerujem da bi bila korisna informacija i ostalima.
avijon

#3029 Re: mobilni radari tj kamere

Post by avijon »

cable_stayed_bridge wrote:Pozdrav raja. Da li neko pouzdano zna da li postoji ijedan radar na dionici puta od novog kruznog toka u boljakovom potoku (safeta zajke) do pofalica (drinska, do FDS), osim onog u drinskoj ulici, malo iznad pasarele? Prolazim neki dan tom dionicom, te kao da sam primijetio novi radar (ili je tu vec duze, ne znam) nekih cca. 100m od ovog prethodno pomenutog kruznog toka prema buca potoku, pofalicima ( otprilike izmedju kruznog toka i skole u boljakovom potoku). Nisam prebrzo vozio i sl., ali eto cisto me zanima, a vjerujem da bi bila korisna informacija i ostalima.
Brojac prometa? Senzori na cesti i kutija uz cestu niska
kokuz_sa

#3030 Re: mobilni radari tj kamere

Post by kokuz_sa »

Odakle stacionarni u drinskoj..
Jesam to fulio da su ga i tamo namontirali
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3031 Re: mobilni radari tj kamere

Post by konektovan »

Ima li neko info, otkad je onaj sistem za prepoznavanje neregistrovanih autića u funkciji, kamera kod aerodroma???
NediM17

#3032 Re: mobilni radari tj kamere

Post by NediM17 »

kokuz_sa wrote:Odakle stacionarni u drinskoj..
Jesam to fulio da su ga i tamo namontirali
Ma nidje veze, brojilo prometa.
NediM17

#3033 Re: mobilni radari tj kamere

Post by NediM17 »

konektovan wrote:Ima li neko info, otkad je onaj sistem za prepoznavanje neregistrovanih autića u funkciji, kamera kod aerodroma???
Da budes registrov'o na vrijeme. :cmok:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3034 Re: mobilni radari tj kamere

Post by konektovan »

NediM17 wrote:
konektovan wrote:Ima li neko info, otkad je onaj sistem za prepoznavanje neregistrovanih autića u funkciji, kamera kod aerodroma???
Ma kolega se zali, registrovao auto u februaru 2018 i navodno tad ga kamera uVatila, a kovera stigla prije par dana?! Ja bih se zakleo, da nije bilo onog uredjaja u tom periodu, ili ipak grijesim... :mrgreen:
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#3035 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Romeo 80 »

konektovan wrote:
NediM17 wrote:
Ma kolega se zali, registrovao auto u februaru 2018 i navodno tad ga kamera uVatila, a kovera stigla prije par dana?! Ja bih se zakleo, da nije bilo onog uredjaja u tom periodu, ili ipak grijesim... :mrgreen:
Meni se desila ista stvar 20.03.2018. Uhvatila me ta kamera da sam navodno vozio neregistrovan auto i dobio obavjestenje u decembru prosle godine.

Fazon je u tome sto sam ja registrovao auto 7 dana ranije, dok njihov sistem ocito nije azuriran :-)
Uglavnom, jos nisam dobio kaznu a ako je i dobijem ici cu naravno na sudsko odlucivanje.
vjeshalica

#3036 Re: mobilni radari tj kamere

Post by vjeshalica »

konektovan wrote:
NediM17 wrote:
Stalno tuda prolazim, nekad u proljece prosle godine je taj uredjaj bio skidan, ali se ne mogu tacno sjetiti,mozda cak u rano ljeto,ali to nije bilo dugo
NediM17

#3037 Re: mobilni radari tj kamere

Post by NediM17 »

Ma po meni je to lov u mutnom. Covjek uredno obavi sto je do njega, plati i onda neko zajebe stvar, da li agencija koja ne odnese predmet na vrijeme u MUP, da li lijeni sluzbenik u MUPu koji ne unese na vrijeme u sistem. Da ne kazem da za vrijeme trajanja te procedure ne bi smio koristiti vozilo bez original saobracajne, a platio si za 365 dana.
Sad ce dezurne moralne vertikale reci pa moze se produziti mjesec prije isteka. Evo meni istice 13/04 a ja sam 01/04 bio na tehnickom, a 02/04 vec dobio saobracajnu natrag sa produzenom registracijom do 13/04/2020. Ali mozda 14/04 shvatim da ustvari nisam registrovan jer me roDzo iz MUPa nije unio na vrijeme u sistem.
Po meni je citava situacija kontradiktorna, ovamo svojim pecatom u saobracajnoj potvrdis da sam produzio registraciju bez prekida, a ovamo mi kazes da sam u tom nekom periodu bio neregistrovan. U svakom slucaju treba traziti sudsko odlucivanje, imas dokument ovjeren pecatom tog istog MUPa da si produzio registraciju bez prekida.
I definitivno treba nesto mijenjati u postojecem sistemu produzenja registracije vozila.
rtldanas

#3038 Re: mobilni radari tj kamere

Post by rtldanas »

chudjenhe wrote:
Nefs-i Mulhima wrote:
chudjenhe wrote:jeste
60 ogranicenje od mostarskog do blazuja, u oba pravca ispred obje kamere
a jesi li najebo, javi nam naknadno
:bih:
Jesi li siguran?

Prije petrola ima znak 60, ali nakon petrola plavi znak za ukljucenje na brzu cestu...nema nikakvog za ogranicenje.... a zna se zobsom koliko je za brzu cestu....

Jesam li ja sta pogrijesio?
nisi ti nista pogrijesio, ali
kolegu uslikao prije 10tak dana na 70-75km/h, sto ce reci da je ogranicenje 60
doduse, jos mu nista nije doslo pa je moguce da je neki testni period, kako neko spomenu

znaš li slučajno je li mu došlo išta? i mene su tu uslikali ima 10-ak dana
chudjenhe

#3039 Re: mobilni radari tj kamere

Post by chudjenhe »

rtldanas wrote: znaš li slučajno je li mu došlo išta? i mene su tu uslikali ima 10-ak dana
ne znam stvarno, nije mi govorio a nisam ga ni pitao

ali ima nesta drugo zanimljivo
prosli ponedjeljak, od kad se pređe pruga pa do kamere vozim ispod 70
oko mene jos 2-3 auta i oni isto tako i na 20tak m od kamere ona blicnu
zasto, kako, nemam pojma

vrlo vjerovatno da je neka testna faza
BadBoy

#3040 Re: mobilni radari tj kamere

Post by BadBoy »

A šta vam je problem voziti tih 500 metara 60 km/h i onda ga poslije nadvožnjaka nagari?
rtldanas

#3041 Re: mobilni radari tj kamere

Post by rtldanas »

chudjenhe wrote:
rtldanas wrote: znaš li slučajno je li mu došlo išta? i mene su tu uslikali ima 10-ak dana

zasto, kako, nemam pojma

samo da potvrdim...to što govoriš odnosi se na ovu dionicu koju ja spominjem--mostarsko raskršće-blažuj (radar tamo odmah poslije autobusne stanice)?
rtldanas

#3042 Re: mobilni radari tj kamere

Post by rtldanas »

BadBoy wrote:A šta vam je problem voziti tih 500 metara 60 km/h i onda ga poslije nadvožnjaka nagari?
i poslije nadvožnjaka ima tamo ograničenje 80 (čini mi se)
BadBoy

#3043 Re: mobilni radari tj kamere

Post by BadBoy »

rtldanas wrote:
BadBoy wrote:A šta vam je problem voziti tih 500 metara 60 km/h i onda ga poslije nadvožnjaka nagari?
i poslije nadvožnjaka ima tamo ograničenje 80 (čini mi se)
Ma ima ograničenje, ali nema radara i policije, barem do uključenja sa Otesa. Nekad zna biti onaj Golf presretač. Redovno tu svi piće 100/110.
tm-maglaj

#3044 Re: mobilni radari tj kamere

Post by tm-maglaj »

Jedno pitanje, vise zanimljivost doduse..

Vozio sam 31.3. Iz Maglaja prema Zenici i dalje.. mobilni radar me je uslikao pri brzini od 83km/h gdje je ograničenje 70km/h .. u 9 sati i 10 minuta..

Međutim u 9 sati i 10 minuta sam ja vec bio blizu Travnika.. znam jer sam u pola 10 imao zakazano u Travniku.
Naime, u nedjelju 31.marta se pomjerao sat :lol:
Oni nisu pomjerili sat na radaru.

Kako cu im dokazati da nisam bio tu kad pise da jesam, iako jesam bio tu kad nisam bio tu :lol: :lol:
drug_profi

#3045 Re: mobilni radari tj kamere

Post by drug_profi »

tm-maglaj wrote:Jedno pitanje, vise zanimljivost doduse..

Vozio sam 31.3. Iz Maglaja prema Zenici i dalje.. mobilni radar me je uslikao pri brzini od 83km/h gdje je ograničenje 70km/h .. u 9 sati i 10 minuta..

Međutim u 9 sati i 10 minuta sam ja vec bio blizu Travnika.. znam jer sam u pola 10 imao zakazano u Travniku.

Kako cu im dokazati da nisam bio tu kad pise da jesam, iako jesam bio tu kad nisam bio tu :lol: :lol:
Jedino da te negdje drugo slikala kamera u istom vremenu. :mrgreen:
chudjenhe

#3046 Re: mobilni radari tj kamere

Post by chudjenhe »

rtldanas wrote:
chudjenhe wrote:

zasto, kako, nemam pojma

samo da potvrdim...to što govoriš odnosi se na ovu dionicu koju ja spominjem--mostarsko raskršće-blažuj (radar tamo odmah poslije autobusne stanice)?
da, taj smjer
BHfanatik

#3047 Re: mobilni radari tj kamere

Post by BHfanatik »

chudjenhe wrote:

zasto, kako, nemam pojma

Upravo mi se isto desilo danas vozio sam 63-64 i meni je blicnulo. A covjek ispred mene je isao zasigurno 75-80. Tacnije pretekao me je vjerovatno ne znajuci za radar. E sad mene brine sto sam ja isao iza njega i vidio kako blicnu meni pred ocima. Je li to ono meni blicnulo ili njemu pitanje je? . Put od Hadzica prema Ilidzi ubacuje se meni 50 metara od radara i nastavlja gasati dalje da budem precizan. Je li moguce posto je lik vozio cik cak otaj rad :D da aparat pogrijesi i slika mene?
Optimist

#3048 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Optimist »

Jeste, doci ce ti kazna nazalost.
commendatore

#3049 Re: mobilni radari tj kamere

Post by commendatore »

tm-maglaj wrote:Jedno pitanje, vise zanimljivost doduse..

Image
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3050 Re: mobilni radari tj kamere

Post by bitanga_sa_otesa »

joj zazora vrata na deloreanu :lol:
Post Reply