Demokratska fronta Željko Komšić
- Adriatic
#30226 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komšiću, šta je sa neboderom na Otoci koji si namjestio svom jaranu Ljiljanku?
Dokle će ono ruglo stajati i propadati?
Dokle će ono ruglo stajati i propadati?
-
StupskaBitanga
#30227 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ono ti nije Otoka nego Čengić Vila
- Adriatic
#30228 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa dobro, krajStupskaBitanga wrote:Ono ti nije Otoka nego Čengić Vila
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#30229 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Gdje je Rinko Golubovic proveo rat?
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#30230 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
gdje?KatarinaKosaca wrote:Gdje je Rinko Golubovic proveo rat?
-
putokaz1
#30231 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako prodju prag reći ćeKB9 wrote:gdje ce naprijed, ne mogu milimetra jednog jedinog
Mi smo zadovoljni ovo su našu prvi lokalni izbori a prošli smo prag
- KatarinaKosaca
#30232 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pa da znam ne bih postavljala pitanjemalakh wrote:gdje?KatarinaKosaca wrote:Gdje je Rinko Golubovic proveo rat?
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#30233 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
aha, pa u sarajevu.KatarinaKosaca wrote:pa da znam ne bih postavljala pitanjemalakh wrote:gdje?KatarinaKosaca wrote:Gdje je Rinko Golubovic proveo rat?
Rinko Golubović
(Banjaluka, 1950) Diplomirao geografiju na PMF-u u Sarajevu. Počeo raditi 1969. na Radio Sarajevu kao spiker, a 1973. i na TV Sarajevo u informativnim emisijama. Od 1974. bavi se i novinarstvom u raznim radio i TV projektima kao novinar-saradnik i voditelj.
Okušao se u gotovo svim područjima novinarstva: od voditelja i urednika informativnih emisija, do emisija revijalnog karaktera.U periodu od 1992. do 1994. radi kao reporter u ratnim uslovima u studiju i na terenu. 1995. radio kao urednik informativnog programa i emisije za izbjeglice na projektu koji je finansirala EU, Radio Brod (Droit de parole) sa sjedištem u Bariju (Italija), odnosno Parizu (Francuska).
Od 1998. do 2001. formirao, uređivao i vodio Radio Alfa u Vancouveru (Kanada), program za ljude koji su došli sa prostora bivše Jugoslavije u toku rata. Taj program emituje se i danas na CO-OP radiju u Vancouveru.
Od 2001. radi u Radiju Slobodna Evropa kao novinar, od 2003. i kao urednik i voditelj Radija 27, a od 2006. radi kao urednik i voditelj TV projekta Otvoreni parlament koji Radio Slobodna Evropa realizira u saradnji sa BHT1 i OSCE.
- KatarinaKosaca
#30234 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne sjecam ga se kap ratnpg reportera..onda je do mene
- nemampojma0
- malakh
#30236 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
prozivaju sbb na isti način kao što je sbb njih prozivao. oko za oko, zub za zub. ako su već pošteni ti iz dfa, što oni ništa ne učiniše po pitanju mostara, dok su vladali?nemampojma0 wrote:http://nap.ba/new/vijest.php?id=26258
nije baš ni njihovo maslo za ramazana. manje zlo jesu, ali su i nesposobniji, jer me samo nekoliko njihovih kadrova oduševilo, a ostalo odron. jedina olakšica im je što su mladi, pa se još uvijek mogu vaditi na to, a da taj šupljak prođe kod naroda.
ove ankete su toliko providne i ofirne k'o 7 maraka ukrupno.
ps kapa do poda što su prije pola godine rekli da će sda i hdz uvesti snsd u vlast u fbih i sada u potpunosti podržavam dunovića i neka nije podnio ostavku.
- nemampojma0
-
dijaliza
#30238 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako saznaje novinska agencija Patria kandidat za načelnika u sarajevskoj općini Novi Grad je doc.dr. Goran Kovačević, Novom Sarajevu dr. Hasan Tanović, u Centru Samer Rešidat, u Hadžićima Vesna Domuz (supruga ratnog heroja Čede Domuza) te Alen Gadžo u Tuzli.
-
IMT25
#30239 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa?dijaliza wrote:Kako saznaje novinska agencija Patria kandidat za načelnika u sarajevskoj općini Novi Grad je doc.dr. Goran Kovačević, Novom Sarajevu dr. Hasan Tanović, u Centru Samer Rešidat, u Hadžićima Vesna Domuz (supruga ratnog heroja Čede Domuza) te Alen Gadžo u Tuzli.
-
Heartbeats
#30240 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dragi moji prijatelji I kolege iz DFa
Iz velikog poštovanja prema vama imam veliku potrebu da obrazložim svoju ostavku. Zamoliću vas za malo strpljenja, jer ću potanko objasniti dešavanja koja su me na to navela. 6 puta sam mijenjala ovo pismo, jer zaista ne želim povrijediti svoje prijatelje, kolege, iskrene I čestite ljude.
Bliže se lokalni izbori. Kada su me u mom Općinskom povjereništvu DF pitali da li pristajem na kandidaturu za načelnicu općine Novi Grad Sarajevo, otvoreno sam rekla da ne vidim da imamo neke šanse, ali sam spremna da dam maksimalan doprinos za stranku. Borila bih se do kraja, opet bih stala na crtu kao I na prethodnim izborima I ne bih pala bez ispaljenog metka. (Na Općim izborima sam dobila 2104 glasa). Bez lažne skromnosti, rekla sam da mislim da sam dovoljno jaka, elokventna, obrazovana I borbena da budem dosljedan rival bilo kom protukandidatu. Ali, nisam bila spremna da budem žrtvovana od svoje stranke. Oni koji me znaju, znaju koliko sam žrtvovala I svoj privatni I poslovni život u protekle 3 godine I nije mi žao. To je bio moj izbor.
Kao što se špekulisalo po medijima, u DF Novi Grad su bila 3 kandidata za načelnika. Po Statutu I pravilniku su Mjesni odbori delegirali kandidate za načelnika, a onda je Općinsko povjereništvo biralo. Mene je delegirala moja MO Dobrinja D, kojima se ovom prilikom iskreno zahvaljujem, divni ljudi koje iskreno volim. Na sastanku OP 23. 05. su u stvari do početka glasanja bila samo 2 kandidata. Jedan kolega iz stranke , veoma vrijedan, kulturan I sposoban gospodin kojeg zaista poštujem I ja. Prije nego se pristupilo glasanju predsjednik OP obavještava da imamo još jednog kandidata I da je to upravo saznao. Članovi OP su se pobunili jer to nije išlo regularnom procedurom od baze prema gore, već se gospodin samo prijavio u Centrali. On nije čak ni ispoštovao članove ovog OP da dođe na ovaj sastanak I predstavi se članovima. Na pitanje ko je taj čovjek, od 23 člana OP samo dvoje je čulo za gospodina GK. Želim napomenuti da protiv ovog čovjeka nemam ništa lično jer ga ne poznajem, kao što ga ni 95 % članova DF Novi Grad ne poznaje, a želi im biti načelnik. Oni koji su u Političkoj akademiji I nemaju nikakvih dodira sa bazom, djeluju kao društvo Masona, svi znamo da postoje, ali niko ne zna šta rade. Jedno od onih dvoje koji ga poznaju je prokomentarisalo da ga guraju “ovi gore” jer nam objavi po koji tekst u Patriji, a član DFa je tek od februara 2016. Trebali su nam odmah tada reći da se nas dvoje ni ne predstavljamo, jer su ovi gore već odlučili ko će biti kandidat za načelnika.
Nakon predstavljanja nas dvoje kandidata I iznošenja kratkih crta za izborni program, nastupilo je glasanje. Od 23 glasa, ja sam dobila 18, drugi kandidat, moj poštovani kolega 5, a gospodin koji je važan ovima gore 0 glasova. Predsjednik je konstatovao da sada imamo samo jednog kadidata, u stvari ja sam ta jedina legalna kandidatkinja za načelnicu. Neizmjerno sam zahvalna članovima OP koji su me podržali, jer oni su jedini mjerodavni, oni su jedini sa mnom ove 3 godine ginuli za ideju Demokratske fronte. Takođe sam malo u šali rekla da me ne bi iznenadilo da treći kandidat prođe jer ja ipak sa šefom nikada nisam ni kafu popila I on nema pojma koliko se ja borim za njega I ovu ideju. Šutila sam I poslije koalicije sa SDA I poslije Poplašena I mnogih gafova koje smo pravili..
Sinoć mi je javljeno da će najvjerovatnije kanidat za načelnika biti kolega sa 0 bodova Kako mi je rečeno- Šef je na njegovoj strani, a I Alimustafić želi da on bude načelnik. Odjednom mi bi jasno ko vuče konce I donosi odluke u DFu I odjednom mi bi žao I krivo ko nas drži u šaci.
Šef je rekao – ponudi ženi (on me čak I ne poznaje) mjesto na listi za vijećnike ili poziciju na narednim Općim izborima. Moj odgovor: Pa nisam ja cuko da mi bacaš kosku, niti nečiji pion koji pomjeraš kako hoćeš. Nisam ja žena, ja sam Azra Spahić-Jasika, ponosna supruga, majka, žena sa 2 završena fakulteta, koja govori strane jezike. Žena koju su poštovali I u Njemačkoj i Australiji kao izuzetno profesionalnu i odgovornu osobu. Rekla sam sinoć da je kandidat za načelnika Podžo, Aida, Mirza, Šare, Lana, Amra ili bilo ko od ljudi za koje ja znam da su tu od početka isto kao I ja, ja bih odustala iste sekunde, ali da me moji prodaju za nekoga ko nam je prišao tek u februaru 2016, u najmanju ruku vrijeđa moju inteligenciju, moj moral I etiku. Što reče jedan naš kolega- postoji klupa za čekanje drug moj. Zalagali smo se za pravdu I pravo. Nakon unutarstranačkih izbora se govorilo, jedan glas je jedan glas. Za toliko je jedna kandidatkinja pobjedila. A ja sad kažem 18 prema 0 je 18 prema 0.
Danas mi je javljeno da je na Predsjedništvu DFa predsjednik iznio stav da smatra da je gospodin GK ( sa 0 bodova) ipak jači kandidat koji može parirati trenutnom načelniku općine Novi Grad. Ono što najviše boli je da me diskavlificirao čovjek za koga sam ja ginula ove 3 godine I bila spremna isto to uraditi na ovim izborima. Još više boli činjenica da je stvorio mišljenja o meni iako me nikada nije upoznao. Nikada sa mnom riječ progovorio. Želim se zahvaliti kolegicama Amri Kunovac, profesorici Vajzović I Maji Gasal na danas izraženoj podršci. Žena u politici je sve manje, a poslije sličnih iskustava, ne piše nam se baš dobro.
Meni ništa od stranke nikada nije trebalo, ja sam I poslovno I privatno ostvarena žena. Svoj hljeb ( I to crni) sam uvijek u životu sama zarađivala. Ovu odluku donosim ne zbog povrijeđenog ega, već što ja poslije ovakvog gaženja procedure I osnovnih ljudskih prava ne mogu ljudima u oči pogledati.
Uvijek mi je teško padalo kada bivše kolege javno kritikuju DF. Što se mene lično tiče, od mene takve stvari nećete čuti. Ne želim drugima kvariti bajku u koju sam i sama vjerovala I nek mi ne zamjere oni koje sam ubjeđivala u istu.Osjećala sam obavezu objaviti javno svoje mišljenje zbog ljudi koji su me delegirali, mog Juke, Muhameda, Nedje, Branka, Melihe, Nade, Sabahudina I svih ostalih čestitih ljudi.
Žao mi je što sam bila u pravu kada sam govorila da vama Novi Grad nije važan. Ali važan je meni, našem članstvu I našim porodicama. Mi živimo tu. Postavljanjem čovjeka kojeg ne poznaje ni naše članstvo ni naši sugrađani, dokazali ste da vam Novi Grad nije važan.
Ipak, zahvalna sam DFu jer sam za ove 3 godine upoznala divne, poštene I čestite ljude I sa mnogima postala prijatelj. To je bogatstvo koje mi niko ne može oduzeti.
Zamolila bih da se oni koji čitaju moje otvoreno pismo suzdrže od negativnih komentara protiv DFa, jer I ja sam bila dio te price. I ne žalim ni za čim. DF čini većina dobrih, iskrenih I čestitih ljudi koji su u sve ovo ušli zbog ideje, kao I ja. Mi imamo I odlične mlade ljude kojima se ja ponosim. Za sve njih, ove iskrene dragulje našeg društva ću svakako I ja glasati na narednim lokalnim izborima, jer ja tim ljudima vjerujem. Moje ruke I moja savjest su čisti, a ostali nek se pogledaju u ogledalu..
Razumijem da većina vas neće lajkati ovaj status I ja vam ne zamjeram. Nisam ni ja lajkala prethodnima, jer nisam mogla lajkati što odlaze.
Ramazan je mjesec mira, spokoja I oprosta. Od mene im prosto bilo, a mi ćemo dragi prijatelji I dalje piti kaficu I razgovarati o prečim stvarima od politike. Molim moju porodicu I iskrene prijatelje da mi oproste što su mi u prethodne 3 godine oni bili u drugom planu, što sam živjela I disala za DF. Od sada samo vaša, iako od građanskog aktivizma I kritike društvne realnosti nikada neću odustati. Jednom novinarka- uvijek novinarka. Pošteno!!!
Azra Spahić-Jasika
Iz velikog poštovanja prema vama imam veliku potrebu da obrazložim svoju ostavku. Zamoliću vas za malo strpljenja, jer ću potanko objasniti dešavanja koja su me na to navela. 6 puta sam mijenjala ovo pismo, jer zaista ne želim povrijediti svoje prijatelje, kolege, iskrene I čestite ljude.
Bliže se lokalni izbori. Kada su me u mom Općinskom povjereništvu DF pitali da li pristajem na kandidaturu za načelnicu općine Novi Grad Sarajevo, otvoreno sam rekla da ne vidim da imamo neke šanse, ali sam spremna da dam maksimalan doprinos za stranku. Borila bih se do kraja, opet bih stala na crtu kao I na prethodnim izborima I ne bih pala bez ispaljenog metka. (Na Općim izborima sam dobila 2104 glasa). Bez lažne skromnosti, rekla sam da mislim da sam dovoljno jaka, elokventna, obrazovana I borbena da budem dosljedan rival bilo kom protukandidatu. Ali, nisam bila spremna da budem žrtvovana od svoje stranke. Oni koji me znaju, znaju koliko sam žrtvovala I svoj privatni I poslovni život u protekle 3 godine I nije mi žao. To je bio moj izbor.
Kao što se špekulisalo po medijima, u DF Novi Grad su bila 3 kandidata za načelnika. Po Statutu I pravilniku su Mjesni odbori delegirali kandidate za načelnika, a onda je Općinsko povjereništvo biralo. Mene je delegirala moja MO Dobrinja D, kojima se ovom prilikom iskreno zahvaljujem, divni ljudi koje iskreno volim. Na sastanku OP 23. 05. su u stvari do početka glasanja bila samo 2 kandidata. Jedan kolega iz stranke , veoma vrijedan, kulturan I sposoban gospodin kojeg zaista poštujem I ja. Prije nego se pristupilo glasanju predsjednik OP obavještava da imamo još jednog kandidata I da je to upravo saznao. Članovi OP su se pobunili jer to nije išlo regularnom procedurom od baze prema gore, već se gospodin samo prijavio u Centrali. On nije čak ni ispoštovao članove ovog OP da dođe na ovaj sastanak I predstavi se članovima. Na pitanje ko je taj čovjek, od 23 člana OP samo dvoje je čulo za gospodina GK. Želim napomenuti da protiv ovog čovjeka nemam ništa lično jer ga ne poznajem, kao što ga ni 95 % članova DF Novi Grad ne poznaje, a želi im biti načelnik. Oni koji su u Političkoj akademiji I nemaju nikakvih dodira sa bazom, djeluju kao društvo Masona, svi znamo da postoje, ali niko ne zna šta rade. Jedno od onih dvoje koji ga poznaju je prokomentarisalo da ga guraju “ovi gore” jer nam objavi po koji tekst u Patriji, a član DFa je tek od februara 2016. Trebali su nam odmah tada reći da se nas dvoje ni ne predstavljamo, jer su ovi gore već odlučili ko će biti kandidat za načelnika.
Nakon predstavljanja nas dvoje kandidata I iznošenja kratkih crta za izborni program, nastupilo je glasanje. Od 23 glasa, ja sam dobila 18, drugi kandidat, moj poštovani kolega 5, a gospodin koji je važan ovima gore 0 glasova. Predsjednik je konstatovao da sada imamo samo jednog kadidata, u stvari ja sam ta jedina legalna kandidatkinja za načelnicu. Neizmjerno sam zahvalna članovima OP koji su me podržali, jer oni su jedini mjerodavni, oni su jedini sa mnom ove 3 godine ginuli za ideju Demokratske fronte. Takođe sam malo u šali rekla da me ne bi iznenadilo da treći kandidat prođe jer ja ipak sa šefom nikada nisam ni kafu popila I on nema pojma koliko se ja borim za njega I ovu ideju. Šutila sam I poslije koalicije sa SDA I poslije Poplašena I mnogih gafova koje smo pravili..
Sinoć mi je javljeno da će najvjerovatnije kanidat za načelnika biti kolega sa 0 bodova Kako mi je rečeno- Šef je na njegovoj strani, a I Alimustafić želi da on bude načelnik. Odjednom mi bi jasno ko vuče konce I donosi odluke u DFu I odjednom mi bi žao I krivo ko nas drži u šaci.
Šef je rekao – ponudi ženi (on me čak I ne poznaje) mjesto na listi za vijećnike ili poziciju na narednim Općim izborima. Moj odgovor: Pa nisam ja cuko da mi bacaš kosku, niti nečiji pion koji pomjeraš kako hoćeš. Nisam ja žena, ja sam Azra Spahić-Jasika, ponosna supruga, majka, žena sa 2 završena fakulteta, koja govori strane jezike. Žena koju su poštovali I u Njemačkoj i Australiji kao izuzetno profesionalnu i odgovornu osobu. Rekla sam sinoć da je kandidat za načelnika Podžo, Aida, Mirza, Šare, Lana, Amra ili bilo ko od ljudi za koje ja znam da su tu od početka isto kao I ja, ja bih odustala iste sekunde, ali da me moji prodaju za nekoga ko nam je prišao tek u februaru 2016, u najmanju ruku vrijeđa moju inteligenciju, moj moral I etiku. Što reče jedan naš kolega- postoji klupa za čekanje drug moj. Zalagali smo se za pravdu I pravo. Nakon unutarstranačkih izbora se govorilo, jedan glas je jedan glas. Za toliko je jedna kandidatkinja pobjedila. A ja sad kažem 18 prema 0 je 18 prema 0.
Danas mi je javljeno da je na Predsjedništvu DFa predsjednik iznio stav da smatra da je gospodin GK ( sa 0 bodova) ipak jači kandidat koji može parirati trenutnom načelniku općine Novi Grad. Ono što najviše boli je da me diskavlificirao čovjek za koga sam ja ginula ove 3 godine I bila spremna isto to uraditi na ovim izborima. Još više boli činjenica da je stvorio mišljenja o meni iako me nikada nije upoznao. Nikada sa mnom riječ progovorio. Želim se zahvaliti kolegicama Amri Kunovac, profesorici Vajzović I Maji Gasal na danas izraženoj podršci. Žena u politici je sve manje, a poslije sličnih iskustava, ne piše nam se baš dobro.
Meni ništa od stranke nikada nije trebalo, ja sam I poslovno I privatno ostvarena žena. Svoj hljeb ( I to crni) sam uvijek u životu sama zarađivala. Ovu odluku donosim ne zbog povrijeđenog ega, već što ja poslije ovakvog gaženja procedure I osnovnih ljudskih prava ne mogu ljudima u oči pogledati.
Uvijek mi je teško padalo kada bivše kolege javno kritikuju DF. Što se mene lično tiče, od mene takve stvari nećete čuti. Ne želim drugima kvariti bajku u koju sam i sama vjerovala I nek mi ne zamjere oni koje sam ubjeđivala u istu.Osjećala sam obavezu objaviti javno svoje mišljenje zbog ljudi koji su me delegirali, mog Juke, Muhameda, Nedje, Branka, Melihe, Nade, Sabahudina I svih ostalih čestitih ljudi.
Žao mi je što sam bila u pravu kada sam govorila da vama Novi Grad nije važan. Ali važan je meni, našem članstvu I našim porodicama. Mi živimo tu. Postavljanjem čovjeka kojeg ne poznaje ni naše članstvo ni naši sugrađani, dokazali ste da vam Novi Grad nije važan.
Ipak, zahvalna sam DFu jer sam za ove 3 godine upoznala divne, poštene I čestite ljude I sa mnogima postala prijatelj. To je bogatstvo koje mi niko ne može oduzeti.
Zamolila bih da se oni koji čitaju moje otvoreno pismo suzdrže od negativnih komentara protiv DFa, jer I ja sam bila dio te price. I ne žalim ni za čim. DF čini većina dobrih, iskrenih I čestitih ljudi koji su u sve ovo ušli zbog ideje, kao I ja. Mi imamo I odlične mlade ljude kojima se ja ponosim. Za sve njih, ove iskrene dragulje našeg društva ću svakako I ja glasati na narednim lokalnim izborima, jer ja tim ljudima vjerujem. Moje ruke I moja savjest su čisti, a ostali nek se pogledaju u ogledalu..
Razumijem da većina vas neće lajkati ovaj status I ja vam ne zamjeram. Nisam ni ja lajkala prethodnima, jer nisam mogla lajkati što odlaze.
Ramazan je mjesec mira, spokoja I oprosta. Od mene im prosto bilo, a mi ćemo dragi prijatelji I dalje piti kaficu I razgovarati o prečim stvarima od politike. Molim moju porodicu I iskrene prijatelje da mi oproste što su mi u prethodne 3 godine oni bili u drugom planu, što sam živjela I disala za DF. Od sada samo vaša, iako od građanskog aktivizma I kritike društvne realnosti nikada neću odustati. Jednom novinarka- uvijek novinarka. Pošteno!!!
Azra Spahić-Jasika
-
Pertini
#30241 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pismo Azre Spahić pokazuje kako se radi u privatnoj stranci Željka Komšića! Učio je od najboljeg i najvećeg vožda među ljevičarima, od Zlatka Lagumdžije!
- malakh
#30242 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ovaj dotični gk kojeg azra spominje je goran kovačević.Heartbeats wrote:Dragi moji prijatelji I kolege iz DFa
Azra Spahić-Jasika
žena je u potpunosti u pravu ako je istina ovo sa glasovima i izborom iz baze, ali kada bi ja birao između njih dvoje, ja bi izabrao gorana kovačevića.
trebam li argumentovati zašto?
-
Pertini
#30243 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koliko je meni poznato Goran Kovačević, koji je nesumljivo dobar kandidat, je pristupio DF-u u februaru ove godine. Dakle, prije 4 mjeseca, i odmah je, a prvenstveno zbog direktnog poznanstva sa ŽK, nominovan za Načelničku poziciju, a članstvo ga neće, ali ga zato hoće predsjednik. S druge strane, gospođa Spahić je u DF-u od osnivanja, takođe je dobar kandidat i članstvo je hoće, ali je zato neće predsjednik. Gdje se gubi prva riječ iz naslova stranke?
- malakh
#30244 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
željkina samovolja je dno dna i već je viđeno da se ne snalazi dobro u demokratiji. 
- nemampojma0
#30245 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Uopste ne shvatam sto je bitan momenat kad si se prikljucio stranci, to ne moze biti jedina referenca za pozicioniranje za kandidata za nacelnika ili vijecnika.
A ako cemo pravo, gore spomenuta gospodja je rekla kako ne moze biti nosilac liste, jer ce izgubiti posao na tom nekom fakultetu na kojem radi, a kao kandidat za nacelnika bi pristala na taj rizik..pomalo cudno, ako se ima u vidu da su joj vece sanse da udje u OV nego da bude izabrana za nacelnika.
I svaka stranka, kad bira svog kandidata ravna se prema protivnickim kandidatima...valjda je jasno.
A ako cemo pravo, gore spomenuta gospodja je rekla kako ne moze biti nosilac liste, jer ce izgubiti posao na tom nekom fakultetu na kojem radi, a kao kandidat za nacelnika bi pristala na taj rizik..pomalo cudno, ako se ima u vidu da su joj vece sanse da udje u OV nego da bude izabrana za nacelnika.
I svaka stranka, kad bira svog kandidata ravna se prema protivnickim kandidatima...valjda je jasno.
-
VjecitiStudent
#30246 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mogao je lako Željko iz SDP-a, no SDP iz njega, nikako.
-
mario001
#30247 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Najbitniji momenat je da ovaj ne odlazi od Bakira Alispahica koji ga je i doveo u DF, drugi bitan momenat je da ga ne zele u bazi, a Komsic ne moze glasati za njega, bez baze na lokalnim izborima nemas bas velike sansenemampojma0 wrote:Uopste ne shvatam sto je bitan momenat kad si se prikljucio stranci, to ne moze biti jedina referenca za pozicioniranje za kandidata za nacelnika ili vijecnika.
-
Pertini
#30248 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Taj momenat stranačkog staža je itekako bitan, jer se ovo u DF-u pretvara u pravilo. Naime, Emir Suljagić je bio prvo najavljen kao kandidat za Bošnjačkog člana Predsjedništva u večernjem dnevniku i to lično od gospodina Komšića, a onda je sutradan potpisao pristupnicu Željkovoj stranci. Takav je bio dogovor, odnosno uslov Emira Suljagića. Šteta koja je kasnije nastala po DF, kroz boravak ovog "pozlatka" u privatnoj stranci ŽK, može se mjeriti samo glasovima koje će dobiti ili neće dobiti na prestojećim izborima.nemampojma0 wrote:Uopste ne shvatam sto je bitan momenat kad si se prikljucio stranci, to ne moze biti jedina referenca za pozicioniranje za kandidata za nacelnika ili vijecnika.
Zbog ovag oblika ponašanja SDP je drastično kažnjen na prošlim izborima, pa im se desilo da su imali manje glasova nego članova stranke. Nešto slično bi mogli vidjeti i u Željkovoj fronti. (Ne mogu ih nazvati demokratima jer to nikada nisu ni bili)
- nemampojma0
#30249 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jao jao..sve vi znate. Svi imaju pravo na gresku, a DF-u se traze pod mikroskopom. Sta to fali Goranu Kovacevicu? Ima onaj Efendic, za takve glasace, on nije od juce u svojoj stranci, cak mu cijela familija..sve amidze i dajdze tu.Pertini wrote:Taj momenat stranačkog staža je itekako bitan, jer se ovo u DF-u pretvara u pravilo. Naime, Emir Suljagić je bio prvo najavljen kao kandidat za Bošnjačkog člana Predsjedništva u večernjem dnevniku i to lično od gospodina Komšića, a onda je sutradan potpisao pristupnicu Željkovoj stranci. Takav je bio dogovor, odnosno uslov Emira Suljagića. Šteta koja je kasnije nastala po DF, kroz boravak ovog "pozlatka" u privatnoj stranci ŽK, može se mjeriti samo glasovima koje će dobiti ili neće dobiti na prestojećim izborima.nemampojma0 wrote:Uopste ne shvatam sto je bitan momenat kad si se prikljucio stranci, to ne moze biti jedina referenca za pozicioniranje za kandidata za nacelnika ili vijecnika.
Zbog ovag oblika ponašanja SDP je drastično kažnjen na prošlim izborima, pa im se desilo da su imali manje glasova nego članova stranke. Nešto slično bi mogli vidjeti i u Željkovoj fronti. (Ne mogu ih nazvati demokratima jer to nikada nisu ni bili)
Nemate sta naci za Gorana, pa et problem je sto nije clan od pocetka...ma hajde.
-
Novak20
#30250 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Problem je što se u stranci koja pretenduje da bude vlast krše vlastita pravila i principi. Kad i ako takva stranka osvoji vlast isto će raditi sa zakonima i propisima. Kad izigravaš volju svog članstva kako ćeš tek izigrati običnog birača.nemampojma0 wrote:Jao jao..sve vi znate. Svi imaju pravo na gresku, a DF-u se traze pod mikroskopom. Sta to fali Goranu Kovacevicu? Ima onaj Efendic, za takve glasace, on nije od juce u svojoj stranci, cak mu cijela familija..sve amidze i dajdze tu.Pertini wrote:Taj momenat stranačkog staža je itekako bitan, jer se ovo u DF-u pretvara u pravilo. Naime, Emir Suljagić je bio prvo najavljen kao kandidat za Bošnjačkog člana Predsjedništva u večernjem dnevniku i to lično od gospodina Komšića, a onda je sutradan potpisao pristupnicu Željkovoj stranci. Takav je bio dogovor, odnosno uslov Emira Suljagića. Šteta koja je kasnije nastala po DF, kroz boravak ovog "pozlatka" u privatnoj stranci ŽK, može se mjeriti samo glasovima koje će dobiti ili neće dobiti na prestojećim izborima.nemampojma0 wrote:Uopste ne shvatam sto je bitan momenat kad si se prikljucio stranci, to ne moze biti jedina referenca za pozicioniranje za kandidata za nacelnika ili vijecnika.
Nemate sta naci za Gorana, pa et problem je sto nije clan od pocetka...ma hajde.