Sirija

Locked
Klavikula

#30201 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Kikibombona wrote:Kalavikula

Nesto stalo u Idlibu?

Valjda nastave kada Tigar zavrsi sa ISILom u Homsu. A ide mu dobro, ubi boga u njima.
nisu nista oslobodili vec nekoliko dana :D
moguce da su sa tog pravca poslali trupe na Palmiru.

mene cudi sto nisu krenuli na zapadu Hame. artiljerija i avijacija zestoko tuce po tim mjestima, valjda ce u narednim danima biti prvih pomaka.
Avetinho

#30202 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Klavikula wrote:
Avetinho wrote:"Sami sebe."

Na sta me ovo podsjeca.
tvrdnja da je SAA gadjala ovu djecu bi bila sami sebe, jer prostor koji je gadjan je pod njihovom kontrolom.

savox, pravdaja i laprdan ko risto djogo nekad :D
Brzo provjeri je li ovo istina sto si napisao, prije nego sto lazljivo optuzis druge za neistinitu propagandu.

Ama, ne moras ni provjeravati, znas dobro da nije istina.
Klavikula

#30203 Re: Sirija

Post by Klavikula »

pitaj savoxa gdje su linije razgranicenja u tom podrucuju pa ces vidjeti je li istina :thumbup:
Challenger__

#30204 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Kobani: 53. dan invazije:

Image
53 days of resistance in Kobani, YPG and Kobani still standing and smiling.
Avashin

____

"Nepobjediva" tzv. "IS".
Presmješno.
Laprdan

#30205 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Većina Kurda i pro-Kurda na twitteru pjeni na ove slike:

Image

Image

Ali ja ih fkt ne kontam. Pa Turci su samo neutralni. Ne žele da se miješaju, ali izgleda da njima baš to smeta.
Mudar je Erdo naš:

Image
Klavikula

#30206 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Challenger__ wrote:Šta se pravdaš ovom trollu koji sistematski uništava sve teme. Stavi na ignore i skini ga sa vrata.
doduse.
pravdaja ko pravdaja. samo nekad zna biti naporan.
Laprdan

#30207 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Egipatska omladina se okreće Islamskoj državi (Al Monitor - Puls of Egypt)

Image

Izvor: http://www.al-monitor.com/pulse/origina ... rhood.html#
Challenger__

#30208 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Challenger__ wrote:
- jedna od reakcija na Nasrallahov govor je došla od komandanta Al-Nusre i lidera AQ za Siriju, al-Golanija koji je zaprijetio napadom na Hezbollah, ustvrdivši da prava bitka protiv Hezbollaha "još nije ni počela":

:arrow: LINK
Prijetnjama se pridružio i Izrael:

Image
Ministar prometa, Yisrael Katz, član vladajuće stranke Likud, objavio je poruku u kojoj prijeti i Hezbollahu i Libanonu.

"Neka ne bude nikakve zabune - Nasrallah, taj kukavički hvalisavac, mora znati ovo: ta opcija ne postoji za nas. Ukoliko dođe do takvog scenarija, uništiti ćemo Libanon do temelja! Vratiti ćemo Libanon u kameno doba, a Nasrallaha ćemo zakopati pod kamenjem"
LINK
LINK

______

Vehabije i cionisti na istim talasnim dužinama.
Laprdan

#30209 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Egipatski mudžahidi na Sinaju dali prisegu halifi Islamske države Ebu Bekru al-Bagdadiju (Al Arabiya News)

Image

Izvor: http://english.alarabiya.net/en/News/mi ... -ISIS.html
Laprdan

#30210 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Težak put palestinskog filma do Hollywooda (Al Jazeera)

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/te ... hollywooda
Laprdan

#30211 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Da li je dijete prijetnja Izraelu?! (Al Jazeera)

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ma ... ske-cuvare
sargon

#30212 Re: Sirija

Post by sargon »

Stjui wrote:
Avetinho wrote: Koji izvori? Ass-sadisticki tviterasi? Tako su i cetnici za Markale, dobro je napisao onaj gore.
s tim da svi znamo da četnici,kao i vehabije,samo lažu,a ovo može biti i istina.

Sobzirom da su većina vehabijskih vjerskih vođa dozvolili ubijanje svakoga (pa i civila) koji se nalaze na strani režima, ne razumijem zašto se domaći isil forumaši čude...
Klavikula

#30213 Re: Sirija

Post by Klavikula »

poraz za porazom.
Opp.sources.: #SAA forces have captured the town of Hatita Al Jarsh located in the East #Ghouta.

Image
ovi ne mogu stici sa azuriranjem mape koliko brzo SAA napreduje :D morace brzo novu mapu praviti :D
Ja_Ja

#30214 Re: Sirija

Post by Ja_Ja »

Klavikula wrote:poraz za porazom.
Opp.sources.: #SAA forces have captured the town of Hatita Al Jarsh located in the East #Ghouta.

Image
ovi ne mogu stici sa azuriranjem mape koliko brzo SAA napreduje :D morace brzo novu mapu praviti :D
O kolikoj se povrsini radi u ovoj Guti, koja nije pod kontrolom SAA?
Avetinho

#30215 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Klavikula wrote:pitaj savoxa gdje su linije razgranicenja u tom podrucuju pa ces vidjeti je li istina :thumbup:
Zar ti nije cudno da medju ovim vijestima nema ni jedne sa RT (Ruskaja Pravdaja :) ), SANA, IRNA, ili advance?

https://news.google.com/news/story?pz=1 ... ZxGcWYnp1M

Je li ti cudno da bas sve do jedne govore o predgradju Damaska pod kontrolom pobunjenika? Moraces malo ti te svoje karte popraviti.

Eto nadji jednu vijest u kojoj se tvrdi da je skola na podrucju pod kontrolom Ass-sadista.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#30216 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Klavikula wrote:Brko k'o Cola :D

Loy.s.: #SAA and #NDF are advancing in the East #Ghouta and captured the agricultural area of #Bala. #Damascus #Syria
Mapa
žohar
japin_mutapi

#30217 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Challenger__ wrote:Image
" #SAA 's victory is not a choice , it is #Syria 's fate "
@Damascus_01
bal vampira
sarajevoxxxx

#30218 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Brutalno gaženje Asadovih snaga u poljima Sha'ir i Juhar i danas nastavljeno.Borci IS-a smlavili gomilu tenkova koji su se kretali ka poljima Sha'ir i Juhar.Navodno režimski zlotvor Suhejl koji je preuzeo komandovanje režimskim snagama u istočnom Homsu traži dodatnu podršku i još helikoptera sa aerodroma u Hami.
sargon

#30219 Re: Sirija

Post by sargon »

sarajevoxxxx wrote:Brutalno gaženje Asadovih snaga u poljima Sha'ir i Juhar i danas nastavljeno.Borci IS-a smlavili gomilu tenkova koji su se kretali ka poljima Sha'ir i Juhar.Navodno režimski zlotvor Suhejl koji je preuzeo komandovanje režimskim snagama u istočnom Homsu traži dodatnu podršku i još helikoptera sa aerodroma u Hami.
Čim su ih smlavili kad si rekao kako IS nema logistiku? Da nisu slučajno sabljama?
sarajevoxxxx

#30220 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

65 poginulih i 150 ranjenih režimskih vojnika u zadnjih nekoliko dana nakon žestokih borbi za Shaykh Miskin
salik79

#30221 Re: Sirija

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:65 poginulih i 150 ranjenih režimskih vojnika u zadnjih nekoliko dana nakon žestokih borbi za Shaykh Miskin
I jedan "mudzahid" "sehidio", a trojica lakse ranjena. Ovo ti brojao? Cudo nisi, kao nekad, i 985 poginulih Hizbullahovaca spomenuo :D
Challenger__

#30222 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Na ratnoj mapi sve pocrvenilo, SAA sve redom uništava, a kod ovih fantazija radi. Ko ne može za bojnim poljem, može u mašti. Virtuelni trijumfi vehabo-cionista.

:lol:

Istina, možda ih sokoli izraelska prijetnja, pa vele, ako ne možemo mi, može tata-Izrael.
japin_mutapi

#30223 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

sargon wrote:
sarajevoxxxx wrote:Brutalno gaženje Asadovih snaga u poljima Sha'ir i Juhar i danas nastavljeno.Borci IS-a smlavili gomilu tenkova koji su se kretali ka poljima Sha'ir i Juhar.Navodno režimski zlotvor Suhejl koji je preuzeo komandovanje režimskim snagama u istočnom Homsu traži dodatnu podršku i još helikoptera sa aerodroma u Hami.
Čim su ih smlavili kad si rekao kako IS nema logistiku? Da nisu slučajno sabljama?
Image
budza

#30224 Re: Sirija

Post by budza »

Klavikula wrote:poraz za porazom.

Image

u istoriji covecanstva, smotanija je od asadove vojske bila ona miloseviceva 91.-95.
aldinjo

#30225 Re: Sirija

Post by aldinjo »

japin_mutapi wrote:
Klavikula wrote:Brko k'o Cola :D

Loy.s.: #SAA and #NDF are advancing in the East #Ghouta and captured the agricultural area of #Bala. #Damascus #Syria
Mapa
žohar
Kjafira roknuti i odrađen veliki dio posla.
Locked