Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

megaman4

#30176 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by megaman4 »

pici wrote:
REGIONALNA TURNEJA
Dragan Čović danas ponovo u Zagrebu, sastaje se s Kolindom Grabar-Kitarović
sreĆi nikad kraja... od kad se nisu vidjeli
Od Rusije.

Valjda ga je pozvala da se izgrle posto nije stigla za vrijeme SP.
512MB

#30177 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

BHCluster wrote:Cuj to prva 3 sa Bosnjackom vecinom?
Haj to, nego frapantna je cinjenica da recimo ova tri "hrvatska" kantona izvoze ko pola Tuzle :mrgreen:
triconja

#30178 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by triconja »

Eee raje, cuo sam da naki kamioni sa naoruzanjem idu u istocno sarajevo... Samo da kaem od nakih starijih zenturaca. Ima li u tome ikakve istine jer mislim da nema teorije da bi nesto tako moglo da prodje a da ne eksplodira po vijestima i tako tom :D

Edit: Ima i ona kae bjeze srbi i hrvati iz bosne ko sto su bjezali prije 20ak godina pa eto i to je jasan pokazatelj da bi moglo pripucat. A zenit te ideje je da se ceka kraj izbora da bi se pripucalo :lol:
emmir1

#30179 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by emmir1 »

Hafis wrote:
emmir1 wrote:Nije u Evropi dugo bilo većeg fašistickog skupa, sa svih strana Evrope dođoše u Livno da orgijaju.
Problem je što ste se vi bosanci pomalo pogubili u terminologiji, tako da ste riječ fašizam toliko izlizali nepotrebnom uporabom da je izgubila svaki daljnji smisao. Došla je kao vegeta, u sve se može dodati.

Kulminacija te pojave je najočitija u primjeru izjava poznatih boraca protiv antifašizma - gradonačelnika Skake i premijera Zvizdića, koji bi pali na godinu u 5 razredu neke nornalne osnovne škole.
I što tek onda očekivati od prosječnog, normalnog čovjeka, konzumenta ovdašnjih medija.

Pa dobro Hafise ti objasnu nama neukim.

Ono crna legija, fasisticki pozdravi, ulice po fasistima, pjesme o klanju i ubijanju, fasisticki simboli, pjevači fašisti, rušenje spomenika antifašizmu...itd...itd

Evo reci nam šta je to ako nije fašizam?
Alfons Kauders

#30180 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

emmir1 wrote:
Hafis wrote:
emmir1 wrote:Nije u Evropi dugo bilo većeg fašistickog skupa, sa svih strana Evrope dođoše u Livno da orgijaju.
Problem je što ste se vi bosanci pomalo pogubili u terminologiji, tako da ste riječ fašizam toliko izlizali nepotrebnom uporabom da je izgubila svaki daljnji smisao. Došla je kao vegeta, u sve se može dodati.

Kulminacija te pojave je najočitija u primjeru izjava poznatih boraca protiv antifašizma - gradonačelnika Skake i premijera Zvizdića, koji bi pali na godinu u 5 razredu neke nornalne osnovne škole.
I što tek onda očekivati od prosječnog, normalnog čovjeka, konzumenta ovdašnjih medija.

Ono crna legija, fasisticki pozdravi, ulice po fasistima, pjesme o klanju i ubijanju, fasisticki simboli, pjevači fašisti, rušenje spomenika antifašizmu...itd...itd

Domoljublje i europske vrijednosti
palermo

#30181 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by palermo »

Alfons Kauders wrote:Super.

Nego... I Tuzla je glavni grad Tuzlanskog Kantona.

Ne vidim zašto bi Tuzla trebala graditi glavni grad HNK ili glavni grad RS.

Decentralizacija i autonomija imaju svoju cijenu. Red je da se ta cijena pocne placati.
Ma ja zaista ne bi ulazio u te lokalpatriotske priče, niti bih mjerio čija je čuna veća (apropo, ova me priča podjseća na onu temu sa Premijer liga BiH, gdje navijači Želje i Sarajeva se prepucavaju, samo što tu pokatkad izbije i kakva iskrica šarma). Al nadam se da se ima dovoljno pameti da se zna, da ni Mostar, ni HNK, nim Hercegovina, a bogami ni Hrvati hercegovine neće propasti ako im Tzla ne bude slala pare (kao što ni Tuzla neće propasti bez eventualnih hercegovačkih para).

Al mene interesuje, ako Kantone pretvorimo u državu (dakle, po sistemu, koji ti tako zdušno predlažeš) zbog čega bi onda oni nastavili finasirati javni dug države BOsne i Hercegovine (posebno oni u kojima su Hrvati većina, ta svakako im do države BiH nije stalo) ili institucije federacije koje ničemu neće služiti. Šta bi ih to sprečavalo da legitimno traže izdvajanje od države BiH, jer svakako mogu sami. U. krajnjoj lini, zbog čega bi onda uopšte postojala država Bosna i Hercegovina, ako će svatko funkcionirati po svome. Zar mi time sami ne donosimo preambulu za konačnu podjelu Bosne i Hercegovine. Pa nije cilj Franje Tuđmana bio da napravi sitem u kojem će Tuzla više davati para od hercegovaca, nego mu je bio cilj da podeblja kiflu, iliti da da priključi dijelove Bosne i Hercegovine Hrvatskoj. Pade mi na pamet ona stara " Trepča radi, Beograd se gradi" ovdje valjda ide "Sarajevo (Tuzla) radi, škutorija se gradi". Ali dok je to kod kosovara imalo nekog smisla jer su se htjeli otcijepiti, kod nas baš i nema smisla, osim ako se i mi ne želimo otcijepiti od kantona u kojima su Hrvati većina.

Najveći uspjeh Hafiza (Hafiz je ovdje naravno samo metafora jedne politike) je što je uspio da se pojave razmišljanja slična tvome i ne samo da se pojave nego postaju sve glasnija i glasnija.
Alfons Kauders

#30182 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

palermo wrote:

Decentralizacija i autonomija imaju svoju cijenu. Red je da se ta cijena pocne placati.
Ma ja zaista ne bi ulazio u te lokalpatriotske priče, niti bih mjerio čija je čuna veća (apropo, ova me priča podjseća na onu temu sa Premijer liga BiH, gdje navijači Želje i Sarajeva se prepucavaju, samo što tu pokatkad izbije i kakva iskrica šarma). Al nadam se da se ima dovoljno pameti da se zna, da ni Mostar, ni HNK, nim Hercegovina, a bogami ni Hrvati hercegovine neće propasti ako im Tzla ne bude slala pare (kao što ni Tuzla neće propasti bez eventualnih hercegovačkih para).
Ovo drugo je tačno, a za prvo ne bih da garantujem.
Al mene interesuje, ako Kantone pretvorimo u državu (dakle, po sistemu, koji ti tako zdušno predlažeš) zbog čega bi onda oni nastavili finasirati javni dug države BOsne i Hercegovine (posebno oni u kojima su Hrvati većina, ta svakako im do države BiH nije stalo) ili institucije federacije koje ničemu neće služiti. Šta bi ih to sprečavalo da legitimno traže izdvajanje od države BiH, jer svakako mogu sami.
Ha?
U. krajnjoj lini, zbog čega bi onda uopšte postojala država Bosna i Hercegovina, ako će svatko funkcionirati po svome. Zar mi time sami ne donosimo preambulu za konačnu podjelu Bosne i Hercegovine. Pa nije cilj Franje Tuđmana bio da napravi sitem u kojem će Tuzla više davati para od hercegovaca, nego mu je bio cilj da podeblja kiflu, iliti da da priključi dijelove Bosne i Hercegovine Hrvatskoj. Pade mi na pamet ona stara " Trepča radi, Beograd se gradi" ovdje valjda ide "Sarajevo (Tuzla) radi, škutorija se gradi". Ali dok je to kod kosovara imalo nekog smisla jer su se htjeli otcijepiti, kod nas baš i nema smisla, osim ako se i mi ne želimo otcijepiti od kantona u kojima su Hrvati većina.
Miješaš političko uređenje s fiskalnim sistemom. Ne ide to tako.

https://en.wikipedia.org/wiki/Fiscal_federalism
Najveći uspjeh Hafiza (Hafiz je ovdje naravno samo metafora jedne politike) je što je uspio da se pojave razmišljanja slična tvome i ne samo da se pojave nego postaju sve glasnija i glasnija.
Odlično, drago mi je zbog toga.
palermo

#30183 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by palermo »

Alfons Kauders wrote:
palermo wrote:

Ovo drugo je tačno, a za prvo ne bih da garantujem.
Al mene interesuje, ako Kantone pretvorimo u državu (dakle, po sistemu, koji ti tako zdušno predlažeš) zbog čega bi onda oni nastavili finasirati javni dug države BOsne i Hercegovine (posebno oni u kojima su Hrvati većina, ta svakako im do države BiH nije stalo) ili institucije federacije koje ničemu neće služiti. Šta bi ih to sprečavalo da legitimno traže izdvajanje od države BiH, jer svakako mogu sami.
Ha?
U. krajnjoj lini, zbog čega bi onda uopšte postojala država Bosna i Hercegovina, ako će svatko funkcionirati po svome. Zar mi time sami ne donosimo preambulu za konačnu podjelu Bosne i Hercegovine. Pa nije cilj Franje Tuđmana bio da napravi sitem u kojem će Tuzla više davati para od hercegovaca, nego mu je bio cilj da podeblja kiflu, iliti da da priključi dijelove Bosne i Hercegovine Hrvatskoj. Pade mi na pamet ona stara " Trepča radi, Beograd se gradi" ovdje valjda ide "Sarajevo (Tuzla) radi, škutorija se gradi". Ali dok je to kod kosovara imalo nekog smisla jer su se htjeli otcijepiti, kod nas baš i nema smisla, osim ako se i mi ne želimo otcijepiti od kantona u kojima su Hrvati većina.
Miješaš političko uređenje s fiskalnim sistemom. Ne ide to tako.

https://en.wikipedia.org/wiki/Fiscal_federalism
Odlično, drago mi je zbog toga.
:thumbup: samo hrabro u nove pobjede
Alfons Kauders

#30184 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Care moj, bukvalno mi nije jasno šta si pokušao reći.
Hafis

#30185 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

emmir1 wrote:
Hafis wrote:

Ako može malo detaljnije.
Znam da si izložen svakodnevnom ispiranju mozga od strane medija, i mogu te razumjeti.
Međutim, da bi svoje impresije nekako predočio i drugima, moraš ipak prezntirati i pokoju činjenicu

Znači, Livno jučer.
Koja crna legija? Koje pjesme o klanju i ubijanju, fašistički pozdravi... ima li barem kakav fotos ili zvučni zapis?
palermo

#30186 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by palermo »

Alfons Kauders wrote:Care moj, bukvalno mi nije jasno šta si pokušao reći.
pa pokušao sam reći (štaviše uspio sam) samo hrabro u nove pobjede......mislim :?

ma znaš šta brato, nebitno skroz.....
512MB

#30187 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Nego Hafize, preskoci ti gore one statistike za kantone, ekonomija, izvoz i te cake :)
Hafis

#30188 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Image

:D[/quote]
Molio bih ekonomskog gurua iz TK da mi objasni jednu stvar.

Kako ZHŽ s nekih 90 000 ljudi obrće veći uvoz i izvoz od USK koji ima tri puta više stanovnika.
Ili kako ZHŽ može imati trećinu izvoza koji ima TK, a s druge strane ima pet puta manje stanovnika od TK?
BHCluster

#30189 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Hafis wrote: Molio bih ekonomskog gurua iz TK da mi objasni jednu stvar.

Kako ZHŽ s nekih 90 000 ljudi obrće veći uvoz i izvoz od USK koji ima tri puta više stanovnika.
Ili kako ZHŽ može imati trećinu izvoza koji ima TK, a s druge strane ima pet puta manje stanovnika od TK?
Kriminal! :lol:
spreca

#30190 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Isti krac i da je onaj visak sto je otisao u Irsku sad tu....besposleni i zato su u Irskoj a to vam se nepise u +
512MB

#30191 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Hafis wrote: Molio bih ekonomskog gurua iz TK da mi objasni jednu stvar.

I sta ti tu tacno nije jasno?
Alfons Kauders

#30192 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:Image

:D

Možda zato što sa pet puta manje stanovnika ima 3.5 puta veći negativni bilans od Tuzle?

Ko tebi dade diplomu kukala mu majka...
Hafis

#30193 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:

Možda zato što sa pet puta manje stanovnika ima 3.5 puta veći negativni bilans od Tuzle?

Kao to sam i pretpostavio, nisi shvatio poantu. Ne govorim o pokrivenosti uvoza izvozom. govorim o ukupnim iznosima obaju procesa.

DakleM, da se vratimo na prvi primjer.

Ja mislim da je USK žeća mrtvaja...nit uvoze, nit izvoze. Dan-nafaka. Jesam li u pravu?
Kejn

#30194 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kejn »

ZHK uveze skoro istu vrijednost robe kao i najmnogoljudniji kanton TK :-) Pomor domaće privrede pravi plavljenjem tržišta stranom robom...

Ja ekonomskih magova u pm... parazit kanton
Alfons Kauders

#30195 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:

Kao to sam i pretpostavio, nisi shvatio poantu. Ne govorim o pokrivenosti uvoza izvozom. govorim o ukupnim iznosima obaju procesa.

Ja mislim da je USK žeća mrtvaja...nit uvoze, nit izvoze. Dan-nafaka. Jesam li u pravu?
Strucnjak, ovo je samo uvoz i izvoz.

Isto pitanje bi mogao postaviti i za mocni Stolni Grad... Taman imate tri puta vise stanovnika, deru i vas :lol:
Hafis

#30196 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Kejn wrote:ZHK uveze skoro istu vrijednost robe kao i najmnogoljudniji kanton TK :-) Pomor domaće privrede pravi plavljenjem tržišta stranom robom...

Ja ekonomskih magova u pm... parazit kanton
Neka nama TK...da nije njih tko zna što bi bilo s nama.
Škobo Habu

#30197 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

:mrgreen:
“To je bila bitka između masonizirane reprezentacije novog svjetskog poretka i Hrvatske. I Bog je bio na našoj strani. Bog je htio da izgubimo utakmicu, a da zapravo pobijedimo. Da smo slučajno pobijedili, izašli bi kao gubitnici. Nije ovo bio samo nogomet, ovo je preslika budućih događaja. Isto je s uvođenjem žiga zvijeri kojeg Babilonci sve više uvode na mala vrata. Babiloncima je važno označiti svoj teren, važno im je označiti vas kao svoje. Mnogi nisu ni svjesni da na sebi nose znak Sotone”, kazao je Duspara u videu koji traje čak 18 minuta.
http://www.dnevno.ba/sport/elvis-duspar ... ip-143916/

Čisto radi atmosfere. :evil:
Hafis

#30198 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:

Strucnjak, ovo je samo uvoz i izvoz.

Isto pitanje bi mogao postaviti i za mocni Stolni Grad... Taman imate tri puta vise stanovnika, deru i vas :lol:
Moćni guru. Opet ne kontaš.
Produktivniji smo od vas, ''per capita''što bi ti rekao.
De postavi zadnji index razvijenosti po županijama da vidimo koiko smo vam još odmakli.
BHCluster

#30199 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Hafis wrote: Moćni guru. Opet ne kontaš.
Produktivniji smo od vas, ''per capita''što bi ti rekao.
De postavi zadnji index razvijenosti po županijama da vidimo koiko smo vam još odmakli.
Dalje od Irske ja mislim da dalje niste isli. :lol:
Hafis

#30200 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Samo, naš ekonomski guru je rijedak primjer lokalpatriJote.
Mada ponekad pretjeruje, ipak je to simpatično i za svaku pohvalu. Sve čestitke.
Za razliku od ovih bauštelaca turbogazija i usamljenih osvetnika, pobjeglih iz kojekavih vukojebina kojih mi je prepun filter.

Samo nastavi tako :thumbup:
Post Reply