Od Rusije.pici wrote:sreĆi nikad kraja... od kad se nisu vidjeliREGIONALNA TURNEJA
Dragan Čović danas ponovo u Zagrebu, sastaje se s Kolindom Grabar-Kitarović
Valjda ga je pozvala da se izgrle posto nije stigla za vrijeme SP.
Od Rusije.pici wrote:sreĆi nikad kraja... od kad se nisu vidjeliREGIONALNA TURNEJA
Dragan Čović danas ponovo u Zagrebu, sastaje se s Kolindom Grabar-Kitarović
Haj to, nego frapantna je cinjenica da recimo ova tri "hrvatska" kantona izvoze ko pola TuzleBHCluster wrote:Cuj to prva 3 sa Bosnjackom vecinom?
Hafis wrote:Problem je što ste se vi bosanci pomalo pogubili u terminologiji, tako da ste riječ fašizam toliko izlizali nepotrebnom uporabom da je izgubila svaki daljnji smisao. Došla je kao vegeta, u sve se može dodati.emmir1 wrote:Nije u Evropi dugo bilo većeg fašistickog skupa, sa svih strana Evrope dođoše u Livno da orgijaju.
Kulminacija te pojave je najočitija u primjeru izjava poznatih boraca protiv antifašizma - gradonačelnika Skake i premijera Zvizdića, koji bi pali na godinu u 5 razredu neke nornalne osnovne škole.
I što tek onda očekivati od prosječnog, normalnog čovjeka, konzumenta ovdašnjih medija.
Domoljublje i europske vrijednostiemmir1 wrote:Hafis wrote:Problem je što ste se vi bosanci pomalo pogubili u terminologiji, tako da ste riječ fašizam toliko izlizali nepotrebnom uporabom da je izgubila svaki daljnji smisao. Došla je kao vegeta, u sve se može dodati.emmir1 wrote:Nije u Evropi dugo bilo većeg fašistickog skupa, sa svih strana Evrope dođoše u Livno da orgijaju.
Kulminacija te pojave je najočitija u primjeru izjava poznatih boraca protiv antifašizma - gradonačelnika Skake i premijera Zvizdića, koji bi pali na godinu u 5 razredu neke nornalne osnovne škole.
I što tek onda očekivati od prosječnog, normalnog čovjeka, konzumenta ovdašnjih medija.
Pa dobro Hafise ti objasnu nama neukim.
Ono crna legija, fasisticki pozdravi, ulice po fasistima, pjesme o klanju i ubijanju, fasisticki simboli, pjevači fašisti, rušenje spomenika antifašizmu...itd...itd
Evo reci nam šta je to ako nije fašizam?
Ma ja zaista ne bi ulazio u te lokalpatriotske priče, niti bih mjerio čija je čuna veća (apropo, ova me priča podjseća na onu temu sa Premijer liga BiH, gdje navijači Želje i Sarajeva se prepucavaju, samo što tu pokatkad izbije i kakva iskrica šarma). Al nadam se da se ima dovoljno pameti da se zna, da ni Mostar, ni HNK, nim Hercegovina, a bogami ni Hrvati hercegovine neće propasti ako im Tzla ne bude slala pare (kao što ni Tuzla neće propasti bez eventualnih hercegovačkih para).Alfons Kauders wrote:Super.
Nego... I Tuzla je glavni grad Tuzlanskog Kantona.
Ne vidim zašto bi Tuzla trebala graditi glavni grad HNK ili glavni grad RS.
Decentralizacija i autonomija imaju svoju cijenu. Red je da se ta cijena pocne placati.
Ovo drugo je tačno, a za prvo ne bih da garantujem.palermo wrote:Ma ja zaista ne bi ulazio u te lokalpatriotske priče, niti bih mjerio čija je čuna veća (apropo, ova me priča podjseća na onu temu sa Premijer liga BiH, gdje navijači Želje i Sarajeva se prepucavaju, samo što tu pokatkad izbije i kakva iskrica šarma). Al nadam se da se ima dovoljno pameti da se zna, da ni Mostar, ni HNK, nim Hercegovina, a bogami ni Hrvati hercegovine neće propasti ako im Tzla ne bude slala pare (kao što ni Tuzla neće propasti bez eventualnih hercegovačkih para).Alfons Kauders wrote:Super.
Decentralizacija i autonomija imaju svoju cijenu. Red je da se ta cijena pocne placati.
Ha?Al mene interesuje, ako Kantone pretvorimo u državu (dakle, po sistemu, koji ti tako zdušno predlažeš) zbog čega bi onda oni nastavili finasirati javni dug države BOsne i Hercegovine (posebno oni u kojima su Hrvati većina, ta svakako im do države BiH nije stalo) ili institucije federacije koje ničemu neće služiti. Šta bi ih to sprečavalo da legitimno traže izdvajanje od države BiH, jer svakako mogu sami.
Miješaš političko uređenje s fiskalnim sistemom. Ne ide to tako.U. krajnjoj lini, zbog čega bi onda uopšte postojala država Bosna i Hercegovina, ako će svatko funkcionirati po svome. Zar mi time sami ne donosimo preambulu za konačnu podjelu Bosne i Hercegovine. Pa nije cilj Franje Tuđmana bio da napravi sitem u kojem će Tuzla više davati para od hercegovaca, nego mu je bio cilj da podeblja kiflu, iliti da da priključi dijelove Bosne i Hercegovine Hrvatskoj. Pade mi na pamet ona stara " Trepča radi, Beograd se gradi" ovdje valjda ide "Sarajevo (Tuzla) radi, škutorija se gradi". Ali dok je to kod kosovara imalo nekog smisla jer su se htjeli otcijepiti, kod nas baš i nema smisla, osim ako se i mi ne želimo otcijepiti od kantona u kojima su Hrvati većina.
Odlično, drago mi je zbog toga.Najveći uspjeh Hafiza (Hafiz je ovdje naravno samo metafora jedne politike) je što je uspio da se pojave razmišljanja slična tvome i ne samo da se pojave nego postaju sve glasnija i glasnija.
Alfons Kauders wrote:Ovo drugo je tačno, a za prvo ne bih da garantujem.palermo wrote:Ma ja zaista ne bi ulazio u te lokalpatriotske priče, niti bih mjerio čija je čuna veća (apropo, ova me priča podjseća na onu temu sa Premijer liga BiH, gdje navijači Želje i Sarajeva se prepucavaju, samo što tu pokatkad izbije i kakva iskrica šarma). Al nadam se da se ima dovoljno pameti da se zna, da ni Mostar, ni HNK, nim Hercegovina, a bogami ni Hrvati hercegovine neće propasti ako im Tzla ne bude slala pare (kao što ni Tuzla neće propasti bez eventualnih hercegovačkih para).Alfons Kauders wrote:Super.
Ha?Al mene interesuje, ako Kantone pretvorimo u državu (dakle, po sistemu, koji ti tako zdušno predlažeš) zbog čega bi onda oni nastavili finasirati javni dug države BOsne i Hercegovine (posebno oni u kojima su Hrvati većina, ta svakako im do države BiH nije stalo) ili institucije federacije koje ničemu neće služiti. Šta bi ih to sprečavalo da legitimno traže izdvajanje od države BiH, jer svakako mogu sami.
Miješaš političko uređenje s fiskalnim sistemom. Ne ide to tako.U. krajnjoj lini, zbog čega bi onda uopšte postojala država Bosna i Hercegovina, ako će svatko funkcionirati po svome. Zar mi time sami ne donosimo preambulu za konačnu podjelu Bosne i Hercegovine. Pa nije cilj Franje Tuđmana bio da napravi sitem u kojem će Tuzla više davati para od hercegovaca, nego mu je bio cilj da podeblja kiflu, iliti da da priključi dijelove Bosne i Hercegovine Hrvatskoj. Pade mi na pamet ona stara " Trepča radi, Beograd se gradi" ovdje valjda ide "Sarajevo (Tuzla) radi, škutorija se gradi". Ali dok je to kod kosovara imalo nekog smisla jer su se htjeli otcijepiti, kod nas baš i nema smisla, osim ako se i mi ne želimo otcijepiti od kantona u kojima su Hrvati većina.
https://en.wikipedia.org/wiki/Fiscal_federalism
Odlično, drago mi je zbog toga.Najveći uspjeh Hafiza (Hafiz je ovdje naravno samo metafora jedne politike) je što je uspio da se pojave razmišljanja slična tvome i ne samo da se pojave nego postaju sve glasnija i glasnija.
Ako može malo detaljnije.emmir1 wrote:Hafis wrote:Problem je što ste se vi bosanci pomalo pogubili u terminologiji, tako da ste riječ fašizam toliko izlizali nepotrebnom uporabom da je izgubila svaki daljnji smisao. Došla je kao vegeta, u sve se može dodati.emmir1 wrote:Nije u Evropi dugo bilo većeg fašistickog skupa, sa svih strana Evrope dođoše u Livno da orgijaju.
Pa dobro Hafise ti objasnu nama neukim.
Ono crna legija, fasisticki pozdravi, ulice po fasistima, pjesme o klanju i ubijanju, fasisticki simboli, pjevači fašisti, rušenje spomenika antifašizmu...itd...itd
Evo reci nam šta je to ako nije fašizam?
pa pokušao sam reći (štaviše uspio sam) samo hrabro u nove pobjede......mislimAlfons Kauders wrote:Care moj, bukvalno mi nije jasno šta si pokušao reći.
Kriminal!Hafis wrote: Molio bih ekonomskog gurua iz TK da mi objasni jednu stvar.
Kako ZHŽ s nekih 90 000 ljudi obrće veći uvoz i izvoz od USK koji ima tri puta više stanovnika.
Ili kako ZHŽ može imati trećinu izvoza koji ima TK, a s druge strane ima pet puta manje stanovnika od TK?
I sta ti tu tacno nije jasno?Hafis wrote: Molio bih ekonomskog gurua iz TK da mi objasni jednu stvar.
Kako ZHŽ s nekih 90 000 ljudi obrće veći uvoz i izvoz od USK koji ima tri puta više stanovnika.
Ili kako ZHŽ može imati trećinu izvoza koji ima TK, a s druge strane ima pet puta manje stanovnika od TK?
Možda zato što sa pet puta manje stanovnika ima 3.5 puta veći negativni bilans od Tuzle?Hafis wrote:
Molio bih ekonomskog gurua iz TK da mi objasni jednu stvar.
Kao to sam i pretpostavio, nisi shvatio poantu. Ne govorim o pokrivenosti uvoza izvozom. govorim o ukupnim iznosima obaju procesa.Alfons Kauders wrote:Možda zato što sa pet puta manje stanovnika ima 3.5 puta veći negativni bilans od Tuzle?Hafis wrote:
Ko tebi dade diplomu kukala mu majka...
Strucnjak, ovo je samo uvoz i izvoz.Hafis wrote:Kao to sam i pretpostavio, nisi shvatio poantu. Ne govorim o pokrivenosti uvoza izvozom. govorim o ukupnim iznosima obaju procesa.Alfons Kauders wrote:Možda zato što sa pet puta manje stanovnika ima 3.5 puta veći negativni bilans od Tuzle?Hafis wrote:
DakleM, da se vratimo na prvi primjer.
Ja mislim da je USK žeća mrtvaja...nit uvoze, nit izvoze. Dan-nafaka. Jesam li u pravu?
Neka nama TK...da nije njih tko zna što bi bilo s nama.Kejn wrote:ZHK uveze skoro istu vrijednost robe kao i najmnogoljudniji kanton TKPomor domaće privrede pravi plavljenjem tržišta stranom robom...
Ja ekonomskih magova u pm... parazit kanton
http://www.dnevno.ba/sport/elvis-duspar ... ip-143916/“To je bila bitka između masonizirane reprezentacije novog svjetskog poretka i Hrvatske. I Bog je bio na našoj strani. Bog je htio da izgubimo utakmicu, a da zapravo pobijedimo. Da smo slučajno pobijedili, izašli bi kao gubitnici. Nije ovo bio samo nogomet, ovo je preslika budućih događaja. Isto je s uvođenjem žiga zvijeri kojeg Babilonci sve više uvode na mala vrata. Babiloncima je važno označiti svoj teren, važno im je označiti vas kao svoje. Mnogi nisu ni svjesni da na sebi nose znak Sotone”, kazao je Duspara u videu koji traje čak 18 minuta.
Moćni guru. Opet ne kontaš.Alfons Kauders wrote:Strucnjak, ovo je samo uvoz i izvoz.Hafis wrote:Kao to sam i pretpostavio, nisi shvatio poantu. Ne govorim o pokrivenosti uvoza izvozom. govorim o ukupnim iznosima obaju procesa.Alfons Kauders wrote:
Možda zato što sa pet puta manje stanovnika ima 3.5 puta veći negativni bilans od Tuzle?
DakleM, da se vratimo na prvi primjer.
Ja mislim da je USK žeća mrtvaja...nit uvoze, nit izvoze. Dan-nafaka. Jesam li u pravu?
Isto pitanje bi mogao postaviti i za mocni Stolni Grad... Taman imate tri puta vise stanovnika, deru i vas
Dalje od Irske ja mislim da dalje niste isli.Hafis wrote: Moćni guru. Opet ne kontaš.
Produktivniji smo od vas, ''per capita''što bi ti rekao.
De postavi zadnji index razvijenosti po županijama da vidimo koiko smo vam još odmakli.