Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Fudo Bosna

#30176 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Fudo Bosna »

doff wrote:Ako imaš potpisan obavezan ugovor i ako ti usluga nije onakva kako se reklamira, bez ikakvog problema možeš raskinut ugovor bez plaćanja penala. Ako se ustanovi da lažeš, onda plaćaš penale.

Fudo, koji si ti slučaj?

A oni če kao "priznati" da usluga nije onakva kakva se reklamira :-) ?

Je li kažu kada "pucaju " reklame , svaki dan će vam, kada se npr vratite sa posla "zujiti" jer je opet pala konekcija , ni sanjao nisam kada sam potpisao da nemaju 72h opciju jer je BIHTelecom ima , a ovi su kao "najbolji", moja bliža familija je nekih 15 tak dana korisnik BIHTelcomovog paketa, NI JEDNOM im do sada nije "pala" konekcija a meni jedno 30 tak puta u 15 tak dana :evil:

A ovo da če oni biti tako "profesionalni" pa ću kao bez problema moći raskinuti ugovor :-) , ili si njihov "advokat" ili uposlenik ili malkice "lagiš", pošto :evil: o meni tako drsko imputiraš, citiram:
"Ako se ustanovi da lažeš, onda plaćaš penale."

Ili si zadovoljan uslugom ili radiš , uposlenik si Telamacha, koji si ti slučaj ?
Telemach

#30177 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Fudo Bosna wrote:
Ili si zadovoljan uslugom ili radiš , uposlenik si Telamacha, koji si ti slučaj ?
Zdravo Fudo Bosna,
molimo Vas da nam potvrdite da li koristite usluge Telemacha?
U nekioliko navrata smo Vas pozivali na saradnju, obzirom da još uvijek niste odgovorili na naše pozive, ponovo Vas pozivamo i podsjećamo da ćemo učiniti sve što je neophodno da budete zadovoljni našim uslugama.
doff

#30178 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Haman da on ne koristi usluge nego je ovdje drugim povodom. Da ima problema, prijavljivo bi ih pravovremeno i čekao na rješenje.

Ne vjerujem da je toliki mazohista
Fudo Bosna

#30179 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Fudo Bosna »

Ukratko, ima , svima poznat broj za podršku korisnicima...1360...

Barem po meni, forum nije mjesto za tehničku podršku, raskidanje ili sklapanje novih ugovora, ali nažalost , neki ne trpe da imate mišljenje različito od njihovog, pa se mora onako "izokola vrijeđati", ili korištenje usluge dovoditi u vezu sa političkim opcijama, što je komedija i glupost, jer niko od nas ne dobiva usluge operatera đaba , ili na "lijepe oči" :-) ...
doff

#30180 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Ako ti neko želi pružit pomoć, zašto odbit? Ima neke logike da uopšte ne koristiš usluge nego da si drugim povodom ovdje.
Fudo Bosna

#30181 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Fudo Bosna »

doff wrote:Ako ti neko želi pružit pomoć, zašto odbit? Ima neke logike da uopšte ne koristiš usluge nego da si drugim povodom ovdje.
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

A ti znaš da nisam zvao broj za podršku korisnicima, preko foruma NEĆU da tražim uslugu koju već imam preko več poznate službe i tel broja?

A ti si , kojim povodom, njihov odvjetnik ? :roll:
batara

#30182 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by batara »

Telemase, a da nam vratite njemacke kanale u analognu shemu?! :wink:
doff

#30183 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Fudo Bosna wrote: :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

A ti znaš da nisam zvao broj za podršku korisnicima, preko foruma NEĆU da tražim uslugu koju već imam preko več poznate službe i tel broja?

Pa ako veliš da si zvao i ako to nisu riješili problem, zašto jednostavno ne raskineš ugovor? Imaš i tu opciju.

Smrdi tu nešto, al baš
Fudo Bosna

#30184 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Fudo Bosna »

doff wrote:
Fudo Bosna wrote: :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Pa ako veliš da si zvao i ako to nisu riješili problem, zašto jednostavno ne raskineš ugovor? Imaš i tu opciju.

Smrdi tu nešto, al baš

NE MOŽEŠ raskinuti, jer moraš plačati "penale" za mjesece koji su preostali po ugovoru, lično prisustvovao u BBI tom dijalogu sa službenicama nezadovoljne mušterije, kažu mu službenice , "opet čemo Vam poslati ekipu", kaže čovjek," nisam zadovoljan bili su , ali opet nije O.K", kaže mušterija , , "hoću da raskinem", a oni njemu kažu da MORA platiti neke "penale" za dio koji je ostao po mjesecima, valjda ti ne trebam CRTATI ...

Meni "smrdi" u načinu na koji ih braniš :wink:

Da sutra npr. ponude bolje opcije od BHTelecoma, braniću Telamach i ako bude bolja konekcija jer mislim da je sve ovo još "uštimavanje" jer su "progutali", povelik zalogaj , uzimanjem pod svoje velikog broja korisnika, za šta, očito, kadrovski ali ni brojem operatera, nisu bili dorasli, ali imaju priliku da se poprave, pa ću možda za koji mjesec umjesto raskida , produžiti ugovor, znači do njih je !!! :wink:
Telemach

#30185 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Fudo Bosna wrote:
doff wrote:Ako ti neko želi pružit pomoć, zašto odbit? Ima neke logike da uopšte ne koristiš usluge nego da si drugim povodom ovdje.

Članovi s accountom Telemach ovdje na temi, su ljudi koji pripadaju menadžmentu Telemach-a. Namjera nam je da u kontaktu s Vama pokušamo da riješimo većinu, ako ne i sve probleme koje možda imate u korištenju naših usluga i otklonimo neke od nedoumica, koje Vi, kao korisnik, imate.
Činjenica je da korisnicima uvijek sugerišemo da forum koristite kao pomoćno sredstvo u zahtjevima te da za konkretne slučajeve i zahtjeve za intervencijama prvo kontaktirate korisnički servis na broj 1360 ili da nam se obrate direktno u inbox sa opisom problema i korisničkim podacima.
Obzirom na broj Vaših postova i komentare koje ste postavili, daje nam za pravo da posumnjamo da ste korisnik naših usluga i da ste s drugom namjerom i ciljem na ovoj temi.
Ako griješimo ljubazno Vas molimo da prihvatite naše izvinjenje.
Poziv za saradnju i dalje je otvoren, tu smo zbog Vas!
Telemach

#30186 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

batara wrote:Telemase, a da nam vratite njemacke kanale u analognu shemu?! :wink:
U cilju unapređenja naše usluge, cijeneći i poštujući Vaše mišljenje, kreirali smo e-mail adresu putem koje možete iznijeti Vaš stav i mišljenje te poslati prijedlog za uvođenje novih kanala koji bi se mogli naći u programskoj šemi.
Naš tim će prikupljati i evidentirati sve pristigle prijedloge, koje ćemo razmotriti te ukoliko se ukažu realne mogućnosti, nastojati uvrstiti u našu programsku šemu.
Vaše prijedloge možete slati na e-mail adresu [email protected]
doff

#30187 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Ama nije istina, ako ti se usluga ne isporučuje onako kako bi trebala, dakle imaš poteškoća, ugovor se može raskinut bez ikakvih penala. Al za taj scenario moraš imat dokaz a ne šuplju priču.

A kod tebe haman šupljak, telemach ti nudi saradnju a ti se kriješ.

Povrh svega, potpiso si ko fol uslugi a da je nisi probo.prije toga, ma daaaaj ba, mani se šuplje.

Jel moguće da si toliki mazohista, da trpiš uslugu koja nije kao u specifikacijama? Onda ti svaka čast
Telemach

#30188 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

_someone wrote:Bio sam na stranici Telemacha ali se nesto ne mogu snaci, da li Telemach ima samo u vecim gradovima ovim ili je dostupan i drugdje, konkretno u Velikoj Kladusi :?
Veoma smo zahvalni što se interesujete za naše usluge. Kolege intenzivno rade na neophodnoj rekonstrukciji mreže na području Krajine.
Vjerujemo da će radovi biti finalizirani veoma brzo te da bi uslugu na području Velike Kladuše, potencijalnim korisnicima mogli ponuditi već u avgustu.
Fudo Bosna

#30189 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Fudo Bosna »

doff wrote:Ama nije istina, ako ti se usluga ne isporučuje onako kako bi trebala, dakle imaš poteškoća, ugovor se može raskinut bez ikakvih penala. Al za taj scenario moraš imat dokaz a ne šuplju priču.

A kod tebe haman šupljak, telemach ti nudi saradnju a ti se kriješ.

Povrh svega, potpiso si ko fol uslugi a da je nisi probo.prije toga, ma daaaaj ba, mani se šuplje.

Jel moguće da si toliki mazohista, da trpiš uslugu koja nije kao u specifikacijama? Onda ti svaka čast
Bio sam ranije njihov korisnik duo paketa, neki mi sugerisali da pređem na BHTelecom, jer sam htio trio, fiksni telefon, ali kontam, pošto je bila solidna usluga duo, nije padala prečesto konekcija, kontam, hajde neču prelaziti u BHTelecom, uzeću trio od Telamacha, kontam kada uzmem imaću kao i u BHTelecomu opciju 72h unazad i neće mi, padati konekcija...

Međutim , od kada sam uzeo trio konekcija počesto pada i skonatah da nemam opcije 72 h , mislio sam da se to podrazumijeva sa trio paketom... :-)

Istovremeno moja familija prijatelji itd koji su bili na HS npr. mi se žale da od kada je preuzeo Telamach dolazi do pada i slabije konekcije, znači govorim njihova iskustva, a iskustva familije sam lično okusio kada sam boravio kod njih...(Danas bio u Starom Gradu kod familije konekcija gora nego kod mene)...

To je sva "filozofija" i tu se sva priča završava, ako ovako bude do kraja , preči ču na drugog operatera, a ako se poprave, budu bolji od drugih nastvaljam sa Telamachom... KRATKO I JASNO, NIKO ME NEĆE ZAGREBAVATI ZA MOJE PARE !!!
doff

#30190 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Fudo, pa ti opet kroz zid :lol:

Ako si prijavljivo smetnje i isti ti nisu otklonjeni, imaš mogućnost da raskineš ugovor bez penala. To ti garantuje zakon o zaštiti potrošaća, proguglaj malo, a to isto imaš i u ugovoru. Samo ti ne koristiš uslugu pa si ovdje drugim povodom.
kakaljin

#30191 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Telemach wrote:
Fudo Bosna wrote:

Članovi s accountom Telemach ovdje na temi, su ljudi koji pripadaju menadžmentu Telemach-a. Namjera nam je da u kontaktu s Vama pokušamo da riješimo većinu, ako ne i sve probleme koje možda imate u korištenju naših usluga i otklonimo neke od nedoumica, koje Vi, kao korisnik, imate.
Činjenica je da korisnicima uvijek sugerišemo da forum koristite kao pomoćno sredstvo u zahtjevima te da za konkretne slučajeve i zahtjeve za intervencijama prvo kontaktirate korisnički servis na broj 1360 ili da nam se obrate direktno u inbox sa opisom problema i korisničkim podacima.
Obzirom na broj Vaših postova i komentare koje ste postavili, daje nam za pravo da posumnjamo da ste korisnik naših usluga i da ste s drugom namjerom i ciljem na ovoj temi.
Ako griješimo ljubazno Vas molimo da prihvatite naše izvinjenje.
Poziv za saradnju i dalje je otvoren, tu smo zbog Vas!
Ako je tačno ovo sto kažete što sam podebljao onda imate informacije veće nego uposlenici na šalterima. Ali po odgovorima ovdje koje dajete nebi se reklo jer bi makar jedan kanal ubacili što se traži ovdje na forumu
Svaka vama čast što riješite neke probleme korisnika brže nego što se završava preko telefona. Zato Vas molimo promijenite unificirane odgovore.

Kada će sedma faza za korisnike HS-A jer već kasni 4 dana. I dajte taj plan pustanja signala po ulicama da korisnici znaju kada će doći na red jer se kasni preko 3 mjeseca.
Fudo Bosna

#30192 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Fudo Bosna »

@doff

Gdje ti živiš, u Švicarskoj, koji zakon o zaštiti potrošača, ljudi se svađaju u Radničkoj Grbavica, (bivši HS, sada Telamach), u BBI centru, na Stupu, (lično gledao), hoče da raskinu i oni im kažu da moraju platiti penale?

Nije mi stalno problem sa konekcijom, konekcija padne 2-3 puta dnevno, ostalo vrijeme je ima , kod nekih iz moje familije, užas , ne mogu skype aktivirati, itd i slično i šta da "reklamiram", da im kažem : "znate , danas mi tri puta pala konekcija", tehničar dođe i kaže , "evo sada je dobra konekcija", a što nema opcije 72 h, ko te grebe potrošaću što nisi provjerio prije potpisivanja i instalacije trio family paketa... :izet:

Moji uzeli BHTelecom paket prije 15 dana , ni 1 (jedan) minut, nisu imali gubitak konekcije, imaju opciju 72h, za klasu bolji fiksni telefon, jesi li ograničen pa ne razumiješ ili namjerno provociraš?
doff

#30193 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Sad najednom ti problem samo 2,3 puta dnevno sa konekcijom. Što si uzimo uslugu ako ti je bitno 72h koju sad ima bht, a tm još uvijek nema?

Penale ne plaćaš ako imaš problema sa uslugom, pročitaj ugovor.

Kad god imaš problem, nazoveš i prijaviš, sve se evidentira i na osnovu toga možeš raskinut ugovor ako se ustanovi da ih imaš.

Ja koristim već par godina tm i nemam tih problemasa konekcijom. Nedavno imao, javio se ovdje na forumu i sutradan izašla ekipa i riješila problem. U svako doba dana mi deklarisana brzina a digitalna ko mlijeko. Kad budem imao problema, a oni mi ne riješe, ja raskidam ugovor.ne bih da plaćam nešto za šta sam nezadovoljan
Maharadza

#30194 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Ne dirajte fuTka, valja mu dnevnicu zaraditi! :oops:

Image
SerijeSync

#30195 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SerijeSync »

@Telemach dokle se stiglo sa otvaranjem zvaničnog foruma za podršku?
probook

#30196 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Fudo Bosna wrote:?
Posto ne dostavljas korisnice podatke u inbox korisniku @Telemach moj je zakljucak da lazes da imas TM i ovde si samo da promovises BHT u svakom postu.

Dovidjenja trolu!
sencobih

#30197 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

probook wrote:
Fudo Bosna wrote:?
Posto ne dostavljas korisnice podatke u inbox korisniku @Telemach moj je zakljucak da lazes da imas TM i ovde si samo da promovises BHT u svakom postu.

Dovidjenja trolu!
Posto su neki od vas pravobrnilaca telemaha ovdje nekad prijavljeni sa sluzbenim nickom @telemah i tu su kulturni, službeni itd, a nekad sa privatnim nickovima gdje pokazuju svoje drugo lice, nekulturu, vrijeđanje itd. Sasvim razumijem ovog korisnika Fudu sto ne zeli da svoje lične podatke dostavi u inbox i bude izložen dodatnom hejtu.
Benq

#30198 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

sencobih wrote: Posto su neki od vas pravobrnilaca telemaha ovdje nekad prijavljeni sa sluzbenim nickom @telemah i tu su kulturni, službeni itd, a nekad sa privatnim nickovima gdje pokazuju svoje drugo lice, nekulturu, vrijeđanje itd. Sasvim razumijem ovog korisnika Fudu sto ne zeli da svoje lične podatke dostavi u inbox i bude izložen dodatnom hejtu.
Nikad to nije bilo niti ce biti , jer mi imamo oficijalnu podrsku i ovdje i na HS temi za razliku od BHT-a.

Ali kao sto Maharadza rece "Don't feed the troll" , a Telemachu toplo savjetujem da naprave svoj forum na web stranici i sve trolove lijepo banovat , a ne kao na ovom forumu gdje jedan lik ima 10 nickova, ali razumijem ja to , ipak frustracije iz privatnog zivota se nekad lijece preko tastature.

A ovaj gore je dobar.. kuka li kuka ali odbija pomoc, s tim je sve receno.
sheilak

#30199 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sheilak »

Ne zanima me fudo i sto je fudo ovdje i sta pise al ovo da odbije dati podatke u pp je meni sasvim razumljivo
Ni ja nikad necu ovdje ostaviti podatke da mi pomaze telemah s foruma
Svaka njemu cast al ja necu iz svojih principa
Ima fino telefonska podrska i tamo nazovem kad imam problem
Srecom nemam osim ponekad kockastog programa valjda zbog nevremena al nebitno (r)
sencobih

#30200 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Oficijelna podrška ne može biti na javnom forumu gdje se svako može registrovati i pisati sta želi. Odakle ja da znam da baš ti nisi @ telemah, ili neki drugi "forumaš" koji kao bez nekog razloga ubiše se dokazujući kako je telemah najbolji, a svi ostali grozni? Kad bude zvaničan forum (nekad je postojao) to je druga stvar.
Locked