Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
kakavdanakneiskustvu
#30151 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
samo bez nervoze, škodi zdravlju
- canvra888
#30152 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Da je po nacionalnom ključu, valjda bi na redu sada bio Srbin?
- Altsa
#30153 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Bio je on opcija i za Hrvatsku ali mu se nedade. Inace mislim da smo trebali i morali izabrati kvalitetnijeg. Ali sta se moze pozeliti mu srecu pa kako bude.hrasno38 wrote: ↑07/11/2025 17:14 Ovaj selektor je trener u ligi koja je nesto jaca od nase i u kojoj fakticki samo jedan klub osvaja titule. Ali OK moze on pokriti selektrosku poziciju a vidjet cemo da li ce to biti sa uspjehom. Puno veci problem je taj sto je selektor biran iskljucivo po nacionalnom kljucu i sve ostalo je bila samo predstava jer Hrvati nisu dali nikome i morao je biti Hrvat selektor. On da valja sjeo bi na klupu Hrvatske nakon izuzetno losih rezultata i katastrofe protiv nase reprezentacije. E zato im svima jebem majku/majku jer godinama nam jebu kosarku na taj nacin i ne samo kosarku nego sve sportove.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
- canvra888
- hrasno38
#30156 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
U zenskoj selekciji je bio Goran Lojo selektor od 2017-2023, pa ga ja na kratko zamjenio Milos Pavlovic iz Srbije koji je jednostavno samo otisao bez pozdrava, pa je Milosa nasljedio Drago Karalic i sva trojica su Srbi da bi sada dosao Halimic. I te kako ima veze jer sada su Hrvati blokirali sve selektore koji nisu bili Hrvati i na kraju izvukli ovoga iz naftalina. Nemoj pricati o nekim stvarima o kojima ne znas. To se posebno vidi na omladinskim selekcijama da po cijenu rezultata mora biti B/S/H i bas kada ne mogu nikoga da nasju da radi malo se to poremeti. Kada je bio Harun to je bila skroz druga prica i selekcije su vodili ljudi koji znaju bez obzira na nacionalnost.
- canvra888
#30157 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
3 Bošnjaka u posljednjih 14 godina u reprezentacijama. Toliko o nacionalnom ključu.hrasno38 wrote: ↑07/11/2025 19:43U zenskoj selekciji je bio Goran Lojo selektor od 2017-2023, pa ga ja na kratko zamjenio Milos Pavlovic iz Srbije koji je jednostavno samo otisao bez pozdrava, pa je Milosa nasljedio Drago Karalic i sva trojica su Srbi da bi sada dosao Halimic. I te kako ima veze jer sada su Hrvati blokirali sve selektore koji nisu bili Hrvati i na kraju izvukli ovoga iz naftalina. Nemoj pricati o nekim stvarima o kojima ne znas. To se posebno vidi na omladinskim selekcijama da po cijenu rezultata mora biti B/S/H i bas kada ne mogu nikoga da nasju da radi malo se to poremeti. Kada je bio Harun to je bila skroz druga prica i selekcije su vodili ljudi koji znaju bez obzira na nacionalnost.
-
kakavdanakneiskustvu
#30158 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
ako se bira po nacionalnom ključu, u koje bi da je izabran , bio svrstan Zdovc?
- hrasno38
#30159 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa nije ni bio izabran nisu Hrvati dalikakavdanakneiskustvu wrote: ↑07/11/2025 21:39 ako se bira po nacionalnom ključu, u koje bi da je izabran , bio svrstan Zdovc?
- Altsa
#30160 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pod ostali. Sad malo oni.hrasno38 wrote: ↑07/11/2025 21:44Pa nije ni bio izabran nisu Hrvati dalikakavdanakneiskustvu wrote: ↑07/11/2025 21:39 ako se bira po nacionalnom ključu, u koje bi da je izabran , bio svrstan Zdovc?
-
kakavdanakneiskustvu
#30161 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
pa ako je i bilo tako nek nisu jer je Gjergja bolji ttrener
-
kakavdanakneiskustvu
#30162 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Šta su Vujošević i Ivanović, srbi???
- Altsa
#30163 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Crnogorci ili sta vec. Sto opet znaci da nisu bili bosnjaci.
- hrasno38
#30164 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa covjece rade isto Bosnjaci u savezu sto rade i Trojka u drzavi....daju im sve zivo.Prosle godine kad je Spasojevic bio predsjednik mislim u svim omladinskim selekcijama su bili Srbi ili 80% ali ni jedan Bosnjak.canvra888 wrote: ↑07/11/2025 21:373 Bošnjaka u posljednjih 14 godina u reprezentacijama. Toliko o nacionalnom ključu.hrasno38 wrote: ↑07/11/2025 19:43U zenskoj selekciji je bio Goran Lojo selektor od 2017-2023, pa ga ja na kratko zamjenio Milos Pavlovic iz Srbije koji je jednostavno samo otisao bez pozdrava, pa je Milosa nasljedio Drago Karalic i sva trojica su Srbi da bi sada dosao Halimic. I te kako ima veze jer sada su Hrvati blokirali sve selektore koji nisu bili Hrvati i na kraju izvukli ovoga iz naftalina. Nemoj pricati o nekim stvarima o kojima ne znas. To se posebno vidi na omladinskim selekcijama da po cijenu rezultata mora biti B/S/H i bas kada ne mogu nikoga da nasju da radi malo se to poremeti. Kada je bio Harun to je bila skroz druga prica i selekcije su vodili ljudi koji znaju bez obzira na nacionalnost.
-
kakavdanakneiskustvu
#30165 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
- Altsa
#30166 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa to samo potvrduje da bosnjaci nisu najvise puta bili selektori i da niko nema pravo da prigovara po tom pitanju.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑07/11/2025 21:52pa ok ako nisu bili bošnjaci, nije valjda to problem
-
kakavdanakneiskustvu
#30167 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
pa selektori iz koje nacije su najviše piuta bili selektori??
od koje godine se to kao treba zbrajati sunce ti poljubim??
Repeša je bošnjak, ako neko misli drukčije nek zna i taj podatak
- Laertes
#30168 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Uz dužno poštovanje, jebli vas i B i S i H
-
Lug
-
swanfilter
#30170 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Trcis pred rudu, al bas. Covjek je davno vec bio zavrsena stvar za selektora Hrv i izigrase ga zbog Sesara.hrasno38 wrote: ↑07/11/2025 17:14 Ovaj selektor je trener u ligi koja je nesto jaca od nase i u kojoj fakticki samo jedan klub osvaja titule. Ali OK moze on pokriti selektrosku poziciju a vidjet cemo da li ce to biti sa uspjehom. Puno veci problem je taj sto je selektor biran iskljucivo po nacionalnom kljucu i sve ostalo je bila samo predstava jer Hrvati nisu dali nikome i morao je biti Hrvat selektor. On da valja sjeo bi na klupu Hrvatske nakon izuzetno losih rezultata i katastrofe protiv nase reprezentacije. E zato im svima jebem majku/majku jer godinama nam jebu kosarku na taj nacin i ne samo kosarku nego sve sportove.
Ako cemo o nacionalnom kljucu, prvi cu reci da ce se naci 10 dobrih ili solidnih trenera Srba i Hrvata na jednog Bosnjaka. Ko nam je kriv.
Procitaj komentare u vezi Pasalica koji je iz patika na mjesto trenera Bosne. I Bosna pobjeđuje. Al njemu stoka sitnog zuba je...be mater i traze odlazak.
A to su pacenici koje da upitas o Bosi Tanjevicu i kako je isti zapoceo svoj trenerski put bas u toj Bosni, odgovor bi trazili od ChatGPT ....
- hrasno38
#30171 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nista ja ne tricim i ja nisam osporio aposlutni ni jednom rijecju trenerske kvalitete Daria nego nacin na koji je izabran a nacin je bio je taj da selektor sada mora biti Hrvat. I zato im jebem kompletnom savezu sve redom. Zato je pao Zdovc, zato je pao Domerkant. U reprezentaciji su na klupi sjedili veliki treberi Vujosevic, Ivanovic, Petrovic, Repesa, Markovic, Prodanovic itd ali najveci uspjeh poslije Mirze je napravio Beciragic. Reprezentaciju sa kojom je Pandza osvojio kadetsko prvenstvo je stvorio, pripremio i napravio Halimic i onda prije samog prvenstva je dobio otkaz a to je najveci uspjeh omladinske kosarke. Dakle dzaba tih 10 dobrih ili solidnih trenera Srba i Hrvata kad jedan Bosnjak napravi vise od njih. Ja nisam nacionalsita i upravo zato sam i popzidio sto se u tom jebenom savezu od odlaska Mahmutovica bira iskljucivo po nacionalnom kljucu s tim da upravo kao i u drzavi Bosnjake na trenrskim pozicijama skartiraju.Postpuno ista osovina kao i u drzavi vlada u KS BiH SNSD/HDZ jer sve su njihovi kadrovi. I na zalost predsjednik je Aid Berbic na kojeg tuzlaci povracaju kad se spomene njegovo ime jer sjebao je Slobodu, bio je presudjen 2004 za neke maverzacije ma boze sacuvaj.swanfilter wrote: ↑07/11/2025 23:15Trcis pred rudu, al bas. Covjek je davno vec bio zavrsena stvar za selektora Hrv i izigrase ga zbog Sesara.hrasno38 wrote: ↑07/11/2025 17:14 Ovaj selektor je trener u ligi koja je nesto jaca od nase i u kojoj fakticki samo jedan klub osvaja titule. Ali OK moze on pokriti selektrosku poziciju a vidjet cemo da li ce to biti sa uspjehom. Puno veci problem je taj sto je selektor biran iskljucivo po nacionalnom kljucu i sve ostalo je bila samo predstava jer Hrvati nisu dali nikome i morao je biti Hrvat selektor. On da valja sjeo bi na klupu Hrvatske nakon izuzetno losih rezultata i katastrofe protiv nase reprezentacije. E zato im svima jebem majku/majku jer godinama nam jebu kosarku na taj nacin i ne samo kosarku nego sve sportove.
Ako cemo o nacionalnom kljucu, prvi cu reci da ce se naci 10 dobrih ili solidnih trenera Srba i Hrvata na jednog Bosnjaka. Ko nam je kriv.
Procitaj komentare u vezi Pasalica koji je iz patika na mjesto trenera Bosne. I Bosna pobjeđuje. Al njemu stoka sitnog zuba je...be mater i traze odlazak.
A to su pacenici koje da upitas o Bosi Tanjevicu i kako je isti zapoceo svoj trenerski put bas u toj Bosni, odgovor bi trazili od ChatGPT ....
-
swanfilter
#30172 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Da skratim. Da nije bilo onog kratkog perioda Sparsa, a tek Mahmutovica, mi ne bi imali reprezentacije vec nekoliko godina. Vec dugo bi Eurobasket samo sanjali. Samo zbog Harunovog kratkog angazmana smo docekali priliku igrati kvale za SP. Ova ekipa i dva Eurobasketa su plod Harunovog angazmana.hrasno38 wrote: ↑07/11/2025 23:40Nista ja ne tricim i ja nisam osporio aposlutni ni jednom rijecju trenerske kvalitete Daria nego nacin na koji je izabran a nacin je bio je taj da selektor sada mora biti Hrvat. I zato im jebem kompletnom savezu sve redom. Zato je pao Zdovc, zato je pao Domerkant. U reprezentaciji su na klupi sjedili veliki treberi Vujosevic, Ivanovic, Petrovic, Repesa, Markovic, Prodanovic itd ali najveci uspjeh poslije Mirze je napravio Beciragic. Reprezentaciju sa kojom je Pandza osvojio kadetsko prvenstvo je stvorio, pripremio i napravio Halimic i onda prije samog prvenstva je dobio otkaz a to je najveci uspjeh omladinske kosarke. Dakle dzaba tih 10 dobrih ili solidnih trenera Srba i Hrvata kad jedan Bosnjak napravi vise od njih. Ja nisam nacionalsita i upravo zato sam i popzidio sto se u tom jebenom savezu od odlaska Mahmutovica bira iskljucivo po nacionalnom kljucu s tim da upravo kao i u drzavi Bosnjake na trenrskim pozicijama skartiraju.Postpuno ista osovina kao i u drzavi vlada u KS BiH SNSD/HDZ jer sve su njihovi kadrovi. I na zalost predsjednik je Aid Berbic na kojeg tuzlaci povracaju kad se spomene njegovo ime jer sjebao je Slobodu, bio je presudjen 2004 za neke maverzacije ma boze sacuvaj.swanfilter wrote: ↑07/11/2025 23:15Trcis pred rudu, al bas. Covjek je davno vec bio zavrsena stvar za selektora Hrv i izigrase ga zbog Sesara.hrasno38 wrote: ↑07/11/2025 17:14 Ovaj selektor je trener u ligi koja je nesto jaca od nase i u kojoj fakticki samo jedan klub osvaja titule. Ali OK moze on pokriti selektrosku poziciju a vidjet cemo da li ce to biti sa uspjehom. Puno veci problem je taj sto je selektor biran iskljucivo po nacionalnom kljucu i sve ostalo je bila samo predstava jer Hrvati nisu dali nikome i morao je biti Hrvat selektor. On da valja sjeo bi na klupu Hrvatske nakon izuzetno losih rezultata i katastrofe protiv nase reprezentacije. E zato im svima jebem majku/majku jer godinama nam jebu kosarku na taj nacin i ne samo kosarku nego sve sportove.
Tako da su selektori najmanji problem kada na celu saveza imas olosa kojem je najlakse ukinuti mlađe selekcije, jer se nema para. A sjecam se kako je Harun govorio da ide od vrata do vrata moljakati za svaki dinar. A ovi ....
-
kakavdanakneiskustvu
- Altsa
#30174 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma to mene ne zanima. Nije me briga koje je nacije selektor. Moze biti i eskim. Ova prica je pokrenuta zbog onih koji suptilno tvrde da selektor mora biti neko ko nije B komponenta jer je bio zadnji B komponenta. I onda bespotrebna diskusiju koja nacija treba da bude pocinje da preovladava. Đerđa? Nisam upoznat sa njegovim radom i rezultatima. Cuo sam za njega i mislim da trebamo da imamo kvalitetnijeg selektora bilo koje nacije od njega. Ponavljam jebe mi se koje je nacije. Ako i dode zelim m u srecu u radu i dobre rezultate. Ako je doveden samo sto je hrvat a ne sto je kvalitetniji od drugih onda je to veliki problem. Bojim se da je zbog toga i doveden.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑07/11/2025 22:26 pa selektori iz koje nacije su najviše piuta bili selektori??
-
kakavdanakneiskustvu
#30175 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
u hrvatskoj su ga hvalili, mlad je relativno, kad neće marković avjerovatno neće, nije loš izbor đerđa
ne možemo tražiti neke daleko skuplje
ne možemo tražiti neke daleko skuplje