Demokratska fronta Željko Komšić
-
putokaz1
#30151 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kazu ,pojedinačno,najpopularniji političar,bar kod Bošnjaka.
- Alfons Kauders
#30152 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zatvor, BOSS spada u zatvor.putokaz1 wrote:Ljudi gdje spada boss u ljevicu ili desnicu?
- Alfons Kauders
#30153 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
S obzirom da sam rekao da vise necu glasati, nisam pratio ovaj ciganluk u Tuzli... Pa da vidimo...
SBB - Bato... Covjek je ministar zdravstva (godinu dana cini mi se)... Ne znam kakav je ljekar, jer mislim da nikad nije radio na UKC, odnosno u struci. Ne znam zasto, ali koliko znam nije - ne znam detalje. Drugim rijecima, nije bas za nacelnika, po mom misljenju. Zar je problem naci nekog ko je napravio kakve-takve rezultate u struci? Ili treba ici na ljude koji su se uhvatili politike i prije no sto su poceli raditi?
DF - Gadzo... Kazete alergican na korupciju ovo ono? Moje iskustvo sa MUP-om TK je prilicno lose, i za mene su to danas tek uniformisani kriminalci, a ne policajci. I sam MUP priznaje da je "najkorumpiraniji" MUP u drzavi. Generacija drotova i inspektora koja je npr. bila glavna krajem devedesetih, sada je u bjektstvu ili iza resetaka. Drugim rijecima, ja nikad ne bih mogao glasati za nekog ko je radio s kriminalcima ili za kriminalce. Vi pricajte da nije takav, to je vase pravo, ali tesko da neko moze provesti radni vrijek sa notornim krimosima i da iz svega izadje bez mrlje. Ako mu te to poslo za rukom, svaka mu cast i nek mu je sa srecom, ali opet ga ne bi podrzao cisto zato jer ne vjerujem da u Tuzli postoji posten policajac.
SDP - Jasmin... Sta reci, imate 10 godina mojih postova u kojim sam rekao sve o doticnom.
Kako god, zaboli me kita jer svakako vise ne izlazim na izbore, a i da izlazim, samo bih mogao nacrtati A4 kurcinu na glasackom listicu.
SBB - Bato... Covjek je ministar zdravstva (godinu dana cini mi se)... Ne znam kakav je ljekar, jer mislim da nikad nije radio na UKC, odnosno u struci. Ne znam zasto, ali koliko znam nije - ne znam detalje. Drugim rijecima, nije bas za nacelnika, po mom misljenju. Zar je problem naci nekog ko je napravio kakve-takve rezultate u struci? Ili treba ici na ljude koji su se uhvatili politike i prije no sto su poceli raditi?
DF - Gadzo... Kazete alergican na korupciju ovo ono? Moje iskustvo sa MUP-om TK je prilicno lose, i za mene su to danas tek uniformisani kriminalci, a ne policajci. I sam MUP priznaje da je "najkorumpiraniji" MUP u drzavi. Generacija drotova i inspektora koja je npr. bila glavna krajem devedesetih, sada je u bjektstvu ili iza resetaka. Drugim rijecima, ja nikad ne bih mogao glasati za nekog ko je radio s kriminalcima ili za kriminalce. Vi pricajte da nije takav, to je vase pravo, ali tesko da neko moze provesti radni vrijek sa notornim krimosima i da iz svega izadje bez mrlje. Ako mu te to poslo za rukom, svaka mu cast i nek mu je sa srecom, ali opet ga ne bi podrzao cisto zato jer ne vjerujem da u Tuzli postoji posten policajac.
SDP - Jasmin... Sta reci, imate 10 godina mojih postova u kojim sam rekao sve o doticnom.
Kako god, zaboli me kita jer svakako vise ne izlazim na izbore, a i da izlazim, samo bih mogao nacrtati A4 kurcinu na glasackom listicu.
-
putokaz1
#30154 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Probaj sa našom strankom?Alfons Kauders wrote:S obzirom da sam rekao da vise necu glasati, nisam pratio ovaj ciganluk u Tuzli... Pa da vidimo...
-
mario001
#30155 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Damir Nikšić
Evo me napadaju da rasturam ljevicu. Razvaljujem "građanski blok".
Čekali mene nakon toliko godina da ih ja vlastoručno rasturim.
Vele da sam kukavičije jaje SDA i SBB. Da im kradem i oduzimam glasove za načelnika u Opšćini Centar.
A ja im poručujem da nemaju čega da se plaše: od rata pa naovamo načelnik Centra vazda bio iz SDP-a. To je barem ziher pozicija. Ako raji valja ovako kako jeste: nema nikakvih problema - neka glasaju za načelnika ili koga god SDP postavi za kandidata. Ko sam ja da građanima-biračima kvarim užitak!?
Ne mogu ja ni SDP-u ni načelniku svojom pričom naštetiti više nego što su oni svojim djelima i radom za ove dvije decenije sami sebi.
A ako misle da nisu - onda nemaju čega da se plaše ni SDP ni njihov kandidat.
Eki ja kukavičije jaje - kradem i oduzimam glasove ljevici!
Šta bi pisali i pričali da im kradem i oduzimam članove?! Šta bi onda? Šta bi da sam i ja novu partiju osnovao?!
Malo nam je stopedeset partija u BiH, pa i ja još jednu da osnujem da im "odliv mozgova" pravim iz stranaka - da dođu meni raznorazni "politički savjetnici i eksperti" pamet da sole k'o što su solili do sada po propalim partijama...
K'o lud sam bez njih.
Ja kukavičije jaje - kradem i oduzimam glasove!?
Pa šta su oni? Kinder jaje? Spolja progresivna građanska glazura, a unutra - "uradi sam" - privatni biznis i neoliberalizam!
SDP k'o ona ruska "babuška". Otvoriš SDP, a unutra DF, otvoriš DF, a unutra GS... Šta li će dalje biti - niko ne zna. (SDU i USD da ne pominjem.)
Ako me budu nervirali i izazivali, i portretisali kao nekakvog nevaljca, nekakvog "Iznoguda" ("is-no-good") ... morebit' da se zainatim da i ja postanem "Kalif umjesto Kalifa" tog rasutog građanskog bloka...
Ili u najmanju ruku: Nikšić umjesto Nikšića.)))
Zato neka pripaze da ih ne zarazim progresivnim demokratskim idejama u ovoj trci za vlašću ako se budu previše češali o mene
-
mario001
#30156 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Taj Bato ide ispred SDA I SBB-aAlfons Kauders wrote:S obzirom da sam rekao da vise necu glasati, nisam pratio ovaj ciganluk u Tuzli... Pa da vidimo...
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#30157 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ko su kandidati dfa u sarajevu?
-
zbiljovski
#30158 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovaj DF me počinje iritirati baš kao i Selim Beslagić, kapa dolje za neke stvari, ali brate dragi je li on svjestan svojih godina ?
-
zippoo87
#30159 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
neki dan kod Duske rece da ima 75,valjda je svjestanzbiljovski wrote:Ovaj DF me počinje iritirati baš kao i Selim Beslagić, kapa dolje za neke stvari, ali brate dragi je li on svjestan svojih godina ?
nego,Selim je potrosena roba,jadna je stranka koja se u njega uzda da povuce glasove
isto kao i onaj Miro Lazovic,kao i svi ovi dosadasnji "funkcioneri"...sve to treba zamijeniti i ove odbaciti u historiju
-
putokaz1
#30160 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da slazem se za Miru Lazovića,Nije loš čovjek ali nije političar za 2016 već za 1996 da kaže i mi sdp imamo srbina.
Kada je njegov Usd nastao jedini je učinak bio krađa glasova od sdu koji ne prođeše prag,tih 1/2 % odluči sudbinu Pećanca.
koja je snaga DF sada?
a)Ista
b)veća
c)manja
d)mnogo manja
u odnosu na 2014,moje mišljenje je ''C''.Vaše?
Kada je njegov Usd nastao jedini je učinak bio krađa glasova od sdu koji ne prođeše prag,tih 1/2 % odluči sudbinu Pećanca.
koja je snaga DF sada?
a)Ista
b)veća
c)manja
d)mnogo manja
u odnosu na 2014,moje mišljenje je ''C''.Vaše?
-
zippoo87
#30161 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF sada ako uzme 1/3 glasova koje su uzeli prije 2 godine,mogu biti presretni...opet ce neko iz vrha uci u vlasti i biti taj neki dodatni "broj" u vlasti,bez ikakve snage da urade nesto
realno,snagu su imali prije 2 godine i evo vidimo kako se to zavrsilo,tako da DF i ne zanima popravljanje ovog kvarnog drustva,nego isto sto i nacionalne stranke...ugrabiti malo vlasti za vrh stranke i to je to
stvarno ne znam ko vise ozbiljno dozivljava DF a posebno Zeljka Komsica
realno,snagu su imali prije 2 godine i evo vidimo kako se to zavrsilo,tako da DF i ne zanima popravljanje ovog kvarnog drustva,nego isto sto i nacionalne stranke...ugrabiti malo vlasti za vrh stranke i to je to
stvarno ne znam ko vise ozbiljno dozivljava DF a posebno Zeljka Komsica
-
veiz
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#30163 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
veiz wrote:https://youtu.be/VHMdcrT-tH0
ja i? taj isti suljagić je na kontu ovog komšića uzeo glasove i bio zamjenik ministra.
- Objektivitet
#30164 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisu njega ništa pogurali glasovi koje je dobio da bi postao zamjenik ministrice. To je dobra volja tadašnjeg vrha DF-a i njegovog dobrog laktanja.
- malakh
#30165 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
dobra volja željka komšića, a ne predsjedništva.
-
Heartbeats
-
mario001
- malakh
#30168 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
sejo sexon im pjesmu otpjeva, je li i on dezerter?
-
walk_M-A-N
#30169 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nevjerovatno i jadno, sve, i spomenik dezerteru i glupači, i ograničena Avdibegović koja se sa 3.000 primanja bavi njihovim spomenikom..
-
mario001
#30170 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije, on uzima pare na levatima koji puse te fore..covjek uzima lovu na ublehimalakh wrote:sejo sexon im pjesmu otpjeva, je li i on dezerter?
- Banksy
#30171 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako su dezerteri danas boračke vođe i predstavnici, podnijećemo i taj jedan spomenik ''dezerterima''.
- malakh
#30172 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
sada će tvoj stranački kolega tražiti glasove naroda u općini centar, jer je zvanično kandidat za načelnika. inače dezerter je blaga riječ za takviog moralnog i vojničkog degenerika.mario001 wrote: Nije, on uzima pare na levatima koji puse te fore..covjek uzima lovu na ublehi
-
mario001
#30173 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako mislis na Ajnadzica slozit cu se sa svim sto si napisaomalakh wrote:sada će tvoj stranački kolega tražiti glasove naroda u općini centar, jer je zvanično kandidat za načelnika. inače dezerter je blaga riječ za takviog moralnog i vojničkog degenerika.mario001 wrote: Nije, on uzima pare na levatima koji puse te fore..covjek uzima lovu na ublehi
- malakh
#30174 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
slagao ne slagao, jedan u nizu kleptomana koji su ugledni članovi sdamario001 wrote:
Ako mislis na Ajnadzica slozit cu se sa svim sto si napisao
-
Heartbeats
#30175 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF PREDSJEDNIŠTVO – SAOPŠTENJE
Na današnjoj sjednici Predsjedništvo Demokratske fronte razmatralo je informaciju o predizbornim aktivnostima, te donijelo ili potvrdilo raniju odluku o stupanju u koaliciju, odnosno davanju podrške neovisnom kandidatu ili kandidatu neke druge političke opcije u slijedećim općinama/opštinama:
Lukavac – Edin Delić, kandidat koalicije DF, SDP, SDU
Kalesija- Muhamed Osmanović,kandidat- SDP-a
Kladanj – Fuad Imamović, kandidat SBiH
Tešanj – Amir Galijašević – nezavisni kandidat
Bugojno – Asmir Karadža – nezavisni kandidat
Ilijaš – Enes Durak – nezavisni kandidat
Srebrenica – Ćamil Duraković, nezavisni kandidat (potvrđena ranije donesena odluka)
Orašje – Joso Oršolić, HDZ 1990
Livno – kandidat HDZ 1990.
Kaže Miletić rejting DF-a je pao od kako se viđamo sa SDP-om, pa valjda da popravi rejting sada će se družiti i podržavati HDZ 1990, s tim da u livnu još pojma nemaju ko je kandidat iste, ali će ga pošteno podržati.
Toliko o ujedinjnju ljevice.
Na današnjoj sjednici Predsjedništvo Demokratske fronte razmatralo je informaciju o predizbornim aktivnostima, te donijelo ili potvrdilo raniju odluku o stupanju u koaliciju, odnosno davanju podrške neovisnom kandidatu ili kandidatu neke druge političke opcije u slijedećim općinama/opštinama:
Lukavac – Edin Delić, kandidat koalicije DF, SDP, SDU
Kalesija- Muhamed Osmanović,kandidat- SDP-a
Kladanj – Fuad Imamović, kandidat SBiH
Tešanj – Amir Galijašević – nezavisni kandidat
Bugojno – Asmir Karadža – nezavisni kandidat
Ilijaš – Enes Durak – nezavisni kandidat
Srebrenica – Ćamil Duraković, nezavisni kandidat (potvrđena ranije donesena odluka)
Orašje – Joso Oršolić, HDZ 1990
Livno – kandidat HDZ 1990.
Kaže Miletić rejting DF-a je pao od kako se viđamo sa SDP-om, pa valjda da popravi rejting sada će se družiti i podržavati HDZ 1990, s tim da u livnu još pojma nemaju ko je kandidat iste, ali će ga pošteno podržati.
Toliko o ujedinjnju ljevice.