Demokratska fronta Željko Komšić

putokaz1

#30151 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Kazu ,pojedinačno,najpopularniji političar,bar kod Bošnjaka.
Alfons Kauders

#30152 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

putokaz1 wrote:Ljudi gdje spada boss u ljevicu ili desnicu?
Zatvor, BOSS spada u zatvor.
Alfons Kauders

#30153 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

S obzirom da sam rekao da vise necu glasati, nisam pratio ovaj ciganluk u Tuzli... Pa da vidimo...

SBB - Bato... Covjek je ministar zdravstva (godinu dana cini mi se)... Ne znam kakav je ljekar, jer mislim da nikad nije radio na UKC, odnosno u struci. Ne znam zasto, ali koliko znam nije - ne znam detalje. Drugim rijecima, nije bas za nacelnika, po mom misljenju. Zar je problem naci nekog ko je napravio kakve-takve rezultate u struci? Ili treba ici na ljude koji su se uhvatili politike i prije no sto su poceli raditi?

DF - Gadzo... Kazete alergican na korupciju ovo ono? Moje iskustvo sa MUP-om TK je prilicno lose, i za mene su to danas tek uniformisani kriminalci, a ne policajci. I sam MUP priznaje da je "najkorumpiraniji" MUP u drzavi. Generacija drotova i inspektora koja je npr. bila glavna krajem devedesetih, sada je u bjektstvu ili iza resetaka. Drugim rijecima, ja nikad ne bih mogao glasati za nekog ko je radio s kriminalcima ili za kriminalce. Vi pricajte da nije takav, to je vase pravo, ali tesko da neko moze provesti radni vrijek sa notornim krimosima i da iz svega izadje bez mrlje. Ako mu te to poslo za rukom, svaka mu cast i nek mu je sa srecom, ali opet ga ne bi podrzao cisto zato jer ne vjerujem da u Tuzli postoji posten policajac.

SDP - Jasmin... Sta reci, imate 10 godina mojih postova u kojim sam rekao sve o doticnom.

Kako god, zaboli me kita jer svakako vise ne izlazim na izbore, a i da izlazim, samo bih mogao nacrtati A4 kurcinu na glasackom listicu.
putokaz1

#30154 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Alfons Kauders wrote:S obzirom da sam rekao da vise necu glasati, nisam pratio ovaj ciganluk u Tuzli... Pa da vidimo...

SBB - Bato... Covjek je ministar zdravstva (godinu dana cini mi se)... Ne znam kakav je ljekar, jer mislim da nikad nije radio na UKC, odnosno u struci. Ne znam zasto, ali koliko znam nije - ne znam detalje. Drugim rijecima, nije bas za nacelnika, po mom misljenju. Zar je problem naci nekog ko je napravio kakve-takve rezultate u struci? Ili treba ici na ljude koji su se uhvatili politike i prije no sto su poceli raditi?

DF - Gadzo... Kazete alergican na korupciju ovo ono? Moje iskustvo sa MUP-om TK je prilicno lose, i za mene su to danas tek uniformisani kriminalci, a ne policajci. I sam MUP priznaje da je "najkorumpiraniji" MUP u drzavi. Generacija drotova i inspektora koja je npr. bila glavna krajem devedesetih, sada je u bjektstvu ili iza resetaka. Drugim rijecima, ja nikad ne bih mogao glasati za nekog ko je radio s kriminalcima ili za kriminalce. Vi pricajte da nije takav, to je vase pravo, ali tesko da neko moze provesti radni vrijek sa notornim krimosima i da iz svega izadje bez mrlje. Ako mu te to poslo za rukom, svaka mu cast i nek mu je sa srecom, ali opet ga ne bi podrzao cisto zato jer ne vjerujem da u Tuzli postoji posten policajac.

SDP - Jasmin... Sta reci, imate 10 godina mojih postova u kojim sam rekao sve o doticnom.

Kako god, zaboli me kita jer svakako vise ne izlazim na izbore, a i da izlazim, samo bih mogao nacrtati A4 kurcinu na glasackom listicu.
Probaj sa našom strankom?
mario001

#30155 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mario001 »

Damir Nikšić

Evo me napadaju da rasturam ljevicu. Razvaljujem "građanski blok".
Čekali mene nakon toliko godina da ih ja vlastoručno rasturim.
Vele da sam kukavičije jaje SDA i SBB. Da im kradem i oduzimam glasove za načelnika u Opšćini Centar.
A ja im poručujem da nemaju čega da se plaše: od rata pa naovamo načelnik Centra vazda bio iz SDP-a. To je barem ziher pozicija. Ako raji valja ovako kako jeste: nema nikakvih problema - neka glasaju za načelnika ili koga god SDP postavi za kandidata. Ko sam ja da građanima-biračima kvarim užitak!?
Ne mogu ja ni SDP-u ni načelniku svojom pričom naštetiti više nego što su oni svojim djelima i radom za ove dvije decenije sami sebi.
A ako misle da nisu - onda nemaju čega da se plaše ni SDP ni njihov kandidat.
Eki ja kukavičije jaje - kradem i oduzimam glasove ljevici!
Šta bi pisali i pričali da im kradem i oduzimam članove?! Šta bi onda? Šta bi da sam i ja novu partiju osnovao?!
Malo nam je stopedeset partija u BiH, pa i ja još jednu da osnujem da im "odliv mozgova" pravim iz stranaka - da dođu meni raznorazni "politički savjetnici i eksperti" pamet da sole k'o što su solili do sada po propalim partijama...
K'o lud sam bez njih.
Ja kukavičije jaje - kradem i oduzimam glasove!?
Pa šta su oni? Kinder jaje? Spolja progresivna građanska glazura, a unutra - "uradi sam" - privatni biznis i neoliberalizam!
SDP k'o ona ruska "babuška". Otvoriš SDP, a unutra DF, otvoriš DF, a unutra GS... Šta li će dalje biti - niko ne zna. (SDU i USD da ne pominjem.)
Ako me budu nervirali i izazivali, i portretisali kao nekakvog nevaljca, nekakvog "Iznoguda" ("is-no-good") ... morebit' da se zainatim da i ja postanem "Kalif umjesto Kalifa" tog rasutog građanskog bloka...
Ili u najmanju ruku: Nikšić umjesto Nikšića. :))))
Zato neka pripaze da ih ne zarazim progresivnim demokratskim idejama u ovoj trci za vlašću ako se budu previše češali o mene
mario001

#30156 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mario001 »

Alfons Kauders wrote:S obzirom da sam rekao da vise necu glasati, nisam pratio ovaj ciganluk u Tuzli... Pa da vidimo...

Taj Bato ide ispred SDA I SBB-a
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#30157 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

ko su kandidati dfa u sarajevu?
zbiljovski

#30158 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zbiljovski »

Ovaj DF me počinje iritirati baš kao i Selim Beslagić, kapa dolje za neke stvari, ali brate dragi je li on svjestan svojih godina ?
zippoo87

#30159 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

zbiljovski wrote:Ovaj DF me počinje iritirati baš kao i Selim Beslagić, kapa dolje za neke stvari, ali brate dragi je li on svjestan svojih godina ?
neki dan kod Duske rece da ima 75,valjda je svjestan :D
nego,Selim je potrosena roba,jadna je stranka koja se u njega uzda da povuce glasove
isto kao i onaj Miro Lazovic,kao i svi ovi dosadasnji "funkcioneri"...sve to treba zamijeniti i ove odbaciti u historiju
putokaz1

#30160 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Da slazem se za Miru Lazovića,Nije loš čovjek ali nije političar za 2016 već za 1996 da kaže i mi sdp imamo srbina.
Kada je njegov Usd nastao jedini je učinak bio krađa glasova od sdu koji ne prođeše prag,tih 1/2 % odluči sudbinu Pećanca.
koja je snaga DF sada?
a)Ista
b)veća
c)manja
d)mnogo manja
u odnosu na 2014,moje mišljenje je ''C''.Vaše?
zippoo87

#30161 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

DF sada ako uzme 1/3 glasova koje su uzeli prije 2 godine,mogu biti presretni...opet ce neko iz vrha uci u vlasti i biti taj neki dodatni "broj" u vlasti,bez ikakve snage da urade nesto
realno,snagu su imali prije 2 godine i evo vidimo kako se to zavrsilo,tako da DF i ne zanima popravljanje ovog kvarnog drustva,nego isto sto i nacionalne stranke...ugrabiti malo vlasti za vrh stranke i to je to

stvarno ne znam ko vise ozbiljno dozivljava DF a posebno Zeljka Komsica
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#30163 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

ja i? taj isti suljagić je na kontu ovog komšića uzeo glasove i bio zamjenik ministra.
Objektivitet

#30164 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Objektivitet »

Nisu njega ništa pogurali glasovi koje je dobio da bi postao zamjenik ministrice. To je dobra volja tadašnjeg vrha DF-a i njegovog dobrog laktanja.
malakh

#30165 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

dobra volja željka komšića, a ne predsjedništva.
malakh

#30168 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

mario001 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/skupstin ... /160530030

Dezerterima da prave spomenik :-) :-)
sejo sexon im pjesmu otpjeva, je li i on dezerter?
walk_M-A-N

#30169 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by walk_M-A-N »

Nevjerovatno i jadno, sve, i spomenik dezerteru i glupači, i ograničena Avdibegović koja se sa 3.000 primanja bavi njihovim spomenikom..
mario001

#30170 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mario001 »

malakh wrote:

sejo sexon im pjesmu otpjeva, je li i on dezerter?
Nije, on uzima pare na levatima koji puse te fore..covjek uzima lovu na ublehi
Banksy

#30171 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Ako su dezerteri danas boračke vođe i predstavnici, podnijećemo i taj jedan spomenik ''dezerterima''.
malakh

#30172 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

mario001 wrote: Nije, on uzima pare na levatima koji puse te fore..covjek uzima lovu na ublehi
sada će tvoj stranački kolega tražiti glasove naroda u općini centar, jer je zvanično kandidat za načelnika. inače dezerter je blaga riječ za takviog moralnog i vojničkog degenerika.
mario001

#30173 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mario001 »

malakh wrote:
mario001 wrote: Nije, on uzima pare na levatima koji puse te fore..covjek uzima lovu na ublehi
sada će tvoj stranački kolega tražiti glasove naroda u općini centar, jer je zvanično kandidat za načelnika. inače dezerter je blaga riječ za takviog moralnog i vojničkog degenerika.
Ako mislis na Ajnadzica slozit cu se sa svim sto si napisao
malakh

#30174 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

mario001 wrote:
Ako mislis na Ajnadzica slozit cu se sa svim sto si napisao
slagao ne slagao, jedan u nizu kleptomana koji su ugledni članovi sda
Heartbeats

#30175 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

DF PREDSJEDNIŠTVO – SAOPŠTENJE
Na današnjoj sjednici Predsjedništvo Demokratske fronte razmatralo je informaciju o predizbornim aktivnostima, te donijelo ili potvrdilo raniju odluku o stupanju u koaliciju, odnosno davanju podrške neovisnom kandidatu ili kandidatu neke druge političke opcije u slijedećim općinama/opštinama:

Lukavac – Edin Delić, kandidat koalicije DF, SDP, SDU

Kalesija- Muhamed Osmanović,kandidat- SDP-a

Kladanj – Fuad Imamović, kandidat SBiH

Tešanj – Amir Galijašević – nezavisni kandidat

Bugojno – Asmir Karadža – nezavisni kandidat

Ilijaš – Enes Durak – nezavisni kandidat

Srebrenica – Ćamil Duraković, nezavisni kandidat (potvrđena ranije donesena odluka)

Orašje – Joso Oršolić, HDZ 1990

Livno – kandidat HDZ 1990.

Kaže Miletić rejting DF-a je pao od kako se viđamo sa SDP-om, pa valjda da popravi rejting sada će se družiti i podržavati HDZ 1990, s tim da u livnu još pojma nemaju ko je kandidat iste, ali će ga pošteno podržati.
Toliko o ujedinjnju ljevice. :skoljka:
Post Reply