SDA-All about

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#30126 Re: SDA-All about

Post by pici »

da ste se prifacili trezora il humanitarne a ne puske danas bi bili prdCenici i sekretari straMke... :bih:
iz Mostara

#30127 Re: SDA-All about

Post by iz Mostara »

pici wrote:da ste se prifacili trezora il humanitarne a ne puske danas bi bili prdCenici i sekretari straMke... :bih:
šverca cigarama, drogom, alkoholom
Alfons Kauders

#30128 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote:nisam ja ni srbin ni hrvat...imam čak veoma milozvučno ime, samo ne hodam po iftarima da se nekome uvlačim u šupak i ne selamam se
Ih, ti bi da ne selamas i da se ne uvlacis u minderaski pakas?

Nemre to tako moj Mujica... Ili si Bosnjak ili nisi...

A ako ne selamas i ne ljubis guzove SDA-ovcima, onda nisi Bosnjak. Barem ne legitimni...

Mozes eventualno biti Tuzlak i to je to.
pici

#30129 Re: SDA-All about

Post by pici »

iz Mostara wrote:
pici wrote:da ste se prifacili trezora il humanitarne a ne puske danas bi bili prdCenici i sekretari straMke... :bih:
šverca cigarama, drogom, alkoholom
a to su dopunske djelatnosti... :bih:
pici

#30130 Re: SDA-All about

Post by pici »

Alfons Kauders wrote:
JoseMujica wrote:nisam ja ni srbin ni hrvat...imam čak veoma milozvučno ime, samo ne hodam po iftarima da se nekome uvlačim u šupak i ne selamam se
Ih, ti bi da ne selamas i da se ne uvlacis u minderaski pakas?

Nemre to tako moj Mujica... Ili si Bosnjak ili nisi...

A ako ne selamas i ne ljubis guzove SDA-ovcima, onda nisi Bosnjak. Barem ne legitimni...

Mozes eventualno biti Tuzlak i to je to.

jel legitimni :mrgreen:
Alfons Kauders

#30131 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

Ćika Pici, ja nisam imao godina, tako da sam krao, kockao i prodavao cigare. Samo su me jednom priveli, krajem 1992, ali opet nisam imao godina ni za zatvora nit koji kurac.

Steta. Propade mi karijera u politici. :sad: Ni krivicnu mi nisu zalijepili... :sad:
pici

#30132 Re: SDA-All about

Post by pici »

Izetbegović: Hrvati trebaju birati svog člana Predsjedništva, a u povećanju akciza nema ništa bolno

ridji se saginjati nece :izet: :bih:
JThomas

#30133 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

ni poreza na dohodak...

nas niko ne sme da bije, osim...
Prpa.ba

#30134 Re: SDA-All about

Post by Prpa.ba »

Samo pisanje po sirotinji. :nargila: :izet:
Alfons Kauders

#30135 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

Uspjeh SDA u dva posljednja izborna ciklusa i recipročan neuspjeh rivalskih stranaka izazvao je opšte ujedinjavanje protiv SDA. To je logično, jer samo od onoga koji nešto ima možete nešto i uzeti. A SDA samo u Kantonu Sarajevo u skoro svim opštinama drži vertikalu načelnik-gradonačelnik-kantonalni premijer-federalni premijer-predsjedavajući Vijeća ministara-član Predsjedništva BiH. SDA nije bila ovako pozicionirana od vremena Alije Izetbegovića. I unutar stranke to stvara pritisak i intenzivira borbu za pozicije pred izbore 2018. godine.
Najrijedniji kanton i najvrijednije opstine kao mjerilo uspjeha.

Ali eto, nije dure reci da je Sarajevo bastion SDA.

Ljute se Sarajlije, u pauzama izmedju glasanja za SDA.
muha_sa

#30136 Re: SDA-All about

Post by muha_sa »

Alfons Kauders wrote:
JoseMujica wrote:

jebga ja naivac sa 17 godina išao da se borim za RBiH...nisam ko Izmetbeyi i ekipa mislio na ZK izvatke
Mladost ludost.

Umjesto da si selamao i klanjao dzenaze ko pravi patriJota, ti isao ratovati? I to maloljetan?
laHko je sa ove distance vazit i pamet prosipat :-)
zaboravljate da je na ovu zemlju izvršena brutalna agresija :-)
zar je neko tad razmišljo i nekim talovima i hajrovanjem ako preživi :-) konto sam ako mi barbari ako ulete u grad il naselje na moje oci djecu silovat il zaklat :-) tako bi i bilo jer mnogi zaboravljaju šta je bilo u Višegradu, Foci, Prijedoru..................skloni zaboravu :? :?
sad što su ovi hahari hajrovali i što nas jebu vec 20 i kusur godina je drugi par opanaka :-)
jebu nas od mjesne zajednice do vrha države--i nek jebu kad nemamo muda
i na forumu kožeš procitat--šta ba vi borci hocete, koji vam je klinac :-)
necu ništa, nit šta tražim nit ocekujem nit me interesuju :-)

samo jedno znam---vi (ne ti Alfonse :D ) koji prizivate drugo poluvrijeme javnite Muhi na vakat---pasoši spremni :thumbup: papiri od stana--ZK izvadak :D kod mene u fascikli :D rezervoar pun do vrha benzina a boMMe i plina----samo da zavrnem ventil od vode i oborim osigurace--zakljucam obje brave a ko hoce da obije i odnese ovo malo namještaja halal mu bilo :lol:

javnem se putem radio amatera---svima cu redom selame slat i sokolit vas da istrajete i porazite mrskog neprijatelja
jazzer

#30137 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Izetbegović: Hrvati trebaju birati svog člana Predsjedništva, a u povećanju akciza nema ništa bolno
Ono kad' godinama nemas dodira sa realnoscu, kada zivis u svom univerzumu bez problema sa kojima
sa obican covjek svakodnevno bori..
JThomas

#30138 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

vjerovatno u zadnjih frtalj vijeka nije nasuo gorivo i platio iz svog novčanika.
Novak20

#30139 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

pici wrote:Izetbegović: Hrvati trebaju birati svog člana Predsjedništva, a u povećanju akciza nema ništa bolno

Nije bolno njemu kad se on i hanuma mu vozikaju državnim autom i troše budžet. Čini mi se da negdje pročitah da u imovinskom kartonu nije naveo da posjeduje privatni auto. Jbg, što da plaća registraciju i doprinose na nju kad ne mora. :D
muha_sa

#30140 Re: SDA-All about

Post by muha_sa »

Alfons Kauders wrote:
Uspjeh SDA u dva posljednja izborna ciklusa i recipročan neuspjeh rivalskih stranaka izazvao je opšte ujedinjavanje protiv SDA. To je logično, jer samo od onoga koji nešto ima možete nešto i uzeti. A SDA samo u Kantonu Sarajevo u skoro svim opštinama drži vertikalu načelnik-gradonačelnik-kantonalni premijer-federalni premijer-predsjedavajući Vijeća ministara-član Predsjedništva BiH. SDA nije bila ovako pozicionirana od vremena Alije Izetbegovića. I unutar stranke to stvara pritisak i intenzivira borbu za pozicije pred izbore 2018. godine.

ovo samo o tebi govori, iako su ti Sarajlije trn u oku ne odbijam kafu sU tobom :D
Alfons Kauders

#30141 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

muha_sa wrote:
Alfons Kauders wrote:
JoseMujica wrote:

jebga ja naivac sa 17 godina išao da se borim za RBiH...nisam ko Izmetbeyi i ekipa mislio na ZK izvatke
Mladost ludost.

Umjesto da si selamao i klanjao dzenaze ko pravi patriJota, ti isao ratovati? I to maloljetan?
laHko je sa ove distance vazit i pamet prosipat :-)
zaboravljate da je na ovu zemlju izvršena brutalna agresija :-)
zar je neko tad razmišljo i nekim talovima i hajrovanjem ako preživi :-) konto sam ako mi barbari ako ulete u grad il naselje na moje oci djecu silovat il zaklat :-) tako bi i bilo jer mnogi zaboravljaju šta je bilo u Višegradu, Foci, Prijedoru..................skloni zaboravu :? :?
sad što su ovi hahari hajrovali i što nas jebu vec 20 i kusur godina je drugi par opanaka :-)
jebu nas od mjesne zajednice do vrha države--i nek jebu kad nemamo muda
i na forumu kožeš procitat--šta ba vi borci hocete, koji vam je klinac :-)
necu ništa, nit šta tražim nit ocekujem nit me interesuju :-)

samo jedno znam---vi (ne ti Alfonse :D ) koji prizivate drugo poluvrijeme javnite Muhi na vakat---pasoši spremni :thumbup: papiri od stana--ZK izvadak :D kod mene u fascikli :D rezervoar pun do vrha benzina a boMMe i plina----samo da zavrnem ventil od vode i oborim osigurace--zakljucam obje brave a ko hoce da obije i odnese ovo malo namještaja halal mu bilo :lol:

javnem se putem radio amatera---svima cu redom selame slat i sokolit vas da istrajete i porazite mrskog neprijatelja
Samo ostavi kljuceve i javi adresu.

Nisam lud da bjezim, pa da se opet vracam pod kiriju.

Ovaj put ima da budem organizator otpora, idem prvi... U 1/1 stan i stranku... A u rov nek idu oni koji zakasne (koje mobilisemo).
Alfons Kauders

#30142 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

muha_sa wrote:
Alfons Kauders wrote:

ovo samo o tebi govori, iako su ti Sarajlije trn u oku ne odbijam kafu sU tobom :D
Moj Muha, rekao sam nakon lokalnih izbora da cu se Sarajlijama krvi napit... I ne popustam, drzim obecanje. :izet:

Dakle, do oktobra 2018 po defaultu cu nastaviti prozivati Sarajlije da glasaju za Bakira, Skaku, Konakovica i tu se nista nece promijeniti.

A kako sada stvari stoje, vjerovatno nece ni oktobra 2018. :)
muha_sa

#30143 Re: SDA-All about

Post by muha_sa »

ako se kad vratim morat ceš mi stan vrnut :-) 1/1 moj--osobno :D
Alfons Kauders

#30144 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

Novak20 wrote:
pici wrote:Izetbegović: Hrvati trebaju birati svog člana Predsjedništva, a u povećanju akciza nema ništa bolno

Nije bolno njemu kad se on i hanuma mu vozikaju državnim autom i troše budžet. Čini mi se da negdje pročitah da u imovinskom kartonu nije naveo da posjeduje privatni auto. Jbg, što da plaća registraciju i doprinose na nju kad ne mora. :D
Koji ce mu kurac privatni auto kraj privatne drzave?

Ne znam ni da li ima polozeno, ni on ni Sebija... Ni vecina te ekipe.

Taman i da imaju, nakon 20 godina voznje sa soferom, na zadnjem sjedistu crnog Audija... Mislim da bi trebali ponovo polagati
muha_sa

#30145 Re: SDA-All about

Post by muha_sa »

Alfons Kauders wrote:
Moj Muha, rekao sam nakon lokalnih izbora da cu se Sarajlijama krvi napit... I ne popustam, drzim obecanje. :izet:

Dakle, do oktobra 2018 po defaultu cu nastaviti prozivati Sarajlije da glasaju za Bakira, Skaku, Konakovica i tu se nista nece promijeniti.

jaka im opozicija u pm :-)

vladat ce oni ovdje dok ne izazovu kijametski dan :-)

kod nas se bavljenje politikom doživljava kao unosan-jako unosan-biznis :-) udješ go ko lipa izadješ hadžija :-)

dok se mentalni sklop ne promjeni tako nam je kako nam je :(

svjestan sam toga i redovan sam na glasackom mjestu i glasam--sad što vazda za one što ne prodju ni prag nije do mene :lol:
Alfons Kauders

#30146 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

muha_sa wrote:ako se kad vratim morat ceš mi stan vrnut :-) 1/1 moj--osobno :D
Dzaba ti sve.

Ucio sam od najboljih.

Image
Alfons Kauders

#30147 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

muha_sa wrote:
Alfons Kauders wrote:

jaka im opozicija u pm :-)

vladat ce oni ovdje dok ne izazovu kijametski dan :-)

kod nas se bavljenje politikom doživljava kao unosan-jako unosan-biznis :-) udješ go ko lipa izadješ hadžija :-)

dok se mentalni sklop ne promjeni tako nam je kako nam je :(

svjestan sam toga i redovan sam na glasackom mjestu i glasam--sad što vazda za one što ne prodju ni prag nije do mene :lol:
Ha onda se nemas pravo buniti kada kazem da je Sarajevo bastion SDA :D

Sarajevo bez SDA je ko Carsija bez Sebilja!
muha_sa

#30148 Re: SDA-All about

Post by muha_sa »

Alfons Kauders wrote:
Dzaba ti sve.

Ucio sam od najboljih.

Image
:(

šuti :-) ne podsjecaj me

sve po zakonu :-)
muha_sa

#30149 Re: SDA-All about

Post by muha_sa »

na sljedece izbore izlazimo sa trakom oko ruke---u 3 boje :D pardoniram--imaju i ostali---4 boje
Alfons Kauders

#30150 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

muha_sa wrote:
Alfons Kauders wrote:
Dzaba ti sve.

Ucio sam od najboljih.

Image
:(

šuti :-) ne podsjecaj me

sve po zakonu :-)