Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
bdzs wrote:Činjenice govore da uprkos ujdurme i blokada koja se vodi protiv SDP-a da tamo gdje SDP ima kompletnu kontrolu (ovlast) a to su elektroprivreda i saobračaj, imamo autoput a ne kamen temljac.
A novac za taj autoput je obezbijedila vlada na čelu sa SDA.
Ne.... ona je obezbjedila kamen temeljac i svoju famaliju
cadburry wrote:Ne bih se složio sa tvojim rezonom. Nije Zlatar otišao iz SDA zato što je skonto da je on zapravo ljevičar, a ne desničar... Radi se tu o ličnim sujetama. SDP-SDU koaliciju koče frustracije Pećanca, Jurića i sličnih. Pa stranku su i osnovali s ciljem da kontriraju i podapinju SDPu, a ne zbog nekih socijaldemorkatskih vrijednosti.
Čekaj, nakon afere Reket, afera sa prodajom struje, nepotizmom i sličnim stvarima kojima je SDP kumovao, ti nas imaš obraza mučki provocirati sa izjavom da neko podapinje SDP-u !? Ko biva SDP je tu zbog socijaldemokratije...
Mo to si simptomi svake stranke, pri čemu se nepotizam, korupcija i lopovluk kod SDPa očito navodi kao izuzeci - primjeri koji se mogu na prste prebrojati, dok kad govorimo o SDA i SBiH govorimo o praksi.
Ta me svađa između SDP-a i SDU-a, podsjeća na jednu situaciju u Njemačkoj, neposredno pred dolazak Hitlera na vlast, kad su komunisti i socijaldemokrati imali dovoljno zastupnika u Bundestagu da koalicijom spriječe dolazak Hitlera, ali je gospodi ego bio do neba, pa su isto tako filozofirali. Dalje je historija...
It_is_a_Leclerc wrote:Ta me svađa između SDP-a i SDU-a, podsjeća na jednu situaciju u Njemačkoj, neposredno pred dolazak Hitlera na vlast, kad su komunisti i socijaldemokrati imali dovoljno zastupnika u Bundestagu da koalicijom spriječe dolazak Hitlera, ali je gospodi ego bio do neba, pa su isto tako filozofirali. Dalje je historija...
Ma sve po zakonu
Nema šta, Nikšić je savršen učenik bivšeg premijera Brankovića. Kako ste zaposlili brata - po zakonu. Kako ste kupili stan u zgradi Uniprometa - po zakonu. Nastavi niz...
Ma sve po zakonu
Nema šta, Nikšić je savršen učenik bivšeg premijera Brankovića. Kako ste zaposlili brata - po zakonu. Kako ste kupili stan u zgradi Uniprometa - po zakonu. Nastavi niz...
Ma najbolje da je čovjek otišo na biro. Jbg, gdje god da se zaposleni, biće da je to zato što je brat od Premijera.
Ali to je naša nakaradna logika, da je imenovan neki drugi SDPovac, da je imenovan najbolji Nikšćev prijatelj, umjesto brata, niko ne bi znao ko je to. Helem nejse, ne branim ga, ali su institucije rekle svoje...
Uglavnom, više vjerujem institucijama BiH nego jednom pijanom novinarčiću, nedavno kupljenom, kao što ga niko nije kupovao dosad. Obično za par piva ti napiše članak, ali ovaj put mu žena postade diplomata... Zamisli koji elan za pisanje dobija.
Jašta, što bi bio na birou kada može biti direktor Autocesta Nevjerovatno.
A dok je Avdić bio SDP-ov potrčko nije bio alkoholičar nego bard BH novinarstva.
Odron.
cadburry wrote:Ma najbolje da je čovjek otišo na biro. Jbg, gdje god da se zaposleni, biće da je to zato što je brat od Premijera.
Ali to je naša nakaradna logika, da je imenovan neki drugi SDPovac, da je imenovan najbolji Nikšćev prijatelj, umjesto brata, niko ne bi znao ko je to. Helem nejse, ne branim ga, ali su institucije rekle svoje...
Razumijem da možeš simpatisati socijaldemokratiju i SDP (mada je to dvoje odavno nespojivo), možda čak i imaš nekog tamo - svejedno. Ali, braniti ono što je neodbranjivo je totalno besmisleno. Što se bolan ne bio dovodiš u takvu situaciju !?
Trolaj, spinuj, skoči na drugi problem, ali gdje ćeš reći da premijer (tre)Nerka, koji je očito priznao da je brata zaposlio, nije u sukobu interesa. A brat je došao u vrijeme kada Statut nije dozvoljavao nj. zaposlenje...
"Iskreno, to nije pristojno. To mislim iskreno, a ne politički i ne diplomatski", rekao je Inzko. On je istaknuo da pri zapošljavanju i javnim nabavama dolazi do mnogih neregularnosti. "Tu je puno nekorektnih procedura kod zapošljavanja, kod nabava, ali to je nažalost najpopularniji sport", rekao je Inzko.
cadburry wrote:Ma najbolje da je čovjek otišo na biro. Jbg, gdje god da se zaposleni, biće da je to zato što je brat od Premijera.
Razumijem da možeš simpatisati socijaldemokratiju i SDP (mada je to dvoje odavno nespojivo), možda čak i imaš nekog tamo - svejedno. Ali, braniti ono što je neodbranjivo je totalno besmisleno. Što se bolan ne bio dovodiš u takvu situaciju !?
Trolaj, spinuj, skoči na drugi problem, ali gdje ćeš reći da premijer (tre)Nerka, koji je očito priznao da je brata zaposlio, nije u sukobu interesa. A brat je došao u vrijeme kada Statut nije dozvoljavao nj. zaposlenje...
"Iskreno, to nije pristojno. To mislim iskreno, a ne politički i ne diplomatski", rekao je Inzko. On je istaknuo da pri zapošljavanju i javnim nabavama dolazi do mnogih neregularnosti. "Tu je puno nekorektnih procedura kod zapošljavanja, kod nabava, ali to je nažalost najpopularniji sport", rekao je Inzko.
Poštujem tvoje pravo na mišljenje. Poštujem pravo na mišljenje CIK-a. Više vrednujem i uvažavam mišljenje CIK-a. Zašto? Pa zato što je to institucija moje države. Zato što u toj instituciji sjede puno veći stručnjaci prava od tebe. I naravno, zato što si ti glasnogovrnik SDA na forumu
I Branković i Izetbegović mlađi su iako oličenja korupcije pred institucijama apsolutno čisti. Vašeg koalicionog partnera koga ste postavili za ministra sigurnosti - Radončića da i ne spominjem. Divno ste se uklopili u matricu. Samo molim vas onda nemojte o tome kako ste vi drugačiji. Što bi rekao Inzko za Nikšićev potez - nije pristojno.
kox wrote:I Branković i Izetbegović mlađi su iako oličenja korupcije pred institucijama apsolutno čisti. Vašeg koalicionog partnera koga ste postavili za ministra sigurnosti - Radončića da i ne spominjem. Divno ste se uklopili u matricu. Samo molim vas onda nemojte
o tome kako ste vi drugačiji. Što bi rekao Inzko za Nikšićev potez - nije pristojno.
Ja se u potpunosti slažem sa Inckom.
Ali kada govorimo o korupciji i nepotizmu i lopovluku, postoje stranke u kojima je to praksa, a postoje i stranke u kojima su to izuzeci. SDP, poredeći je sa npr. strankama u vlasti u KS; definitivno spada u ovu drugu kategoriju.
Komunjare su nacionalistima prodali tehniku vladanja prije 20. godina i ne znam zašto se mi bavimo njima kao zasebnom grupacijom a ne znam zašto bi se bavili njima kao raštrkanim individuama po prvim džamijskim safovima i slično.
vidi zlaje legende drzi kalkulator u rukama mora da racuna koliko im se ovaj haretov multi milioner i rekorder u sakupljanju krivicnih prijava iskesirao love za slobodu niko ga vise ne spominje
Hej,moras probati kuuul nove stvari koje su se pojavile na trzistu.Prva MOBITEL druga PALMTOP
oni samo znaju sabirati i množiti milione dok im je djeljenje sa pdv robovima-fukarom nepoznanica
natrag natrag ovce u torove ruljo i fukaro vas novac od pdv-a koji svaki dan uplacujete je nas
cadburry wrote:
Ma najbolje da je čovjek otišo na biro. Jbg, gdje god da se zaposleni, biće da je to zato što je brat od Premijera.
Nakon preuzimanja štafete mita, nepotizme, korupcije, i opšte nesposobnosti da čine dobra djela, SDPovci su potpuno preuzeli i retoriku SDA.
Što je, podrazumijeva se, odlična vijest.
Corto Maltese wrote:Nakon preuzimanja štafete mita, nepotizme, korupcije, i opšte nesposobnosti da čine dobra djela, SDPovci su potpuno preuzeli i retoriku SDA.
Što je, podrazumijeva se, odlična vijest.
Prije bih rekao da im je to tekovina KPJ-a, iz koje su i nastali...
It_is_a_Leclerc wrote:Ta me svađa između SDP-a i SDU-a, podsjeća na jednu situaciju u Njemačkoj, neposredno pred dolazak Hitlera na vlast, kad su komunisti i socijaldemokrati imali dovoljno zastupnika u Bundestagu da koalicijom spriječe dolazak Hitlera, ali je gospodi ego bio do neba, pa su isto tako filozofirali. Dalje je historija...
Da samo sto su i komunizam i nacizam ocjenjene kao zlocinacke ideologije koje su odnijele na stotine miliona zrtava
Da samo sto su i komunizam i nacizam ocjenjene kao zlocinacke ideologije koje su odnijele na stotine miliona zrtava
A gdje je to komunizam uspostavljen ? Mozes li mi konkretno reci za neku drzavu koja je uspostavila komunisticki sistem i pri tome radila zlocine?
славянин wrote:A gdje je to komunizam uspostavljen ? Mozes li mi konkretno reci za neku drzavu koja je uspostavila komunisticki sistem i pri tome radila zlocine?
славянин wrote:A gdje je to komunizam uspostavljen ? Mozes li mi konkretno reci za neku drzavu koja je uspostavila komunisticki sistem i pri tome radila zlocine?
Koji zločin i koji zločinci!
Izvini nisam znao da je u Jugoslaviji uspostavljen komunizam.Uzmi ti lijepo procitaj "Komunisticki manifest" i "Kapital" pa onda bubaj o komunizmu.Ovako samo pokazujes da nemas veze o cemu pricas.