Konta (G)uznik da rat pocinje kad prvi metak ili prva granata dolete sa druge strane.Škobo Habu wrote:Kako kome...Nekome je to praskozorje započelo sa Prozorom u jesen 92., nekome sa Kiseljakom u ljeto 92., nekom sa G.Vakufom u januaru 93. godine.Hafis wrote:Rek'o ti je čo'ek. U praskozorje bošnjačko-hrvatskog rata.....znači negdje drugi-treći mjesec 1993., koliko me pamćenje služi.
Uglavnom, 93. je kulminiralo sve ono što je tinjalo od ljeta 1992. Kiseljaka, Busovače, Vareša...
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
Mirza007
#30126 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- Alfons Kauders
#30127 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kognitivna disonanca:Hafis wrote:Ma daj. Govoriš kao da se radi o dva milijuna ljudi.512MB wrote:Upratio sam dobro, hoces rec da vam nije plan da vam CRO odrzava budget kroz godisnju sadaku ako budete prepusteni sami sebi? Il se pak oslanjate na smilje i medjugorje?
Znaš onu staru narodnu: lakše ti se skrpiti s jednim djetetom, nego kad ih imaš 4-5.
Furate se previše u tu priču o nekakvoj ekonomskoj supremaciji.
Pa TK i ZDK imaju više penzionera nego što je Hrvata u BiH. A i golfova 2. Šuplja priča .
Sad će guru o ponderima i per capita
To je ono kad godinama seres kako su u TZ i ZE svi sirotinja koja zivi na racun Listice, a onda krenes kmechati ko curica kad neko kaze da bi trebalo ukinuti te medjukantonalne transfere.
-
Hafis
#30128 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Stvarno ovo je za mene novost.Alfons Kauders wrote:Kognitivna disonanca:Hafis wrote:Ma daj. Govoriš kao da se radi o dva milijuna ljudi.512MB wrote:Upratio sam dobro, hoces rec da vam nije plan da vam CRO odrzava budget kroz godisnju sadaku ako budete prepusteni sami sebi? Il se pak oslanjate na smilje i medjugorje?
Znaš onu staru narodnu: lakše ti se skrpiti s jednim djetetom, nego kad ih imaš 4-5.
Furate se previše u tu priču o nekakvoj ekonomskoj supremaciji.
Pa TK i ZDK imaju više penzionera nego što je Hrvata u BiH. A i golfova 2. Šuplja priča .
Sad će guru o ponderima i per capita
To je ono kad godinama seres kako su u TZ i ZE svi sirotinja koja zivi na racun Listice, a onda krenes kmechati ko curica kad neko kaze da bi trebalo ukinuti te medjukantonalne transfere.
Sve do sada sam živio u uvjerenju da smo Kalifornija za veći dio BiH, ali evo ispostavilo se suprotno.
Nisam bio ni svjestan koja smo sirotinja i da za ovakve prilike više nego dobar standard koji uživamo, možemo zahvaliti nečijem tuđem radu i milostinji.
Stvarno, još kad pogledam koliko kmečimo i jogunimo se, nije mi jasno kako nas ikako trpite
-
Škobo Habu
#30129 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Šta zna 'afis kad su počele gorjeti bošnjačke kuće i prodavnice po Kiseljaku?Mirza007 wrote: Konta (G)uznik da rat pocinje kad prvi metak ili prva granata dolete sa druge strane.
Njemu je besa ono što je Praljak rek'o u Haagu, ostalo je sve irelevantno.
- Alfons Kauders
#30130 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Čini se da dobro trpimo. Tako kažu brojke i slova.Hafis wrote: Stvarno ovo je za mene novost.
Sve do sada sam živio u uvjerenju da smo Kalifornija za veći dio BiH, ali evo ispostavilo se suprotno.
Nisam bio ni svjestan koja smo sirotinja i da za ovakve prilike više nego dobar standard koji uživamo, možemo zahvaliti nečijem tuđem radu i milostinji.
Stvarno, još kad pogledam koliko kmečimo i jogunimo se, nije mi jasno kako nas ikako trpite
Ispada da vas bolje trpimo no što sami sebe trpite.
-
Hafis
#30131 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hvala vam gdje čuli i ne čuliAlfons Kauders wrote:Čini se da dobro trpimo. Tako kažu brojke i slova.Hafis wrote: Stvarno ovo je za mene novost.
- Alfons Kauders
#30132 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nema na ćemHafis wrote:Hvala vam gdje čuli i ne čuliAlfons Kauders wrote:
Čini se da dobro trpimo. Tako kažu brojke i slova.
A kad tek vidiš cifre za treČi kvartal
Ne izgleda dobro, nikako. Pitaj nekog od Bevandinih pulena oko Jelke... Požuri dok se neko od njih ne objesi
-
Hafis
#30133 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
A naći će se valjda dobrih ljudi pa će to nekako pokrpati.Alfons Kauders wrote:Nema na ćemHafis wrote:Hvala vam gdje čuli i ne čuliAlfons Kauders wrote:
Čini se da dobro trpimo. Tako kažu brojke i slova.
Ne izgleda dobro, nikako. Pitaj nekog od Bevandinih pulena oko Jelke... Požuri dok se neko od njih ne objesi
Vjerujemo u vas
- Alfons Kauders
#30134 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hvala na povjerenju, ali nećemo moći i neće biti dovoljno, ni uz svu političku volju i friziranje koje smo gledali zadnjih 4 godine. Ne radi se o pitanju volje, već mogućnostima i zakonskom okviru.Hafis wrote:A naći će se valjda dobrih ljudi pa će to nekako pokrpati.Alfons Kauders wrote:Nema na ćemHafis wrote: Hvala vam gdje čuli i ne čuli
Vjerujemo u vas
Mislim, možemo se svi ovdje pravit ludi još 2-3 godine, ali to nije rješenje. Valja biti odgovoran i gledati 5, 10, 20 i više godina unaprijed, a ne od mandata do mandata kao vi iz stranke.
- BHCluster
#30135 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Koje je ono boje prva kocka u grbu?
-
Fudo387
#30136 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa i Alabama uplacuje u drzavnu kasu, samo im se vrati veci procenat uplacenog nego sto je to slucaj sa Njujorkom, jer su qrac od ovce.geralt wrote:Itekako puni: http://www.governing.com/topics/finance ... trump.htmlFudo387 wrote:Ja ne razumijem kako tebi nije jasno da onaj iz Tuzle nije duzan puniti budzet grada Mostara, i tog kantona u kojem zivis? Ne puni ni onaj iz Njujorka onom u Alabami.palermo wrote:
Meni nije jasno kako vi ne vidite moguće, i to ogromne, opasnosti od ovoga što vi predlažete. Vi zapravo predlažete ukidanje države Bosne i Hercegovinu i uvodite kantone kao država.....
A princip konstitutivnosti i ucjenjivanje je zaista otišlo preko svake mjere. Al udari ga i ti, tim principom, nemoj glasati za subvencije aluminijumu, ucijeni ga da ukoliko se želi donacija od Saudijaca za KBC uslove je da se zaposli najmanje 30 % Bošnjaka..itd, itd......pa jebo ga ti,i Bošnjaci su konstitutivni......
Ovako, meni ovo liči na ono što mi je jedna brat Hrvat pričao na početku rata, negdje u praskozorje bošnjačko-hrvatskog rata......"brato, ne sekiraj se ti, tebi će ovdje u Mostaru biti kao Hrvatu u Zenici".....namah sam ga razumio......
Pogotvo nije duzan da to uradi na nacin tako sto ce u zajeenicku kasu uplatiti vise para, a u konacnoj raspodjeli ti dobiti vise od njega.
I sta si udario tim partizanskim forama na emocije, ajjj Bosnaaa, ajjj drzavaaaaa...pa pusti nam sehidski rastanak da se rasplacemo ako ti je vec to cilj.
Konkretno Alabama, koji si spomenuo, dobiva 35% prihoda svog budzeta iz zajednicke federalne kase, koju opet vecinom pune bogatije drzave kao sto je Njujork.
Ovdje onaj u Raspotocju krampom odvaljiva sebi 800 maraka mjesecno, da bi onaj u aluminiju imao 2 milje.
Ne ide to tako.
Imas i primjer Nevade gdje je stanovnistvo oslobodjeno poreza zato sto kockarnice uplate drzavi sumanutu cifru svake godine.
Kod nas u Citluku zamal’ rat nisu poceli kad su im pokusali uzeti porez na kladionice.
- bisao
#30137 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Prvo bjelo polje....
Podbacila brojka u Livnu.
Podbacila brojka u Livnu.
- fosna2014
- Kolinda
#30139 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ustaštvo je što, hrvatske pjesme ili zastave ????
- BHCluster
#30140 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Da nejma diJaspore pa bilo bi 30 ljudi i to je to.
- fosna2014
#30141 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pratite malo rekvizite djice. A mozda obratite malo i paznju na glavnog huskaca seljobera Tupsona.Kolinda wrote:Ustaštvo je što, hrvatske pjesme ili zastave ????
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#30142 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
mogli su bar iz pristojnosti par Varti postaviti
- spreca
#30143 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ma jok....gore bi bilo da onaj shupak pjeva pod Bosanskom zastavomparappa wrote:mogli su bar iz pristojnosti par Varti postaviti
- Streptokok
#30144 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ooooo mlada, pored onoliko ćuna na dočeku ti opet na forumu tracis vrijeme. Da to shvatim kao kompliment?Kolinda wrote:Ustaštvo je što, hrvatske pjesme ili zastave ????
- 512MB
#30145 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Tacno mi ih je zao
Slave trenera susjedne zemlje ko da im je Tudjman himself vaskrsno. Zarobljeni u tudjini, majorizirani od teherandzija, na braniku domovine
Slave trenera susjedne zemlje ko da im je Tudjman himself vaskrsno. Zarobljeni u tudjini, majorizirani od teherandzija, na braniku domovine
- spreca
#30146 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
njihov a hrvatski512MB wrote:Tacno mi ih je zao![]()
- Kolinda
#30147 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ajde priznajte da ste malo (šta malo) ljubomorni i zavidite ovima u Livnu 
- spreca
#30148 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Zaboli nas kurac i za njima i za tobom...
- Streptokok
#30149 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
E to joj nisi smio reci. Sad se uspalila i nece te lahko ostsviti na miru.spreca wrote:Zaboli nas kurac i za njima i za tobom...
- House
#30150 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
jako zavidimo vukojebini zvanoj livno