Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
StupskaBitanga wrote:šta li će Zlajoglu raditi u životu kad prestane biti dio političkog života u BiH nakon 2014?
Uzivati u svom bogatstvu.
Zajedno sa hanumom u sebe, koja za rekordno vrijeme ispolaga bruku ispita... http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/252 ... omiju.html Prvi put gospođa Lagumdžija, koja je prije udaje za lidera SDP-a BiH radila kao šminkerica u sarajevskom Kamernom teatru 55, Visoku poslovnu školu (u to vrijeme je to bio dvogodišnji sutdij) upisala je školske 1996/97 godine i u naredne četiri godine, do 2000., položila je ukupno osam(8) ispita.
Nakon što se prošle godine po drugi put upisala na isti fakultet, gospođa Lagumdžija se naglo popravila u učenju, pa je u samo prvih šest mjeseci ove godine „očistila“ također osam ispita. Da je ovoga puta mnogo ozbiljnije shvatila studentske obaveze i „zagrijala stolicu“, redovna (samofinansirajuća) studentica je najbolje potvrdila 18. juna ove godine kada je u istom danu položila čak dva ispita, „Osnove organizacije“ i „Poslovnu statistiku“. Istina, ocjene su bile prilično mršave (šestica i sedmica), ali to ne umanjuje uspjeh studentice Amine.
Itd, itd...
Area_51 wrote:Samo bih zelio pitati da i SDP jos uvijek ima politicki kompas ili je doslo do okretanja kazaljki.
Zasto ne prikaze odgovornost i ne preuzme Vladu Kantona Sarajevo...
Koliko znam, ovo bi moglo samo taj Fikret Music navodno nece. Znaci, nista interes gradjana, nek potone kanton da bi taj pokazao da je bio za nijansu bolji.
Slazem se Innovation, dok je Emira Zlatara i Mire Lazovica tesko, jer oni imaju jako duboke korijene u SDA.
Samo da porucim SDP nekom ko se time bavi, da je onaj decko bio sramota na Zabranjenom forumu. Postoje mnogo ljepsi nacini da se sve ono sto on govori, priblii obicnom gledatelju, bez agresivnosti, nametanja i jedne velike kolicine neznanja. Izgledao je jako smijesan kad probava iznosit pravne elemente, kojima ocito nevlada.
Zar nema neko drugi, mlad, elokventan iz SDP koji moze biti u medijima. Sve se vrti u pet istih osoba. Bez veze.
Area_51 wrote:Koliko znam, ovo bi moglo samo taj Fikret Music navodno nece. Znaci, nista interes gradjana, nek potone kanton da bi taj pokazao da je bio za nijansu bolji.
Jesam li ja propustio kakav prelet opasnih gasova preko grada ovih dana - šta pišu pojedinci: čuj SDP i interes građana.
Area_51 wrote:Post Postao/la Area_51 dana 14/06/2013 22:49
Slazem se Innovation, dok je Emira Zlatara i Mire Lazovica tesko, jer oni imaju jako duboke korijene u SDA.
Vec sam ti rekla da si stvarno premlad, da bi razumio razilazenje SDU-SDP. Nigdje veze sa SDA.
SDP, da je htio, mogao je zaustviti i pad svoje Vlade KS, a i u svakom trenutku oboriti postojeću. Pa Zeković, Backović, Radeljaš, Čardžić i sl. imaju ruke da glasaju i beskrajno zinute guzice... Ipak, i ovakav kakav je, KO SDP Sarajevo neće baš toliko nisko pasti...
Area_51 wrote:Slazem se Innovation, dok je Emira Zlatara i Mire Lazovica tesko, jer oni imaju jako duboke korijene u SDA.
Samo da porucim SDP nekom ko se time bavi, da je onaj decko bio sramota na Zabranjenom forumu. Postoje mnogo ljepsi nacini da se sve ono sto on govori, priblii obicnom gledatelju, bez agresivnosti, nametanja i jedne velike kolicine neznanja. Izgledao je jako smijesan kad probava iznosit pravne elemente, kojima ocito nevlada.
Zar nema neko drugi, mlad, elokventan iz SDP koji moze biti u medijima. Sve se vrti u pet istih osoba. Bez veze.
cadburry wrote:P, da je htio, mogao je zaustviti i pad svoje Vlade KS, a i u svakom trenutku oboriti postojeću. Pa Zeković, Backović, Radeljaš, Čardžić i sl. imaju ruke da glasaju i beskrajno zinute guzice... Ipak, i ovakav kakav je, KO SDP Sarajevo neće baš toliko nisko pasti...
Last edited by Innovation on 15/06/2013 01:26, edited 1 time in total.
cadburry wrote:P, da je htio, mogao je zaustviti i pad svoje Vlade KS, a i u svakom trenutku oboriti postojeću. Pa Zeković, Backović, Radeljaš, Čardžić i sl. imaju ruke da glasaju i beskrajno zinute guzice... Ipak, i ovakav kakav je, KO SDP Sarajevo neće baš toliko nisko pasti...
StupskaBitanga wrote:šta li će Zlajoglu raditi u životu kad prestane biti dio političkog života u BiH nakon 2014?
Nezavisni analiticar i intelektualac, pocasni predsjednik SDP i kolumnista.
A da možda neće biti univerzitetski profesor ?! Slučajno to je i sad.
Ja iskreno mislim da je on bacio oko na Ban Ki-Moonovu fotelju. Jedino ga jebe malo što godinu dana pred izbor, više neće biti ministar vanjskih poslova, čime će izgubiti prednost nad svojim protukandidatima. 2015. odlazi sa mjesta predsjednika SDPa, to je definitivno, neovisno od izbornog rezultata.
Vec sam ti rekla da si stvarno premlad, da bi razumio razilazenje SDU-SDP. Nigdje veze sa SDA.
Nigdje veze.
Ovdje se govori o mogucem koaliranju ove dvije socijaldemokratske stranke, sto koliko ja imam informacije koci Emir Zlatar. Meni se cini da je Zlatar bio clan SDA, dok ga nisu nogirali pa on uhljebljenje nasao u SDU i J.P. Trznicama.
Imam jako dobre informacije, srecem se sa raznim ljudima, tako da ja mislim da vi mlada damo nemate bas previse informacija.
Nigdje veze.
Ovdje se govori o mogucem koaliranju ove dvije socijaldemokratske stranke, sto koliko ja imam informacije koci Emir Zlatar. Meni se cini da je Zlatar bio clan SDA, dok ga nisu nogirali pa on uhljebljenje nasao u SDU i J.P. Trznicama.
Imam jako dobre informacije, srecem se sa raznim ljudima, tako da ja mislim da vi mlada damo nemate bas previse informacija.
Ne bih se složio sa tvojim rezonom. Nije Zlatar otišao iz SDA zato što je skonto da je on zapravo ljevičar, a ne desničar... Radi se tu o ličnim sujetama. SDP-SDU koaliciju koče frustracije Pećanca, Jurića i sličnih. Pa stranku su i osnovali s ciljem da kontriraju i podapinju SDPu, a ne zbog nekih socijaldemorkatskih vrijednosti. A Zlatar je ko i Radeljaš, savršeni koalicioni partner SDA, par UO, jedan-dva javna fonda iz kojih će moći isisavati pare i glasaće kako narediš. Zbog toga ga smatram izrazito racionalnim čovjekom, svoju finansijsku situaciju je stavio ispred ličnih sujeta prema SDA. Uostalom kao i Sefer.
cadburry wrote:Ne bih se složio sa tvojim rezonom. Nije Zlatar otišao iz SDA zato što je skonto da je on zapravo ljevičar, a ne desničar... Radi se tu o ličnim sujetama. SDP-SDU koaliciju koče frustracije Pećanca, Jurića i sličnih. Pa stranku su i osnovali s ciljem da kontriraju i podapinju SDPu, a ne zbog nekih socijaldemorkatskih vrijednosti.
Čekaj, nakon afere Reket, afera sa prodajom struje, nepotizmom i sličnim stvarima kojima je SDP kumovao, ti nas imaš obraza mučki provocirati sa izjavom da neko podapinje SDP-u !? Ko biva SDP je tu zbog socijaldemokratije...
Činjenice govore da uprkos ujdurme i blokada koja se vodi protiv SDP-a da tamo gdje SDP ima kompletnu kontrolu (ovlast) a to su elektroprivreda i saobračaj, imamo autoput a ne kamen temljac i Aluminijum Mostar pod nadzorom Vlade. Netreba ni spominjati sta je po tim pitanjima (ne)radila SDA sve ove godine , pogotovo kad je upitanju Aluminijum.
bdzs wrote:Činjenice govore da uprkos ujdurme i blokada koja se vodi protiv SDP-a da tamo gdje SDP ima kompletnu kontrolu (ovlast) a to su elektroprivreda i saobračaj, imamo autoput a ne kamen temljac.
A novac za taj autoput je obezbijedila vlada na čelu sa SDA.
bdzs wrote:Činjenice govore da uprkos ujdurme i blokada koja se vodi protiv SDP-a da tamo gdje SDP ima kompletnu kontrolu (ovlast) a to su elektroprivreda i saobračaj, imamo autoput a ne kamen temljac.
Ne.... ona je obezbjedila kamen temeljac i svoju famaliju
SDA je uspjela da po velike pare uveli izgradnju autoputeva slovenačkim firmama koje su bankrotirale i zamao sa sobom povukle 10tak naših firmi, upravo zbog toga. SDA je uspjela dovesti nas u situaciju da nam pucaju zatezne kamate jer smo digli kredit, a ništa potrošili nismo.