Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Hafis

#30101 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Humljanin wrote:
palermo wrote: Ovako, meni ovo liči na ono što mi je jedna brat Hrvat pričao na početku rata, negdje u praskozorje bošnjačko-hrvatskog rata......"brato, ne sekiraj se ti, tebi će ovdje u Mostaru biti kao Hrvatu u Zenici".....namah sam ga razumio......

Što, šta fali Hrvatu u Zenici? :shock:
Ništa mu ne fali. Isto k'o i Bošnjaku u Stocu.
S tim da je Sarajevo medijski jače a pošto je trenutno medijska operacija dehumanizacije BiH Hrvata, tako da smo stalno bombardirani vijestima iz Stoca, a bogami i iz Kiseljaka.
Tako da je Hrvat iz Zenice neopravdano medijski zapostavljen u usporedbi s Bošnjakom iz Stoca ili recimo iz Kiseljaka.
muha_sa

#30102 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by muha_sa »

Hafis wrote:
Humljanin wrote:
palermo wrote: Ovako, meni ovo liči na ono što mi je jedna brat Hrvat pričao na početku rata, negdje u praskozorje bošnjačko-hrvatskog rata......"brato, ne sekiraj se ti, tebi će ovdje u Mostaru biti kao Hrvatu u Zenici".....namah sam ga razumio......

S tim da je Sarajevo medijski jače a pošto je trenutno medijska operacija dehumanizacije BiH Hrvata, tako da smo stalno bombardirani vijestima iz Stoca, a bogami i iz Kiseljaka.
Tako da je Hrvat iz Zenice neopravdano medijski zapostavljen u usporedbi s Bošnjakom iz Stoca ili recimo iz Kiseljaka.
razgovor je vodjen kad :?
Hafis

#30103 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Rek'o ti je čo'ek. U praskozorje bošnjačko-hrvatskog rata.....znači negdje drugi-treći mjesec 1993., koliko me pamćenje služi.
Humljanin

#30104 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Humljanin »

Hafis wrote:
Humljanin wrote:

Ma trolla palermo... Vaki su mi najjači. Garant je '94 godište :bih:
Fudo387

#30105 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Fudo387 »

palermo wrote:
Meni nije jasno kako vi ne vidite moguće, i to ogromne, opasnosti od ovoga što vi predlažete. Vi zapravo predlažete ukidanje države Bosne i Hercegovinu i uvodite kantone kao država.....

A princip konstitutivnosti i ucjenjivanje je zaista otišlo preko svake mjere. Al udari ga i ti, tim principom, nemoj glasati za subvencije aluminijumu, ucijeni ga da ukoliko se želi donacija od Saudijaca za KBC uslove je da se zaposli najmanje 30 % Bošnjaka..itd, itd......pa jebo ga ti,i Bošnjaci su konstitutivni......

Ovako, meni ovo liči na ono što mi je jedna brat Hrvat pričao na početku rata, negdje u praskozorje bošnjačko-hrvatskog rata......"brato, ne sekiraj se ti, tebi će ovdje u Mostaru biti kao Hrvatu u Zenici".....namah sam ga razumio......
Ja ne razumijem kako tebi nije jasno da onaj iz Tuzle nije duzan puniti budzet grada Mostara, i tog kantona u kojem zivis? Ne puni ni onaj iz Njujorka onom u Alabami.
Pogotvo nije duzan da to uradi na nacin tako sto ce u zajeenicku kasu uplatiti vise para, a u konacnoj raspodjeli ti dobiti vise od njega.
I sta si udario tim partizanskim forama na emocije, ajjj Bosnaaa, ajjj drzavaaaaa...pa pusti nam sehidski rastanak da se rasplacemo ako ti je vec to cilj.
palermo

#30106 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by palermo »

Fudo387 wrote:
Ja ne razumijem kako tebi nije jasno da onaj iz Tuzle nije duzan puniti budzet grada Mostara, i tog kantona u kojem zivis? Ne puni ni onaj iz Njujorka onom u Alabami.
Pogotvo nije duzan da to uradi na nacin tako sto ce u zajeenicku kasu uplatiti vise para, a u konacnoj raspodjeli ti dobiti vise od njega.
I sta si udario tim partizanskim forama na emocije, ajjj Bosnaaa, ajjj drzavaaaaa...pa pusti nam sehidski rastanak da se rasplacemo ako ti je vec to cilj.
Nije, naravno da nije, nije ni dužan da živi u istoj državi kao ja, samo se trebalo to reći 93......jebo te, pogibosmo da bi nam Sarajevo bilo glavni grad... a sad, jok, puj pike ne važi to.......

a što se tiče emocija, jebi ga, ne zamjeri, znam da si ti u čemerici očvrsnuo i očeličio pa te ništa više ne može uzdrmati......mi smo ti ovdje nekako još plačljivi
Fudo387

#30107 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Fudo387 »

palermo wrote:
Fudo387 wrote:
Nije, naravno da nije, nije ni dužan da živi u istoj državi kao ja, samo se trebalo to reći 93......jebo te, pogibosmo da bi nam Sarajevo bilo glavni grad... a sad, jok, puj pike ne važi to.......

a što se tiče emocija, jebi ga, ne zamjeri, znam da si ti u čemerici očvrsnuo i očeličio pa te ništa više ne može uzdrmati......mi smo ti ovdje nekako još plačljivi
Opet ti ‘93?
Sta, da su ti rekli ‘93 kako se finansira lokalna zajednica u modernim drzavama ti bi uradio, sta?
Zapjevao lijepa li si?
palermo

#30108 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by palermo »

Fudo387 wrote:
Opet ti ‘93?
Sta, da su ti rekli ‘93 kako se finansira lokalna zajednica u modernim drzavama ti bi uradio, sta?
Zapjevao lijepa li si?
i ja sam svjetski tokmak kad sam našao sa tobom da pričam......

pozdravi sve u juesej
Fudo387

#30109 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Fudo387 »

palermo wrote:
Fudo387 wrote:
Opet ti ‘93?
Zapjevao lijepa li si?

pozdravi sve u juesej
Kad nemas odgovora, kad shvatis da nisi u pravu, onda, necu ja pricat’ s tobom.
Fala, poselami i ti sve u hnk, zpkv, tkk, ili kako se vec zove taj kanton.
palermo

#30110 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by palermo »

Fudo387 wrote:
palermo wrote:
Fudo387 wrote:
Opet ti ‘93?
Zapjevao lijepa li si?

pozdravi sve u juesej
Kad nemas odgovora, kad shvatis da nisi u pravu, onda, necu ja pricat’ s tobom.
Fala, poselami i ti sve u hnk, zpkv, tkk, ili kako se vec zove taj kanton.
dogovorili se znači :thumbup:

al pošto sam dobar čovjek a znam da si ti daleko od informacija,evo za kraj od mene jedan info za tebe,

zove se HNK iliti hercegovačko-neretvanski Kanton, najveći grad u tom HNK je Mostar, rijeka Neretva protiče kroz taj grad, ako te još što zanima o tom HNK-u slobodno priupitaj, a ja ću opet sebi dati za pravo da te pokatkad priupitam za alabamu,kentacky ili kako se već zove ta tvoja država.......

selam i to maksuz
Alfons Kauders

#30111 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Super.

Nego... I Tuzla je glavni grad Tuzlanskog Kantona.

Ne vidim zašto bi Tuzla trebala graditi glavni grad HNK ili glavni grad RS.

Decentralizacija i autonomija imaju svoju cijenu. Red je da se ta cijena pocne placati.
geralt

#30112 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by geralt »

Fudo387 wrote:
palermo wrote:
Meni nije jasno kako vi ne vidite moguće, i to ogromne, opasnosti od ovoga što vi predlažete. Vi zapravo predlažete ukidanje države Bosne i Hercegovinu i uvodite kantone kao država.....

A princip konstitutivnosti i ucjenjivanje je zaista otišlo preko svake mjere. Al udari ga i ti, tim principom, nemoj glasati za subvencije aluminijumu, ucijeni ga da ukoliko se želi donacija od Saudijaca za KBC uslove je da se zaposli najmanje 30 % Bošnjaka..itd, itd......pa jebo ga ti,i Bošnjaci su konstitutivni......

Ovako, meni ovo liči na ono što mi je jedna brat Hrvat pričao na početku rata, negdje u praskozorje bošnjačko-hrvatskog rata......"brato, ne sekiraj se ti, tebi će ovdje u Mostaru biti kao Hrvatu u Zenici".....namah sam ga razumio......
Itekako puni: http://www.governing.com/topics/finance ... trump.html

Konkretno Alabama, koji si spomenuo, dobiva 35% prihoda svog budzeta iz zajednicke federalne kase, koju opet vecinom pune bogatije drzave kao sto je Njujork.
Škobo Habu

#30113 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Hafis wrote:Rek'o ti je čo'ek. U praskozorje bošnjačko-hrvatskog rata.....znači negdje drugi-treći mjesec 1993., koliko me pamćenje služi.
Kako kome...Nekome je to praskozorje započelo sa Prozorom u jesen 92., nekome sa Kiseljakom u ljeto 92., nekom sa G.Vakufom u januaru 93. godine.

Uglavnom, 93. je kulminiralo sve ono što je tinjalo od ljeta 1992. Kiseljaka, Busovače, Vareša...
Alfons Kauders

#30114 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

geralt wrote: Itekako puni: http://www.governing.com/topics/finance ... trump.html

Konkretno Alabama, koji si spomenuo, dobiva 35% prihoda svog budzeta iz zajednicke federalne kase, koju opet vecinom pune bogatije drzave kao sto je Njujork.
S tim sto je New York zaista bogatiji od Alabame, dok se isto ne bi moglo reci kad bi uporedili Kalesiju i Cazin sa Banjalukom ili Mostarom.

Nego, nece ni ovo jos dugo, pa cemo se za par godina svi uklopiti u svoje mogucnosti.

Bez preljevanja sredstava izmedju federalnih jedinica, naravno. Zasto? Pa zato jer HDZ vec 20 i kusur godina govori kako se odredjeni kantoni "pljackaju" i kako se njihov novac prebacuje u Sarajevo i Tuzlu.

Cisto da budemo 100% sigurni da to nije slucaj - iz "zajednicke kase" ce se vracati srazmjerno onom sto se uplati i kraj price.
studiorum_tuzlaensis

#30115 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by studiorum_tuzlaensis »

Alfons Kauders wrote:
Cisto da budemo 100% sigurni da to nije slucaj - iz "zajednicke kase" ce se vracati srazmjerno onom sto se uplati i kraj price.
A šta će nam onda zajednička kasa?

Ono čisto da se zna kako postoji ... jel to?
Alfons Kauders

#30116 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

studiorum_tuzlaensis wrote:
Alfons Kauders wrote:
A šta će nam onda zajednička kasa?

Ono čisto da se zna kako postoji ... jel to?
Za zajedničke troškove poput servisiranja duga i finansiranja federalnih i državnih institucija, kako i stoji u zakonu i Ustavu.
studiorum_tuzlaensis

#30117 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by studiorum_tuzlaensis »

svak nek servisira svoj dug, i procentualno u skladu sa brojem stanovnika, sve federalne institucije..

Opet će Tuzla dati više od Livna i Lištice... :)
Hafis

#30118 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Jebat ga. Merhametli i mahnit, to ti ga je ista deređa.
Odjebite vi te krpelje i gledajte sebe.
512MB

#30119 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Nisam siguran da je oslanjanje na sadaku iz matice dobar ekonomski plan za buducnost..
Hafis

#30120 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

512MB wrote:Nisam siguran da je oslanjanje na sadaku iz matice dobar ekonomski plan za buducnost..
Otkad nam je Tuzla matica?
Nisi upratio akciju od početka :)
512MB

#30121 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Upratio sam dobro, hoces rec da vam nije plan da vam CRO odrzava budget kroz godisnju sadaku ako budete prepusteni sami sebi? Il se pak oslanjate na smilje i medjugorje? :)
Alfons Kauders

#30122 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

studiorum_tuzlaensis wrote:svak nek servisira svoj dug, i procentualno u skladu sa brojem stanovnika, sve federalne institucije..

Opet će Tuzla dati više od Livna i Lištice... :)
De matere ti procitaj sta prije no sto se upustis u diskusiju.
Alfons Kauders

#30123 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

512MB wrote:Upratio sam dobro, hoces rec da vam nije plan da vam CRO odrzava budget kroz godisnju sadaku ako budete prepusteni sami sebi? Il se pak oslanjate na smilje i medjugorje? :)
1. Smilje
2. Medjugorje
3. Lazni branitelji

Samo se redoslijed mijenja :D
Hafis

#30124 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
512MB wrote:Upratio sam dobro, hoces rec da vam nije plan da vam CRO odrzava budget kroz godisnju sadaku ako budete prepusteni sami sebi? Il se pak oslanjate na smilje i medjugorje? :)
1. Smilje
2. Medjugorje
3. Lazni branitelji

Samo se redoslijed mijenja :D
Uništenje životnog okoliša
Uvezivanje radnog staža
Dominantan minimalistički način života
Hafis

#30125 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Ma daj. Govoriš kao da se radi o dva milijuna ljudi.
Znaš onu staru narodnu: lakše ti se skrpiti s jednim djetetom, nego kad ih imaš 4-5.
Furate se previše u tu priču o nekakvoj ekonomskoj supremaciji.
Pa TK i ZDK imaju više penzionera nego što je Hrvata u BiH. A i golfova 2. Šuplja priča .
Sad će guru o ponderima i per capita
Post Reply