Ukrajina

GandalfSivi

#30101 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

Challenger_ wrote: 09/02/2022 01:39
GandalfSivi wrote: 08/02/2022 20:22Idi ba predaji gdje kako je Rusija samodovoljna (btw, kaze se samoodrziva, ali ne ocekujem od tebe da znas to) ekonomija...
Kompleksaš.

To su :arrow: sinonimi
Dodaju libri majonezu u sendvic kada nocnu odradjujes?

Nego, sta kazes, dovoljan i odrziv su sinonimi? :lol:

Ne majstore, nisu to sinonimi, to je samo bukvalan prevod sa engleskog (self-sufficient) koji bi koristio neko ko nikada nije bosanski koristio, ali dostavlja materijal i sta treba da se napise na forumu…
exliberal-ex

#30102 Re: Ukrajina

Post by exliberal-ex »

Procitah nabrzinu zadnjih 10 stranica...jebes mi mater ako ste vi normalni
Hajvan

#30103 Re: Ukrajina

Post by Hajvan »

:lol:

Image
Point.

#30104 Re: Ukrajina

Post by Point. »

HarTar wrote: 08/02/2022 22:58
Point. wrote: 08/02/2022 22:41

I ja sam da rata ne bude.

Na koji način jedino Americi odgovara rat? Jesu li Ameri ili Rusi okupirali dio Ukrajine? Jesu li Ameri ili Rusi slali vojnike bez obilježja u Ukrajinu? Jesu li Ameri ili Rusi priznali razne SAO republike unutar Ukrajine? Je li Ameri ili Rusi gomilaju vojsku blizu ukrajinske granice? Je li Ameri ili Rusi postavljaju nerealne uslove u vezi NATO?

Slično radi i Dodik, vrijeđa, vodi secenionističku politiku, postavlja nerealne uslove i kad druga strana nađe za shodno da odgovori onda ide priča oni žele rat.
Rusi su okupirali Krim kada je postojala opasnost da Ukri prekinu dogovor o ruskim bazama na Krimu, čak se je šuškalo i o NATO bazama na Krimu. U Donbasu i Lugansku se je pobunilo lokalno stanovništvo, Rusi Donbas i Lugansk niti su priznali, niti anektirali. Što se tiče Amerike, vrlo jednostavan odgovor, Americi ne odgovara jaka Rusija, niti nezavisna Evropa. Odgovora im slaba Rusija i zavisna Evropa o NATO-u (Americi), ne odgovara im Sjeverni tok, ali im odgovara da prodaju Evropi peterostruko skuplji ukapljeni američki plin, itd...
Znači Rusi su okupirali Krim zbog blage sumnje? Onda je to zakonito :-)
Rusi su okupirali Krim jer je ukrajinski narod jasno i glasno rekao da ne želi u pravcu kojem je poveo Putinov puppet, nego da žele ka EU a posebno NATO. Tu nema mjesta za upletanje Rusije, Rusija je priznala Ukrajinu u njenim granicama i Ukrajina kao nezavisna država ima pravo da sama bira hoće li na istok, zapad, sjever ili jug.

Donbas i Lugansk su Rusi praktično okupirali kroz svu pomoć koju im pružaju, ta šaka jada ne bi mogli mahalu držati da nema pomoći iz majke Rusije.

O kakvoj nezavisnoj Evropi pišeš, Evropa je u mnogo tome jako vezana za Ameriku i obratno. I naravno da Americi i ostatku slobodnog svijeta smeta kad Rusi anektiraju teritorije drugih država, podržavaju separatiste u raznim državama i postavljanju nerealne i smiješne uslove or else.
poostar

#30105 Re: Ukrajina

Post by poostar »

Jbt.. kakva se njesra pišu po ovim vanjsko političkim temama :-)
Ponekad na TV-u pogledam analizu ljudi koji su prije radili u oblasti vanjske politike i onda poslije toga dođem ovde i pročitam ovog Challengera i njegove prognoze :-)
Estagfirullah :mrgreen:
Škobo Habu

#30106 Re: Ukrajina

Post by Škobo Habu »

HarTar wrote: 08/02/2022 22:00

Zato što ne volim takva vrijeđanja, da mu je napisao da je glup na primjer ne bih ovako reagovao. Imam u svom komšiluku momka sa autizmom, divna je osoba, a uvijek ima glupana koji ga zadirkuju,a ja sam na diranje nemoćnih osjetljiv. Dubina Bosfora je do 125 metara ;)
Kada generalizuješ onda to tako ispada. Ja sam upravo i postavio dijagnozu autizma da bi ti to podveo pod generalizaciju.

Challenger je mutav po definiciji i to prizna. Rusofil koja smatra da je ruska kultura, ekonomija, društvo ideal čemu svi moramo težiti.
Boluje od hronične upale putinovskih ideala, a da bi imalo sve to smisla - mora biti izoliran od svega onoga što mu kvari tu viziju.

Čovjek je autističan i to na ideološkom nivou. Kad to kažem, to ne znači da vrijeđam osobe sa takvom vrstom invaliditeta, već da neko na dobrovoljnoj bazi izabere da živi u takvom svijetu, a nekom je stvar genetike.

Ista je stvar sa tobom. Držiš svijeću jednom teokrati koji je iskoristo sve pogodnosti demokratskog društva da bi došao na vlast, a onda je proglasio demokratiju za kufr. :lol:
halo_ba

#30107 Re: Ukrajina

Post by halo_ba »

Challenger_ wrote: 08/02/2022 20:18 Ali, uz*ebale se podaničke duše, samo tako. Jest to Turčin istrenirao: Ili verglaj "evet, evet" za malo pilava ili skrati stoku za glavu. Ušlo u naviku pa se "brani" svaka sila pa i Amerika kao da će ih sutra paša niz Jekavac strmeknut.

Koji vic od svijeta.
Pa da, prodali su veru za veceru... za razliku od tvojih.
Milenkov buraz

#30108 Re: Ukrajina

Post by Milenkov buraz »

asurbanipal wrote: 08/02/2022 15:03
Challenger_ wrote: 08/02/2022 14:57 Rusija ne želi rat, Ukrajina ne želi rat, Evropa ne želi rat, o ratu samo buncaju prekookeanski ratni huškači željni ukrajinske, ruske i evropske krvi.

Čitam jučer, Amerikanci već broje mrtve i ranjene Ukrajince, broj izbjeglica. Bolesno, baš bolesno...
Jedino bolesno je podržavati Putina i slične diktatore, vojsku na granicama suverene države, okupaciju i ultimatume. Onda predviđati i onanisati na apokaliptične scenarije ako se ne udovolji Putinu, kao npr. ovaj bolesnik Cheli ili kako se već vabi. Neka prvo ti apokaliptični scenariji krenu od onih koji ih prizivaju, ako se Putinu ne udovolji, ali neka krenu od njihovih najmilijih i njih samih. Amin! To što rade Amerikanci je predviđanje štete i žrtava, ne govore Rusima ako ne udovoljite našim zahtjevima ovo bi mogloeksalirati već obratno. Kada bolje razmislim ovakve teme su pune bolesnika koji seru i pametuju u stvari ne kažu ništa već prenose propagandu sila mraka i tame, bljuvotine poganih politika. Svejedno koja tema, Sirija, Irak, Iran, Ukrajina...more duševnih bolesnika i psihopata koji svršavaju na apokaliptične scenrije. Jebat ih sve. :oops:
Capljina74

#30109 Re: Ukrajina

Post by Capljina74 »

Osmi Socrates wrote: 09/02/2022 00:11
Capljina74 wrote: 09/02/2022 00:07

Udario te Mekdonalds, popij nešto...
S tobom iz principa ne bih trebao razgovarati jer citiraš neonaciste i slične budalaše.
Zašto lažeš?

Stalno ponavljas laž.

Citiraj moj upis gdje prenosim neonacista.
prof.

#30110 Re: Ukrajina

Post by prof. »

GandalfSivi wrote: 09/02/2022 00:57
Challenger_ wrote: 08/02/2022 23:48 Ne, ja nisam normalan što uopšte ulazim u raspravu sa likovima koji su rezultat medijskog silovanja. Moja krivica.

________
Zaboli te, samodovoljan si :lol: :lol: :lol:
A uz to i prekapacitiran. Upisi mu doslovno pršte od kapaciteta.
Jebena kombinacija.
sumirprimus

#30111 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

GandalfSivi wrote: 09/02/2022 00:55
Capljina74 wrote: 08/02/2022 23:59

Aaaa, dijasporTAŠ... Što odma' ne reče...
Ne znam kako da ti kazem, ono, mozda malo zaboli, ali ti neko mora otvoriti oci…

Jesi ti skontao majstore da si ti dijasporac? Sve ove uvrede sto prosipas na osnovu mjesta javljanja drugih forumasa su u sustini projekcija tvojih vlastitih problema?
gde izbeglica iz capljine zivi? zivio? ako se vratiJo?
misli mda je sam jednom pricao da je izbjegao iz capljine, ako sam sta pogresno skontao se izvinjavam ne :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#30112 Re: Ukrajina

Post by Truba »

sumirprimus

#30113 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

aha vatikan je uz ukrajinu sta cemo sad :D
Point.

#30114 Re: Ukrajina

Post by Point. »

sumirprimus wrote: 09/02/2022 09:51

Ne znam kako da ti kazem, ono, mozda malo zaboli, ali ti neko mora otvoriti oci…

Jesi ti skontao majstore da si ti dijasporac? Sve ove uvrede sto prosipas na osnovu mjesta javljanja drugih forumasa su u sustini projekcija tvojih vlastitih problema?
misli mda je sam jednom pricao da je izbjegao iz capljine, ako sam sta pogresno skontao se izvinjavam ne :)
Ma negdje u Svrbiji.
asurbanipal

#30115 Re: Ukrajina

Post by asurbanipal »

Milenkov buraz wrote: 09/02/2022 09:11
Jedino bolesno je podržavati Putina i slične diktatore, vojsku na granicama suverene države, okupaciju i ultimatume.

Jedino bolesno što vidim dolazi od angloameričkih medija i njima potčinjenih koji svakodnevno huškaju na rat i unaprijed broje žrtve. Cilj je jednostavno prodati oružje i napraviti klaonicu na evropskom kontinentu, pa onda uspostaviti novi poredak i neke nove Berlinske zidove. Ovdje je većina forumaša pa i sam Chelli protiv rata i takve retorike. Nadam se i vjerujem da će prevladati mudrost i znanje nad propagandističkm i huškačkom retorikom...
sumirprimus

#30116 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

asurbanipal wrote: 09/02/2022 12:35
Jedino bolesno je podržavati Putina i slične diktatore, vojsku na granicama suverene države, okupaciju i ultimatume.

Jedino bolesno što vidim dolazi od angloameričkih medija i njima potčinjenih koji svakodnevno huškaju na rat i unaprijed broje žrtve. Cilj je jednostavno prodati oružje i napraviti klaonicu na evropskom kontinentu, pa onda uspostaviti novi poredak i neke nove Berlinske zidove. Ovdje je većina forumaša pa i sam Chelli protiv rata i takve retorike. Nadam se i vjerujem da će prevladati mudrost i znanje nad propagandističkm i huškačkom retorikom...
treba nama oruzje, da li cemo osudjivati amere da zele klaonicu u evropi ili cemo prihvatiti oruzje?
GandalfSivi

#30117 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

sumirprimus wrote: 09/02/2022 09:51

Tamo daleko…
Milenkov buraz

#30118 Re: Ukrajina

Post by Milenkov buraz »

asurbanipal wrote: 09/02/2022 12:35

Zamjena teza se to zove...nije Amerika okupirala Ukrajinu ni Rusiju već Rusija dijelove Ukrajina i sada zveckaju oružijem oko Ukrajine davajući ultimatume. Ako ne bude ovako mi ćemo tako...ako to nisi u stanju vidjeti onda pod hitno traži stručnu popmoć. Jebe se meni za Amerikom, nije ni njihovo maslo za ramazana ali pravdati rusku agendu tim suludim tezama o miru je budalasto. Jeste Cheli i takvi su protiv rata ali po ruskom ultimatumu i receptu. To je isto kao i velikosrpska politika i ovo što nam servira Dodik, govori o miru i suživotu dok se igra benzinom i otvorenim plamenom.
sumirprimus

#30119 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

zovite kako hocete, ali ukri nisu u pozicji da se igraju i misle na semantiku, nego daj sta das, a ako moze daj i sta kvalitetno :skoljka:
Milenkov buraz

#30120 Re: Ukrajina

Post by Milenkov buraz »

Sreća pa ne razmišljaju tako pičkasto svi kao ti. :oops:
Škobo Habu

#30121 Re: Ukrajina

Post by Škobo Habu »

sumirprimus wrote: 09/02/2022 13:09 zovite kako hocete, ali ukri nisu u pozicji da se igraju i misle na semantiku, nego daj sta das, a ako moze daj i sta kvalitetno :skoljka:
Uglavnom su u boljoj poziciji nego ti kad se uhvatiš mobitela bez đozluka nakon dvolitre Tuzlanske.

Na gladan stomak.
sumirprimus

#30122 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

to je tvoja projekcija koja je pogresna ko i sve ostalo :)
a kako urkima ide, mislim da cemo uskoro vidjet, borbeni su no u direktnom sukobu nemaju sansi.
sumirprimus

#30123 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

ja sto sam pojeo popio i prosao ti neces za dva zivota olovljak :chmoljava:
Milenkov buraz

#30124 Re: Ukrajina

Post by Milenkov buraz »

Uh, prde metla, ovo su mi najjači argumneti u virtuelnom svijetu..." ja sam prošao, popio i pojebao i zaradio što ti nećeš u 10 života" ali vise na klix forumu haman 24/7.Bjaaaaaaaaaažiiiiii
Capljina74

#30125 Re: Ukrajina

Post by Capljina74 »

sumirprimus wrote: 09/02/2022 13:45 to je tvoja projekcija koja je pogresna ko i sve ostalo :)
a kako urkima ide, mislim da cemo uskoro vidjet, borbeni su no u direktnom sukobu nemaju sansi.
Velika su bijeda. Narod im je ubijen beznađem. U teškoj apatiji su, mislim da od borbe nema ništa. Običan narod, Sektorovci su naloženi.

Ono što sam vidio srce ti se stegne. Nemaju normalnog puta da daš oduška. Bolji bio onaj naš makadamski kuda je prošla magistrala za more u prošlom milenijumu nego njihovi od prije pola decenije.

A Lavov... Stari grad, ludilo koliko lijep. Kontrast ljepote i bijede u jednom.
Post Reply