Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
dowydyenya

#30101 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dowydyenya »

Telemach wrote:
dowydyenya wrote:Postovani Telemach

Po mojoj preporuci sin mi je presao na trio grande family paket ali ste smjesni sta radite.

Izdali ste tri naloga.Jedan od tih je bio da se sprovede zica za drugi televizor koji je i odradjen.

Drugi nalog je da se donese telefon i modem koji niste odradili.

Treci nalog je da dodje ekipa da pusti kanale koji zahtjeva doticni paket.Ja kada prelazim sa paketa na paket potpisivao sam ugovor i iz centrale su mi pustani dodatni kanali i niko mi nije dolazio u kucu da pusti dodatni kanal.

Vec desetak dana ceka da odradite jos ta dva naloga sto postaje smjesno i bezobrazno sa Vase strane.
Dostavite nam korisničke podatke ili broj Ugovora od sina, rado ćemo provjeriti sve što je potrebno i realizirati nalog u najkraćem roku.
Imate pp a takodje i mail
dowydyenya

#30102 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dowydyenya »

dowydyenya wrote:
Telemach wrote:
dowydyenya wrote:Postovani Telemach

Po mojoj preporuci sin mi je presao na trio grande family paket ali ste smjesni sta radite.

Izdali ste tri naloga.Jedan od tih je bio da se sprovede zica za drugi televizor koji je i odradjen.

Drugi nalog je da se donese telefon i modem koji niste odradili.

Treci nalog je da dodje ekipa da pusti kanale koji zahtjeva doticni paket.Ja kada prelazim sa paketa na paket potpisivao sam ugovor i iz centrale su mi pustani dodatni kanali i niko mi nije dolazio u kucu da pusti dodatni kanal.

Vec desetak dana ceka da odradite jos ta dva naloga sto postaje smjesno i bezobrazno sa Vase strane.
Dostavite nam korisničke podatke ili broj Ugovora od sina, rado ćemo provjeriti sve što je potrebno i realizirati nalog u najkraćem roku.
Imate pp a takodje i mail. U toku sutrasnjeg dana ne izadjete li na teren i izvrsite obaveze koje ste zapoceli oko uvodjenja novog paketa smatrajte ugovor raskinutim.
Telemach

#30103 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

dowydyenya wrote:
dowydyenya wrote:
Telemach wrote:
Imate pp a takodje i mail. U toku sutrasnjeg dana ne izadjete li na teren i izvrsite obaveze koje ste zapoceli oko uvodjenja novog paketa smatrajte ugovor raskinutim.
Dobili smo Vašu poruku, uradićemo sve što je u našoj moći da zahtjev bude realiziran u najkraćem roku.
peli

#30104 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by peli »

xx
Last edited by peli on 30/05/2016 16:12, edited 1 time in total.
The Realist

#30105 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

Kada otvorim HBO GO, ne vidim ikone (videa) filmova koji su u ponudi. Vidim ime i samo znak play preko ikone, ali ne i sliku u pozadini. Pretpostavljam da sam nešto isključio od dodataka na mozilli, ali ne znam šta, pa bio bih zahvalan kada bi neko napisao šta da aktiviram :D. Hvala.
l33t

#30106 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by l33t »

Dobrinja pucal nekom net?
los merengues
Location: Na obroncima brda Radogost sjeverozapadno od sela Radonići

#30107 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by los merengues »

K.Brdo internet puca svakih par minuta
BaDa

#30108 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BaDa »

ilidza takodjer svakih par min nema neta i onda dodje sporiji od dial up-a :shock:
Telemach

#30109 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Zdravo l33t, rlos merengues, BaDa

kolege su potvrdile da su poteškoće u odvijanju internet saobraćaja riješene saniranjem optičkog čvora, te da se internet saobraćaj normalno odvija.
U slučaju da i dalje imate navedene probleme, ljubazno vas molimo da nam se javite u inbox, kako bismo provjerili Vaš internet usluge.
Zahvvaljujemo Vam se na strpljenju i razumijevanju.
amar1994

#30110 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by amar1994 »

u cemu je problem sa SportKlub HD kanalima :? , oni jedini gube signal, svi ostali su uredu
DON_eARL

#30111 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

The Realist wrote:Kada otvorim HBO GO, ne vidim ikone (videa) filmova koji su u ponudi. Vidim ime i samo znak play preko ikone, ali ne i sliku u pozadini. Pretpostavljam da sam nešto isključio od dodataka na mozilli, ali ne znam šta, pa bio bih zahvalan kada bi neko napisao šta da aktiviram :D. Hvala.
Vidi da li ti je Silverlight omogućen.
The Realist

#30112 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

DON_eARL wrote:
Vidi da li ti je Silverlight omogućen.
Bio je, to sam odmah provjerio, ali evo od danas opet se sve fino vidi.... Hajde, neka radi uglavnom :D.
the_wings

#30113 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by the_wings »

Odlični su, zvao ih da potpišem Ugovor za novi paket, ima jedno 10 dana....ni habera :zzzz:
Telemach

#30114 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

the_wings wrote:Odlični su, zvao ih da potpišem Ugovor za novi paket, ima jedno 10 dana....ni habera :zzzz:
Zdravo the_wings,

molimo Vas provjerite inbox, pisali smo Vam u pp.
Reglan

#30115 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Telemach wrote:
Reglan wrote:Telemach, kako rijesiti ovaj djavo sto se desava da svako pola sata pukne konekcija na dvije sekunde. Al kad pukne konekcija isto se cuje k'o da je neki spoj i poslije 2 sekunde bude sve regularno. :-)
Zdravo Reglan,
podaci i zahtjev za provjeru je proslijeđen nadležnom sektoru.
Ne dobih odgovor a praksa pucanja konekcije svako pola sata, sat i dalje po starom...
Telemach

#30116 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Reglan wrote:
Telemach wrote:
Reglan wrote:Telemach, kako rijesiti ovaj djavo sto se desava da svako pola sata pukne konekcija na dvije sekunde. Al kad pukne konekcija isto se cuje k'o da je neki spoj i poslije 2 sekunde bude sve regularno. :-)
Zdravo Reglan,
podaci i zahtjev za provjeru je proslijeđen nadležnom sektoru.
Ne dobih odgovor a praksa pucanja konekcije svako pola sata, sat i dalje po starom...
Nalog za dolazak ekipe i korekciju je izdat, potrudićemo se da problem bude riješen u najkraćem roku.
Ljubazno Vas molimo za strpljenje.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#30117 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by suad-sarajevo »

Ako može jedno pojašnjenje od korisnika Telemach ili crnog vraga, svejedno je.

Naime, korisnik sam HS-a, paketa KID 22 ili kako se već sada zove. Imam 2 modula na 2 TV-a. Danas sam išao do jednog Vašeg štanda gdje sam htio podnijeti zahtjev za prelazak na Vaš TRIO Grande Family paket jer mi je potreban telefon. Djevojka je sve uredno popunila papirologiju i sve smo bili dogovorili ali kada smo se dotakli pitanja kartica tu je nastao problem gdje sam ja i odustao od usluge TRIO Grande Family.
Upoznat sam od ranije da bih za tu dodatnu karticu morao platiti 5 KM, odnosno za resiver 3,5 KM ali nisam znao da bih nakon što pređem na TRIO Grande Family paket, 150 kanala imao samo na jednom TV-u dok bi na drugom imao negdje oko 112 kanala. Da bih imao isto morao bih doplatiti još 10 KM za taj drugi tv plus naravno 5 KM za dodatni modul što bi me u konačnici izašlo oko 72 KM.

Trenutno plaćam 47 KM, imam internet od oko 30 do 40 mbp/s s tim što nemam telefon ali razlika je ogromna. Ja bih dakle samo zbog telefona plaćao više za 24 KM...
Volio bih da mi ovo neko objasni i kaže da li je sve ovo ovako ili je posrijedi samo neki nesporazum.

Hvala.
Pisistratus

#30118 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Pisistratus »

Može li mi neko objasniti kako skloniti one ikonice LCD 2, HDMI 2 i USB Share što se pojavljuju na ekranu tv-a svakih 10-ak sekundi?

Hvala
kakaljin

#30119 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

suad-sarajevo wrote:Ako može jedno pojašnjenje od korisnika Telemach ili crnog vraga, svejedno je.

Naime, korisnik sam HS-a, paketa KID 22 ili kako se već sada zove. Imam 2 modula na 2 TV-a. Danas sam išao do jednog Vašeg štanda gdje sam htio podnijeti zahtjev za prelazak na Vaš TRIO Grande Family paket jer mi je potreban telefon. Djevojka je sve uredno popunila papirologiju i sve smo bili dogovorili ali kada smo se dotakli pitanja kartica tu je nastao problem gdje sam ja i odustao od usluge TRIO Grande Family.
Upoznat sam od ranije da bih za tu dodatnu karticu morao platiti 5 KM, odnosno za resiver 3,5 KM ali nisam znao da bih nakon što pređem na TRIO Grande Family paket, 150 kanala imao samo na jednom TV-u dok bi na drugom imao negdje oko 112 kanala. Da bih imao isto morao bih doplatiti još 10 KM za taj drugi tv plus naravno 5 KM za dodatni modul što bi me u konačnici izašlo oko 72 KM.

Trenutno plaćam 47 KM, imam internet od oko 30 do 40 mbp/s s tim što nemam telefon ali razlika je ogromna. Ja bih dakle samo zbog telefona plaćao više za 24 KM...
Volio bih da mi ovo neko objasni i kaže da li je sve ovo ovako ili je posrijedi samo neki nesporazum.

Hvala.
To ti je evjerovatno dati to kazu u poslovnici jer je ovo u funkciji vec nekoliko mjeseci.

To je prije bilo dok nisu pripojil iHS. Sada placas samo 3,50 KM za dodatni tv za modul i imas sve iste kanale kao na prvom tv-u
odmor

#30120 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

MTV wrote:
odmor wrote:Ima li neko informaciju u vezi digitalizacije u Bosni.. kad stupi digitalizacija.. da li ce biti u DVB-T ili DVB-T2 ???
Znam da je Krvatska u T, a Srbija u T2.. 8)
Testna DVB-T mpeg4 finalna DVB-T mpeg4.

Srbija je na DVB-T2 mpeg4.
Hrvatska je na DVB-T mpeg2 a oko 2022. godine ce preci u DVB-T2 HEVC 265 koji ce imati vise kapaciteta od srpskog i naseg DVB-T2 mpeg4.
Je li nam finalni T ili T2 ? :-?

LED mi je sa T.. pa radi toga pitam :-D
crnivrag

#30121 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

suad-sarajevo wrote:Ako može jedno pojašnjenje od korisnika Telemach ili crnog vraga, svejedno je.

Hvala.
Kao što reče neko iznad, od prije nekoliko mjeseci drugi modul se plaća 3,5 KM mjesečno, i putem njega se dobiju svi kanali koji su sadržani u željenom paketu.
crnivrag

#30122 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

odmor wrote: Je li nam finalni T ili T2 ? :-?

LED mi je sa T.. pa radi toga pitam :-D
Trebalo bi biti DVB-T2, već su u fazi nabavke opreme za tu krajnju fazu, a testna koja bi trebala ići ovih dana će biti u DVB-T tehnologiji.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#30123 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by suad-sarajevo »

Hvala na odgovoru svima. Jedan savjet. Pod hitno informisati svoje promotore ili kako ih već zovu na štandovima. Ja sam možda jedan od rijetkih koji nisam odmah odustao već sam se informisao ovdje na forumu.

Hvala još jednom.
crnivrag

#30124 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Pisistratus wrote:Može li mi neko objasniti kako skloniti one ikonice LCD 2, HDMI 2 i USB Share što se pojavljuju na ekranu tv-a svakih 10-ak sekundi?

Hvala
Te ikonice bi se po pravilu trebale pojavljivati jedino prilikom uspostavljanja veze sa eskternim uređajom, i sami ulazi se mogu ugasiti putem postavki TV-a, međutim ikonice za ulaze koje koristiš ostaju (npr. HDMI okoliko koristiš resiver).
Pisistratus

#30125 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Pisistratus »

crnivrag wrote:
Pisistratus wrote:Može li mi neko objasniti kako skloniti one ikonice LCD 2, HDMI 2 i USB Share što se pojavljuju na ekranu tv-a svakih 10-ak sekundi?

Hvala
Te ikonice bi se po pravilu trebale pojavljivati jedino prilikom uspostavljanja veze sa eskternim uređajom, i sami ulazi se mogu ugasiti putem postavki TV-a, međutim ikonice za ulaze koje koristiš ostaju (npr. HDMI okoliko koristiš resiver).

Stalno se pojavljuju, budu na ekranu 10-15 sekundi, pa se izgube 10-15 sekundi. Telemach sam uveo prije nekoliko dana, ovih ikonica nije bilo prije. Je li moguće da je zato što je televizija uvedena i u druge prostorije u kući?
Locked