FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- skenderija04
#30076 Re: FC Barcelona
Nije ovo tacno. To je ona presica od prije godinu dana gdje se postrao Vilanovi na glavu. I to je zvucalo drugacije. Umjesto klub bilo je okruzenje.
Opet ponavljam, Messi nije odgovoran za ovo . Ovo je produkt nerada i samozadovoljstva kluba. Jedina stvar koja mi nedostaje od Guardiole je kultura rada , solidarnost, treniranje.... Nista vise. Svaki sistem izgleda dobro ako se primjenjuje zalaganjem , i treningom. Vidi Atletico. Nista tu novo nema, samo postoje igraci i trener koji rade, trce, treniraju i zele uspjeh. Barcelona nema sta novo da izmislja. Sistem postoji, Masia postoji, pet sest igraca koji su tu i koji ce sigurno nastaviti,...Sa te strane nema problema. Jebes jednu sezonu ako imas plan. Niko ovdje nije zeljan kupa i lige..Svi hoce da vide jasan sportski plan. Kup ces po inerciji uzeti isto kao i ligu ali ako nema kontinuiteta poseri. Dakle, problem je ko ce sada da provodi renoviranje svega. Ako tu profule, e onda je opasno za Barcelonu.
Opet ponavljam, Messi nije odgovoran za ovo . Ovo je produkt nerada i samozadovoljstva kluba. Jedina stvar koja mi nedostaje od Guardiole je kultura rada , solidarnost, treniranje.... Nista vise. Svaki sistem izgleda dobro ako se primjenjuje zalaganjem , i treningom. Vidi Atletico. Nista tu novo nema, samo postoje igraci i trener koji rade, trce, treniraju i zele uspjeh. Barcelona nema sta novo da izmislja. Sistem postoji, Masia postoji, pet sest igraca koji su tu i koji ce sigurno nastaviti,...Sa te strane nema problema. Jebes jednu sezonu ako imas plan. Niko ovdje nije zeljan kupa i lige..Svi hoce da vide jasan sportski plan. Kup ces po inerciji uzeti isto kao i ligu ali ako nema kontinuiteta poseri. Dakle, problem je ko ce sada da provodi renoviranje svega. Ako tu profule, e onda je opasno za Barcelonu.
-
todd_smith
#30077 Re: FC Barcelona
Pa onda moras poceti iz pocetka. Rijesiti se ovih koji su zadovoljni i krenuti sa 0.skenderija04 wrote:Nije ovo tacno. To je ona presica od prije godinu dana gdje se postrao Vilanovi na glavu. I to je zvucalo drugacije. Umjesto klub bilo je okruzenje.
- skenderija04
#30078 Re: FC Barcelona
To je, ali problem kluba je ko ce to promijeniti. Osoba, ili grupa ljudi, svejedno.Cak ne mora ni od nule. Kada je Guardiola preuzeo od Riijkaarda nije sve srusio, vec je dosta toga iskoristio. Isto tako sad nije neophodno sve srusiti do temelja. Trazi se osoba koja ce 1. Prepoznati gdje je rak ove ekipe i odstraniti ga(ih) 2. Probuditi zelju kod igraca za igrom.todd_smith wrote:Pa onda moras poceti iz pocetka. Rijesiti se ovih koji su zadovoljni i krenuti sa 0.skenderija04 wrote:Nije ovo tacno. To je ona presica od prije godinu dana gdje se postrao Vilanovi na glavu. I to je zvucalo drugacije. Umjesto klub bilo je okruzenje.
Ako se to uspjesno rijesi onda nema zime. T
-
todd_smith
#30079 Re: FC Barcelona
Radikalna promjena samo, nista drugo nece pomoci.
Pep je imao radikalnu promjenu kada je kicmu ekipe otjerao i postavio svoje.
- skenderija04
#30080 Re: FC Barcelona
Radikalna promjena je vec tu. Valdes, Puyol....Ko jos? Sad mozemo razglabati, svako ima favoritetodd_smith wrote:Radikalna promjena samo, nista drugo nece pomoci.
Sve zavisi od kazne FIFE. Sta ako sud odbije barsin apel?
Polako, ima vremena za sve. Samo hladne glave, bez obzira na rezultat
-
todd_smith
#30081 Re: FC Barcelona
Pa neki dan sam pisao iskreno mislim da se trebaju rijesiti sljedecih igraca dok mogu odlicne pare uzeti:
Valdes
Alves
Pique
Xavi
Messi
Imas i dalje Iniestu, Cesca i Busquetsa u veznom, u napadu imas Sancheza, Pedra i Neymara jos dodaj Tella i onog iz Evertona.
Odbrana je ionako u raspadu sada, dovesti jos jednog nekog kvalitetnog, golamana imaju u Teru, Alba bek, ovo iznad je gotovo, prosli su svoju slavu, ne sjecam se kada je Pique odigrao 90 minuta kako treba. Xavi je star, nema vise u sebi da ni pola sezone igra 90 minuta. Messi ocigledno ima problem sa egom, Alves je ocigledan problem, Valdes isto hoce nece, Puyol otisao vec u penziju.
Sljedeci trener da je pametan to bi ocistio i poceo sa svojim.
Ako Klopp dodje doci ce i Reus i vjerovatno Hummels tj bolje sanse.
................Ter
Alba....Hummels....Masch....bek
................Busq
........Cesc.......Iniesta
Reus.......Neymar......Alexis/Pedro
Ovo je sasvim realno ako prodas ove iznad, pare koje ces dobiti su nevjerovatne
Valdes
Alves
Pique
Xavi
Messi
Imas i dalje Iniestu, Cesca i Busquetsa u veznom, u napadu imas Sancheza, Pedra i Neymara jos dodaj Tella i onog iz Evertona.
Odbrana je ionako u raspadu sada, dovesti jos jednog nekog kvalitetnog, golamana imaju u Teru, Alba bek, ovo iznad je gotovo, prosli su svoju slavu, ne sjecam se kada je Pique odigrao 90 minuta kako treba. Xavi je star, nema vise u sebi da ni pola sezone igra 90 minuta. Messi ocigledno ima problem sa egom, Alves je ocigledan problem, Valdes isto hoce nece, Puyol otisao vec u penziju.
Sljedeci trener da je pametan to bi ocistio i poceo sa svojim.
Ako Klopp dodje doci ce i Reus i vjerovatno Hummels tj bolje sanse.
................Ter
Alba....Hummels....Masch....bek
................Busq
........Cesc.......Iniesta
Reus.......Neymar......Alexis/Pedro
Ovo je sasvim realno ako prodas ove iznad, pare koje ces dobiti su nevjerovatne
- SaNsEo
#30082 Re: FC Barcelona
dok su mesi,iniesta, xavi igradli perfektno ostatak ekipe je mogao da bude onako prosjek ili nesto ispod njega jer je posjed lopte bio toliki da protivnik nije kad imao vremena dati gol ... sad kad ova trojka nije ni blizu kao sto je bila nekad mogu se vidjeti velike RUPE u ekipi ... mani ovi "djecacici "sto igraju sad su daleko od kvaliteta koji treba za prave ekipe... od ublehe rezervnog golmana pa do ovi ostali kojima da budem iskren ni imena neznam posto nisu vrijedni pamcenja ...
-
Vertig0
#30083 Re: FC Barcelona
Nije bas to tako kao sto kazes. Tad i nije bilo rupa u ekipi, jer su fakticki svi bili na svom vrhuncu... Alves, Puyol, Pique, pa cak i Valdes koga mnogi osporavaju kao golamana. Znaci imao si citavu ekipu ukljucujuci i odbranu koja je vec 2-3 sezone najveci problem i onda kad se na to sve nadoda to sto si ti spomenuo da su Xavi, Iniesta i Messi igrali fudbal koji je bio na skroz drugom nivou onda skontas da je bilo jako malo prostora za neuspjeh.
Sad je to potpuno druga prica. Sinoc Barca i nije toliko losa bila, ali samo dok imaju loptu u nogama. Cim bi Real krenuo u kontru gol je visio u zraku...
Jebiga, ako ce ovo dovesti do znacajnijih promjena u klubu onda je mozda i bolje da se desilo ovo. Evidentno je da ovako vise ne ide.
Sad je to potpuno druga prica. Sinoc Barca i nije toliko losa bila, ali samo dok imaju loptu u nogama. Cim bi Real krenuo u kontru gol je visio u zraku...
Jebiga, ako ce ovo dovesti do znacajnijih promjena u klubu onda je mozda i bolje da se desilo ovo. Evidentno je da ovako vise ne ide.
- dinao
#30084 Re: FC Barcelona
Po meni je direktni krivac za gol Balea, Dani Alves. Stvarno mi nije jasno sta je s tim likom, kako je zaboravio igrat fudbala, i stvarno bih mu volio vidjeti ledja. Puyola nikad necu prezaliti. Fudbaler za primjer. Uz njega nam i ode Valdez.
Da se mene pita, uz odlaske Puyola i Valdeza, ja bih zahvalnice napisao jos Alvesu, Pintu, Songu, Tellu, Cuenci, Sanchezu a Mascherana ili prodao ako ima dobra ponuda ili vratio na DMF. Svi su svjesni da Barci fale ne jedan nego dva dobra stopera, golman, jedan napadac (moja zelja je Falcao
) i jedan dobar vezni, i to samo ako Cesc nastavi biti ovako izgubljen.
Da se mene pita, uz odlaske Puyola i Valdeza, ja bih zahvalnice napisao jos Alvesu, Pintu, Songu, Tellu, Cuenci, Sanchezu a Mascherana ili prodao ako ima dobra ponuda ili vratio na DMF. Svi su svjesni da Barci fale ne jedan nego dva dobra stopera, golman, jedan napadac (moja zelja je Falcao
-
Baresi 6
#30085 Re: FC Barcelona
ja ne znam sta je barci trebao taj neymar. slaba korist od njega. imam osjecaj da je onaj predsjednik sto ga je doveo i sto je nedavno digo nogu neke mutne poslove radio, mazno lovu i sad digo nogu. ja bi njega sad uvalio manchester citiju .a sto se tice mesija, iako je propo ko zeton, s finanskije strane racunice, barca jos uvjek ima koristi od njega zbog njegovog marketinskog potencijala pa ce zato najvjerovatnije zadrzat ga jos jednu sezonu.
- Pitarrr82
#30087 Re: FC Barcelona
Ukratko odgovarajuci trener, golman, desni bocni, 2 stopera, 1 ili 2 vezna, jedno krilo, jedan napadac min. da se osvjezi ekipa i to je to 
-
omar little
#30088 Re: FC Barcelona
bil i muzicku ti da upotpuni tu listu? 
- skenderija04
#30089 Re: FC Barcelona
Zavrsena sezona za Neymara i Albu. Mjesec dana i jedan i drugi.
- Pitarrr82
#30090 Re: FC Barcelona
omar little wrote:bil i muzicku ti da upotpuni tu listu?
Moze himna Barselone, uglavnom htio sam reci da nije samo do manjka stopera, nedostaje tu par pozicija, ako nista barem da prisustvom stvaraju pritisak na one koji godinama tu igraju i koji su sve osvojili i malo se uspavali...
- p206
#30091 Re: FC Barcelona
2 golmanaPitarrr82 wrote:Ukratko odgovarajuci trener, golman, desni bocni, 2 stopera, 1 ili 2 vezna, jedno krilo, jedan napadac min. da se osvjezi ekipa i to je to
- HB_BHF
#30092 Re: FC Barcelona
@skenderija čuli su te izgleda kad si rekao da bi pustio ove što idu na SP nakon utakmice sa Realom
.
Neymar i Alba 4 sedmice out.
- skenderija04
#30093 Re: FC Barcelona
Pusti ljude da se odmore i pripreme. Busquets kartoni Bartra upitnik.HB_BHF wrote:@skenderija čuli su te izgleda kad si rekao da bi pustio ove što idu na SP nakon utakmice sa Realom.
-
faraon_s_krilima
- skenderija04
#30095 Re: FC Barcelona
12 sati tisine i pocinjemo sa haosom:
.- TV3 :: Messi i njegovo okruzenje znaju da je klub spreman da ga proda PSG-u za 250 miliona . Messi nece da ide i razocaran je ponasanjem uprave
-Postoje politicki pritisci da se naprave izbori ovo ljeto.
U nedjelju ce na stadionu biti ludilo.
.- TV3 :: Messi i njegovo okruzenje znaju da je klub spreman da ga proda PSG-u za 250 miliona . Messi nece da ide i razocaran je ponasanjem uprave
- Picajzla
- Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png
#30096 Re: FC Barcelona
Eh da mi je samo da vidim onog koji ce kesirati 250 mil.
- suncica24
#30097 Re: FC Barcelona
Onaj, kvota da ce IKO iz prvih 11 zavrsiti Ligu je?!
Btw, ovo lomljenje koplja na Messiju je fakat bljakic.
Ako se i priprema teren za nesto, ne priprema se ovako.
(ovo za medije. jer forumaski komentari nisu ni za komentara
)
Btw, ovo lomljenje koplja na Messiju je fakat bljakic.
Ako se i priprema teren za nesto, ne priprema se ovako.
(ovo za medije. jer forumaski komentari nisu ni za komentara
-
faraon_s_krilima
#30098 Re: FC Barcelona
https://www.youtube.com/watch?v=RnvNpzkEDBo
evo sta je posljedica ne zalaganja barem jednog igraca u presingu na odbranu. Ovdje je Alba sprijecio cist gol Isca.
evo sta je posljedica ne zalaganja barem jednog igraca u presingu na odbranu. Ovdje je Alba sprijecio cist gol Isca.
-
5 0 5
#30099 Re: FC Barcelona
CdR Final 16.04.14 Barcelona vs Real Madrid 720pHD 50fps
Broadcast : Sky Sports 1HD |3hrs | 6GB | HD 1280x720
pre match
1st half
half time
2nd half
post match

Broadcast : Sky Sports 1HD |3hrs | 6GB | HD 1280x720
pre match
1st half
half time
2nd half
post match
-
Baresi 6
#30100 Re: FC Barcelona
jesam vam reko. pare su bitne.skenderija04 wrote:12 sati tisine i pocinjemo sa haosom: