Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Na naš upit zašto SDP ne napusti vlast za koju je kazao da je neučinkovita, Lagumdžija je kazao da su i o tome razmišljali.
"Prva opcija je bila da izađemo iz Vijeća ministara. Ali šta će se desiti ako to uradimo. Kad izađemo iz VM ono tek tada nema kapacitet. Zamjenici koji neće da dolaze na posao preuzimaju posao. Da smo normalna država mi bismo izašli iz ovog Vijeća ministara. Ali, pošto nismo normalna država, mi čuvamo njene institucije u namjeri da država bude normalna. Ako je SDP problem, neka nam obećaju da će glasati za izmjene Ustava BiH i zakona koji će omogućiti prijevremene izbore, a SDP se tada može povući, nije nikakav problem", kazao je Lagumdžija.
Ova mu je nabolja
inače omiljena U naših političara: ''Sad bih ja otišao, ali šta, šta onda, ko će čuvati institucije, Bosnu, svemir?'' ...
Ljiljani nepoželjni na sarajevskim demonstracijama
Mnoštvo antifa zastava, ljevičarske parole, zastave SFRJ te drugi sadržaji slične tematike zatiču nas ispred Parlamenta.
Veličina slova: Smanji slova Povećaj slova
(Foto: akos.ba)
Piše: Vejsil Karamujić
Prateći situaciju vezanu za proteste o donošenju zakona o jedinstvenom matičnom broju poželio sam kao savjestan građanin da se odazovem istim i dam svoj doprinos u težnjama onih koji protestvuju i žele da se taj zakon riješi na nivou države kako i priliči jednoj normalnoj zemlji.
Prije nego li se pridružim protestima želio sam da saznam ko je organizator i kakvi su im zahtjevi. Listajući elektronsku štampu i prateći medije shvatio sam da organizatora u biti i nema. Spominjale su se tu pojedine osobe, ali konkretnost je izostala, što mi je u prvi mah izgledalo čudno. Nešto što nema organizatora i onoga ko jasno može reći šta želi u osnovi nema ni smisao postojanja. No opet pomislim da je red odazvati se jer me se tiče i svakako po najavama skup ima plemenit cilj. Sa nekoliko prijatelja stižem na mjesto događaja i ono sto sam mislio prethodnih dana vezano za organizaciju pada u vodu.
Mnoštvo antifa zastava, ljevičarske parole, zastave SFRJ te drugi sadržaji slične tematike zatiču nas ispred Parlamenta. Sve ukazuje na činjenicu da neko ipak stoji iza svega i da mu je cilj potpuno suprotan od onoga što predstavlja javnosti. Čemu promovisanje ljevičarskih stavova i ideala na skupu koji ima za cilj rješavanje problema o jedinstvenom matičnom broju? Bez obzira na sve što smo vidjeli ipak ostajemo dati podršku ljudima koji su tu sa iskrenim i čistim namjerama.
U međuvremenu dižemo našu zastavu sa ljiljanima i eto ti problema. Prilaze pojedini ”organizatori” zahtjevajući da istu uklonimo jer vrijeđa druge i drugačije, protestante koji su došli iz Banja Luke, jer Bogme svi smo drugovi i drugarice i nije red da se ističe bilo šta mimo toga.
E neće moći, odbijamo u isti mah da uklonimo zastavu pri čemu nam se priključuje nekoliko istomišljenika, ljudi koji su tu radi problema o kojemu se govori a nikako zbog izopačenih ideologija. ”Organizator” poziva policiju pri čemu nam organi reda jasno daju do znanja da je zastava legitimna i da je možemo držati. Logično, zar ne?
Svima jeste sem ovim ”organizatorima” koji i dalje pokušavaju da nas nagovore na uklanjanje ljiljana. Naravno, sve pritiske smo odbili. Zamislite na šta su sve spremni ti agresivni ljevičari, naše ljiljane u sred Sarajeva da nam zabrane.
Zbog toga, neka svaki građanin razmisli zbog čega ide i sa kim se bori, te koji su ustvari pravi razlozi djelovanja ”organizatora” na protestima. Da li je to borba za donošenje zakona o jedinstvenom matičnom broju na nivou države ili promovisanje ljevičarskih ideologija od strane sarajevskih plaćeničkih ubleha kao jedinih ispravnih i prihvatljivih našem društvu i građanima.
Ja ne vidjeh nijednu SFRJ zastavu, niti ljevičarske parole... ali vidjeh na jednom transparentu Lagumdžiju zajedno sa Dodikom i Čovićem u zatvorskom odijelu.
Chmoljo wrote:Vejsil je promašio kapiju, a ti temu, jer impliciraš da je okupljanje bilo pod pokroviteljstvom SDP-a.
čestitam, upravo ste vas dvojica pljucnuli na one koji su bili tamo jučer.
SDA-ova Bh telecom omladina u grozničavoj panici da im narod ne presudi smišlja imbecilne kolumne kojima je za cilj popišati revolt narod banalizirajući ga nekim budalaština poput zastava, parole, SFRJ itd.
Chmoljo wrote:Vejsil je promašio kapiju, a ti temu, jer impliciraš da je okupljanje bilo pod pokroviteljstvom SDP-a.
SDA-ova Bh telecom omladina u grozničavoj panici da im narod ne presudi smišlja imbecilne kolumne kojima je za cilj popišati revolt narod banalizirajući ga nekim budalaština poput zastava, parole, SFRJ itd.
Upravo zbog tih i sličnih budalaština nešto što bi moglo biti krupno dobije dimenziju neozbiljnosti. Nije svejedno ko šta nosa jer ako nečemu prethodi emocija prije razuma nije dugog vijeka.
Upravo zbog tih i sličnih budalaština nešto što bi moglo biti krupno dobije dimenziju neozbiljnosti. Nije svejedno ko šta nosa jer ako nečemu prethodi emocija prije razuma nije dugog vijeka.
Ja nemam ništa protiv ako se vama zabavnije klati oko zastava, boja, parola, transparenata, nacija, entiteta, umjesto bavljenja pitanjem rješavanje ove krize. To svakako neće biti prvi put da političari za male pare kupe svoje zabludjele birače.
Da zaključim, nazad u torove, spremite pljuvačku, i neka se bosanske igre bez granica nastave.. Nisu za nas demonstracije i protesti.
Ja nemam ništa protiv ako se vama zabavnije klati oko zastava, boja, parola, transparenata, nacija, entiteta, umjesto bavljenja pitanjem rješavanje ove krize. To svakako neće biti prvi put da političari za male pare kupe svoje zabludjele birače.
Da zaključim, nazad u torove, spremite pljuvačku, i neka se bosanske igre bez granica nastave.. Nisu za nas demonstracije i protesti.[/quote]
Nemam ja nista protiv protesta. Imam mnogo toga protiv NVO koje iskoristavaju situaciju i sire svoje ideje.
Zar ne mogu protestovati bez da umjesaju sebe u to. A Fedja Stukan sebe ondje promovise a on uopce nema nista sa pokretanjem ovih protesta. To je ono sto mi smeta.
It_is_a_Leclerc wrote:
Da zaključim, nazad u torove, spremite pljuvačku, i neka se bosanske igre bez granica nastave.. Nisu za nas demonstracije i protesti.
Ako je Mile (tako tvrdi) imao svoje policajce među protestantima na platou zar je isključeno da i stranke nisu poslale svoje provokatore i upravo zahvaljujući raznim izjavama i ikonografiji ovo se može brzo banalizovati. Očito je da su protesti prerasli organizatore.
It_is_a_Leclerc wrote:
Da zaključim, nazad u torove, spremite pljuvačku, i neka se bosanske igre bez granica nastave.. Nisu za nas demonstracije i protesti.[/quote]
Ne priliči takav stav potomku Halila i Muje Hrnjice...a đe Huska...a đe Ale Čović? Od takvih junaka na ljutoj krajini...đe?
It_is_a_Leclerc wrote:
Ako je Mile (tako tvrdi) imao svoje policajce među protestantima na platou zar je isključeno da i stranke nisu poslale svoje provokatore i upravo zahvaljujući raznim izjavama i ikonografiji ovo se može brzo banalizovati. Očito je da su protesti prerasli organizatore.
Meni je dosta zanimljiva ova priča o miletovim policajcima u sarajevu...dakle neko mora konkretno kazat sta su isti radili u sarajevu i s cijim odobrenjem su presli entitetsku liniju...jer mile jasno kaze da je razgovarao s predstavnicima nekih institucija i agencija. ..
Recimo fahro da nam kaze kako je ovo moguce...ili pecanac...ili koka kurtes kad se otrijezni
Dodatno je, kako se smatra, situaciju podgrijao potpredsjednik SDP BiH i ministar prometa i komunikacija BiH Damir Hadžić koji je, tokom sjednice, rekao kako bi između interesa partije i države izabrao partijski.
Podsjetimo, Komšić je sredinom marta ove godine predsjedniku SDP BiH Zlatku Lagumdžiji, predsjedniku Glavnog odbora ove stranke Svetozaru Pudariću i generalnom sekretaru Nerminu Nikšiću uputio pismenu ostravku. Kako je tada za RSE potvrđeno glavni je razlog bilo neslaganje sa prvim čovjekom stranke Lagumdžijom, i to prvenstveno oko načina vođenja stranke, te činjenicom da je kao jedan od vodećih ljudi zapostavljen u vođenju politike stranke.
Na naš upit zašto SDP ne napusti vlast za koju je kazao da je neučinkovita, Lagumdžija je kazao da su i o tome razmišljali.
"Prva opcija je bila da izađemo iz Vijeća ministara. Ali šta će se desiti ako to uradimo. Kad izađemo iz VM ono tek tada nema kapacitet. Zamjenici koji neće da dolaze na posao preuzimaju posao. Da smo normalna država mi bismo izašli iz ovog Vijeća ministara. Ali, pošto nismo normalna država, mi čuvamo njene institucije u namjeri da država bude normalna. Ako je SDP problem, neka nam obećaju da će glasati za izmjene Ustava BiH i zakona koji će omogućiti prijevremene izbore, a SDP se tada može povući, nije nikakav problem", kazao je Lagumdžija.
jes to mislio na mene hehehe
Cudi me da ove godine niko nije prijavio Zlaju vozda za trenera nase teniske rprezentacije jer njemu i njegovim slugama reket dobro ide
Ova mu je nabolja
inače omiljena U naših političara: ''Sad bih ja otišao, ali šta, šta onda, ko će čuvati institucije, Bosnu, svemir?'' ...
Vlada entiteta RS nedavno je, suprotno Ustavu Bosne i Hercegovine, donijela odluku o izdavanju JMBG u tom entitetu, zbog čega je predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik SDA Sulejman Tihić Ustavnom sudu BiH podnio zahtjev za poništenje ove odluke Vlade RS.
Suprotno tome, bošnjački ministri u Vijeću ministara, uključujući i one koji se predstavljaju kao Bosanci, usvojili su privremenu odluku o JMBG i pristali na diktat iz RS legalizirajući neustavnu odluku Vlade RS. Time je Vijeće ministara svjesno prekršilo Ustav Bosne i Hercegovine i dovelo u pitanje kredibilitet cjelokupnog sistema ličnih podataka državljana Bosne i Hercegovine, što realno može dovesti do ponovnog uvođenja viznog režima za naše građane dok cijeli region velikim koracima ide prema Evropskoj uniji. Vijeće ministara je također nezakonito donijelo odluku o provođenju popisa stanovništva.
Ministri koji krše Ustav i zakone Bosne i Hercegovine treba da odu sa svojih pozicija jer su dokazali da su ih nedostojni.
Znači da nas je SDP i SBB izdao.
A nakon što je sud poništio odluku oni ko promjenili mišljenje.
Šta se trebalo očekivati od slučajnog prolaznika,i Miškovićevog sluge.
Zamalo zaboravih ovo;
Ponedeljak, 10. Juni 2013 u 10:38
Lagumdžijina dubrovačka trilogija
Prošle godine je ministar vanjskih poslova i lider SDP-a ZLATKO LAGUMDŽIJA nadziđivanjem i proširivanjem udvostručio kvadraturu jednosobnog (naslijeđenog) stana u Dubrovniku, a ovih dana je lokalnim vlastima toga grada podnio zahtjev za legalizaciju bespravno sagrađenog potkrovlja
zlatko_i_amina_2.jpg
zk_izvadak.jpg
Ko bi rekao da će ulazak nam susjedne Republike Hrvatske u Evropsku uniju finansijski „osjetiti“ ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i lider SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija?! Naime, kako Hrvatska u Evropsku uniju namjerava ući čistih računa i bez tragova „mračne“ prošlosti bremenite bezakonjem, jedan od poslova koji se moraju okončati do kraja ovog mjeseca je i legalizacija bespravno izgrađenih objekata.
S obzirom da je Lagumdžija prošle godine nadziđivanjem i proširivanjem udvostručio kvadraturu jednosobog stana u Dubrovniku, legalizacija nadzidanog prostora, što je on ovih dana zatražio od vlasti Dubrovnika, koštat će ga desetak hiljada eura!
Podsjećanja radi, u jeku preizborne kampanje za protekle općinske izbore lider SDP-a Zlatko Lagumdžija pokrenuo je opsežne građevinske radove na proširenju potkrovlja, mansarde, jednosobnog stana u dubrovačkom naselju Lapad, koji dijeli sa svojom sestrom Sanjom Hadžić-Lagumdžija. Inače, stan u Dubrovniku, koji su brat i sestra Zlatko i Sanja naslijedili od svojih roditelja, nalazi se u ulici Marka Marojice na broju 31. To je ulica u dubrovačkom naselju Peyton, koje je dobilo naziv po seriji Peyton Place (Gradić Pejton).
Naselje se nalazi u centru Dubrovnika, na Lapadu, odmah ispod glavne gradske ulice Ive Vojnovića. Peyton je izgrađen krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina i u njemu je uglavnom živjela viša srednja klasa. Specifičnost naselja je što se iz njega pruža prekrasan pogled na ostatak grada, osobito na gradsku luku Gruž.
Da bi izvršio proširenje potkrovlja Lagumdžija je morao imati neophodne prostorne, urbanističke i građevinske dozvole. Procedura za dobivanje te dokumentacije u Dubrovniku malo je ubrzana, ali je i dalje ostala vrlo komplicirana, posebno ako je objekat smješten u staroj gradskoj jezgri Dubrovnika. U slučaju stana u vlasništvu Zlatka i sestre mu Sanje, osim što su morali posjedovati sve dozvole, morali su platiti i legalizaciju nove stambene jedinice, što navodno ministar vanjskih poslova i njegova sestra nisu uradili.
Navodno, legalizacija dogradnje potkrovlja jednosobnog stana u Dubrovniku Lagumdžije će koštati desetak hiljada eura, što je više nego isplatna investicija s obzirom da se kvadrat stambenog prostora u tom dijelu Dubrovnika ne može kupiti ispod pet hiljada eura. Prema toj računici, stan ministra Zlatka i njegove sestre Sanje, veličine 80-ak kvadratnih metara, vrijedi 400 hiljada eura, a za koji iznos su ga unaprijed, tvrde dobro obaviješteni izvori našeg lista, prodali poznatom kupcu, Enveru Malagiću, vlasniku firme MALCom d.o.o. Sarajevo, s kojim su potpisali kupoprodajni ugovor.
Ovdje je bitno spomenuti i sljedeću činjenicu. Naime, u isto vrijeme kada je Slobodna Bosna pisala o dubrovačkoj kvadratnoj ekspanziji Zlatka Lagumdžije, u novembru prošle godine, objavljen je i tekst o samozatajnom tajkunu i biznismenu Enveru Malagiću. Ovaj prijeratni obućar iz nekadašnje robne kuće Sarajke je zahvaljujući, prije svega, prijateljstvu i „poslovnoj“ suradnji sa Edhemom Bičakčićem postao multimilioner. Malagića i njegovu firmu MALCom u poslove sa JP Elektroprivredom BiH uveo je upravo Bičakčić, a ne postoji niti jedan revizorski izvještaj o poslovanju tog javnog preduzeća u kojem se, u negativnom kontekstu, ne spominje poslovanje Elektroprivrede sa firmom Envera Malagića.
Sa tako zarađenim kapitalom Malagić je od bračnog para Kulo kupio ugostiteljsko-turističku firmu Bosnia hoteli i restorani, u čijem je vlasništvu (bilo) desetine prostora na najatraktivnijim sarajevskim lokacijama, a od porodice Lagumdžija, eto, stan u Dubrovniku. Još samo ostaje da se riješi problem legalizacije nadogradnje kako bi se regulisali imovinsko-pravni odnosi, odnosno kako bi se Enver Malagić mogao uknjižiti kao novi vlasnik stana u ulici Marka Marojice na broju 31 u dubrovačkom naselju Lapad. (Mirsad Fazlić)