SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

SkyLimit

#30051 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by SkyLimit »

PORODICA MEMIC NAJAVILA PROTESTNU SETNJU - IZDALA ME DRZAVA ZA KOJU SAM SE BORIO

Podsjećamo, istraga o smrti Dženana Memića, koji je preminuo nakon povrede glave koju je zadobio na još neutvrđen način, prvobitno se vodila kao saobraćajna nesreća po nepoznatom počiniocu. Da je Dženan povrijeđen u nesreći policiji je kazala Dženanova djevojka Alisa Mutap koja je s njim bila u momentu kada je zadobio kobnu povredu.

Međutim, nakon smrti Memića pojavila se sumnja u okolnosti pod kojima je mladić povrijeđen te je utvrđeno da povreda koju je zadobio nije posljedica saobraćajne nesreće već da se radi o brutalnom napadu na njega.

smrdim/porodica-memic-najavil ... -se-borio/
supercali

#30052 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

greatful_and_dead wrote:
holowey wrote:
greatful_and_dead wrote:Bosna, zemlja sa najviše fudbalskih selektora po glavi stanovnika, a evo kao što vidimo i ljekara. Svi su sposobni sebi dijagnozu opalit, pomoći si, znaju postupke...

Ispade čovjek budala što je odveo bolesno dijete u dom zdravlja. Svašta.
koliko sam ja skontao, poslije dugog cekanja je napravio frku zbog koje je intervenisala policija...zato se i raspravlja na ovoj temi, ne zato sto je odveo dijete na pregled...
Ali evo pomalo je prešlo u priču "zašto ide zbog temperature doktoru, to se kući rješava", "zašto u dom zdravlja u koji treba ići, zašto ne u hitnu, CUM, KUM...", "zašto su čekali da doktor, koji je to trebao, pregleda dijete" itd...
preslo se u tu pricu jer ne znamo koliko djece treba pomoc ljekara a koliko ih se moze kuci lijeciti al ih roditelji za svaku sitnicu vode doktoru
Nepass

#30053 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Nepass »

supercali wrote:a on zna koliko koje ce se dijete zadrzati a pregledu?
a koliko znam doktor ne zna koliko ima pacijenata nego to one sestre koje primaju knjizice znaju i one bi trebale reci ima ispred vas 20 ljudi necete moci stici na pregled idite u drugi dom zdravlja u hitnu na kosevo na xxx

znaci doktori su bezveze napadnuti za nesto za sta nisu krivi
a niko ne napada sestre nego odmah na doktora a sestre su u mnogo slucaja vise krive nego doktori
Ne smije sestra vratiti pacijenta, samo doktor. Trebala je reci guzva je, dugo se ceka nisam sigurna da ce doktor uspjeti pregledati do 20h
supercali

#30054 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

Nepass wrote:
supercali wrote:a on zna koliko koje ce se dijete zadrzati a pregledu?
a koliko znam doktor ne zna koliko ima pacijenata nego to one sestre koje primaju knjizice znaju i one bi trebale reci ima ispred vas 20 ljudi necete moci stici na pregled idite u drugi dom zdravlja u hitnu na kosevo na xxx

znaci doktori su bezveze napadnuti za nesto za sta nisu krivi
a niko ne napada sestre nego odmah na doktora a sestre su u mnogo slucaja vise krive nego doktori
Ne smije sestra vratiti pacijenta, samo doktor. Trebala je reci guzva je, dugo se ceka nisam sigurna da ce doktor uspjeti pregledati do 20h
sasvim je nebitno uglavnom u ovom slucaju nije doktor kriv

sve se bojim da ovi iz dz ostaju duze da bi posluzili nekoga kad im radno vrijeme prodje
uglavnomja

#30055 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

VjecitiStudent wrote:Narodu, a pogotovo zaposlenom dijelu tog naroda, kojem se pristojni novci za zdravstveno osiguranje, svakog mjeseca odbijaju od plaće, uopće ne treba biti briga ko je i kako u cijelom lancu raspodjele tog novca pogriješio.

Ljekar nek se poslije žali šefici, što mora da radi trostruku normu, pa nek ona i njeni popravljaju sistem, no pacijent mora uvijek biti na prvom mjestu.

Ali jok, prva misao je, "zovi pendrek, nek ih otjera".
pitanje:

da li bi ti poslao busom do svedske dijete (sebe, mater, zenu, brata ...) a da znas da je vozac tek stigao od tamo i da je vec nekih 20 sati bez pauze za volanom?

i ko kome da se zali kad zagine citav bus?
muha_sa

#30056 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by muha_sa »

tu je onda sestra da kaže-----ne cekajte jer doktor više ne može primit ni jednog pacijenta i vozdra.
Daryl Dixon

#30057 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Daryl Dixon »

komentar :lol:
Image
zateznistub

#30058 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Daryl Dixon wrote:komentar :lol:
Image
mamu li im prašinarsku...
Daryl Dixon

#30059 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Daryl Dixon »

zateznistub wrote:
Daryl Dixon wrote:komentar :lol:
Image
mamu li im prašinarsku...
svaki komentar je suvišan.. :| mozda je opljackana kladionica pa dosli.. a sumnjam da bi sjedili.. ko ce im ga znati.. daj mi zelene na dvije marke :mrgreen:
Nepass

#30060 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Nepass »

Jucer policijsko auto na semaforu, suvozac zavalio sjediste do kraja. Lezi. Nema 22 godine. Otvoren prozor, smrdi znoj iz auto jbt da sam metar od njih osjetio.
Bar patroliraju :D ne igraju bingo
medjutim

#30061 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by medjutim »

Nepass wrote:Jucer policijsko auto na semaforu, suvozac zavalio sjediste do kraja. Lezi. Nema 22 godine. Otvoren prozor, smrdi znoj iz auto jbt da sam metar od njih osjetio.
Bar patroliraju :D ne igraju bingo
Nema nikakvih pravila ponasanja u sluzbi jbt...
U jednom evropskom gradu, vozim se sa drugom i posto smo puno putovali ja zavalio sjediste premoren, odjednom sirena za nama, zaustavise nas, policajac prilazi, sav ljubazan i kulturan i kaze mi da podignem sjediste radi svoje licne sigurnosti prije svega, a i nije zakonito tako da se vozim. Znaci tacno me bilo stid sto sam se tako izvalio :-), zahvalimo se naravno, lijepo se pozdravimo i cao.
MOSALJOZE

#30062 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by MOSALJOZE »

Zato se ćuneri tako vozaju :-)
Da im čovjek kaže kako je držati sjedište uspravno zabranjeno,sve i jedan bi sjedio uspravno ko strijela.
zateznistub

#30063 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Nismo mi unikat ni u čemu...

Image
Image
Image
medjutim

#30064 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by medjutim »

zateznistub wrote:Nismo mi unikat ni u čemu...

Image
Image
Image
Nisam ja ni rekao da smo mi unikat, samo kod nas je to puno cesce, i prolazi nekaznjeno. Ovi sa slika su sigurno sankcionisani, jer javnost bi ih razapela u suprotnom, kod nas reakcija nema. Bas nesto kontam da li njujorski policajac ode da baci markicu na bingo.
zateznistub

#30065 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

medjutim wrote: Nisam ja ni rekao da smo mi unikat, samo kod nas je to puno cesce, i prolazi nekaznjeno. Ovi sa slika su sigurno sankcionisani, jer javnost bi ih razapela u suprotnom, kod nas reakcija nema. Bas nesto kontam da li njujorski policajac ode da baci markicu na bingo.
Nisam mislio samo na tebe, nego generalno spika kako je kod nas sve naopako a u bijelom svijetu sve b.o.
što naravne niđe veze nema sa istinom...nismo mi nista izmislili, samo kopirali...a glede kolicine i ucestalosti...ni to nije tačno.
AmirBaa

#30066 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by AmirBaa »

zateznistub wrote:
medjutim wrote: Nisam ja ni rekao da smo mi unikat, samo kod nas je to puno cesce, i prolazi nekaznjeno. Ovi sa slika su sigurno sankcionisani, jer javnost bi ih razapela u suprotnom, kod nas reakcija nema. Bas nesto kontam da li njujorski policajac ode da baci markicu na bingo.
Nisam mislio samo na tebe, nego generalno spika kako je kod nas sve naopako a u bijelom svijetu sve b.o.
što naravne niđe veze nema sa istinom...nismo mi nista izmislili, samo kopirali...a glede kolicine i ucestalosti...ni to nije tačno.
de pojasni ovo malo, daj koji podatak da potvrdis ovo ? Ja cu ti samo reci da vlada bijela kuga u bih i da godisnje ode preko 12.500 ljudi iz ove popisane drzave a malo ko se vrati osim ljeti na cevape i burek. Zar to nije dovoljno dobar podatak da je puno puno bolje vani i da ovdje nema perspektive za mlade osobe ?
Edit: izvinjavam se, pogrijesio sam. "BiH je samo prošle godine napustilo 68.000 građana! "
zateznistub

#30067 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

AmirBaa wrote: de pojasni ovo malo, daj koji podatak da potvrdis ovo ? Ja cu ti samo reci da vlada bijela kuga u bih i da godisnje ode preko 12.500 ljudi iz ove popisane drzave a malo ko se vrati osim ljeti na cevape i burek. Zar to nije dovoljno dobar podatak da je puno puno bolje vani i da ovdje nema perspektive za mlade osobe ?
Edit: izvinjavam se, pogrijesio sam. "BiH je samo prošle godine napustilo 68.000 građana! "
Šta pobogu da ti potvrdim? Da u svijetu na duznosti spava vise ili manje drotova u odnosu na BiH? De ba, uozbilji se...
AmirBaa

#30068 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by AmirBaa »

zateznistub wrote:
AmirBaa wrote: de pojasni ovo malo, daj koji podatak da potvrdis ovo ? Ja cu ti samo reci da vlada bijela kuga u bih i da godisnje ode preko 12.500 ljudi iz ove popisane drzave a malo ko se vrati osim ljeti na cevape i burek. Zar to nije dovoljno dobar podatak da je puno puno bolje vani i da ovdje nema perspektive za mlade osobe ?
Šta pobogu da ti potvrdim? Da u svijetu na duznosti spava vise ili manje drotova u odnosu na BiH? De ba, uozbilji se...
ne, nego da je u svijetu (mislimo i ti i ja-nadam se, na zapadnu europu i ameriku) policija mnogo efikasnija, narod im vise vjeruje i ne moze se desiti da jedan isti lik godinu dana pali auta a da ga niko ne uhvati :thumbup:
zateznistub

#30069 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

AmirBaa wrote: ne, nego da je u svijetu (mislimo i ti i ja-nadam se, na zapadnu europu i ameriku) policija mnogo efikasnija, narod im vise vjeruje i ne moze se desiti da jedan isti lik godinu dana pali auta a da ga niko ne uhvati :thumbup:
Apsolutnmo jesu, jer je i sistem i drzava u funkciji...kao u ostalom i samo drustvo...sto kod nas nije slucaj ni u cemu...

A nisu ni svete krave u odnosu na nase... :wink:
AmirBaa

#30070 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by AmirBaa »

zateznistub wrote:
AmirBaa wrote: ne, nego da je u svijetu (mislimo i ti i ja-nadam se, na zapadnu europu i ameriku) policija mnogo efikasnija, narod im vise vjeruje i ne moze se desiti da jedan isti lik godinu dana pali auta a da ga niko ne uhvati :thumbup:
Apsolutnmo jesu, jer je i sistem i drzava u funkciji...kao u ostalom i samo drustvo...sto kod nas nije slucaj ni u cemu...

A nisu ni svete krave u odnosu na nase... :wink:
tu se sasvim slazem s tobom, nigdje nije savrseno i uvijek se moze naci neka greska ali to sve zavisi koliko cesto. Dat cu ti banalan primjer, kad sam bio kod prijatelja u parizu, usli smo u metro i nakon 2 stanice usla su 4 policajca. Jarane ja kad sam ih vidio sledio sam se. Nista ilegalno nisam imao kod sebe ali me bilo ,,strah" kako ti ljudi izgledaju. Ogromni su, stav kao da su oslobodili pariz upravo, stali na metar jedan od drugog i sute i samo gledaju ljude po metrou. Kad su izasli laknulo mi je, bez ikakvog razloga :) A trebam li ti reci kako se osjecam kad vidim nase policajce ? Pogotovo u kladionici ili u fast foodu nekom :thumbup: A tek kad sam tamo vidio one na konjima, pa ono je ludilo, ne do Bog da te ono safata :D
zateznistub

#30071 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

AmirBaa wrote: tu se sasvim slazem s tobom, nigdje nije savrseno i uvijek se moze naci neka greska ali to sve zavisi koliko cesto. Dat cu ti banalan primjer, kad sam bio kod prijatelja u parizu, usli smo u metro i nakon 2 stanice usla su 4 policajca. Jarane ja kad sam ih vidio sledio sam se. Nista ilegalno nisam imao kod sebe ali me bilo ,,strah" kako ti ljudi izgledaju. Ogromni su, stav kao da su oslobodili pariz upravo, stali na metar jedan od drugog i sute i samo gledaju ljude po metrou. Kad su izasli laknulo mi je, bez ikakvog razloga :) A trebam li ti reci kako se osjecam kad vidim nase policajce ? Pogotovo u kladionici ili u fast foodu nekom :thumbup: A tek kad sam tamo vidio one na konjima, pa ono je ludilo, ne do Bog da te ono safata :D
upravo to smeće sa slika jeste problem, a glede straha, moli boga da pred tebe ne stane ona nasa kornjača...
Tercius

#30072 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

medjutim wrote:
zateznistub wrote:Nismo mi unikat ni u čemu...

Image
Image
Image
Nisam ja ni rekao da smo mi unikat, samo kod nas je to puno cesce, i prolazi nekaznjeno. Ovi sa slika su sigurno sankcionisani, jer javnost bi ih razapela u suprotnom, kod nas reakcija nema. Bas nesto kontam da li njujorski policajac ode da baci markicu na bingo.
Gledam ove slike i jedna stvar mi nikako nije jasna...kako su uspjeli zaspat' bez da obore sjediste...gdje smo mi gdje je svijet moj jarane.
AmirBaa

#30073 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by AmirBaa »

zateznistub wrote:
AmirBaa wrote: tu se sasvim slazem s tobom, nigdje nije savrseno i uvijek se moze naci neka greska ali to sve zavisi koliko cesto. Dat cu ti banalan primjer, kad sam bio kod prijatelja u parizu, usli smo u metro i nakon 2 stanice usla su 4 policajca. Jarane ja kad sam ih vidio sledio sam se. Nista ilegalno nisam imao kod sebe ali me bilo ,,strah" kako ti ljudi izgledaju. Ogromni su, stav kao da su oslobodili pariz upravo, stali na metar jedan od drugog i sute i samo gledaju ljude po metrou. Kad su izasli laknulo mi je, bez ikakvog razloga :) A trebam li ti reci kako se osjecam kad vidim nase policajce ? Pogotovo u kladionici ili u fast foodu nekom :thumbup: A tek kad sam tamo vidio one na konjima, pa ono je ludilo, ne do Bog da te ono safata :D
upravo to smeće sa slika jeste problem, a glede straha, moli boga da pred tebe ne stane ona nasa kornjača...
kornjaca nije dolazila kad su mi kucu opljackali, kad mi je klosar prislonio noz u tramvaju da mi ukrade cenera, nego upravo onakvi kao sa slike iz kladionice :wink:
insomnia78

#30074 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

Strasna francuska policija

Fora je, samo u tome sto su kod njih patrole od najmanje 3 a najcesce 4-5 ljudi pa to sve djeluje drugacije
mali_balon

#30075 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_balon »

Ma jarane problem je sve pogotvu drumski razbojnici tkz policija, sva u bih svi su isti....evo npr...ulazis u dezelu i odma kupujes vinejtu jer ces dobiri 400ojra po usima kao ne kupis, a hajd pomisli dat njihovom drotu cvaju, nas razbojnik bi jedva docekao tu cvaju, jos bi se strateski pozicionirao da lakse uzima pare...pusti ciganija, banda, gade mi se....dovoljno da citas terciusa i svve ti se samo kaze....
Na zalost od vecine ti neki izuzetci, ako ih i ima, se ne vide niti cuju....
Locked