Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Interesuje me, u ovom njihovom paketu DUO NET pise brzina neta da je 25 Mb/s pa ako ima neko strucan da mi odgovori koliko je to kb/s download brzine.. npr kad skidam preko utorrenta nesto koliku brzinu bi mogao ostvariti u kb/s ?
4L0n3 wrote:Interesuje me, u ovom njihovom paketu DUO NET pise brzina neta da je 25 Mb/s pa ako ima neko strucan da mi odgovori koliko je to kb/s download brzine.. npr kad skidam preko utorrenta nesto koliku brzinu bi mogao ostvariti u kb/s ?
Teoretski maksimalna brzina downloada bi bila 3,2MB/s , ali je u praksi nesto manja (2,5-2,7MB/s). Sto se torenta tice , sve zavisi od seedera.
4L0n3 wrote:Interesuje me, u ovom njihovom paketu DUO NET pise brzina neta da je 25 Mb/s pa ako ima neko strucan da mi odgovori koliko je to kb/s download brzine.. npr kad skidam preko utorrenta nesto koliku brzinu bi mogao ostvariti u kb/s ?
25 Mbps / 8 = 3.12 MBps ili 3.12 MBps x 1024 = 3200 KBps (naravno govorimo o maksimalnoj mogućoj brzini tog paketa).
Hvala oboma, izgleda kao ekstra povoljna ponuda pogotovu meni jer sad imam hs kablovsku(60 kanala) a net standardni flat paket od bhtelecoma (1024 kb ps download) i placam to 48 km mjesecno
_BataZiv_0809 wrote:
Hvala na pokusaju, cijenim zaista
Ali zanemarite pitanje.
Da ja znam otici na 192....itd... , ne bih postavljao pitanje da mi se objasni kao djetetu
Dakle u adresni prostor gdje kucaš adresu neke web stranice ukucaš 192.168.0.1
Nakon što se otvori stranica idi na login bez ukucavanja ikakvih podataka u polja za username i password.
Nakon što ti se loguje klikni na quick settings i tu pod network name promijeni ime mreže u željeno ime i idi na save changes.
A zatim klikni na tab wireless pa kad ti se otvore nove opcije idi na wireless security i tu ćeš moći promijeniti šifru, naravno sve spasiš sa save changes.
Last edited by crnivrag on 20/04/2016 21:30, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809 wrote:
Hvala na pokusaju, cijenim zaista
Ali zanemarite pitanje.
Da ja znam otici na 192....itd... , ne bih postavljao pitanje da mi se objasni kao djetetu
Dakle u adresni prostor gdje kucaš adresu neke web stranice ukucaš 192.168.100.1 ili 192.168.0.1 (probaj oba, ne.znam koji ti tačni radi).
Nakon što se otvori stranica idi na login bez ukucavanja ikakvih podataka u polja za username i password.
Nakon što ti se loguje klikni na quick settings i tu pod network name promijeni ime mreže u željeno ime i idi na save changes.
A zatim klikni na tab wireless pa kad ti se otvore nove opcije idi na wireless security i tu ćeš moći promijeniti šifru, naravno sve spasiš sa save changes.
Dakle u adresni prostor gdje kucaš adresu neke web stranice ukucaš 192.168.0.1
SerijeSync wrote:
jebo ga ti vidi i sam, 192.168.1
Izgleda da ti browser ignoriše 0, probaj i adresu 192.168.0.1 pa vidi da li je isti efekat.
Korisniku iznad se logovalo na 192.168.0.1
A kod mene je stari cisco EPC3208 pa se kod mene loguje na 192.168.100.1, a tim sa je kod mene samo običan modem, dok su ovi novi modeli (EPC3925 i EPC3928S) ujedno modem, router i home gateway.
Dokle ce mi trajat ovi digitalni kanali danas sto sam otkrio na TV-u?? Koliko sam razumio guglajaci moj TV posjeduje nesto zvano DVB-C sto mi omogucava gledanje digitalnih kanala..Bilo ih je oko 55 na analogiji a danasnim digitalnim pretrazivanjem preko TV ima 98,slika je ljepsa dosta na digitali,pogotovo ovi SK kanali u HD-u Ako budem u buducnosti imao sansu da uvedem ovaj neki paket digitalne Tv-e jel to znaci da mi nece trebat resiver posto vec imam DTV ili kako se vec zove ugrađen/o u televizor
Last edited by Herr Flick on 20/04/2016 22:19, edited 1 time in total.