Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

BlackSnake

#30051 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by BlackSnake »

BJB wrote:Image :thumbup:
Razočarenje !
Čudi me da je Clooney radio na ovom filmu :-?
Prijatno iznenađenje je kako su dva ženska lika dobro odradile uloge ...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#30052 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Truba »

gledam jurski svijet i nije los
Daryl Dixon

#30053 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Daryl Dixon »

Baaš light film sa djecom pogledati..

Moja ocjena 7

http://www.imdb.com/title/tt0938283/?ref_=nv_sr_3
gnjev

#30054 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by gnjev »

Black swan wrote:gledam jurski svijet i nije los
toliko nije los da uporedo pises na forumu :D
dale cooper

#30055 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by dale cooper »

BlackSnake wrote:
BJB wrote:Image :thumbup:
Razočarenje !
Čudi me da je Clooney radio na ovom filmu :-?
Prijatno iznenađenje je kako su dva ženska lika dobro odradile uloge ...
Meni i nije bio tako loš. Ipak je u pitanju Diznijev film. Vrijedi zbog one scene kada glavna junakinja
uzima onaj bedž i vidi grad budućnosti. Onako sam ja uvijek zamišljao da će budućnost biti.
Svijetla, fantastična, optimistična. I da...svi bi smo imali one jetpackove. :tooo:
l33t

#30056 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by l33t »

San Andreas - Holivudska kliše akcija za ubit vrijeme, totalno predvidljiv film.

Man up - Britanska romantična "komedija" na isti kalup kao i trilion ostalih filmova istog žanra.

oba filma se mogu pogledat i mogu ici u kategoriju "ni tam ni vam" što se tiče preporuke ;)

čirs
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#30057 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by markioni »

http://www.imdb.com/title/tt2361509
Image
The Intern

divan film.. nisam nesto od puno price trenutno pa bih se slozio sa ovim u potpunosti:
User Reviews

That kind of movie that makes your day
23 September 2015 | by karimhamamo160 (Egypt) – See all my reviews

This is my first review on the IMDb website and i have been a member for more that 9 years now, that's who much i loved this movie. It just give you that positive thoughts and energy within a lovely comedian scenario.

I loved how they mix between the classic culture with the modern one. It was very interesting to watch how they remind our generation about the habits which they are missing from the classic one.

De Niro and Anne Hathaway have excellent work chemistry. Director and camera teams made a great job too... Team work, thank you for this lovely movie...

:thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#30058 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Truba »

gnjev wrote:
Black swan wrote:gledam jurski svijet i nije los
toliko nije los da uporedo pises na forumu :D
pauzirao sam mnogo bolje filmove rekao bih i desetke

rijetko kad gledam bez prekida...
BJB

#30059 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by BJB »

@Blacksnake, George Clooney mi i nije neka glumcina..Jest da ima lijep osmjeh i da je nekad bio faca..Ofucao se otkako se ozenio, tek sam primjetila kako staro izgleda..
Britt Robertson i Raffey Cassidy je genijalno odglumila Athenu, jest da su specijalni efekti bili predobri, ali dijete bas ima talenta.
Meni je zanimljiv pravac u kojem ode SF u ovom filmu, zanimljiva mi je i prica. Bas me fino film zabavio, gotovo da ga nisam prekidala ili surfala po internetu dok sam ga gledala. Ne znam da li se vama desava, ali u zadnjih nekoliko godina malo koji film me moze totalno zaokupiti, ono da gledam bez prekidanja ili surfanja sa strane..Valjda covjek stari, pa postaje jos veci ters ili su filmovi postali losiji..
Drugi problem je da vidim preporuku, skinem film i nikad ga ne pregledam ili nemam vremena ili mi se ne gleda nesto tako.. :run:
markioni

#30060 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by markioni »

BJB wrote:@Blacksnake, George Clooney mi i nije neka glumcina..Jest da ima lijep osmjeh i da je nekad bio faca..Ofucao se otkako se ozenio, tek sam primjetila kako staro izgleda..
Britt Robertson i Raffey Cassidy je genijalno odglumila Athenu, jest da su specijalni efekti bili predobri, ali dijete bas ima talenta.
Meni je zanimljiv pravac u kojem ode SF u ovom filmu, zanimljiva mi je i prica. Bas me fino film zabavio, gotovo da ga nisam prekidala ili surfala po internetu dok sam ga gledala. Ne znam da li se vama desava, ali u zadnjih nekoliko godina malo koji film me moze totalno zaokupiti, ono da gledam bez prekidanja ili surfanja sa strane..Valjda covjek stari, pa postaje jos veci ters ili su filmovi postali losiji..
Drugi problem je da vidim preporuku, skinem film i nikad ga ne pregledam ili nemam vremena ili mi se ne gleda nesto tako.. :run:
naravno da se desava:)
BJB

#30061 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by BJB »

markioni wrote:http://www.imdb.com/title/tt2361509
Image
The Intern

divan film.. nisam nesto od puno price trenutno pa bih se slozio sa ovim u potpunosti:
User Reviews

That kind of movie that makes your day
23 September 2015 | by karimhamamo160 (Egypt) – See all my reviews

This is my first review on the IMDb website and i have been a member for more that 9 years now, that's who much i loved this movie. It just give you that positive thoughts and energy within a lovely comedian scenario.

I loved how they mix between the classic culture with the modern one. It was very interesting to watch how they remind our generation about the habits which they are missing from the classic one.

De Niro and Anne Hathaway have excellent work chemistry. Director and camera teams made a great job too... Team work, thank you for this lovely movie...

:thumbup:
Gdje se ovo moze iskopati a da je dobra kopija?
nema me tamo

#30062 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by nema me tamo »

Tommorowland meni licno bio dobar, mogao se pogledat skoro u komadu..

Man Up može proci vrijedi preporuke.

U Jurskom je samo CGI dobar, posebno kad odeš u kino.

Paper Towns isto vrijedi preporuke..

Mission impossible je odlicna akcija.
BlackSnake

#30063 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by BlackSnake »

markioni wrote:
BJB wrote:@Blacksnake, George Clooney mi i nije neka glumcina..Jest da ima lijep osmjeh i da je nekad bio faca..Ofucao se otkako se ozenio, tek sam primjetila kako staro izgleda..

Ha, ha ... gdje me nađe :D
Ja ne znam kada sam zadnji put odgledao film u komadu.
U stvari lažem, ima serija koju sam gledao i po nekoliko epizoda u komadu. Radi se o seriji FARGO, već sam je pominjao .... Sjajno !!! Eh da je još nešto slično naći.
Rampage

#30064 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Rampage »

Snake Eyes wrote:
Rampage wrote:Terminator Genisys

http://www.imdb.com/title/tt1340138/

Baš ono što sam i očekivao od filma, dva sata dobre Terminator zabave:)

Image

Napomena za one što nisu gledali ovaj film - bilo bi se dobro (ako se ima vremena:)) podsjetiti ostalih filmova iz serijala prije gledanja ovog dijela, bit će bolji ugođaj:)
Ovaj dio kada pregledaš podsjetiš se svih prethodnih dijelova :D , da je bilo koja druga franšiza u pitanju film bi bio sranje ali gledati "Posljednjeg akcionog junaka" ponovo u ulozi terminatora, priceless :thumbup:
Da, lijepo si to otipkao, ipak je Terminator samo jedan, postavio je određene standarde u industriji:) :thumbup:
taureg71

#30065 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by taureg71 »

http://www.imdb.com/title/tt4411504/?ref_=fn_al_tt_1

El Clan..je li neko gledao u kinima??? mislim da je odlican..jedva cekam
markioni

#30066 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by markioni »

BlackSnake wrote:
markioni wrote:

Ha, ha ... gdje me nađe :D
Ja ne znam kada sam zadnji put odgledao film u komadu.
U stvari lažem, ima serija koju sam gledao i po nekoliko epizoda u komadu. Radi se o seriji FARGO, već sam je pominjao .... Sjajno !!! Eh da je još nešto slično naći.
x-files :) imam mladju sestru koja gura ono prilicno hardcore mainstream sto se tice serija i filmova i jedan od vecih zivotnih uspjeha mi je bio nagovorit je da samo polgeda jednu ili dvije epizode ...i uspio sam :D doduse trebale su bukvalno godine (tvrdoglava sta ces :) al evo sada svaki dan gleda kao i ja prije po par epizoda zaredom. btw vjerovatno mnogi znaju ali nije lose da napomenem da uskoro izlaze nove epizode ..ouje...
fargo tombe vjerovatno je jos zaraznija ko nije film gledao pa ono na gladan stomak se navuce.
drug_lenjin

#30067 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by drug_lenjin »

Image

Terminator Genisys

NE PREPORUCUJEM!
Maharadza

#30068 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Maharadza »

Hwayi A Monster Boy

http://www.imdb.com/title/tt2972362/

Image

Jedan od najboljih korejskih koje sam pogledao, a iskreno više ima drame nego akcije! :thumbup:
aux

#30069 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by aux »

Image

Dugo sam cekao u HD-u i isplatilo se jer je film pravo filmsko ostvarenje.Film ima rupa ali je u konacnici jako dobar sa odlicnim vizuelnim iskustvom,meni je 2 sata proletilo da nisam osjetio.
ExNihilo

#30070 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by ExNihilo »

Pravi popcorn film. :D
deyan

#30071 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by deyan »

BJB wrote: Ne znam da li se vama desava, ali u zadnjih nekoliko godina malo koji film me moze totalno zaokupiti, ono da gledam bez prekidanja ili surfanja sa strane..Valjda covjek stari, pa postaje jos veci ters ili su filmovi postali losiji...
Poenta, tako se zapravo i gledaju filmovi. ;-)
Ja...recimo dok gledam uporedo igram PS4, surfujem po netu, sa ortakom prepricavam dnevne dogodavstine na Viber-u, dok sa tableta, putem WhatsApp-a saljem srca mojoj sarmantnoj komsinici Dragani.
Dobro, ponekad sam istovremeno znao da otpevam i neku ljubavnu pesmu Ani (na engleskom naravno) ali posto nam je veza pukla toga vise nema i to me cini neizmerno nesrecnim. :sad:

PS. karanana, prijatelju moj, javi se na PP ako nista nisi skapir'o, objasnicu ti sve
(nije kao ove kompleksne i glupe serije tipa "Black Mirror" i "Mr. Robot" gde se ne zna ko sta i za koga radi). ;-)
dosada_ziva

#30072 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by dosada_ziva »

dobarrr
Last edited by dosada_ziva on 29/09/2015 01:07, edited 1 time in total.
karanana

#30073 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by karanana »

hvala drug. skonto sam te. multitaskujes.

da, hvala bogu pa zivot nije glup i neshvatljiv kao mr robot pa da ga na drogama moras gledati.
black mirror nije bas isti slucaj. ali svakako hvala na ponudi za pojasnjenja. ako mi negdje zapne, imacu te na umu. tek sam zavrsio dvije epizode mirrora, sto znaci da cu se vjerovatno zapetljati i izgubiti pa ti se javim da razjasnis.
Maharadza

#30074 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Maharadza »

deyan wrote:
BJB wrote: Ne znam da li se vama desava, ali u zadnjih nekoliko godina malo koji film me moze totalno zaokupiti, ono da gledam bez prekidanja ili surfanja sa strane..Valjda covjek stari, pa postaje jos veci ters ili su filmovi postali losiji...
Ja...recimo dok gledam uporedo igram PS4, surfujem po netu, sa ortakom prepricavam dnevne dogodavstine na Viber-u, dok sa tableta, putem WhatsApp-a saljem srca mojoj sarmantnoj komsinici Dragani.
Dobro, ponekad sam istovremeno znao da otpevam i neku ljubavnu pesmu Ani (na engleskom naravno) ali posto nam je veza pukla toga vise nema i to me cini neizmerno nesrecnim. :sad:

PS. karanana, prijatelju moj, javi se na PP ako nista nisi skapir'o, objasnicu ti sve
(nije kao ove kompleksne i glupe serije tipa "Black Mirror" i "Mr. Robot" gde se ne zna ko sta i za koga radi). ;-)
Ne znam kakve vi filmove gledate, ali ja lično ako naletim na takav film gdje vidim da mi je interesantnije na fontelu čačkati nego pratiti radnju istoga onda ga i ugasim, pobrišem i nađem drugi, interesantniji! :P
markioni

#30075 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by markioni »

deyan wrote:

haaha ja ne mogu da vjerujem sta sam procitao...mislim mogu al lanucu nesto nije red...
Post Reply