SDP

cadburry

#30026 Re: SDP

Post by cadburry »

Paranoid wrote:
cadburry wrote:
Pričamo puno o tim ustupcima, ali niko ne zna navesti ustupak, a da ne slaže. Jedino što se moglo kako treba nazvati ustupkom je dogovor oko izmjena Izbornog zakona. Tu se Lagumdžija zajebo malo. Kada se protiv toga diglo cjelokupno članstvo, svi pro-SDP NVOi i građani, malo su se prekontali i odustalo se od toga.

Od ustupaka bih ti još znao navesti entitetsko državljanstvo u ličnoj. Međutim, iskreno, to je stvarno sitnica - nije povrijeđena niti jedna nadležnost BiH niti je data i jedna nadležnost entitetima. Da ne govorim da nije ok da se to pripisuje jedino na račun SDPa, kada su za to glasale i druge stranke, npr. SDA. Ali, kao što rekoh, sitnica u poređenju sa npr. SDA-HDZ-SNSDovim Prudskim sporazumom.

Ostalo je sve laž. Možda za tebe ukidanje OSA, SIPA, Oružanih snaga BiH, uspostava hrvatskog entiteta i kakve sve gluposti napisa Paranoid jesu detalji, ali za mene nisu.
jao što volim kad me spomene neko ko veze nema..a šta su za tebe detalji,...g-dine ubleho??

Ok...ja sam izvadio ono što je SDA izbacila kao dogovor SDP-SNSD.. osim nekoliko usmenih izjava čelnika SDP-a i nije bilo većih demanta ovog esdeaovskog spiska... medjutim, niko od vas takodje nije izbacio "pravi" ugovor koji je potpisan izmedju Dodika i Zlatka...

"cadburry", pokušaj se fokusirati na temu i ono što je vezano za temu, a ne na forumaše... jer nije argument pljuvanje po nekome, nego je argument ispravan i korektan odgovor koji ti nažalost nisi napisao, nego si lupao po mom niku...
Oprosti na možda uvredljivom komentaru, ali me je stvarno šokirao tvoj nivo neznanja. Izvini. :)

Da mi vodimo argumentovanu diskusiju, bio bi red da ti kad izneseš taj spisak bljuvotina, postaviš izvor informacija, ali relevantan izvor informacija - što bi mogao biti dokument koji je potpisao neko iz SDPa, neko SDPovo saopćenje za javnost, izjava nekog SDPovog zvaničnika i sl. Ti to naravno nisi uradio. Ali nema veze, neću biti ko Canton, pa se duriti u nastavku.

Evo ti sporazum SDP-SNSD:
http://sdp.ba/dokumenti/SPORAZUM%20SDP-SNSD.pdf
Hoćeš li sad priznati da si pojeo jedno veliko govno, da su te nasamarili i prevarili i da si širio laži o SDPu (pretpostavljam nesvjesno)? Toliko bi barem bilo pošteno od tebe. :)
Hrulj

#30027 Re: SDP

Post by Hrulj »

cadburry wrote:
Paranoid wrote:
cadburry wrote:
Pričamo puno o tim ustupcima, ali niko ne zna navesti ustupak, a da ne slaže. Jedino što se moglo kako treba nazvati ustupkom je dogovor oko izmjena Izbornog zakona. Tu se Lagumdžija zajebo malo. Kada se protiv toga diglo cjelokupno članstvo, svi pro-SDP NVOi i građani, malo su se prekontali i odustalo se od toga.

Od ustupaka bih ti još znao navesti entitetsko državljanstvo u ličnoj. Međutim, iskreno, to je stvarno sitnica - nije povrijeđena niti jedna nadležnost BiH niti je data i jedna nadležnost entitetima. Da ne govorim da nije ok da se to pripisuje jedino na račun SDPa, kada su za to glasale i druge stranke, npr. SDA. Ali, kao što rekoh, sitnica u poređenju sa npr. SDA-HDZ-SNSDovim Prudskim sporazumom.

Ostalo je sve laž. Možda za tebe ukidanje OSA, SIPA, Oružanih snaga BiH, uspostava hrvatskog entiteta i kakve sve gluposti napisa Paranoid jesu detalji, ali za mene nisu.
jao što volim kad me spomene neko ko veze nema..a šta su za tebe detalji,...g-dine ubleho??

Ok...ja sam izvadio ono što je SDA izbacila kao dogovor SDP-SNSD.. osim nekoliko usmenih izjava čelnika SDP-a i nije bilo većih demanta ovog esdeaovskog spiska... medjutim, niko od vas takodje nije izbacio "pravi" ugovor koji je potpisan izmedju Dodika i Zlatka...

"cadburry", pokušaj se fokusirati na temu i ono što je vezano za temu, a ne na forumaše... jer nije argument pljuvanje po nekome, nego je argument ispravan i korektan odgovor koji ti nažalost nisi napisao, nego si lupao po mom niku...
Oprosti na možda uvredljivom komentaru, ali me je stvarno šokirao tvoj nivo neznanja. Izvini. :)

Da mi vodimo argumentovanu diskusiju, bio bi red da ti kad izneseš taj spisak bljuvotina, postaviš izvor informacija, ali relevantan izvor informacija - što bi mogao biti dokument koji je potpisao neko iz SDPa, neko SDPovo saopćenje za javnost, izjava nekog SDPovog zvaničnika i sl. Ti to naravno nisi uradio. Ali nema veze, neću biti ko Canton, pa se duriti u nastavku.

Hoćeš li sad priznati da si pojeo jedno veliko govno, da su te nasamarili i prevarili i da si širio laži o SDPu (pretpostavljam nesvjesno)? Toliko bi barem bilo pošteno od tebe. :)
Branis SDP?
Paranoid

#30028 Re: SDP

Post by Paranoid »

cadburry wrote:

Ovo što si ti izbacio kao PDF je reducirani i prepravljeni sporazum... faksimil mi daj jarane ili i dalje jedi g..... zajedno sa SDP-om...

Ponavljam, nemoj biti s...d, nego se koristi argumentima. Ovo što si poslao je ono čime je Damir Hadzić mahao na tv-u kod Duške Jurišić, a ono zbog čega to zovem ubleha je sasvi drugi dokument...
Last edited by Paranoid on 10/06/2013 12:35, edited 1 time in total.
cadburry

#30029 Re: SDP

Post by cadburry »

Paranoid wrote:
cadburry wrote:

Ovo što si ti izbacio kao PDF je reducirani i prepravljeni sporazum... faksimil mi daj jarane ili i dalje jedi govna zajedno sa SDP-om...

Ponavljam, nemoj biti smrad, nego se kroisti argumentima. Ovo što si poslao je ono čime je Damir Hadzić mahao na tv-u kod Dušeke Jurišić, a ono zbog čega ja tebe zovem ublehaš je sasvi drugi dokument...

Polahko dohakaće se i vama.. 8-)
Eno sad fol, nije original. :lol: Treba još da ti odem u arhivu SDP-a? :-) Dosta više s moje strane i previše. Nađi ti meni drugačiju verziju.

Ono što je činjenica:
1. Ne postoji niti jedan dokument SDPa koji sadrži listu onih laži i izmišljotina koje si postavio.
2. Ne postoji niti jedna izjava zvaničnika SDPa koja sadrži listu onih laži i izmišljotina koje si postavio.
3. Ne postoji niti jedno saopćenje za javnost SDPa koje sadrži listu onih laži i izmišljotina koje si postavio.

Ti mi dokaži suprotno ili ostaje činjenica da si iznio LAŽI (koje sad ne želiš priznati jer si zlonamjeran ili ti je ofirno sad priznati da si pogriješio). Ja sam dokaze svojih tvrdnja postavio. :)

...a ti i dalje slušaj Amira Zukića :-)
Paranoid

#30030 Re: SDP

Post by Paranoid »

Nikad se nisam postavio niti odgovarao na postove iz ugla sda...niti sam na bilo koji način dao razlog da mi se neko kao ti obraća...ali razumijem ja to..

Amir Zukić se koristi istim sredstvima kao i veliki vodja..samo što Amir za svoje greške ne mora da isplati svojoj stranci 200 000 KM...a tebe razumijem potpuno..
cadburry

#30031 Re: SDP

Post by cadburry »

Paranoid wrote:Nikad se nisam postavio niti odgovarao na postove iz ugla sda...niti sam na bilo koji način dao razlog da mi se neko kao ti obraća...ali razumijem ja to..

Amir Zukić se koristi istim sredstvima kao i veliki vodja..samo što Amir za svoje greške ne mora da isplati svojoj stranci 200 000 KM...a tebe razumijem potpuno..
Znači nećeš priznati da si LAGAO o SDPu (ne isključujem da nije bilo namjerno) iako nemaš niti jednog jedinog dokaza kojim ćeš dokazati da nisi (osim izjava Amira Zukića), i pored dokaza koji upućuju da si LAGAO, nego ćeš se izmotavati? :roll:

Edit: Izvini stvarno što u diskusiji sa tobom prelazim granice pristojnosti, ali sam stvarno iznerviran i tužan zbog laži koje se okolo šire. Iskreno ti se izvinjavam (bez imalo cinizma). :)
Last edited by cadburry on 10/06/2013 12:45, edited 1 time in total.
Paranoid

#30032 Re: SDP

Post by Paranoid »

cadburry wrote:
Paranoid wrote:Nikad se nisam postavio niti odgovarao na postove iz ugla sda...niti sam na bilo koji način dao razlog da mi se neko kao ti obraća...ali razumijem ja to..

Znači nećeš priznati da si LAGAO o SDPu (ne isključujem da nije bilo namjerno) iako nemaš niti jednog jedinog dokaza kojim ćeš dokazati da nisi (osim izjava Amira Zukića), i pored dokaza koji upućuju da si LAGAO, nego ćeš se izmotavati? :roll:
Petljaš i dalje... dokaz ti ne valja! Daj faksimil potpisanog orginala, zar puno tražim?
cadburry

#30033 Re: SDP

Post by cadburry »

Paranoid wrote:
cadburry wrote:

Petljaš i dalje... dokaz ti ne valja! Daj faksimil potpisanog orginala, zar puno tražim?
Tražiš puno. Ja sam postavio SDPovu verziju sporazuma. Ti ako misliš da nije originalna, nađi original i pokaži da je različit od ovog teksta, a ja ću obrisati account na ovom forumu.

Inače dokazivanje ide ovako:
Osoba X tvrdi da postoje mala zelena stvorenja sa 5 glava. Osoba Y kaže da to nije istina. Osoba X je ta koja treba dokazati svoju tvrdnju. Ne možeš očekivati da osoba Y dokaže nepostojanje petoglavih stvorenja. Ti ovdje iznosiš neke tvrdnje. Daj dokaz za svoje tvrdnje, inače LAŽEŠ. Nemam ti ja šta dokazivati da su to laži.

Kažem ti da mi daš saopćenje za javnost ili izjavu zvaničnika ili dokument koji će potvrditi tvoje izmišljotine. Jel ja tražim puno?

p.s. Obrati pažnju i na edit prethodgnog posta. :wink:
Skijaš

#30034 Re: SDP

Post by Skijaš »

cadburry wrote:
Skijaš wrote:
cadburry wrote:
Pričamo puno o tim ustupcima, ali niko ne zna navesti ustupak, a da ne slaže.
Pored tog ubacivanja entitetskog državljanstva u ličnu kartu, tu je i izbacivanje člana 48 iz zakona o popisu, na čemu je Milorad istrajao kroz blokadu Doma naroda nepojavljivanjem delegata SNSD-a. I to nisu sitnice. Bile bi da se ne radi o izuzetno neprijateljski raspoloženim političkim elementima koji otvoreno kažu da će krenuti u secesiju kada uloga međunarodne zajednice oslabi. Uostalom, ako su sitnice, kako nisu Miloradu sitnice ? I najvažnije, ako će se SDP voditi filozofijom da se Dodiku mora popuštati jer se bez njega ne može u parlamentu, ostalo su kako rekoh samo detalji. Izdaju se već predstavilo prihvatljivom.

Nisam bez razloga od tvog istomišljenika po ovom pitanju tražio da se odredi u vezi sa Dodikom, odnosno da kaže smatra li Dodika prijetnjom ili konstruktivnim faktorom. Ako je prijetnja, ništa nije sitnica nego ga se tako jača. Ako je po vašem mišljenju konstruktivan i hoćete da ga perete od boja kojim se sam farba, budite jasniji. Nadam se da nije i tebe strah reći bobu bob a popu pop.
Ma Dodik je jedna seoska varalica
Još jednom, je li konstruktivan ili nije ?
Ja, a vjerujem i ostali simpatizeri SDPa, Dodika smatramo nužnim zlom naravno.

To što pišeš meni ništa ne govori. Zašto ti je tako teško dati direktan odgovor ? Je li Dodik konstruktivan i sa njim se može, ili je destruktivan i sa njim se ne može ?
Što se tiče člana 48., nisam baš siguran, ali mislim da je protuustavan.

Nije tačno.
cadburry

#30035 Re: SDP

Post by cadburry »

[quote="Skijaš"][/quote]

Dodik je destruktivan, ali se s njim mora. Sad ćeš ti mene pitati zašto mora, zašto se moraju usvajati državni budžeti, zakoni i sl., ali ja stvarno ne bih želio da razvodnjavamo priču objašnjavajući zašto je važno da državne institucije rade (posebno OS, SIPA, Granična policija, UIO...) dok mi Paranoid ne dadne jedan jedini dokaz da nije iznio hrpu prljavih laži i izmišljotina. :)
Skijaš

#30036 Re: SDP

Post by Skijaš »

cadburry wrote:
Skijaš wrote:
Dodik je destruktivan, ali se s njim mora.
Ne mora. Može se odbiti njegov ultimatum, pa ako on recimo blokira donošenje zdravog državnog budžeta, ni entiteti neće dobiti pare. Ta priča o tom kako se mora uvažavati njegovo divljanje jer ima podršku na izborima, ne znači ništa. Pametan političar ako nije u stanju izboriti se za povoljno rješenje, odlaže odluku, čekajući konstruktivne sagovornike ili uplitanje međunarodne zajednice.
ja stvarno ne bih želio da razvodnjavamo priču objašnjavajući zašto je važno da državne institucije rade (posebno OS, SIPA, Granična policija, UIO...)
To je sve definisano postojećim zakonima i ne možeš izdaju pravdati funkcionisanjem OBA-e. Kakav je to jebeni izbor, mora se ispoštovati Dodikov zahtjev u vezi sa nekim pitanjem inače će on šta, pokrenuti parlamentarnu proceduru gašenja OBA-e ? I ako je tako, koji onda kurac da glasam za SDP ako oni ne odlučuju nego Dodik ? Čemu predizborna kampanja ako je SDP tu samo da ispuni Dodikove zahtjeve ? Onda komotno mogu glasati za SNSD.
cadburry

#30037 Re: SDP

Post by cadburry »

Skijaš wrote:
cadburry wrote:
Skijaš wrote:
Dodik je destruktivan, ali se s njim mora.
Ne mora. Može se odbiti njegov ultimatum, pa ako on recimo blokira donošenje zdravog državnog budžeta, ni entiteti neće dobiti pare. Ta priča o tom kako se mora uvažavati njegovo divljanje jer ima podršku na izborima, ne znači ništa. Pametan političar ako nije u stanju izboriti se za povoljno rješenje, odlaže odluku, čekajući konstruktivne sagovornike ili uplitanje međunarodne zajednice.
ja stvarno ne bih želio da razvodnjavamo priču objašnjavajući zašto je važno da državne institucije rade (posebno OS, SIPA, Granična policija, UIO...)
To je sve definisano postojećim zakonima i ne možeš izdaju pravdati funkcionisanjem OBA-e. Kakav je to jebeni izbor, mora se ispoštovati Dodikov zahtjev u vezi sa nekim pitanjem inače će on šta, pokrenuti parlamentarnu proceduru gašenja OBA-e ? I ako je tako, koji onda kurac da glasam za SDP ako oni ne odlučuju nego Dodik ? Čemu predizborna kampanja ako je SDP tu samo da ispuni Dodikove zahtjeve ? Onda komotno mogu glasati za SNSD.
Pitanja vojne i državne imovine su odgođena. Presuda Sejdić-Finci isto tako.

I neće se ugasiti niti jedna agencija, ali ako se ne usvoji niti budžet, niti odluka o privremenom finansiranju (a Dodik može spriječiti oboje), te institucije prestaju funkcionisati. Ne kažem da treba ispunjavati njegove ultimatume, ali ući u koaliciju DA.
novi.dan.nova.nafaka

#30038 Re: SDP

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Skijaš wrote:To je sve definisano postojećim zakonima i ne možeš izdaju pravdati funkcionisanjem OBA-e. Kakav je to jebeni izbor, mora se ispoštovati Dodikov zahtjev u vezi sa nekim pitanjem inače će on šta, pokrenuti parlamentarnu proceduru gašenja OBA-e ? I ako je tako, koji onda kurac da glasam za SDP ako oni ne odlučuju nego Dodik ? Čemu predizborna kampanja ako je SDP tu samo da ispuni Dodikove zahtjeve ? Onda komotno mogu glasati za SNSD.
:thumbup:
Skijaš

#30039 Re: SDP

Post by Skijaš »

cadburry wrote:I neće se ugasiti niti jedna agencija, ali ako se ne usvoji niti budžet, niti odluka o privremenom finansiranju (a Dodik može spriječiti oboje), te institucije prestaju funkcionisati.
Ne prestaju, nego zaposleni u istim ne bi dobili plate par mjeseci, kao ni cjelokupna armija budžetlija u manjem entitetu, od policije preko obrazovanja i zdravstva do javne uprave. I kad Dodiku pokažeš da je to cijena njegove arogancije, bio bi kooperativniji.
Ne kažem da treba ispunjavati njegove ultimatume, ali ući u koaliciju DA.
Kao što su do sada radili SDA ušljivci koji politiku shvataju kao podjelu tala ? Vama Milorade te i te fotelje, nama te i te, i haj' sad da se mi kao svađamo pred narodom. Jesi li na to mislio ?

SDP je trebao biti drugačiji, trebao je biti ofanzivan i udarati po neprijateljima suživota svim sredstvima, kako u Sarajevu tako i u Banja Luci ili Mostaru. Dobili su 300.000 glasova, bez njih se teško moglo i trebali su izbaciti voz iz ovog zatvorenog kruga. Sada su ispušili za sva vremena, pamtiće ih se po mutavom entitetskom premijeru koji javno kaže da je štela sasvim OK stvar, po šurovanju sa mračnjacima kao što je Damir Fazlić, po izdajničkim potezima kojim se po prvi put nakon rata počelo slabiti državu u korist entiteta tako da je potrebno što prije završiti s tom pričom o SDP-u kao nekoj nadi. To nije politička stranka, to je interesni klan, jato pirana.

Ima li života nakon SDP-a ? Naravno da ima i o tom treba razgovarati, o tom koga podržati u borbi za multietničku državu koja će uprkos opstrukcijama sa svih strana, ipak pobjediti (jer je svako drugo rješenje trajno destabilizirajuće). A svaki put kada neko počne pravdati SDP i predstavljati taj gang kao neku nadu, normalno da ću reagovati. Izgubili smo četiri godine zbog te iluzije i nema razloga da se tu grešku ponovo pravi.
novi.dan.nova.nafaka

#30040 Re: SDP

Skijaš wrote:
cadburry wrote:Ne kažem da treba ispunjavati njegove ultimatume, ali ući u koaliciju DA.
SDP je trebao biti drugačiji, trebao je biti ofanzivan i udarati po neprijateljima suživota svim sredstvima, kako u Sarajevu tako i u Banja Luci ili Mostaru. Dobili su 300.000 glasova, bez njih se teško moglo i trebali su izbaciti voz iz ovog zatvorenog kruga. Sada su ispušili za sva vremena, pamtiće ih se po mutavom entitetskom premijeru koji javno kaže da je štela sasvim OK stvar, po šurovanju sa mračnjacima kao što je Damir Fazlić, po izdajničkim potezima kojim se po prvi put nakon rata počelo slabiti državu u korist entiteta tako da je potrebno što prije završiti s tom pričom o SDP-u kao nekoj nadi. To nije politička stranka, to je interesni klan, jato pirana.
Ima li života nakon SDP-a ? Naravno da ima i o tom treba razgovarati, o tom koga podržati u borbi za multietničku državu koja će uprkos opstrukcijama sa svih strana, ipak pobjediti (jer je svako drugo rješenje trajno destabilizirajuće). A svaki put kada neko počne pravdati SDP i predstavljati taj gang kao neku nadu, normalno da ću reagovati. Izgubili smo četiri godine zbog te iluzije i nema razloga da se tu grešku ponovo pravi.
Aferim dječko, tako je! Nema šta, Skijaša za vođu nove alternative u državi! :) :thumbup:
ReXX

#30041 Re: SDP

Post by ReXX »

Iz press sluzbe SDP-a je dojavljeno da ce (polni) organi te stranke odzrati vanrednu sjednicu zbog nastale situacije.
mO k3

#30043 Re: SDP

Post by mO k3 »

Lol pa bolje mi dan nije mogo početi , game over Zlatko :D
novi.dan.nova.nafaka

#30044 Re: SDP

mO k3 wrote:
Lol pa bolje mi dan nije mogo početi , game over Zlatko :D
Ha ha ha, koja ubleha...
Ovi jal' su ludi, jal' imaju neobičan smisao za humor.
VjecitiStudent

#30045 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Čelni čovjek SDP-a govorio je i o tromjesečnoj bebi Belmini koja hitno treba ići na liječenje u Njemačku.

"Mi smo između ostalog zadužili naše ljude, ministra zdravstva FBiH i zamjenika ministra civilnih poslova, da završe taj posao i oni će to uraditi", dodao je Lagumdžija.
Bagro jedna, sad bi da jeftine poene skupljate, a mi "belmine", zahvaljujuci i vama, imamo skoro svaki dan.
Šta ste uradili za ove tri godine da se svoj tesko oboljeloj djeci omoguci lijecenje?
novi.dan.nova.nafaka

#30046 Re: SDP

VjecitiStudent wrote:
Čelni čovjek SDP-a govorio je i o tromjesečnoj bebi Belmini koja hitno treba ići na liječenje u Njemačku.
"Mi smo između ostalog zadužili naše ljude, ministra zdravstva FBiH i zamjenika ministra civilnih poslova, da završe taj posao i oni će to uraditi", dodao je Lagumdžija.
Bagro jedna, sad bi da jeftine poene skupljate, a mi "belmine", zahvaljujuci i vama, imamo skoro svaki dan.
Šta ste uradili za ove tri godine da se svoj tesko oboljeloj djeci omoguci lijecenje?
Pa ja, umjesto da se problemi sistemski rješavaju, oni kupe jeftine poene na Belmini.
Država zLa čovjeka!
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#30047 Re: SDP

Post by UltrasNaBaterije »

Bgmi, mislim da nije dobar potez ova sjednica, više negativnog publiciteta nego pozitivnog za SDP. Sad su to osjetljive stvari, vanredni izbori bi po mom mišljenju donijeli poraz SDPa i SNSDa u ovom trenutku, kao i odlazak na političko groblje SBBa, kao i neki prelazak praga Demokratske fronte.
emigrazione

#30048 Re: SDP

Post by emigrazione »

:lol:
Kao da Mile Dodik trazi vanredne izbore
kamen spoticanja

#30049 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

"Ja i Predsjedništvo SDP-a se ne slažemo sa tim. Današnji protesti su pokazali da postoji sigurnosni kapacitet kada su u pitanju institucije koje su radile na čuvanju institucija BiH. Danas se niko nije osjećao ugroženim u zgradi Parlamenta", dodao je Lagumdžija."

ovo mi je najdrazi vid sklapanja recenica u SDP-u...JA i predsjednistvo :-)
Gandalf

#30050 Re: SDP

Post by Gandalf »

Predsjedništvo je dekoracija u SDP-u, zna se ko je moČni i veliki Vođa :D
Post Reply