Oprosti na možda uvredljivom komentaru, ali me je stvarno šokirao tvoj nivo neznanja. Izvini.Paranoid wrote:jao što volim kad me spomene neko ko veze nema..a šta su za tebe detalji,...g-dine ubleho??cadburry wrote:
Pričamo puno o tim ustupcima, ali niko ne zna navesti ustupak, a da ne slaže. Jedino što se moglo kako treba nazvati ustupkom je dogovor oko izmjena Izbornog zakona. Tu se Lagumdžija zajebo malo. Kada se protiv toga diglo cjelokupno članstvo, svi pro-SDP NVOi i građani, malo su se prekontali i odustalo se od toga.
Od ustupaka bih ti još znao navesti entitetsko državljanstvo u ličnoj. Međutim, iskreno, to je stvarno sitnica - nije povrijeđena niti jedna nadležnost BiH niti je data i jedna nadležnost entitetima. Da ne govorim da nije ok da se to pripisuje jedino na račun SDPa, kada su za to glasale i druge stranke, npr. SDA. Ali, kao što rekoh, sitnica u poređenju sa npr. SDA-HDZ-SNSDovim Prudskim sporazumom.
Ostalo je sve laž. Možda za tebe ukidanje OSA, SIPA, Oružanih snaga BiH, uspostava hrvatskog entiteta i kakve sve gluposti napisa Paranoid jesu detalji, ali za mene nisu.
Ok...ja sam izvadio ono što je SDA izbacila kao dogovor SDP-SNSD.. osim nekoliko usmenih izjava čelnika SDP-a i nije bilo većih demanta ovog esdeaovskog spiska... medjutim, niko od vas takodje nije izbacio "pravi" ugovor koji je potpisan izmedju Dodika i Zlatka...
"cadburry", pokušaj se fokusirati na temu i ono što je vezano za temu, a ne na forumaše... jer nije argument pljuvanje po nekome, nego je argument ispravan i korektan odgovor koji ti nažalost nisi napisao, nego si lupao po mom niku...
Da mi vodimo argumentovanu diskusiju, bio bi red da ti kad izneseš taj spisak bljuvotina, postaviš izvor informacija, ali relevantan izvor informacija - što bi mogao biti dokument koji je potpisao neko iz SDPa, neko SDPovo saopćenje za javnost, izjava nekog SDPovog zvaničnika i sl. Ti to naravno nisi uradio. Ali nema veze, neću biti ko Canton, pa se duriti u nastavku.
Evo ti sporazum SDP-SNSD:
http://sdp.ba/dokumenti/SPORAZUM%20SDP-SNSD.pdf
Hoćeš li sad priznati da si pojeo jedno veliko govno, da su te nasamarili i prevarili i da si širio laži o SDPu (pretpostavljam nesvjesno)? Toliko bi barem bilo pošteno od tebe.