Pa izađi mu...spreca wrote:a neko mu viri iz guzice i nemoze se rahat se posrat od njeg,,,jes vala ko papir dupe
Tko te drži unutra?
Pa izađi mu...spreca wrote:a neko mu viri iz guzice i nemoze se rahat se posrat od njeg,,,jes vala ko papir dupe
jesu zeksi u ovim kapicamaQoom wrote:Ako proguraju zagon, sve blokirati, sve zaustaviti, opstrukcija do zadnjeg Hrvata, sad ili nikad!!!
Izgleda da je prdno ...izletio si ko metak...koliko vas jos ima tamo ako nije vojna tajnaHumljanin wrote:Pa izađi mu...spreca wrote:a neko mu viri iz guzice i nemoze se rahat se posrat od njeg,,,jes vala ko papir dupe
Tko te drži unutra?
Trebali su tebe i raju iz Semizovca angažirati za ovaj spotpici wrote:jesu zeksi u ovim kapicamaQoom wrote:Ako proguraju zagon, sve blokirati, sve zaustaviti, opstrukcija do zadnjeg Hrvata, sad ili nikad!!!
Gazijo, nije njega ništa kao Srbina vitalno ugrozilo nego je ugrozilo dva manje brojna naroda u FBiH. Prijedlog ovog zakona je u suprotnosti s Ustavom BiH i presudom Ustavnog suda jer omogućava nastavak daljnjeg izbornog inžinjeringa, Edima Fejzića i onih Srba s neobičnim imenima.Škobo Habu wrote:Bojniče, još samo mi otkri što je to Puzigaću, kao Srbina, vitalno ugrozilo prijedlogom ovoga izbornog zakona?Hafis wrote:
Znači sve je bilo po poslovniku.
Kako je u supronosti s Ustavom BiH i presudom Ustavnog suda kad nije ni usvojen.Hafis wrote:Gazijo, nije njega ništa kao Srbina vitalno ugrozilo nego je ugrozilo dva manje brojna naroda u FBiH. Prijedlog ovog zakona je u suprotnosti s Ustavom BiH i presudom Ustavnog suda jer omogućava nastavak daljnjeg izbornog inžinjeringa, Edima Fejzića i onih Srba s neobičnim imenima.Škobo Habu wrote:Bojniče, još samo mi otkri što je to Puzigaću, kao Srbina, vitalno ugrozilo prijedlogom ovoga izbornog zakona?Hafis wrote:
Znači sve je bilo po poslovniku.
Znači, čovjek ima pravo na svoje mišljenje.
Tko im je kriv pa nisu Šućura uvalili na tu poziciju...taj bi i ilahiju otpjevao na početku sjednice Doma ako je naruče gosti.
Niti imam šta protiv Tuzle, niti Mostara, ni Zenice, nego bilo bi dobro da se ti malo pozbaviš procentima koje Sarajevo uplati u federalni proračuni i uporediš ga sa ostalim kantonima.Humljanin wrote:
Eto vidiš... Za tebe je notorna glupost što se NE SAMO hrvatski kantoni nego i pojedini Bošnjački godinama pljačkaju nepravednom preraspodjelom sredstava.
Provjeri npr koliko je Tuzla izgubila milijuna maraka zbog tog sarajevskog "pondera 2".
Šta misliš koliko su sw mogle druge sredine u BiH razviti i koliko se bolnica , škola, igrališta moglo napraviti ili preurediti?
Šta misliš jel treba samo Sarajevo uživati a ostali da se iseljavaju?
Pa, dobro onda, kada si već toliki brižni humanista, kako ti onda ne smeta činjenica da je Milka nekoliko desetina milona maraka, od kojih se isto tako moglo izgraditi na desetine igrališta, Domova zdravlja, puteva i kanalizacionih mreža, nepravedno otela od građana iz Federacije i dala Dodikovoj vlasti!?Za mene je puno važnija ova kategorija, jer niže razine vlasti su puno konkretnije i bliže običnim ljudima.
Svo ti je zdravstvo i školstvo na razini kantona.
Federacija i RS su nasuprot toga jedni veliki gutači poreznog novca. Što konkretno "proizvodi" FBiH ili koje usluge daje u svakodnevnom životu građanina pa da je opravdano da guta tolike količine novaca?
Entitetska razina služi samo za uhljebljivanje i palamuđenje.
Gradske, općinske i kantonalne razine su odgovorne za uređenje svakodnevice građana.
Za mene je puno važnija ova kategorija, jer niže razine vlasti su puno konkretnije i bliže običnim ljudima.
Svo ti je zdravstvo i školstvo na razini kantona.
Federacija i RS su nasuprot toga jedni veliki gutači poreznog novca. Što konkretno "proizvodi" FBiH ili koje usluge daje u svakodnevnom životu građanina pa da je opravdano da guta tolike količine novaca?
Entitetska razina služi samo za uhljebljivanje i palamuđenje.
Gradske, općinske i kantonalne razine su odgovorne za uređenje svakodnevice građana.
Ko je tebe nazvao ustašom?Ali vidiš, za tebe sam ja ustaša i izdajnik. Tebi je to glupost što se legalno pljaćkaju određene sredine u BiH.
Što je netko rekao: Federacija radi, a Sarajevo se gradi. Ništa točnije nije od toga.
Uostalom provjeri kolika je stopa iseljavanja iz Sarajeva a kolika iz drugih sredina.
Mozda zato sto se odnosi na entitet?Lincoln-Burrows wrote:Zašto se uopće ovaj zakon ide donositi na entitetskom nivou?
Pameti i para nikad dosta....izborni zakon se donosi na razini entiteta, ajde neće li u RS ukinuti primjer pravo glasa Bošnjacima ,ta imaju dvotrećinsku većinu mogu bez problema.....i šta tada????pametna glavo....BHCluster wrote:Mozda zato sto se odnosi na entitet?Lincoln-Burrows wrote:Zašto se uopće ovaj zakon ide donositi na entitetskom nivou?
Ti si ocigledno primjer toga o cemu pises, ko ce kome ukidati pravo glasa?Kolinda wrote:Pameti i para nikad dosta....izborni zakon se donosi na razini entiteta, ajde neće li u RS ukinuti primjer pravo glasa Bošnjacima ,ta imaju dvotrećinsku većinu mogu bez problema.....i šta tada????pametna glavo....BHCluster wrote:Mozda zato sto se odnosi na entitet?Lincoln-Burrows wrote:Zašto se uopće ovaj zakon ide donositi na entitetskom nivou?
Pa prakticno glasovi Bosnjaka i Hrvata u rs vrijede okruglo nista......koliko puta su aktivirali VNI i sud je uvijek sudio u korist SNSD a ne rsKolinda wrote:Pameti i para nikad dosta....izborni zakon se donosi na razini entiteta, ajde neće li u RS ukinuti primjer pravo glasa Bošnjacima ,ta imaju dvotrećinsku većinu mogu bez problema.....i šta tada????pametna glavo....BHCluster wrote:Mozda zato sto se odnosi na entitet?Lincoln-Burrows wrote:Zašto se uopće ovaj zakon ide donositi na entitetskom nivou?
Ma hajde, ti to ozbiljno?Hafis wrote:
Gazijo, nije njega ništa kao Srbina vitalno ugrozilo nego je ugrozilo dva manje brojna naroda u FBiH. Prijedlog ovog zakona je u suprotnosti s Ustavom BiH i presudom Ustavnog suda jer omogućava nastavak daljnjeg izbornog inžinjeringa, Edima Fejzića i onih Srba s neobičnim imenima.
Tko im je kriv pa nisu Šućura uvalili na tu poziciju...taj bi i ilahiju otpjevao na početku sjednice Doma ako je naruče gosti.
Hafis wrote:Trebali su tebe i raju iz Semizovca angažirati za ovaj spotpici wrote:jesu zeksi u ovim kapicamaQoom wrote:Ako proguraju zagon, sve blokirati, sve zaustaviti, opstrukcija do zadnjeg Hrvata, sad ili nikad!!!
Ma znam vas iz Semizovca. Zeksipil na kvadratpici wrote:[
vjeruj da bi zeksipilniji bili od ovijeH u tangicama
uvek za navek... sHo bi rekli ČarapaniHafis wrote:Ma znam vas iz Semizovca. Zeksipil na kvadratpici wrote:[
vjeruj da bi zeksipilniji bili od ovijeH u tangicama
Ne znam pajdo. Vidi to s sucima u Ustavnom sudu zašto izbaciše poglavlje da svaka županija daje minimalno jednog SHB u Dom naroda.Škobo Habu wrote:Ma hajde, ti to ozbiljno?Hafis wrote:
Gazijo, nije njega ništa kao Srbina vitalno ugrozilo nego je ugrozilo dva manje brojna naroda u FBiH. Prijedlog ovog zakona je u suprotnosti s Ustavom BiH i presudom Ustavnog suda jer omogućava nastavak daljnjeg izbornog inžinjeringa, Edima Fejzića i onih Srba s neobičnim imenima.
Da ne bi bilo kako ti se potura kakav fašistoidan Stav od argumenata, ali, možeš misliti, da je čak i Vučuću blizak B92 prenio tekst o Pudarićevoj apelaciji na temu građanskih prava Srba u FBiH.
https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1421606
I, eto, Puzigaća u pravu. Šta li će tek reći Mladen Ivanić po tom pitanju, pošto on konstantno obilazi Srbe po Hercegovini i insistira na njihovim građanskim pravima?
Ma znam o čemu se radi nego presuda ustavnog suda je poništila određeni dio izbornog zakona u Ustavu BiH dokBHCluster wrote:Mozda zato sto se odnosi na entitet?Lincoln-Burrows wrote:Zašto se uopće ovaj zakon ide donositi na entitetskom nivou?
spreca wrote:Hafize zaboravio si promjeniti profil.....Kolinda wrote: Mladi kolega (ovo se odnosi na radni staž na forumu) da ti kažem samo jednu stvar. Ovdje nekome pojasniti nešto na logičan način ti je isto kao slijepoj osobi pojašnjavati o bojama i gluhoj o zvukovima.....
nek si im rekobisao wrote:A bošnjački licemjerizam prema BiH nije bitan u priči onesposobljavanja države?