Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#30026 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

.
putokaz1

#30027 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Kako stvari stoji SDA će imati člana Predsjendištva,na štetu svih nas.
zippoo87

#30028 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

putokaz1 wrote:Kako stvari stoji SDA će imati člana Predsjendištva,na štetu svih nas.
ako aludiras na Falatara,on se takmici u hrvatskom toru...ne znam kakve to ima veze sa SDA kandidatom

nas problem je sto mi necemo da biramo dokazane ljude a onda kukamo kako se nema za koga glasati
ne kazem da je ovaj Falatar neki najbolji kandidat,nemam pojma ko je lik...ali generalno gledajuci,postoji masa dobrih ljudi na listama,koji dobiju ispod 100 glasova a oni najgori kupovinom glasova,muljanjem i dopisivanjem dobiju vise i prodju
a meni je najsmjesnije to da onda neki ocekuju od kriminalaca i sljama,da mijenjaju kozu i postanu posteni,vrijedni i sposbni...pa kako to da izvedu ?
i onda se cude sto propadamo...pa neko ko nije nista stvorio u zivotu,kako ce stvoriti u drzavi
tacno logika ne stanuje u ljudima u BiH

a evo i predstavljanje Falatara
https://www.klix.ba/vijesti/bih/borisa- ... 80421031#9
putokaz1

#30029 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Najbolja Opcija je
Hadžikadunić-Falatar-Neki Treći izRS
Ali nerealno je pobjediti Čovića s Dva Kandidata
Nerealno pobjediti Zvizdića s Ovoliko kandidata gdje se glasovi dijele
Naša stranka će možda dobiti više glasova od svog kandidata u Zavisnosti ko bude favorit Naroda Komšić,Bećirević ili neko treći
Falatar bi bio prihvatljiv kandidat da je ZAJEDNIČKI 4 stranke ali nije,Komšić neće odustati,SDP čekamo,ko zna možda i GS izbaci kojeg
Žalosno da njih 4 nisu mogli zajendo,tako da od Vlada Kantona bez SDA nema ništa
Zbog velike podijeljenosti u KS mora pobjediti kandidat SDA,a ukupno SDA i HDZ profitiraju
MORALI SU VIŠE NAPORA ULOŽITI SVA 4 LIDERA ALI NISU,KOMŠIĆ je prvi ''priznao da mu je SDA ponudila fotelju poslije izbora''
Seawolf

#30030 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Seawolf »

Želim rukovodstvu Naše stranke postaviti samo jedno pitanje: Zašto ovo (kandidatura Boriše Falatara) radite?

I jedna informacija za članove rukovodstva Naše stranke: Nas petoro (moja porodica i ja), glasat ćemo za kandidata Naše stranke, gospodina Falatara, za člana Predsjedništva BiH.

Ako gospodin Čović (ili drugi kandidat iz HDZ-a), osvoji mjesto u Predsjedništvu BiH, a pri tome gospoda Komšić i Falatar budu u zbroju imali više glasova od kandidata HDZ-a, niko od nas petoro, nikada više neće dati niti jedan glas bilo kojem kandidatu Naše stranke, niti na izborima za Savjet Mjesne zajednice, a kamoli na nekom višem nivou.
kmirsad

#30031 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

g. Željko Komšić bi nakon kandidature g. Falatara... kao patriota i rodoljub BiH, trebao da svoj patriotizam i ljubav prema domovini izrazi na način da prizna prednost g. Falataru, povuče svoju kandidaturu i javno pozove sve svoje pristalice i članove DF-a da glasaju za g. Falatara... a infrastrukturu i sredstva, materijalna i kadrovska, namjenjena za svoju promociju i predizbornu kampanju za člana Predsjedništva stavi u funkciju promocije g. Falatara.
Naravno, i da glasa za Borišu... :-D
Last edited by kmirsad on 21/04/2018 19:44, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#30032 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

kmirsad wrote:g. Željko Komšić bi nakon kandidature g. Falatara... kao patriota i rodoljub BiH, trebao da svoj patriotizam i ljubav prema domovini izrazi na način da prizna prednost g. Falataru, povuče svoju kandidaturu i javno pozove sve svoje pristalice i članove DF-a da glasaju za g. Falatara... a sredstva, materijalna i kadrovska, namjenjena za svoju promociju i predizbornu kampanju za člana Predsjedništva stavi u funkciju promocije g. Falatara.
E moj kmirso...
kmirsad

#30033 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Bloo wrote:
kmirsad wrote:g. Željko Komšić bi nakon kandidature g. Falatara... kao patriota i rodoljub BiH, trebao da svoj patriotizam i ljubav prema domovini izrazi na način da prizna prednost g. Falataru, povuče svoju kandidaturu i javno pozove sve svoje pristalice i članove DF-a da glasaju za g. Falatara... a sredstva, materijalna i kadrovska, namjenjena za svoju promociju i predizbornu kampanju za člana Predsjedništva stavi u funkciju promocije g. Falatara.
E moj kmirso...
Imam pravo na iluzije... u stvari to jedino što imam...
Ne znam zašto, ništa nisam doprinjeo... ali danas se osječam nekako... ponosan, svečano...
Last edited by kmirsad on 21/04/2018 19:46, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#30034 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

kmirsad wrote:
Bloo wrote:
E moj kmirso...
Imam pravo na iluzije... u stvari to jedino što imam...
:kiss:
I u izbornoj noci cemo spaljivati iluzije...
Seawolf

#30035 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Seawolf »

kmirsad wrote:g. Željko Komšić bi nakon kandidature g. Falatara... kao patriota i rodoljub BiH, trebao da svoj patriotizam i ljubav prema domovini izrazi na način da prizna prednost g. Falataru, povuče svoju kandidaturu i javno pozove sve svoje pristalice i članove DF-a da glasaju za g. Falatara... a infrastrukturu i sredstva, materijalna i kadrovska, namjenjena za svoju promociju i predizbornu kampanju za člana Predsjedništva stavi u funkciju promocije g. Falatara.
Bilo bi korisno, slažem se.

A šta iz Naše stranke, mogu ponuditi gospodinu Komšiću zauzvrat?
kmirsad

#30036 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Bloo wrote:
Bloo wrote:
Naravno, i da glasa za Borišu...Imam pravo na iluzije... u stvari to jedino što imam...
E moj kmirso...
:kiss:
I u izbornoj noci cemo spaljivati iluzije...
Nadam se... iskreno... da će na lomači biti iluzije stoke što su nam ukrali sreču, život, rahatluk... :kiss:
kmirsad

#30037 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Seawolf wrote:
kmirsad wrote:g. Željko Komšić bi nakon kandidature g. Falatara... kao patriota i rodoljub BiH, trebao da svoj patriotizam i ljubav prema domovini izrazi na način da prizna prednost g. Falataru, povuče svoju kandidaturu i javno pozove sve svoje pristalice i članove DF-a da glasaju za g. Falatara... a infrastrukturu i sredstva, materijalna i kadrovska, namjenjena za svoju promociju i predizbornu kampanju za člana Predsjedništva stavi u funkciju promocije g. Falatara.

Miran i dostojan život, normalnu državu za koju se borio dok je mogao, imao šta dati i imao snage...
Dođe tako nekada dan, kad shvatiš da si svoje dao... da si prazan, da nemaš više šta ponuditi i da se moraš skloniti da prođu... mladi lavovi... vrijeme kada svoje ordene , plakete, povelje... trebaš staviti na vitrinu... i pričati unucima o svojim slavnim danima... :)

Seawolf

#30038 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Seawolf »

kmirsad wrote:
Seawolf wrote:

Miran i dostojan život, normalnu državu za koju se borio dok je mogao, imao šta dati i imao snage...
Dođe tako nekada dan, kad shvatiš da si svoje dao... da si prazan, da nemaš više šta ponuditi i da se moraš skloniti da prođu... mladi lavovi... vrijeme kada svoje ordene , plakete, povelje... trebaš staviti na vitrinu... i pričati unucima o svojim slavnim danima... :)
Meni ovaj naš Boriša više izgleda kao ovca, nego kao lav, al' hajde.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#30039 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

kakva je to logika da od kandidature odustane neko ko ima velike šanse da pobijedi čovića, i to u korist osobe koja se nikada nije okušala na izborima i za kojeg 99% građana bih nije čulo do prije par dana?

i apsolutno mi je nejasno na osnovu čega se formiraju i baziraju takve tvrdnje.
kmirsad

#30040 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Izgled često vara... ja sebi, recimo izgladam kao lav... a u stvari sam obična... ovca... :)
kmirsad

#30041 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

malakh wrote:
kakva je to logika da od kandidature odustane neko ko ima velike šanse da pobijedi čovića, i to u korist osobe koja se nikada nije okušala na izborima i za kojeg 99% građana bih nije čulo do prije par dana?

i apsolutno mi je nejasno na osnovu čega se formiraju i baziraju takve tvrdnje.
Ne znam... možda intuicija... znala mi je često, kad je bilo čupavo, spasiti glavu... vjerujem joj...
A možda su samo puste želje... iluzije
Vidjet ćemo...
Pandakonda

#30042 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pandakonda »

Komšić je uvijek govorio da je u politici zbog ljubavi prema državi a ne zbog ličnih interesa, i kao takav onda ne bi trebao očekivati ništa zauzvrat zbog toga što će podržati Falatara
Heartbeats

#30043 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Heartbeats »

Upravo su istog mišljenja i na Čovićevom dnevnik.ba - zadnja rečenica!
Pa čestitam na istomišljenicima...
http://www.dnevnik.ba/teme/koji-je-prob ... e-falatara
malakh

#30044 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

kmirsad wrote:Ne znam... možda intuicija... znala mi je često, kad je bilo čupavo, spasiti glavu... vjerujem joj...
Vidjet ćemo...
pa zanimljivo je da je par simpatizera naše stranke to ponovilo više puta i gle nekog čuda, to podržavaju i u hercegovini. pa sam samo znatiželjan na koji realni osnov da se baš to traži. isrekno, da je falatar današnjim izlaganjem oborio nekoga sa nogu i nije.
Ako uporedimo infrastrukturu koja je ostala Željku Komšiću, i onu koju posjeduje Naša stranka, sve su prilike da će Boriša Falatar osvojiti više glasova od Željka Komšića. Stoga, ako je dosljedan, i ako mu je zaista jedini cilj rušenje Dragana Čovića, Željko Komšić bi se trebao povući iz utrke za člana Predsjedništva u korist – Boriše Falatara.

I.R., Dnevnik.ba
Better Man

#30045 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Better Man »

Upravo tako. Da ima imalo obraza, časti i poštenja odmah bi povukao kandidaturu i podržao Borišu Falatara i pozvao svoje članstvo da glasaju za njega. Ali obzirom na njegov tersluk i inat, neće taj odustati od kanidature iz nekih svojih egoističkih razloga. Potrošio je 8 godina u predsjedništvu i ništa nije uradio.
kmirsad

#30046 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

malakh wrote:
kmirsad wrote:Ne znam... možda intuicija... znala mi je često, kad je bilo čupavo, spasiti glavu... vjerujem joj...
Vidjet ćemo...
pa zanimljivo je da je par simpatizera naše stranke to ponovilo više puta i gle nekog čuda, to podržavaju i u hercegovini. pa sam samo znatiželjan na koji realni osnov da se baš to traži. isrekno, da je falatar današnjim izlaganjem oborio nekoga sa nogu i nije.
Ako uporedimo infrastrukturu koja je ostala Željku Komšiću, i onu koju posjeduje Naša stranka, sve su prilike da će Boriša Falatar osvojiti više glasova od Željka Komšića. Stoga, ako je dosljedan, i ako mu je zaista jedini cilj rušenje Dragana Čovića, Željko Komšić bi se trebao povući iz utrke za člana Predsjedništva u korist – Boriše Falatara.

I.R., Dnevnik.ba
Naravno... nije nokautirao nikoga... ali mečevi se dobijaju i na poene... koje stičeš u svim rundama...polako... aduti se bacaju polako...
Mislim da je ovo pametan momak... radeći po tim tamo Etiopijama, Eritrejama... sigurno je naučio kako, s lokalnom mafijom, uz najmanje štete, izaći na kraj...
malakh

#30047 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

kmirsad wrote: Naravno... nije nokautirao nikoga... ali mečevi se dobijaju i na poene... koje stičeš u svim rundama...polako... aduti se bacaju polako...
Mislim da je ovo pametan momak... radeći po tim tamo Etiopijama, Eritrejama... sigurno je naučio kako, s lokalnom mafijom, uz najmanje štete, izaći na kraj...
da kandidat naše stranke ima makar malo šanse za pobjedu, kandidat bi bio damir marjanović. naša naivnost je uvijek bila najjače oružje neprijateljima, i to se vrlo često ponavlja. iz grešaka nikako da naučimo.

nego, kako to da simpatizeri naše stranke dijele identično mišljenje sa najradikalnijom strujom hdza?
Stoga, ako je dosljedan, i ako mu je zaista jedini cilj rušenje Dragana Čovića, Željko Komšić bi se trebao povući iz utrke za člana Predsjedništva u korist – Boriše Falatara.

I.R., Dnevnik.ba
kmirsad

#30048 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Better Man wrote:
Upravo tako. Da ima imalo obraza, časti i poštenja odmah bi povukao kandidaturu i podržao Borišu Falatara i pozvao svoje članstvo da glasaju za njega. Ali obzirom na njegov tersluk i inat, neće taj odustati od kanidature iz nekih svojih egoističkih razloga. Potrošio je 8 godina u predsjedništvu i ništa nije uradio.
Siguran sam da u njemu još uvijek ima mnogo poštenja, morala i patriotizma... da je ters i inađija... i to je tačno... Da je potrošem i ima mana... i to je tačno...
Ali tačno je i da nije glup, i da će znati donijeti ispravne i pragmatične procjene i odluke.
kmirsad

#30049 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

malakh wrote:
kmirsad wrote: Naravno... nije nokautirao nikoga... ali mečevi se dobijaju i na poene... koje stičeš u svim rundama...polako... aduti se bacaju polako...
da kandidat naše stranke ima makar malo šanse za pobjedu, kandidat bi bio damir marjanović. naša naivnost je uvijek bila najjače oružje neprijateljima, i to se vrlo često ponavlja. iz grešaka nikako da naučimo.

nego, kako to da simpatizeri naše stranke dijele identično mišljenje sa najradikalnijom strujom hdza?
Stoga, ako je dosljedan, i ako mu je zaista jedini cilj rušenje Dragana Čovića, Željko Komšić bi se trebao povući iz utrke za člana Predsjedništva u korist – Boriše Falatara.

I.R., Dnevnik.ba
Simpatizeri naše stranke, barem ja, su iskreni, pošteni, neiskvareni i imaju najbolje namjere...
Redikalna struja HDZ-a ovo priča iz poganih namjera...mešetere, spletkare, kradu... i to jedino što znaju... ali ima ona stara... ko drugome jamu kopa, sam u nju padne...mošda i nagovore Željka, smatrajuči da je to za njih bolja opcija... istovremeno podcjene Falatara...jednim udarcem da ubiju dvije muhe... a poslije se gorko ujedu za guzicu i zaplaču za Željkom...
putokaz1

#30050 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Cilj Željka Komšića je da mu SDA nakon izbora pokloni Fotelju,ali SDA će ga prevariti...
Cilj Naše stranke je...e stvarno neznam,Možda što više glasova za Kanton Sarajevo,ali ako neže sa SDP DF GS Hadžibajrić Šepić s kim će u Vlast
????
Locked