SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
Nivelacija
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#30027 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
bila milja 100% (+ još stoja/dvije kad ih pošalju u Goražde/BLnormala brate wrote:Bila je tad kad smo ja i Velko završavali oko 2010 bar milja dobro se sjecamOtto_13 wrote:To te Velko neko zezno , plata vojnika je daleko manja . 1200 km je oficirska plata !Velkoski wrote:Kad sam ja završavao srednju "dream job" generacije je bilo uhljebljivanje u vojsku, potezale se štele kako se stiglo, a plata bila ~1200.
Jebiga bilo je bolje u VF , bilo je teško upast ali su uslovi bili bolji !
- vješalica
#30028 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
plain vanilla wrote:Evo trcimvješalica wrote:
isključi se sa teme bgt
čuj pušten nakon 2/3 hahaha

-
normala brate
#30029 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Istina da se previše pljuje, al' je cinjenica da je bilo 10 Melvida u onom momentu mogli su raditi šta su htjeli.Nivelacija wrote:ma joj druze ne pada mi napamet da se ubjedjujem po netu ko je upravu i slicno bmkJanjicar wrote:Sad će Nivelacija uletit sa inteligentno-misaonom rečenicom Pa u Americi su ubili Kenedija pa nije drzava nesposobna.
samo kazem previse se pljuje po svemu, najgori smo ovo ono, mi smo smece, nema policije itd..
Po njemackoj, belgiji , parizu ljudi rade sta hoce da ne govorimo o americi itd..
ali eto hajmo pljucnuti kako smo banana, jesmo banana niko nije corav da ne vidi ocigledno ali nismo sad kao sto se predstavlja.
Sta god se desi u Bosni aaaaa samo kod nas, banana smo itd, isto i gore 10 puta u svijetu aaa uredjen sistem je to sigurno neka greskica, zna se odgovornost itd
-
normala brate
#30030 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Danas je 8 glava brate ili nešto malo manje, baš užas
-
normala brate
#30031 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Otto_13 wrote:Sad ja rekoh , sa nekim stažom ili specijalističkom obukom da i rasporedom u Sarajevu . Ovako oni su imali osnovnu platu , topli obrok , dodatak , putovanja i jednu vrstu pomoći za smještaj jer su raspoređivani van svog mjesta stanovanja . Kasnije je to sve ukidano malo po malo i svedeni su na nekih 800 sa toplim obrokomVelkoski wrote:
bila milja 100% (+ još stoja/dvije kad ih pošalju u Goražde/BL), dva jarana radila, mada se sjećam da su se žalili kako je redovno snižavana, tako da je izvjesno da je danas drugačije
Zašto sam ja uvjeren tad da cim kreneš raditi plata je bila oko milje ispod 900 nije
- vješalica
#30032 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mislim da je on od ranije imao izgorene osigurače,pa je to zbog djelovanja nekih drugih faktora u međuvremenu dovelo do toga da pukneNisrin wrote:
Negdje procitah da ima PTSP i da je jednostavno PUKAO...nazalost, neke statistike govore da vise od polovine stanovnistva BIH ima PTSP, te okidac moze biti bilo sta, bilo kad, cak se prenosi i sa generacije na generaciju..eh sad, takve osobe se trebaju lijeciti, imati podrsku drustva...
Posebno ako nisu bili psihoticni i prije nekih traumaticnih iskustava!
U otpusnom pismu iz zatvora, jasno stoji da je neuracunljiva i bolesna osoba koja ce ponoviti djelo i na to NIKO U DRZAVI NIJE REAGOVAO, nego su ga pustili da zivi "normalno" , mada nikad ne bi mogao normalno zivjeti, u drustvu gdje te svakako za sve etiketiraju...
Imao je dovoljno vremena da napravi odredjene planove i spremi sve, ocito za njega nema povratka, svjestan je, samo mi nije jasno zasto UBIJA USPUT i da li je on 100% ubio policajca?
Kada je bio spreman ubiti vlastitu MAJKU, od njega nista ne treba iznenaditi, cak ni da dodje i rafala po narodu nasumicno...bas je neka teska dijagnoza, te je u svakom slucaju trebao biti DOZIVOTNO zatvoren u umobolnici, a ne pustiti ga da slobodno hoda, zivi, ima interakciju sa ljudima...strasno!
Mi se inace svi uvijek bavimo posljedicama...a ne uzrokom!
A stvarno je previse netacnih informacija na sve strane (cak sam i ja procitala prvobitno da je odluszio 2/3 kazne), mediji su RAK RANA naseg drustva, policija je NEMOCNA iz X razloga, samo je pitanje vremena kad ce se opet desiti jedan Edin!
ko će znati u kakvim je okolnostima ranije živio,da li ga je neko zlostavljao i slično.Negdje sam pročitala da je uvaženi dr.Kučukalić rekao da nije baš u vrijeme ubistva bio neuračunljiv,i to nešto govori.
helem,
niko ga ne brani ali on nije od jučer takav već je preko 20 i kusur godina u nekoj fazi ludila
eh sad kad smo oko ustanova i kometara jednog filozofa sa teme kako te kazne u ondašnjoj državi nisu adekvatne bile tj. sada su te kazne duplo veće 40 i 45 godina,i kako je sadašnji sistem bolji, nek onda objasni ako je sistem bolji kako je moguće da uopće psihopata ovakovg kalibra boravi u zatvoru a ne u adekvatnoj ustanovi jer on nije ni za klasičnog zatvora da se u njemu popravlja
mogao je tako je još nekoga maštrafiti u zatvoru i slične probleme praviti,ali se mudro izvlačio godinama
- Janjicar
#30033 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Druže, tamo prave zločin ljudi koji tog momenta puknu, dodju iz Sirije Iraka itd. nastane se tu par mjeseci i onda izvrse zlocin itd.Nivelacija wrote:ma joj druze ne pada mi napamet da se ubjedjujem po netu ko je upravu i slicno bmkJanjicar wrote:Sad će Nivelacija uletit sa inteligentno-misaonom rečenicom Pa u Americi su ubili Kenedija pa nije drzava nesposobna.
samo kazem previse se pljuje po svemu, najgori smo ovo ono, mi smo smece, nema policije itd..
Po njemackoj, belgiji , parizu ljudi rade sta hoce da ne govorimo o americi itd..
ali eto hajmo pljucnuti kako smo banana, jesmo banana niko nije corav da ne vidi ocigledno ali nismo sad kao sto se predstavlja.
Sta god se desi u Bosni aaaaa samo kod nas, banana smo itd, isto i gore 10 puta u svijetu aaa uredjen sistem je to sigurno neka greskica, zna se odgovornost itd
U Njemackoj, Belgiji itd neće se desiti da dvostruki ubica sa dijagnozom, izadje iz zatvora, vodi profil na facebooku, dobije certifikat za licnog trenera itd.
Poenta i razlika izmedju tog sto ti spominjes i mi je da u Njemackoj Belgiji itd ljudi koji su imalo pod sumnjom (narocito ako imaju problematicnu proslost ) budu pod prismotrom i non stop ih se prati.
-
sumirprimus
#30034 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sizoida prava ,radi planski i organizuje se , ne moze se vadit na neuracunljivost.
i stave ga u zatvor

i stave ga u zatvor
- svjezi_ustipak
#30035 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sumirprimus wrote:sizoida prava ,radi planski i organizuje se , ne moze se vadit na neuracunljivost.
i stave ga u zatvor![]()
![]()
pa kad se ne može vaditi na neuračunljivost gdje bi ga ti stavio ako ne u zatvor?
-
normala brate
#30036 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
svjezi_ustipak wrote:sumirprimus wrote:sizoida prava ,radi planski i organizuje se , ne moze se vadit na neuracunljivost.
i stave ga u zatvor![]()
![]()
pa kad se ne može vaditi na neuračunljivost gdje bi ga ti stavio ako ne u zatvor?
Neuračunljivost je jebeno izganjati
-
sumirprimus
#30037 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pricamo o sizoidno paranoidnom sociopati visetrukom ubici?svjezi_ustipak wrote:sumirprimus wrote:sizoida prava ,radi planski i organizuje se , ne moze se vadit na neuracunljivost.
i stave ga u zatvor![]()
![]()
u mentalnu instituciju,do kraja njegovog jadnog zivota.
-
sumirprimus
#30038 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
a sistem je tu zakazao kad ga nije znao na vrijeme prepoznati i odvojiti od ostatka populacije.
- Muhamed Đakmić
#30039 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pazi ovo recimo:Janjicar wrote:Druže, tamo prave zločin ljudi koji tog momenta puknu, dodju iz Sirije Iraka itd. nastane se tu par mjeseci i onda izvrse zlocin itd.Nivelacija wrote:ma joj druze ne pada mi napamet da se ubjedjujem po netu ko je upravu i slicno bmkJanjicar wrote:Sad će Nivelacija uletit sa inteligentno-misaonom rečenicom Pa u Americi su ubili Kenedija pa nije drzava nesposobna.
U Njemackoj, Belgiji itd neće se desiti da dvostruki ubica sa dijagnozom, izadje iz zatvora, vodi profil na facebooku, dobije certifikat za licnog trenera itd.
Poenta i razlika izmedju tog sto ti spominjes i mi je da u Njemackoj Belgiji itd ljudi koji su imalo pod sumnjom (narocito ako imaju problematicnu proslost ) budu pod prismotrom i non stop ih se prati.
https://en.wikipedia.org/wiki/Jack_Unterweger
Evo i famozna Njemačka.irst convicted of a 1974 murder, he was released in 1990 as an example of rehabilitation. He became a journalist and minor celebrity, but within months started killing again. After being convicted of an additional nine murders, he committed suicide by hanging himself in prison.
https://www.theguardian.com/world/2018/ ... nts-deaths
Imaš i za Ameriku, Belgiju, Veliku Britaniju... apsolutno sve zemlje svijeta.
-
sumirprimus
#30040 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nebitno kako god sad zavrsio steta je ucinjena, o tom se radi... nazalostOtto_13 wrote:Neće on dočekat suđenje niti smještanje u neku instituciju !
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#30041 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
[youtube][/youtube]
Ja sam drugacije cula na vijestima i to vise puta.
Hvala ti.vješalica wrote:plain vanilla wrote:Evo trcimvješalica wrote:
isključi se sa teme bgt
čuj pušten nakon 2/3 hahaha
Ja sam drugacije cula na vijestima i to vise puta.
-
normala brate
#30042 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
vanilla max kazna 20 godina zaključan 98 izažao 2017-8
- Janjicar
#30043 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Prijatelju, 2019-a godina a ne 1970-a.Muhamed Đakmić wrote:
Pazi ovo recimo:
Evo i famozna Njemačka.irst convicted of a 1974 murder, he was released in 1990 as an example of rehabilitation. He became a journalist and minor celebrity, but within months started killing again. After being convicted of an additional nine murders, he committed suicide by hanging himself in prison.
Al haj upravu ste, dobro drotići rade svoj posao
- svjezi_ustipak
#30044 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ne znam jesi li pročitao otpravak presude koju je neko citirao prethodnu stranu ali mjera liječenja ne može trajati duže od propisane kazne (istekla dakle 2017 godine). U Zaključku Centra za socijalni rad je navedeno da se čovjek izjasnio da je "uvijek bio zdrav fizički i mentalno"-što govore inače većina sa sličnim dijagnozama. Čovjeku nije oduzeta poslovna sposobnost, nema on staratelja, mogao je kuće prodavati i slobodno raspolagati novcem-ukratko ne možeš ga prisiliti da se liječi sve dok ne postane opasan po sebi li okolinu. a doživotno smještanje u instituciju je proces jbg.sumirprimus wrote:pricamo o sizoidno paranoidnom sociopati visetrukom ubici?svjezi_ustipak wrote:sumirprimus wrote:sizoida prava ,radi planski i organizuje se , ne moze se vadit na neuracunljivost.
i stave ga u zatvor![]()
![]()
u mentalnu instituciju,do kraja njegovog jadnog zivota.
imaš na linku ispod zakon o ljudima poput edina i po ovom zakonu će se postupati u nekim članovima, kad ga i ako uhvate.
http://www.fmoh.gov.ba/index.php/zakoni ... -smetnjama
- Muhamed Đakmić
#30045 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja nisam argumentovao da naša policija radi dobro kroz ovo, nego sam tvrdio da ti je način na koji argumentuješ njihov loš rad šupalj.Janjicar wrote:Prijatelju, 2019-a godina a ne 1970-a.Muhamed Đakmić wrote:
Pazi ovo recimo:
Al haj upravu ste, dobro drotići rade svoj posao
Stavio sam ti dva linka, a na guglu ih možeš naći hiljade. Drugi link je iz 2018. godine i iz famozne Njemačke i njihovog pravosudnog sistema. E sad, probaj sam reći šta su ljudi kojima dokažeš da nisu u pravu, a oni te ismijavaju.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#30046 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma sve ovo je prestrasno, ko zna kolko je i koliko ce ovakvih jednog dana biti pusteno na slobodu.
Znali su oni da on iz zatvora ne izlazi nista bolji nego sto je usao...
Znali su oni da on iz zatvora ne izlazi nista bolji nego sto je usao...
- vješalica
#30047 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nazalost to je tako jer je sistem takav
nemas ljude,nemaš ustanove i tako to
iskreno,i ove što rade po kojekakvim slučbama su obični boliqurci
treba se sjetiti psihopata koji su godanama zlostavljali djecu a svi su njemi na to bili
te socijalne sluzbe sto samo sluze za uhljebavanje idiotiknja i slicno
nemas ljude,nemaš ustanove i tako to
iskreno,i ove što rade po kojekakvim slučbama su obični boliqurci
treba se sjetiti psihopata koji su godanama zlostavljali djecu a svi su njemi na to bili
te socijalne sluzbe sto samo sluze za uhljebavanje idiotiknja i slicno
-
Bijeli look
#30048 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
http://www.bh-index.com/jedan-od-najtra ... -u-gacama/
Ovaj lik je doslovno vukao za nos italijansku policiju, čak im i razglednicu poslao da kaže kako je napustio zemlju.
Nadam se da se kod nas to neće desiti, zamislite da Edo ode u susjednu Hrvatsku, ili komšijsku Srbiju: odmah bi nas optužili da infiltriramo teroriste u njihove uređene sisteme.
Ovaj lik je doslovno vukao za nos italijansku policiju, čak im i razglednicu poslao da kaže kako je napustio zemlju.
Nadam se da se kod nas to neće desiti, zamislite da Edo ode u susjednu Hrvatsku, ili komšijsku Srbiju: odmah bi nas optužili da infiltriramo teroriste u njihove uređene sisteme.
- Nisrin
#30049 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A neko je kacio i onaj certifikat sto je dobio za nekakvog instruktora sporta, koje je to godine bilo?!
-
Nivelacija
#30050 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A sve je moguce gledao sam na discovery emisiju u UK gdje je ljekar psihopata namjerno ubijao ljude vecinom starice, tek skontali nakon 5-6 godina da mu svi umiru a on ih do tada pobio vec 80 tak..Janjicar wrote:Druže, tamo prave zločin ljudi koji tog momenta puknu, dodju iz Sirije Iraka itd. nastane se tu par mjeseci i onda izvrse zlocin itd.Nivelacija wrote:ma joj druze ne pada mi napamet da se ubjedjujem po netu ko je upravu i slicno bmkJanjicar wrote:Sad će Nivelacija uletit sa inteligentno-misaonom rečenicom Pa u Americi su ubili Kenedija pa nije drzava nesposobna.
Znaci ako nesto bolesnik naumi isplanira itd tesko da ga ikakav sistem moze sprijeciti.
Zamisli lik 5 godina eksperimentisao na ljudima i sve na isti nacin mrtvi jbt London covjece 80 starica ako se ne varam mrtvo..Tek neka cerka kad se zauzela jer je naisao na pogresnu