Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kakaljin

#30026 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

odmor wrote:Mi u Zenici imamo ovaj DaVinchi Learning u odnosu na ostale gradove i vjerujte meni je dobar kanal. Ima nekog edukativnog sadrzaja od nivoa djecijeg uzrasta pa do bozona, kvarkova, crvotocine i ostale naucne fantastike :D
Pa i mi u Sarajevu hocemo taj kanal, takodjer i ti hoces neki kanal koji mi imamo, zato trebaju izjednaciti ponudu svim korisnicima jer nam svima isto naplacaju a gledamo razlicito. A uz to su kanale kupili na nivou grupacije, kao sto je predstavnik telemacha rekao, i nemaju nikavih problema da ih svima puste.
crnivrag

#30027 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakaljin wrote:
odmor wrote:Mi u Zenici imamo ovaj DaVinchi Learning u odnosu na ostale gradove i vjerujte meni je dobar kanal. Ima nekog edukativnog sadrzaja od nivoa djecijeg uzrasta pa do bozona, kvarkova, crvotocine i ostale naucne fantastike :D
Pa i mi u Sarajevu hocemo taj kanal, takodjer i ti hoces neki kanal koji mi imamo, zato trebaju izjednaciti ponudu svim korisnicima jer nam svima isto naplacaju a gledamo razlicito. A uz to su kanale kupili na nivou grupacije, kao sto je predstavnik telemacha rekao, i nemaju nikavih problema da ih svima puste.
Kao što sam već više puta ovdje pisao (a i predlagao Telemach-u da izjednači ponudu), korisnici u Zenici imaju kanale Da Vinci Learning, Minimax i Outdoor Channel, koji nisu u ponudi u ostalim gradovima.

Na području BHB-a imaju RTRS Plus, RTV Vojvodina 1, RTV Vojvodina 2, Valentino Folk, Valentino Etno, Izvorna TV, TV Lukavac, TV Slon Tuzla i TRT Turk, a ti kanali nisu u ponudi ni u jednoj drugoj shemi.

Na području originalne Telemach sheme u Sarajevu, i digitalne sheme u Zenici u ponudi nije kanal Z1 Zagreb, a isti kanal se nalazi u svim ostalim ponudama.

A tu je i kanal Art Info koji ide na području Kiseljaka, i nigdje drugo.

A u digitalnoj shemi u Sarajevu, u ponudi kompanija HS, HKB i M&H nedostaju kanali: RTS1, Saudi Qu'ran, TV Visoko, TV Vinet, Jasmin TV i B92 Info, ali ide kanal Z1 Zagreb kojeg nema u ponudi u originalnoj Telemach digitalnoj shemi u Sarajevu.
Officer Crabtree

#30028 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Officer Crabtree »

ima li nekih informacija za gračanicu... sve druge gradove u tk pustili, stranicu bhb ukinuli (barem je tamo bilo nekih najava) i niko ništa ne zna 2 mjeseca :?
Herr Flick

#30029 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Herr Flick »

Officer Crabtree wrote:ima li nekih informacija za gračanicu... sve druge gradove u tk pustili, stranicu bhb ukinuli (barem je tamo bilo nekih najava) i niko ništa ne zna 2 mjeseca :?
Nisu sve gradove pustili.U Tuzli samo jedan dio,isto tako u Lukavcu,jedino nisu Gracanicu i Doboj Istok dirali nista.
Ja imam analognu u DI i evo zadnji mjesec cesto dolazi do prekida signala,sad da li to znaci da nesto rade ili ne,ne znam,u nedelju 2 sata nije bilo evo sad u 3 opet nestalo :-)
Reglan

#30030 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Telemach, kako rijesiti ovaj djavo sto se desava da svako pola sata pukne konekcija na dvije sekunde. Al kad pukne konekcija isto se cuje k'o da je neki spoj i poslije 2 sekunde bude sve regularno. :-)
The Realist

#30031 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

crnivrag wrote:Jučer su u ponudu Telemach-a SI ubačena 3 dokumentarna HD kanala: National Geographic Wild HD, Discovery Turbo Xtra HD i Planet Earth HD.

A pošto se strani kanali većinom otkupljuju na nivou United Grupe, nadam se da ćemo uskoro vidjeti ova tri kanala i u ponudi Telemach-a BiH.
Uh, ovo bi bilo odlicno da uvedu, uz da Vinci.... Za Discovery ne znam kakav je, jer ih ima dosta, ali Wild HD i Planet Earth......

Jos da elektro zavrsi ove radove, pa mi se net i tv vrate...
Rugafet

#30032 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

crnivrag wrote: Na području BHB-a imaju RTRS Plus, RTV Vojvodina 1, RTV Vojvodina 2, Valentino Folk, Valentino Etno, Izvorna TV, TV Lukavac, TV Slon Tuzla i TRT Turk, a ti kanali nisu u ponudi ni u jednoj drugoj shemi.
Nema druze vise ni na BHB-u RTV Vojvodina ni 1 ni 2, evo par dana, zamijenjeni su sa KlasikTV i TV KIS. Z1 i ovi ostali koje si nabrojao jos su tu...
Herr Flick wrote: Nisu sve gradove pustili.U Tuzli samo jedan dio,isto tako u Lukavcu,jedino nisu Gracanicu i Doboj Istok dirali nista.
Ja imam analognu u DI i evo zadnji mjesec cesto dolazi do prekida signala,sad da li to znaci da nesto rade ili ne,ne znam,u nedelju 2 sata nije bilo evo sad u 3 opet nestalo :-)
U Tuzli i mogu samo jedan dio pustiti, tak koji je bio pod BHB-om, e sad za Lukavac ne znam da li je pusteno na cijeloj opcini nije precizirano jer pored grada BHB je bio i u lukavackim mjesnim zajdnicama.
crnivrag

#30033 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Rugafet wrote: Nema druze vise ni na BHB-u RTV Vojvodina ni 1 ni 2, evo par dana, zamijenjeni su sa KlasikTV i TV KIS. Z1 i ovi ostali koje si nabrojao jos su tu...
Ako možeš (kad budeš imao vremena) provjeriti da li je to sve što se tiče razlika u odnosu na ovu Telemach shemu: http://telemach.ba/oec/tv-kanali (odabrati tab digitalna), ili ima još nekih razlika i dodataka.

BHB mi je totalna nepoznanica, jer nisu nikad objavili digitalnu shemu sa svim tim dodacima, pa da upratim šta ima dodatno.
vješalica

#30034 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vješalica »

malo kišice i odma štucaju kanali
Rugafet

#30035 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

crnivrag wrote:
Rugafet wrote: Nema druze vise ni na BHB-u RTV Vojvodina ni 1 ni 2, evo par dana, zamijenjeni su sa KlasikTV i TV KIS. Z1 i ovi ostali koje si nabrojao jos su tu...
Ako možeš (kad budeš imao vremena) provjeriti da li je to sve što se tiče razlika u odnosu na ovu Telemach shemu: http://telemach.ba/oec/tv-kanali (odabrati tab digitalna), ili ima još nekih razlika i dodataka.

BHB mi je totalna nepoznanica, jer nisu nikad objavili digitalnu shemu sa svim tim dodacima, pa da upratim šta ima dodatno.
Hocu druze, sutra cu provjeriti i napisat, pospan sam sad :)
crnivrag

#30036 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Rugafet wrote: Hocu druze, sutra cu provjeriti i napisat, pospan sam sad :)
Nije problem, kad budeš imao vremena.
Telemach

#30037 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Reglan wrote:Telemach, kako rijesiti ovaj djavo sto se desava da svako pola sata pukne konekcija na dvije sekunde. Al kad pukne konekcija isto se cuje k'o da je neki spoj i poslije 2 sekunde bude sve regularno. :-)
Zdravo Reglan,
podaci i zahtjev za provjeru je proslijeđen nadležnom sektoru.
odmor

#30038 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

vješalica wrote:malo kišice i odma štucaju kanali
I ja sam to upratio :-)
Ne znam zbog cega je tako, ali je tako.. :-?
The Realist

#30039 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

vješalica wrote:malo kišice i odma štucaju kanali
Kod mene odlično, hvala Bogu (ne ureklo se :D). Bio prekid radi nekih radova kod elektro i sada gledmao i vidimo ne štekaju HD kanali, kad kvalitet signala 70% (nikada nije bio toliki od kada sam zamijenio recievere).
Herr Flick

#30040 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Herr Flick »

Koji genije sa BHB-a se sjetio da stavi Hrvatski SK1 umjesto Sprskog SK1 kao sto je dosad svih ovih godina bilo...Em sto je zafrkao kvalitetu slike pa je sad 4:3 sa onim crnim praznim prostorom gore i dole.em sto vise nema emisija kao sto je bilo na srpskom SK1,de ne govorim o propalim komentatorima na hrvatskom SK1..Presao sam preko toga da je iz nekog razloga prije 2 mjeseca SK2 sa hrvatskim komentatorima,ovo je nedopustivo vise :-) :-)
Pa jedini razlog zasto ja imam analognu kablovsku od BHB-a jesu 3 SK kanala,digitalnu nisam u mogucnosti imati jer on to jos ne rade na mojoj opcini izgleda..Stranica BHB-a ne postoji vise pa tako vise ne znam ni koji su brojevi telefona da pitam :-) :-) Moram reci da nisam zadovoljan uslugom i odnosom prema korisnicima analogne kablovske,pa nekad se zna desit po par dana da nema signala na par kanala i niko nista ne cini :-),a fino se povisilI racun na 15 KM :izet:

Inace kad sam zvao prije 2-3 mjeseca da se raspitam za digitalnu,gospođa mi kaze da ja mogu kupit sebi digitalni resiver u Robotu i spojit :-)
Kralj Tvrtko I.

#30041 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

Herr Flick wrote: Inace kad sam zvao prije 2-3 mjeseca da se raspitam za digitalnu,gospođa mi kaze da ja mogu kupit sebi digitalni resiver u Robotu i spojit :-)
Probaj, :mrgreen:
Benq

#30042 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Kralj Tvrtko I. wrote:
Herr Flick wrote: Inace kad sam zvao prije 2-3 mjeseca da se raspitam za digitalnu,gospođa mi kaze da ja mogu kupit sebi digitalni resiver u Robotu i spojit :-)
Probaj, :mrgreen:
Korisnici koji jos uvijek imaju BHB kablovsku sa starim signalom (dakle podrucja na kojima nije pusten Telemach signal) imaju digitalnu i sve kanale otkljucane putem DVB-C , dakle ako TV nema DVB-C , onda moze bilo koji resiver koji to ima. Nemaju nesto puno kanala , ali eto i to sto imaju nije za bacit.
Herr Flick

#30043 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Herr Flick »

Evo naso sam 98 kanala preko DTV na televizoru,nisam nini znao da ima opciju digitalnog pretrazivanja,imam tv 3 godine nisam znao za ovo,kakvi su ovo SK kanali u HD-u

A jbt nemogu da vjerujem :lol: :lol:
MTV

#30044 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Herr Flick wrote:Evo naso sam 98 kanala preko DTV na televizoru,nisam nini znao da ima opciju digitalnog pretrazivanja,imam tv 3 godine nisam znao za ovo,kakvi su ovo SK kanali u HD-u

A jbt nemogu da vjerujem :lol: :lol:
Covjek uci sve dok je ziv :)
Herr Flick

#30045 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Herr Flick »

:D :D :lol:
Image

:lol: :lol: :D

Ovde na ovom TV-u sto ima ove digitalne kanale nema prevoda na Fox I Fox Movies a na drugom TV-u u drugoj sobi sto ima analogne kanale ima prevod,wtf :-) :-)
crnivrag

#30046 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Herr Flick wrote: Ovde na ovom TV-u sto ima ove digitalne kanale nema prevoda na Fox I Fox Movies a na drugom TV-u u drugoj sobi sto ima analogne kanale ima prevod,wtf :-) :-)
Zato što su na kanalima na analognoj zaljepljeni titlovi, a na digitalnoj ih je potrebno odabrati pritiskom na tipku subtitle, ili podesiti u postavkama TV-a da ti prvi subtitle bude hrvatski a drugi srpski, ili obratno.
Herr Flick

#30047 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Herr Flick »

crnivrag wrote:
Herr Flick wrote: Ovde na ovom TV-u sto ima ove digitalne kanale nema prevoda na Fox I Fox Movies a na drugom TV-u u drugoj sobi sto ima analogne kanale ima prevod,wtf :-) :-)
Zato što su na kanalima na analognoj zaljepljeni titlovi, a na digitalnoj ih je potrebno odabrati pritiskom na tipku subtitle, ili podesiti u postavkama TV-a da ti prvi subtitle bude hrvatski a drugi srpski, ili obratno.
Evo upravo sam napravio prevod na hrvatski u postavkama nasao tu opciju :-D
joyjoy

#30048 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by joyjoy »

D3GO gubi smisao ako fercera samo na Telemach internetu , u skučaju prekida interneta kad se nakačim na komšin Bhtelecom ništa od tekme na SK1,2,3,4,5,6 , LoL , ista stvar i bilo gdje da se ode vani,more itd itd :(
crnivrag

#30049 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

joyjoy wrote:D3GO gubi smisao ako fercera samo na Telemach internetu , u skučaju prekida interneta kad se nakačim na komšin Bhtelecom ništa od tekme na SK1,2,3,4,5,6 , LoL , ista stvar i bilo gdje da se ode vani,more itd itd :(
Radi i na svim UniFi lokacijama (u BiH i regionu), kao i putem internet konekcije operatera Telemach SI, Telemach CG i SBB.
kakaljin

#30050 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
joyjoy wrote:D3GO gubi smisao ako fercera samo na Telemach internetu , u skučaju prekida interneta kad se nakačim na komšin Bhtelecom ništa od tekme na SK1,2,3,4,5,6 , LoL , ista stvar i bilo gdje da se ode vani,more itd itd :(
Radi i na svim UniFi lokacijama (u BiH i regionu), kao i putem internet konekcije operatera Telemach SI, Telemach CG i SBB.
Pa zar nije bolje da ne gledaš koji je operater za internet već da je dovoljno da imaš internet i da gledaš.

U tome je bolji bht jer aplikaciju možeš koristiti bilo gdje.
Locked