Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#30001 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Chmoljo »

BezDlakeNaTastaturi wrote:
Hafis wrote:
BezDlakeNaTastaturi wrote:[Na Bošnjacima je da budu pametni, naprave dogovor sa Srbima i riješe ustaše, pa da imamo makar 20 godina mira.
Plan je stvarno genijalan. Prvo ih treba razdvojiti, a ondariješiti one slabije, pa poslije krenuti riješavati i one druge.
Kako se samo tog nisu ranije dosjetili.

Pretpostavljam da to ''rješavanje ustaša'' ne uključuje masovno nabavljanje traktora ovdje u nas.
Ustaše su se mnogo opustile čim misle da uvijek mogu računati na srpsku podršku. Savez za promjene nije isto što i SNSD. RS je činjenica nastala na genocidu, postoji i moramo uvažiti postojanje tog entiteta i zarad opće stabilnosti i mira u Bosni, nećemo dirati RS. S druge strane, očekujemo da Srbi ne ometaju naš proces denacifikacije i čišćenje ustaša. Nakon što se riješi problem ustaša, Bosna može prodisati kao moderna evropska zemlja sastavljena od 2 građanski uređena entiteta i distrikt Brčko. Neka takva ostane i sljedećih 50 godina, nemam problem s tim.
Banned user for reason “trolanje, flejmanje, vrijeđanje”
» BezDlakeNaTastaturi

trajno
Kolinda

#30002 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Humljanin wrote:
emmir1 wrote:
Ima veze, kako nema.

Sva otvorena pitanja između dvije države imaju veze i stvar su politike.

Ima li veze što HDZ ministrica potpiše milione naših para da idu u RS sa glasanjem Puzigaće ?
Rekao bi čovjek kakve veze ima jel?

Otvoreno pitanje između HR i BIH je taj most jer službeno BIH neće biti zemlja sa pristupom otvorenom moru.

Otvoreno pitanje su i te granice dole.

Znači veza mosta i granice jest da su otvorena pitanja.

Hr neće da rješava granicu ali bi da rješava svoj interes to jest most.

E kurac !
Kakve veze ima most sa pristupom otvorenom moru?
Hoces li jednako imati pristup otvorenom moru ko i dosad? - Hoćeš
Pa?
Ako mostovi na Bosforu nisu smetnja otvorenom pristupu moru, onda most koji je jednake visine u Neumu sigurno nije nikakav problem.
Ali problem je inat. Bosanski inat.
E to nas hebe...
Ja pravo da ti kažem nemam ništa ni za ni protiv.
Hebe mi se za most.
Čak bi više volio (da se ponovim) da nema granica nikako pa da ne čekam kada idem na more...
Ali ako ljudi hoce i ako žele bolje povezati Peljesac sa kopnom, nek rade...
Meni nije jasno samo kako više može imati protiv tog mosta Ibrahim iz Klesije od Marka iz Neuma kojem taj most ne predstavlja problem, dapače, rasteretit će ih gužvi na granicama.
Mladi kolega (ovo se odnosi na radni staž na forumu) da ti kažem samo jednu stvar. Ovdje nekome pojasniti nešto na logičan način ti je isto kao slijepoj osobi pojašnjavati o bojama i gluhoj o zvukovima.....
spreca

#30003 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Kolinda wrote: Mladi kolega (ovo se odnosi na radni staž na forumu) da ti kažem samo jednu stvar. Ovdje nekome pojasniti nešto na logičan način ti je isto kao slijepoj osobi pojašnjavati o bojama i gluhoj o zvukovima.....
Hafize zaboravio si promjeniti profil.....
armin071

#30004 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by armin071 »

spreca wrote:
Kolinda wrote: Mladi kolega (ovo se odnosi na radni staž na forumu) da ti kažem samo jednu stvar. Ovdje nekome pojasniti nešto na logičan način ti je isto kao slijepoj osobi pojašnjavati o bojama i gluhoj o zvukovima.....
:lol: placem
ovo_malo_duse

#30005 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ovo_malo_duse »

armin071 wrote:
spreca wrote:
:lol: placem
Godine majorizacije pocelo ga prenosit. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#30006 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

ma udarilo sunce u stolnome pa ga malo prenelo :mrgreen:
zrakomlat

#30007 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zrakomlat »

Ako ta dva lika ili jedan od njih nisu Hafisovi profili, a ne mislim da jesu, ne kontam što ga pokušavaju kopirati u načinu pisanja na forumu. Sreća pa nije kakav diler, navuko bi ih na drogu što bi reko uzp.
Humljanin

#30008 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Humljanin »

zrakomlat wrote:Ako ta dva lika ili jedan od njih nisu Hafisovi profili, a ne mislim da jesu, ne kontam što ga pokušavaju kopirati u načinu pisanja na forumu. Sreća pa nije kakav diler, navuko bi ih na drogu što bi reko uzp.

Dobro jutro radni narode :mrgreen:

Nisam skonto ovo gore, jel se na mene sumnja da sam nečiji klon? :lol:
Kolinda

#30009 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Humljanin wrote:
zrakomlat wrote:Ako ta dva lika ili jedan od njih nisu Hafisovi profili, a ne mislim da jesu, ne kontam što ga pokušavaju kopirati u načinu pisanja na forumu. Sreća pa nije kakav diler, navuko bi ih na drogu što bi reko uzp.

Kolega moj dragi, navikni se jer kad nemaju argumenata onda slijedi :
Klonovi
Kme kme
Kad će treći
Majorizacija
Kurcem u čelo
Južni Srbi
Bosanski katolici
Uzp
Hafis

#30010 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

512MB wrote:Puzigaca je glasao iregularno, on moze samo potegnut VNI za svoj klub i u dogovoru sa istim. On ne moze potegnut VNI za hrvate. :)

Dakle Bradara je potegla VNI za hrvate, a Puzigaca VNI neceg za nekog :mrgreen:
Nisi ti to baš najbolje shvatio čini mi se. Ne radi se o ''iregularnom'' glasanju, već naprotiv. To je procedura koja je jasno navedena u poslovniku Doma naroda FBiH.
Evo, da ti bude jasnije:

Procedura za zakone u svezi s vitalnim interesom, kako je to definirano u listi iz članka 115. Poslovnika

Članak 117.
1. Ukoliko više od jednog predsjedatelja ili potpredsjedatelja Doma naroda smatra da zakon spada u pitanja od vitalnog nacionalnog interesa definiranog u članku 115. ovoga poslovnika, zakon će biti uvršten u dnevni red Doma naroda kao pitanje od vitalnog interesa.

Znači, neovisno o kojem se narodu radi, ako predsjedatelj i barem još jedan podpredsjedatelj (ili dva podpresjedatelja zajedno) smatrju da Zakon spada u pitanja od vitalnog nacionalnog interesa, onda za njegovo donošenje moraju postojati minimalno 2/3 glasova iz svakog nacionalnog kluba Doma naroda.
I to se prekjučer i desilo.

Usput evo ti i članak 15. to jest definicija vitalnog nacionalnog interesa:

Vitalni nacionalni interesi konstitutivnih naroda su:
- ostvarivanje prava konstitutivnih naroda da budu odgovarajuće
zastupljeni u zakonodavnim, izvršnim i
pravosudnim organima vlasti;
- identitet jednog konstitutivnog naroda;
- ustavni amandmani;
- organizacija organa javne vlasti;
- jednaka prava konstitutivnih naroda u procesu
donošenja odluka;
- naobrazba, vjeroispovijest, jezik, njegovanje kulture,
tradicije i kulturno naslijeđe;
- teritorijalna organizacija;
- sustav javnog informiranja i
- druga pitanja koja bi se tretirala kao pitanja od vitalnog
nacionalnog interesa, ukoliko tako smatra 2/3
jednog od klubova izaslanika konstitutivnih naroda u
Domu naroda.

Znači sve je bilo po poslovniku.
zrakomlat

#30011 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zrakomlat »

Humljanin wrote:

Čitaj sve a ne samo dio teksta.
duh_sa_sjekirom

#30012 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by duh_sa_sjekirom »

spreca wrote: Hafize zaboravio si promjeniti profil.....
Ovim tempom uskoro će morati i svoje profile stavljati na add foe listu :D
spreca

#30013 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

ovo_malo_duse wrote:
Godine majorizacije pocelo ga prenosit. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nije to nista...njega to dvaput godisnje strefi i drzi po 6 mjeseci :mrgreen:
spreca

#30014 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

duh_sa_sjekirom wrote:
spreca wrote: Hafize zaboravio si promjeniti profil.....
Ovim tempom uskoro će morati i svoje profile stavljati na add foe listu :D
shuti...nedo bog nikom :lol:
Humljanin

#30015 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Humljanin »

Dobro vas je ugazio ovaj Hafiz kad ga ovoliko spominjete :D :lol:
spreca

#30016 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

a neko mu viri iz guzice i nemoze se rahat se posrat od njeg :lol:,,,jes vala ko papir dupe :mrgreen:
Qoom

#30017 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Qoom »

Hafis wrote: Procedura za zakone u svezi s vitalnim interesom, kako je to definirano u listi iz članka 115. Poslovnika

Članak 117.
1. Ukoliko više od jednog predsjedatelja ili potpredsjedatelja Doma naroda smatra da zakon spada u pitanja od vitalnog nacionalnog interesa definiranog u članku 115. ovoga poslovnika, zakon će biti uvršten u dnevni red Doma naroda kao pitanje od vitalnog interesa.

Znači, neovisno o kojem se narodu radi, ako predsjedatelj i barem još jedan podpredsjedatelj (ili dva podpresjedatelja zajedno) smatrju da Zakon spada u pitanja od vitalnog nacionalnog interesa, onda za njegovo donošenje moraju postojati minimalno 2/3 glasova iz svakog nacionalnog kluba Doma naroda.
Sve tačno!
Džubrad eSDeAovska nalaze rupe u zakonu i hoće da nelegalno smijene legalno izabranog zastupnika kluba Srba i da imenuju tamo nekov kvazi Srbina, Alijinog tenkistu Slavišu Šućura i da proguraju svoj zakon koji ću sjebat i onako dobro sjebani i marginalizirani Hrvatski puk. Fuj! Džubrad eSDeAovska! Fuj!
Hafis

#30018 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Qoom wrote:
Hafis wrote: Procedura za zakone u svezi s vitalnim interesom, kako je to definirano u listi iz članka 115. Poslovnika

Članak 117.

Sve tačno!
Džubrad eSDeAovska nalaze rupe u zakonu i hoće da nelegalno smijene legalno izabranog zastupnika kluba Srba i da imenuju tamo nekov kvazi Srbina, Alijinog tenkistu Slavišu Šućura i da proguraju svoj zakon koji ću sjebat i onako dobro sjebani i marginalizirani Hrvatski puk. Fuj! Džubrad eSDeAovska! Fuj!
Tako je rođak. Još kad im je SDP na vrijeme govorio da na tu funkciju imenuju veterana i dvadesetogodišnjeg skupljača prašine po parlamentarnim klupama Slavišu Šućura, SDA se oglušio. Ko veli, dobro je ba Slaviša, pusti malo i druge, ta nije ti guzica srasla s foteljom.
I evo ti ga sad vidi.
To ti je škola: najbolji i najodaniji srpski i hrvatski poslanici u Domu naroda su upravo oni koje Bošnjaci tu delegiraju. A što se vidjelo upravo sada.
Škobo Habu

#30019 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Hafis wrote:
Bojniče, još samo mi otkri što je to Puzigaću, kao Srbina, vitalno ugrozilo prijedlogom ovoga izbornog zakona?
Škobo Habu

#30020 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

dupli
Last edited by Škobo Habu on 21/07/2018 17:49, edited 1 time in total.
Škobo Habu

#30021 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Hafis wrote:
Bojniče, još samo mi otkri što je to Puzigaću, kao Srbina, vitalno ugrozilo prijedlogom ovoga izbornog zakona, a nije Pudarića ili Kojovića?
Lincoln-Burrows

#30022 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Lincoln-Burrows »

Ovdje neki prvo moraju savladati osnovne matematičke operacije a onda tek ulaziti u rasprave.
Qoom

#30023 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Qoom »

Ako proguraju zagon, sve blokirati, sve zaustaviti, opstrukcija do zadnjeg Hrvata, sad ili nikad!!!

Škobo Habu

#30024 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Humljanin wrote:
A vezano za ovo sada glasanje za raspodjelu sredstava od akciza... Pa koliko sam ja uspio upratiti, ova PRIVREMENA odluka koja je sada donešena je ista ona odluka koja je i godinama bila. Samo se sad netko sjetio da nije možda 100% fer, pa se krenulo u pregovore. Naravno, koliko se da pročitati, nisu se mogli nikako dogovoriti i to je tako stajalo.
Dok ovi nisu presjekli i složili se da se nastavi PRIVREMENA odluka koja je na snazi tko zna koliko već, dok se ne uspiju dogovoriti ko ljudi.
Ja bi iz medija shvatio da su 2 hrvata Sotone, kad ono šipak.. To je ista odluka koja je godinama stajala i koju su upravo i Bošnjaci izglasali, pa se sada samo privremeno produžila dok ne nađu model oko kojeg će se složiti RS i FBiH...
Ali mediji lukavo prešute tu činjenicu da je to stara odluka koja je već godinama na snazi i da se nemože dogovoriti za novu, pa da je jedino logično da se produži privremeno ova dok se ne usuglasi stavove.
Al eto, važno je imati dežurnog krivca Hrvate
Dobro sad'...ovo je vrsta objašnjenja do koje bi "kompromisno" došli Vuk Bačanović i Nikola Zirdum gostujući na nekakvoj opskurnoj talk emisiji Naše TV.
EH, vidiš, generalno gledajući to je ta razlika između prisutnih ovdje na forumu i kojekakvog gledateljsta HDZ TV kojima su ovakve retoričke oblande jedino prihvatljive.
Je, u pravu si ti, i ja, kol'ko sam upratio, riječ je o privremenoj mjeri, koju su bošnjačka vladajuća stranka, kao i one opozicione, htjele da dokinu i da se raspodjela vrši na novoj osnovi.
Jer, jebi ga, pogledaj ono što je bilo prije devet godina i sada. Kontaš?
Tad je Mile najavljivao ekonomski slom Federacije i njen raspad, dok je on krčimio pare od prodaje vlastitog Telekoma.
Vjerujem da ni Čoviću takav scenarij ne bi bio nimalo mrzak. Danas još i više.

Fazon je u činjenici da je Miličevićka, na svoju ruku, donjela jednu takvu odluku kako bi koalicionim partnerima olakšala predizbornu kamapanju, jer će se od tih sredstava ubrzo da zamiriše predizborni asfalt po nedođijama tipa Rudog, Rogatice ili Han Pijeska.
Na osnovu čega je ona smjela donjeti jednu takvu jednostranu odluku, ako znamo da se ona donosi konsenzusom i odlukom same Vlade?
Je l' je ovlastio Fadilj? Nije.

Ono što je fascinantno u svemu ovome, a i nevjerovatno paradokslano, kao i licemjerno, jeste činjenica da upravo HDZ mediji i njihove intelektualne vodonoše konstantno kukaju kako se kantoni sa hrvatskom većinom sustavnu pljačkaju, jer se kao nekakva finasijska sredstva daju Zenici, Tuzli i Sarajevu, što je notorna glupost, dok, sa druge strane, poklanjaju, znači u najbukvalnijem smislu, sredstva poreznih obveznika u FBiH Dodikovoj vlasti u RS-u.

Odmah da ti kažem, možeš ti prodavati demagogiju zajedno sa Hafisom, Kolindom i sličnim na ovome forumu, i neka vas radi pluranoga ozračja i kvalitete diskusije, ali jedna stvar je kristalno jasna: nikada Milićevićka ova sredstva ne bi na svoju ruku prebacila da je u RS na vlasti Savez za promjene, presjednik Mladen Bosić.
Ne moram ti dalje obrazlagati razloge, Humljanin si, a vi ste genetski inteligentni.
Humljanin

#30025 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Humljanin »

Škobo Habu wrote:
Dobro sad'...ovo je vrsta objašnjenja do koje bi "kompromisno" došli Vuk Bačanović i Nikola Zirdum gostujući na nekakvoj opskurnoj talk emisiji Naše TV.
EH, vidiš, generalno gledajući to je ta razlika između prisutnih ovdje na forumu i kojekakvog gledateljsta HDZ TV kojima su ovakve retoričke oblande jedino prihvatljive.
Je, u pravu si ti, i ja, kol'ko sam upratio, riječ je o privremenoj mjeri, koju su bošnjačka vladajuća stranka, kao i one opozicione, htjele da dokinu i da se raspodjela vrši na novoj osnovi.
Jer, jebi, pogledaj ono što je bilo prije devet godina i sada. Kontaš?
Tad je Mile najavljivao ekonomski slom Federacije i njen raspad, dok je on krčimi pare od prodaje vlastitog Telekoma.
Vjerujem da ni Čoviću takav scenarij ne bi bio nimalo mrzak. Danas još i više.

Fazon je u činjenici da je Miličevićka, na svoju ruku, donjela jednu takvu odluku kako bi koalicionim partnerima olakšala predizbornu kamapanju, jer će se od tih sredstava ubrzo da zamiriše predizborni asfalt po nedođijama tipa Rudog, Rogatice ili Han Pijeska.
Na osnovu čega je ona smjela donjeti jednu takvu jednostranu odluku, ako znamo da se ona donosi konsenzusom i odlukom same Vlade?
Je l' je ovlastio Fadilj? Nije.

Ono što je fascinantno u svemu ovome, a i nevjerovatno paradokslano, kao i licemjerno, jeste činjenica da upravo HDZ mediji i njihove intelektualne vodonoše konstantno kukaju kako se kantoni sa hrvatskom većinom sustavnu pljačkaju, jer se kao nekakva finasijska sredstva daju Zenici, Tuzli i Sarajevu, što je notorna glupost, dok, sa druge strane, poklanjaju, znači u najbukvalnijem smislu, sredstva poreznih obveznika u FBiH Dodikovoj vlasti u RS-u.

Odmah da ti kažem, možeš ti prodavati demagogiju zajedno sa Hafisom, Kolindom i sličnim na ovome forumu, i neka vas radi pluranoga ozračja i kvalitete diskusije, ali jedna stvar je kristalno jasna: nikada Milićevićka ova sredstva ne bi na svoju ruku prebacila da je u RS na vlasti Savez za promjene, presjednik Mladen Bosić.
Ne moram ti dalje obrazlagati razloge, Humljanin si, a vi ste genetski inteligentni.

Eto vidiš... Za tebe je notorna glupost što se NE SAMO hrvatski kantoni nego i pojedini Bošnjački godinama pljačkaju nepravednom preraspodjelom sredstava.
Provjeri npr koliko je Tuzla izgubila milijuna maraka zbog tog sarajevskog "pondera 2".
Šta misliš koliko su sw mogle druge sredine u BiH razviti i koliko se bolnica , škola, igrališta moglo napraviti ili preurediti?
Šta misliš jel treba samo Sarajevo uživati a ostali da se iseljavaju?

Za mene je puno važnija ova kategorija, jer niže razine vlasti su puno konkretnije i bliže običnim ljudima.
Svo ti je zdravstvo i školstvo na razini kantona.
Federacija i RS su nasuprot toga jedni veliki gutači poreznog novca. Što konkretno "proizvodi" FBiH ili koje usluge daje u svakodnevnom životu građanina pa da je opravdano da guta tolike količine novaca?
Entitetska razina služi samo za uhljebljivanje i palamuđenje.
Gradske, općinske i kantonalne razine su odgovorne za uređenje svakodnevice građana.

Ali vidiš, za tebe sam ja ustaša i izdajnik. Tebi je to glupost što se legalno pljaćkaju određene sredine u BiH.

Što je netko rekao: Federacija radi, a Sarajevo se gradi. Ništa točnije nije od toga.
Uostalom provjeri kolika je stopa iseljavanja iz Sarajeva a kolika iz drugih sredina. :thumbup:
:bih:
Post Reply