Humljanin wrote:
A vezano za ovo sada glasanje za raspodjelu sredstava od akciza... Pa koliko sam ja uspio upratiti, ova PRIVREMENA odluka koja je sada donešena je ista ona odluka koja je i godinama bila. Samo se sad netko sjetio da nije možda 100% fer, pa se krenulo u pregovore. Naravno, koliko se da pročitati, nisu se mogli nikako dogovoriti i to je tako stajalo.
Dok ovi nisu presjekli i složili se da se nastavi PRIVREMENA odluka koja je na snazi tko zna koliko već, dok se ne uspiju dogovoriti ko ljudi.
Ja bi iz medija shvatio da su 2 hrvata Sotone, kad ono šipak.. To je ista odluka koja je godinama stajala i koju su upravo i Bošnjaci izglasali, pa se sada samo privremeno produžila dok ne nađu model oko kojeg će se složiti RS i FBiH...
Ali mediji lukavo prešute tu činjenicu da je to stara odluka koja je već godinama na snazi i da se nemože dogovoriti za novu, pa da je jedino logično da se produži privremeno ova dok se ne usuglasi stavove.
Al eto, važno je imati dežurnog krivca Hrvate
Dobro sad'...ovo je vrsta objašnjenja do koje bi "kompromisno" došli Vuk Bačanović i Nikola Zirdum gostujući na nekakvoj opskurnoj talk emisiji Naše TV.
EH, vidiš, generalno gledajući to je ta razlika između prisutnih ovdje na forumu i kojekakvog gledateljsta HDZ TV kojima su ovakve retoričke oblande jedino prihvatljive.
Je, u pravu si ti, i ja, kol'ko sam upratio, riječ je o privremenoj mjeri, koju su bošnjačka vladajuća stranka, kao i one opozicione, htjele da dokinu i da se raspodjela vrši na novoj osnovi.
Jer, jebi ga, pogledaj ono što je bilo prije devet godina i sada. Kontaš?
Tad je Mile najavljivao ekonomski slom Federacije i njen raspad, dok je on krčimio pare od prodaje vlastitog Telekoma.
Vjerujem da ni Čoviću takav scenarij ne bi bio nimalo mrzak. Danas još i više.
Fazon je u činjenici da je Miličevićka, na svoju ruku, donjela jednu takvu odluku kako bi koalicionim partnerima olakšala predizbornu kamapanju, jer će se od tih sredstava ubrzo da zamiriše predizborni asfalt po nedođijama tipa Rudog, Rogatice ili Han Pijeska.
Na osnovu čega je ona smjela donjeti jednu takvu jednostranu odluku, ako znamo da se ona donosi konsenzusom i odlukom same Vlade?
Je l' je ovlastio Fadilj? Nije.
Ono što je fascinantno u svemu ovome, a i nevjerovatno paradokslano, kao i licemjerno, jeste činjenica da upravo HDZ mediji i njihove intelektualne vodonoše konstantno kukaju kako se kantoni sa hrvatskom većinom sustavnu pljačkaju, jer se kao nekakva finasijska sredstva daju Zenici, Tuzli i Sarajevu, što je notorna glupost, dok, sa druge strane, poklanjaju, znači u najbukvalnijem smislu, sredstva poreznih obveznika u FBiH Dodikovoj vlasti u RS-u.
Odmah da ti kažem, možeš ti prodavati demagogiju zajedno sa Hafisom, Kolindom i sličnim na ovome forumu, i neka vas radi pluranoga ozračja i kvalitete diskusije, ali jedna stvar je kristalno jasna: nikada Milićevićka ova sredstva ne bi na svoju ruku prebacila da je u RS na vlasti Savez za promjene, presjednik Mladen Bosić.
Ne moram ti dalje obrazlagati razloge, Humljanin si, a vi ste genetski inteligentni.