Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Haman2
#30001 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Postoji samo radi uhljebnjenja pojedinaca. NJen uticaj na politicka desavabnja u BiH je nikakav.
-
zippoo87
#30002 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Haman2 wrote:Postoji samo radi uhljebnjenja pojedinaca. NJen uticaj na politicka desavabnja u BiH je nikakav.
ono kada se NSu spocitava uhljebljavanje hahahha
kakvih sve komentara necu procitati
ontopic
ja cekam da NS predstavi program...imam neki osjecaj da ce biti vrlo konkretan i da ce ponuditi detaljno kako nesto ostvariti i odakle uzeti pare iz budzeta za provedbu
-
Haman2
#30003 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Koliko je mocna ta Tvoja stranka, koliko ima poslanika u skupstinskim klupama. Da li sa tolikim brojem poslanika moze nesto mijenjati ili ce biti jezicak na vagi neke druge stranke prilikom oducivanja. Ma pusti mi te demagoske price. Budi bar malo pragmatican.
-
putokaz1
#30004 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
NS je pozitivan politički projekat
Ali
Nisu uspjeli iskoristiti pad SDP nakon 2011 i koalicije s SDA
Nisu iskoristili pad DF 2016
Oni su protiv SDA ali neće ni sa SDP,izbacuju člana Predsjedništva,drže se neutralno,što u situaciji kad svi očekuju da će SDA pasti nije Dobro
Pad SDA zavisi od Odpadaka Kukić,Kifla,Šepić... ali i od koalicije Lijevo Centar stranaka
Volio bi da i NS bude dio tima koji će skloniti SDA bar na 4 godine
Ali
Nisu uspjeli iskoristiti pad SDP nakon 2011 i koalicije s SDA
Nisu iskoristili pad DF 2016
Oni su protiv SDA ali neće ni sa SDP,izbacuju člana Predsjedništva,drže se neutralno,što u situaciji kad svi očekuju da će SDA pasti nije Dobro
Pad SDA zavisi od Odpadaka Kukić,Kifla,Šepić... ali i od koalicije Lijevo Centar stranaka
Volio bi da i NS bude dio tima koji će skloniti SDA bar na 4 godine
-
zippoo87
#30005 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
nije do NSa,do ljudi je
kada se ljudi pocnu mijenjati na bolje,onda ce stranke kao NS imati vise podrske i samim tim i vise sanse za promjene,ako budu izabrani
sto se ovog iznad tice...glasaj za NS i pomozi da budu vise zastupljeni u izabranim tijelima...ovo sto ti radis ne doprinosi nikome
svi pricaju kao nije se NS prosirila,nije ovo,nije ono...a onda kada hoces da stvaras nove odbore,nigdje raje da se aktivira i ukljuci...tj.bude ali uvijek u manjem broju ili dodju,vide da NS nije stranka u kojoj mogu naci posao i odu
znaci do ljudi je...ocekuju kao promjene a hoce od NSa sve isto sto rade i druge stranke...e pa NS nije takva stranka
raste sporo ali raste...taman proporcionalno mijenjanju ljudi...sto vise bude pismenijh ljudi i omladine,obrazovanijih i finanski bolje stojecih,to ce i NS rasti
kada se ljudi pocnu mijenjati na bolje,onda ce stranke kao NS imati vise podrske i samim tim i vise sanse za promjene,ako budu izabrani
sto se ovog iznad tice...glasaj za NS i pomozi da budu vise zastupljeni u izabranim tijelima...ovo sto ti radis ne doprinosi nikome
svi pricaju kao nije se NS prosirila,nije ovo,nije ono...a onda kada hoces da stvaras nove odbore,nigdje raje da se aktivira i ukljuci...tj.bude ali uvijek u manjem broju ili dodju,vide da NS nije stranka u kojoj mogu naci posao i odu
znaci do ljudi je...ocekuju kao promjene a hoce od NSa sve isto sto rade i druge stranke...e pa NS nije takva stranka
raste sporo ali raste...taman proporcionalno mijenjanju ljudi...sto vise bude pismenijh ljudi i omladine,obrazovanijih i finanski bolje stojecih,to ce i NS rasti
- Control panel
#30006 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
NS=Neozbiljna stranka
-
putokaz1
#30007 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
DA ali NS Lukavac s SODALIVE nemože rasti
Izgubili su medijski primat,postali SDALOVE
Ako NS u KS osvoji vlast s nekom koalicijom MORA se pokazati
Ne samo poštovati Zakon mora vidljivo da bude,da se radi gradi
Da gluposti poput
Prinudnog izvršenja apsolutno zastarjelog duga NEMA
Da nema dostavljanja rješenja starog 17 godina
Da nema Afera
Da nema borbe za Fotelje
Da budu neke javne akcije pomoći ugroženim
Da se stane uz Borce,obespravljene radnike itd
Da se radi Javno i Transparentno
Da ne nastane diktatura
Da nema Ucjena stranog investitora
Da se Inspekcije natjeraju da rade
Da se gard očisti
Da bude Vode
Sve to mora NS uraditi ali da bude vidljivo,javno i da mase prihvate NS kao Najbolju Opciju
NS nemože više rasti kao Opozicija,mora s drugim stranakama imati Vladu KS i raditi i javno objavljivati i privući nove glasove
Ja bi želio da ono što je propalo kad se Miladin prodo da uspije sad za Kanton
Izgubili su medijski primat,postali SDALOVE
Ako NS u KS osvoji vlast s nekom koalicijom MORA se pokazati
Ne samo poštovati Zakon mora vidljivo da bude,da se radi gradi
Da gluposti poput
Prinudnog izvršenja apsolutno zastarjelog duga NEMA
Da nema dostavljanja rješenja starog 17 godina
Da nema Afera
Da nema borbe za Fotelje
Da budu neke javne akcije pomoći ugroženim
Da se stane uz Borce,obespravljene radnike itd
Da se radi Javno i Transparentno
Da ne nastane diktatura
Da nema Ucjena stranog investitora
Da se Inspekcije natjeraju da rade
Da se gard očisti
Da bude Vode
Sve to mora NS uraditi ali da bude vidljivo,javno i da mase prihvate NS kao Najbolju Opciju
NS nemože više rasti kao Opozicija,mora s drugim stranakama imati Vladu KS i raditi i javno objavljivati i privući nove glasove
Ja bi želio da ono što je propalo kad se Miladin prodo da uspije sad za Kanton
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#30008 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da se Komsic nije kandidovao , ostatak ljevice (jer DF ne postoji) bi se mnogo brze i pametnije dogovorio oko svega.putokaz1 wrote:Zna Komšić da mu je stranka propala,da možda pragove neće proći i jedina šansa mu je da ga podrže SDP GS i NS i da MAJORIZIRA Hrvate,što je opet nemoguće Falatar mu ukrade 20 Tisuća Sarajevskih Glasova
Komsic je klasicni SDA trojanac po drugi put medju Bosnjacima.
Pozdrav.
-
pemanapemani
#30009 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mislim da nije iskljucivo Bosnjacima, nego istinskoj bosanskoj gradjanskoj politickoj ideji.sabina1 wrote:Da se Komsic nije kandidovao , ostatak ljevice (jer DF ne postoji) bi se mnogo brze i pametnije dogovorio oko svega.putokaz1 wrote:Zna Komšić da mu je stranka propala,da možda pragove neće proći i jedina šansa mu je da ga podrže SDP GS i NS i da MAJORIZIRA Hrvate,što je opet nemoguće Falatar mu ukrade 20 Tisuća Sarajevskih Glasova
Pozdrav.
Valjda danas popularno sve tumaciti kroz etnicku vizuru.
Pozdrav.
- sabina1
#30010 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne znam sta je popularno a sta ne ali on na osnovu gradjanske politicke ideje dobija mahom bosnjacke glasove sto je jasno vidljivo od 2013 godine i rezultata popisa.pemanapemani wrote:Mislim da nije iskljucivo Bosnjacima, nego istinskoj bosanskoj gradjanskoj politickoj ideji.sabina1 wrote:Da se Komsic nije kandidovao , ostatak ljevice (jer DF ne postoji) bi se mnogo brze i pametnije dogovorio oko svega.putokaz1 wrote:Zna Komšić da mu je stranka propala,da možda pragove neće proći i jedina šansa mu je da ga podrže SDP GS i NS i da MAJORIZIRA Hrvate,što je opet nemoguće Falatar mu ukrade 20 Tisuća Sarajevskih Glasova
Pozdrav.
Pozdrav.
Bilo bi ga zanimljivo vidjeti u utrci za clana predsjednistva iz reda Ostalih.
Pozdrav.
-
pemanapemani
#30011 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
@sabina1
Komsic iz prvog i drugog mandata nije isto.
Nema veze sto on dobiva glasove Bosnjaka, jer je to sasvim legalno. Fazon je u tome sto je on od 12 godina radio 1,5 godinu.
Glasao sam oba puta za njega, podrzavao sa DF, ali covjek je ubleha, koja ide na ruku SDA, koja je bez problema koalirala sa HDZ i koja je sada krivac za razjedinjenost gradjanske opcije, jednostavno ubleha neradnik.
Komsic iz prvog i drugog mandata nije isto.
Nema veze sto on dobiva glasove Bosnjaka, jer je to sasvim legalno. Fazon je u tome sto je on od 12 godina radio 1,5 godinu.
Glasao sam oba puta za njega, podrzavao sa DF, ali covjek je ubleha, koja ide na ruku SDA, koja je bez problema koalirala sa HDZ i koja je sada krivac za razjedinjenost gradjanske opcije, jednostavno ubleha neradnik.
-
putokaz1
#30012 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ustavna majorizacija Hrvata
Ustavno je i što Dodik bira Bošnjačke i Hrvatske ministre ali Nemoralno
Slažem se da,bi bilo dobro da biramo na građanskom principu ali zasad nerealno
Da slažem se Komšić je kriv! Ali i NS ako budu imali kandidata,tj SDP ako napravi neku grešku.
Vidjet ćemo zavisi mnogo i od Listi
Jaki poznati ljudi na Listama na pravom mjestu,na pravoj idealnoj jedinici
Po meni Lukavačka NS nema jake kandidate Dino i Nusret su jedini preko 100 preletjeli tj preko 20%,to je njihov Limit,ja da sam bio ne bi mogao ni 30
Eventualno Nusret da se nađe na zajedničkoj listi više stranaka možda može napravit neki rezultat ostali zasad ne
Tek sad se prave odbori Srebrenik i Živinice,kasno sporo
Mirsad Čamdžić može pokušati svoje ime iskoristi i izvan Gračanice kao i Selim ali bar još 2 jake osobe trebaju
Ustavno je i što Dodik bira Bošnjačke i Hrvatske ministre ali Nemoralno
Slažem se da,bi bilo dobro da biramo na građanskom principu ali zasad nerealno
Da slažem se Komšić je kriv! Ali i NS ako budu imali kandidata,tj SDP ako napravi neku grešku.
Vidjet ćemo zavisi mnogo i od Listi
Jaki poznati ljudi na Listama na pravom mjestu,na pravoj idealnoj jedinici
Po meni Lukavačka NS nema jake kandidate Dino i Nusret su jedini preko 100 preletjeli tj preko 20%,to je njihov Limit,ja da sam bio ne bi mogao ni 30
Eventualno Nusret da se nađe na zajedničkoj listi više stranaka možda može napravit neki rezultat ostali zasad ne
Tek sad se prave odbori Srebrenik i Živinice,kasno sporo
Mirsad Čamdžić može pokušati svoje ime iskoristi i izvan Gračanice kao i Selim ali bar još 2 jake osobe trebaju
- sabina1
#30013 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Poštovani ,pemanapemani wrote:Mislim da nije iskljucivo Bosnjacima, nego istinskoj bosanskoj gradjanskoj politickoj ideji.sabina1 wrote:Da se Komsic nije kandidovao , ostatak ljevice (jer DF ne postoji) bi se mnogo brze i pametnije dogovorio oko svega.putokaz1 wrote:Zna Komšić da mu je stranka propala,da možda pragove neće proći i jedina šansa mu je da ga podrže SDP GS i NS i da MAJORIZIRA Hrvate,što je opet nemoguće Falatar mu ukrade 20 Tisuća Sarajevskih Glasova
Pozdrav.
Pozdrav.
izbori su na etničkom principu pa se sve tumači etnički.
Priča o građanskom konceptu Željka Komšića nakon svih ovih godina je potpuno deplasirana a argumentima odavno raskrinkana.
Srdačno vas pozdravljam.
- kmirsad
#30014 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Maraschino wrote:Sta je u nasim rukama?kmirsad wrote:Zemo... nije do njih... do nas je isključivo... dosta je vašenja na MZ... svi aduti su u našim rukama...Maraschino wrote:Najjaci su mi ovi iz EU sto ocjenjuju napredak drzave kojoj su uvalili nefunkcionalan sistem.
Nema pobjednika rata koji pravi ustav drzave, nametnuto polu rjesenje, tri pogleda u proslost, tri pogleda u buducnost, medjusobno ratovali jer se nisu mogli dogovoriti...MZ nije trebala zaustavljati rat ako nece do kraja postaviti sistem da moze funkcionisati bez obzira ko je na vlasti.
Potpuno sam saglasan s tobom... sve je tačno... Na vratima Doboja... Doboj prazan, niđe žive duše... ono, par preživjelih muslimana, ko duhovi hodaju i tumaraju...avijacija NATO nas zaustavila... na vratima Banja Luke ... i BanjaLuka poluprazna....avijacija NATO nas zaustavila... zajebali se za Sanski Most...zakasnili... i Jajce,... izjebo ih HVO... ali šta je tu je...
Hoču ti reči... izbori su u našim rukama... ako volimo svoju domovinu... izaberimo predsjedništvo i ostale vlasti, koje će promjerniti, Ustav, Izborni zakon. pohapsiti korumpirane polititičare, sudije, tužioce, Upravne, Nadzorne Odbore i direktore JP, JU i Fondova,prodate državne službenike, poništiti sve prijeme bez konkursa i raspisati konkurse za ista ta radna mjesta, prečešljati tendere... vratimo vanjsku politiku iz stranačkih ruku u ruke BiH, povucimo prodane ambasadore sa večernjom školom i pošaljimo patriote, školovane, mlade , ambiciozne " Faletare",neka po bijelom svijetu nalaze investitore, pare, kredite, grantove i ostala nepovratna sredstva za održivi povratak.... s kojima čemo po RS graditi fabrike, firme. obrte... stvarajmo Poljoprivredne zadruge po RS, udružujmo povratničke poljoprivrednike, kupimo im traktore, kombajne... i dajmo dionice tih fabrika i zadruga, da budu vlasnici i brinu o svome, da budu svoji na svome , dajmo im i podsticaje, kupujno zemlju, imanja i livade i finansirajmo rentu, projektnu dokumentaciju, gradnju i nabavku opreme i obrtnog kapitala povratnicima i dijaspori koja oče da se vrati.. isključivo povratnicima,...vratimo etničku strukturu u RS barem djelimično na onakvu kakva je bila prije nego što su ih protjerali, pobili, raselili... mi iz Federacije trebamo bošnjacima koji se vrate u RS naspraviti u RS-u raj na zemlji... zaposliti nesrbe u policiju, sudstvo,tužilaštavo. školstvo, zdravstvo, poništiti rezultate genocida koji su Srbijanski akademici osmisli i sproveli nad Hrvatima, bošnjacima, ostalim nesrbima... ali i svojim srbima, koji se s tim nisu slagali, Svakom nesrbinu koji odluči da se vrati u RS i tamo nastavi da živi i radi dati nepovratno 50 000 km... a ne davati im placaeve i poslove po federaciji i stvarati svoju đamahiriju i izborne elitne SS- ovce... Pa neka onda RS-a, sretna im bila... ali sa bošnjacima, hrvatima i ostalim nesrbima u njoj...
isto to treba uraditi nebošnjacima koji odluče da se vrate u Federaciju.
Tako se jebe Dodik i genocidna tvorevina... a ne šupljikom...
Dodik i dodici to neče... neče da mjenjaju glasačku strukturu, jer ovi što ostaju ih čuvaju na vlasti i na slobodi......neče oni ni svoje nezadovoljne, zato im smišljeno stvara nemoguče uslove za ostanak u BiH , i slavi svaki odlazak mladih, nezadovoljnika... onoim što ostanu su zadovoljni, njegovi glasači... isto to rade i u Federaciji... vlasti slave svakog novog u redu pred Njemačkom ambasadom...-ti u redovima za njemačku nisu birači vlastodržaca...
Pa da i mio biramo člana predsjedništva iz RS, skupštinu RS-a, Vladu RS... Evo što bi se Dodik i Dodici kurčili...
Zato, da ne seremo o Faletaru... treba nam faletara srba i bošnjaka... ove stare prepredene konjurde i rage treba preraditi u konzerve hrane za one one jadne avlijanere...
Evo ti stranačkog programa...
-
starisalko
#30015 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Oklen ti nesreco vaskrsnu.Halalismo se, oplakah te,fatihu ti prouci.Ti ni cetrestinju neizdrzakmirsad wrote:
Potpuno sam saglasan s tobom... sve je tačno... Na vratima Doboja... Doboj prazan, niđe žive duše... ono, par preživjelih muslimana, ko duhovi hodaju i tumaraju...avijacija NATO nas zaustavila... na vratima Banja Luke ... i BanjaLuka poluprazna....avijacija NATO nas zaustavila... zajebali se za Sanski Most...zakasnili... i Jajce,... izjebo ih HVO... ali šta je tu je...
Hoču ti reči... izbori su u našim rukama... ako volimo svoju domovinu... izaberimo predsjedništvo i ostale vlasti, koje će promjerniti, Ustav, Izborni zakon. pohapsiti korumpirane polititičare, sudije, tužioce, Upravne, Nadzorne Odbore i direktore JP, JU i Fondova,prodate državne službenike, poništiti sve prijeme bez konkursa i raspisati konkurse za ista ta radna mjesta, prečešljati tendere... vratimo vanjsku politiku iz stranačkih ruku u ruke BiH, povucimo prodane ambasadore sa večernjom školom i pošaljimo patriote, školovane, mlade , ambiciozne " Faletare",neka po bijelom svijetu nalaze investitore, pare, kredite, grantove i ostala nepovratna sredstva za održivi povratak.... s kojima čemo po RS graditi fabrike, firme. obrte... stvarajmo Poljoprivredne zadruge po RS, udružujmo povratničke poljoprivrednike, kupimo im traktore, kombajne... i dajmo dionice tih fabrika i zadruga, da budu vlasnici i brinu o svome, da budu svoji na svome , dajmo im i podsticaje, kupujno zemlju, imanja i livade i finansirajmo rentu, projektnu dokumentaciju, gradnju i nabavku opreme i obrtnog kapitala povratnicima i dijaspori koja oče da se vrati.. isključivo povratnicima,...vratimo etničku strukturu u RS barem djelimično na onakvu kakva je bila prije nego što su ih protjerali, pobili, raselili... mi iz Federacije trebamo bošnjacima koji se vrate u RS naspraviti u RS-u raj na zemlji... zaposliti nesrbe u policiju, sudstvo,tužilaštavo. školstvo, zdravstvo, poništiti rezultate genocida koji su Srbijanski akademici osmisli i sproveli nad Hrvatima, bošnjacima, ostalim nesrbima... ali i svojim srbima, koji se s tim nisu slagali, Svakom nesrbinu koji odluči da se vrati u RS i tamo nastavi da živi i radi dati nepovratno 50 000 km... a ne davati im placaeve i poslove po federaciji i stvarati svoju đamahiriju i izborne elitne SS- ovce... Pa neka onda RS-a, sretna im bila... ali sa bošnjacima, hrvatima i ostalim nesrbima u njoj...
isto to treba uraditi nebošnjacima koji odluče da se vrate u Federaciju.
Tako se jebe Dodik i genocidna tvorevina... a ne šupljikom...
Dodik i dodici to neče... neče da mjenjaju glasačku strukturu, jer ovi što ostaju ih čuvaju na vlasti i na slobodi......neče oni ni svoje nezadovoljne, zato im smišljeno stvara nemoguče uslove za ostanak u BiH , i slavi svaki odlazak mladih, nezadovoljnika... onoim što ostanu su zadovoljni, njegovi glasači... isto to rade i u Federaciji... vlasti slave svakog novog u redu pred Njemačkom ambasadom...-ti u redovima za njemačku nisu birači vlastodržaca...
Pa da i mio biramo člana predsjedništva iz RS, skupštinu RS-a, Vladu RS... Evo što bi se Dodik i Dodici kurčili...
Zato, da ne seremo o Faletaru... treba nam faletara srba i bošnjaka... ove stare prepredene konjurde i rage treba preraditi u konzerve hrane za one one jadne avlijanere...
Evo ti stranačkog programa...
- arzuhal
#30016 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kmirsu sam više volio dok se nije ovolko angažovao po partijskoj liniji 
- kmirsad
#30017 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hvala salko...starisalko wrote:
Oklen ti nesreco vaskrsnu.Halalismo se, oplakah te,fatihu ti prouci.Ti ni cetrestinju neizdrza
... gledo sam te ozgo... najviše si me oplakivo...ma suze su mi grunule...lijepa Đenaza...
Ma samo metnuo i ovdje svoj post s druge teme... inače ne bih...da podsječam Avijatičara na na onog hm2001...
- kmirsad
#30018 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Meni je najvažnije da me i dalje volišarzuhal wrote:kmirsu sam više volio dok se nije ovolko angažovao po partijskoj liniji
Nisam se ja arzo angažavoo ni po kakvoj partijskoj liniji... angažovao sam se po... svojoj egzistencijalnoj liniji... dokurčilo mi da se više patim i životarim ko ker... ne mogu više vako... a i djete će me proklinjati što sam ga hendikepirao nepoduzimanjem...
Jednostavno sam razmišljao... imam samo dva izbora... da se kastriram i prodam guzicu i obraz stoci...ili odaberem izbor za koju smatram da nešto može popraviti na planu popravke našeg usranog života kojeg živimo i da mi taj izbor može barem dodati mi flašu vode... da se barem malo podaperem...
Nisam naivan... znam da je zlo vječno... al de da ga barem malo potisnemo u defanzivu...
-
pemanapemani
#30019 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ljudi koji se zalažu za građansku državu su se pomirili da živimo u etničkom monstrumu, zbog toga BiH nikad i neće biti istinski građanska država, nažalost.sabina1 wrote:
Poštovani ,
izbori su na etničkom principu pa se sve tumači etnički.
Priča o građanskom konceptu Željka Komšića nakon svih ovih godina je potpuno deplasirana a argumentima odavno raskrinkana.
Srdačno vas pozdravljam.
Jebi ga, Bosna se svakodnevno izdaje svjesno ili nesvjesno. Po meni je ovo drugo puno gore i štetnije.
Srdačan pozdrav.
- Revolucionar ★
#30020 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A da li neko ima informacija sta se to suska medju zastupnicima u pfbih da ce doci do izmjena izbornog zakona u smislu listi, navodno da ce sistem ici po principu poluzatvorenih listi
-
putokaz1
#30021 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa ovih 20% i jesu suštinski poluzatvorene liste,jer preskakanja će biti VEOMA MALO,RIJETKORevolucionar ★ wrote:A da li neko ima informacija sta se to suska medju zastupnicima u pfbih da ce doci do izmjena izbornog zakona u smislu listi, navodno da ce sistem ici po principu poluzatvorenih listi
- sabina1
#30022 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Tako je.putokaz1 wrote:Pa ovih 20% i jesu suštinski poluzatvorene liste,jer preskakanja će biti VEOMA MALO,RIJETKORevolucionar ★ wrote:A da li neko ima informacija sta se to suska medju zastupnicima u pfbih da ce doci do izmjena izbornog zakona u smislu listi, navodno da ce sistem ici po principu poluzatvorenih listi
Samo izuzetno popularnim ljudima ce sustinski biti svejedno koji su na listi.
-
zippoo87
#30023 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kao sto rece putokaz...ovo su vec sada poluzatvorene listeRevolucionar ★ wrote:A da li neko ima informacija sta se to suska medju zastupnicima u pfbih da ce doci do izmjena izbornog zakona u smislu listi, navodno da ce sistem ici po principu poluzatvorenih listi
oni su ovo usvojili prije 2 godine,u tisini i niko nije ni obracao paznju
ja nisam ni znao za ovih 20% do unazad 3-4 mjeseca...jer je prije procenat bio 5% mislim a sada digli na 20%,sto u praksi znaci da je jako tesko preskociti onog ispred sebe na listi
ovo je vlastima bilo OK dok nisu nastali ovi silni raskoli i podjele...e sada ce neki od ovih vjecitih funkcionera da izvise,osim ako se ne uvuku bas debelo u a-otvor vozdovima stranaka
- Revolucionar ★
#30024 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
znaci to je vec usvojeno .. zato Salke Zildzici i slicna medijska ekipa imaju sanse .. hvala na informaciji .. ne mogu da vjerujem da je to tako proslo tiho, nevjerovatnozippoo87 wrote:kao sto rece putokaz...ovo su vec sada poluzatvorene listeRevolucionar ★ wrote:A da li neko ima informacija sta se to suska medju zastupnicima u pfbih da ce doci do izmjena izbornog zakona u smislu listi, navodno da ce sistem ici po principu poluzatvorenih listi
oni su ovo usvojili prije 2 godine,u tisini i niko nije ni obracao paznju
ja nisam ni znao za ovih 20% do unazad 3-4 mjeseca...jer je prije procenat bio 5% mislim a sada digli na 20%,sto u praksi znaci da je jako tesko preskociti onog ispred sebe na listi
ovo je vlastima bilo OK dok nisu nastali ovi silni raskoli i podjele...e sada ce neki od ovih vjecitih funkcionera da izvise,osim ako se ne uvuku bas debelo u a-otvor vozdovima stranaka
- kmirsad
#30025 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ni ja, do skoro nisam znao za tu činjenicu... tek nedavno,putokaz mi to djelimično natuknuo...od skora mi je postalo jasno zašto je u strankama, u tim odborima, bitka za postavljanje na visoku poziciju na listi... znači li to da su oni ispod šestog, sedmog mjesta unaprijed pušiona... čak i ako dobiju više glasova od recimo drugog na listi... sad mi je jasno zašto se toliko guraju da uđu u te odbore... da bi bili bliži informacijama, kadrovicima i rukovodstvu stranke... kako bi lobirali za sebe... mogu zamisliti kakva prljava krvoločna i bratoubilačka borba vlada među "prijateljima"... i odkud tolika sreča u odborima kada se neki kvalitetan i popularan član stranke. za koga se zna da bi u svojoj sredini mogao dobiti lijep broj glasova, izjasni da nije zainteresiran za liste