SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
sumirprimus
#30001 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa nije drot samo da te tuce bem ga ja

- Janjicar
#30002 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Samo sabura narodesumirprimus wrote:nema to veze, kad te spengaju vidis da imaju sistem,kakav takav al imaju sistem.
malo vise realnosti i strpljenja rijesice se i ovo
-
sumirprimus
#30003 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
po meni greska je sto je ovaj lik uopste bio u zatvoru on je bio za kakve mentalne institucije i pod kontrolom.Janjicar wrote:Samo sabura narodesumirprimus wrote:nema to veze, kad te spengaju vidis da imaju sistem,kakav takav al imaju sistem.
malo vise realnosti i strpljenja rijesice se i ovo
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#30004 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kad sam ja završavao srednju "dream job" generacije je bilo uhljebljivanje u vojsku, potezale se štele kako se stiglo, a plata bila ~1200. 
- Nisrin
#30005 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa po ovakvim uslovima kako ocekujete da ga tek tako lociraju, kad moze biti bilo gdje, u nekoj kolibici u sumama, a ako Bosna ista ima to su sume...
Moze biti na nekoj od planina, sigurno ima dobru logistiku...ne vjerujem bas da je po Sarajevu, pored toliko napustenih i manje naseljenih mjesta oko KSa..Isto tako ne ocekujem ni da ce se policajci razjedniti pa ce jedan po jedan ici na razlicite strane, po sumama, oko rijeka, pruga itd..
Pa i FBI u Criminal Mindsu tek tako ne locira ubice, nego prvo isprofiliraju licnost, pa nadju odredjene tragove itd...a mi nemamo FBI niti njihovu opremu, prema tome...
Moze biti na nekoj od planina, sigurno ima dobru logistiku...ne vjerujem bas da je po Sarajevu, pored toliko napustenih i manje naseljenih mjesta oko KSa..Isto tako ne ocekujem ni da ce se policajci razjedniti pa ce jedan po jedan ici na razlicite strane, po sumama, oko rijeka, pruga itd..
Pa i FBI u Criminal Mindsu tek tako ne locira ubice, nego prvo isprofiliraju licnost, pa nadju odredjene tragove itd...a mi nemamo FBI niti njihovu opremu, prema tome...
Last edited by Nisrin on 12/02/2019 14:55, edited 1 time in total.
- svjezi_ustipak
#30006 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Velkoski wrote:Je li vi znate kako se zapošljava u vojsku i policiju?
Ovog bjegunca traže trgovci, bravari, automehaničari. Traže ga profesori razredne nastave, DIF-ovci, sociolozi, menadžeri. Za njim tragaju Vitez, Travnik, Široki Brijeg...Sve u uniformama raznih "agencija za provedbu zakona" u BiH, čitaj Državnih jasli koje nikad nisu prazne
Rezultat našeg sistema zapošljavanja vidimo po rezultatima. Što se njih tiče, ovaj će ostariti u bijegu i na kraju će mu slučaj zastariti
Last edited by svjezi_ustipak on 12/02/2019 14:56, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#30007 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
e bas bi vidio kako bi vi to sve preorali za 24 sata osim ako lik nije na magistrali il ne upali mobitel
- vješalica
#30008 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
kad bi bilo takve institucije koja bi ga adekvatno zbrinula
znači od cca 1998 na ovamo on je bio u običnom zatvoru
doduše tamo nije nikoga terorisao niti je pravio ispade
znači od cca 1998 na ovamo on je bio u običnom zatvoru
doduše tamo nije nikoga terorisao niti je pravio ispade
http://ba.n1info.com/Vijesti/a314654/Ga ... pomoc.htmlEdin Gačić osuđivan je zbog ubistva 1999. godine na 14 godina zatvora. Tokom dopusta iz zeničkog zatvora 2002. godine ubio je svoju majku i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora - 20 godina. Prije isteka kazne iz Zenice je premješten u bihaćki zatvor. Iz ove ustanove upozorili su nekoliko nadležnih institucija da bi Gačić po izlasku mogao ponoviti krivično djelo. Da su 2017. primili pismo upozorenja potvrdili su za N1 u banjalučkom Centru za socijalni rad. Iz Centra navode da su imenovali stručni tim za djelovanje, te da su od nadležnog psihijatra dobili odgovor da banjalučka Klinika za psihijatriju nema uslova za liječenje Gačića i da je jedina ustanova za to Zavod u Sokocu.
"Tokom prvih razgovora sa Edinom, predočene su mu naše nadležnosti i objektivne mogućnosti sa kojima raspolažemo, što je on bez pogovora i sa razumijevanjem prihvatio. Naročito mu je istaknuta mogućnost pružanja podrške u eventualnom liječenju, što je on energično odbijao, tvrdeći da je oduvijek bio zdrav, i fizički i mentalno. Posljednji mjesec dana nam se obraćao rjeđe (jednom sedmično), a i kad bi došao djelovao je zadovoljno, naglašavajući da je prilično samostalan u svakom smislu. Nakon prodaje stana, predočio nam je svoje planove o selidbi i zahvalio se na 'profesionalnom odnosu i ukazanoj pomoći'. ((Na osnovu svega navedenog, evidentno je da je CSR Banja Luka preduzeo i sproveo sve raspoložive oblike zaštite ovog lica, u skladu sa principima struke, a predviđene zakonima koje primjenjujemo)", navode u Centar za socijalni rad Banja Luka.
-
sumirprimus
#30009 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
liku ustvrdili da je sta sve paranoidan sizoidan sopciopat ubica ioni njemu nudili? 
- vješalica
#30010 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jedino profilisanje što mi imamo su nalazi od psihijatara i ništa višeNisrin wrote:Pa po ovakvim uslovima kako ocekujete da ga tek tako lociraju, kad moze biti bilo gdje, u nekoj kolibici u sumama, a ako Bosna ista ima to su sume...
pa lik ni sa kim se ni u zatvoru nije družio
kao da je pao sa marsa među ljude
znači totalno asocijalan
eh sad kod drugih koji su malo više socijalniji otkrili bi se neki detalji i tragovi koji bi mogli odvesti polciju na pravi put
ovdje očito to nije tako
čak u medijima se iznose gluposti i neprovjerene informacije jer je potrebna senzacija,a ne da se opiše prava opasnost od ovakvog budalaša na slobodi,kreteni max koriste, isto kao što daju netačne informacije oko lokacije i ometaju istragu
-
normala brate
#30011 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A i nije to baš tako kako svijezi ustipak prica, ipak ima masu drotova koji su bili u ratu i tako to.. 
Last edited by normala brate on 12/02/2019 15:00, edited 1 time in total.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#30012 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije nasa drzava u banani zbog policije nego sudstva.
Dvostrukog ubicu su pustili na slobodu nakon sto je odsluzio 2/3 kazne.
- vješalica
#30013 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nije 2/3 kazne napisali smo barem milijardu puta na temiplain vanilla wrote:Nije nasa drzava u banani zbog policije nego sudstva.
-
sumirprimus
#30014 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
po njegovoj dijagnozi on nije bio za zatvora vec za institucije.
-
normala brate
#30015 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
plačemvješalica wrote:nije 2/3 kazne napisali smo barem milijardu puta na temiplain vanilla wrote:Nije nasa drzava u banani zbog policije nego sudstva.
- plain vanilla
#30016 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nego koliko?vješalica wrote:nije 2/3 kazne napisali smo barem milijardu puta na temiplain vanilla wrote:Nije nasa drzava u banani zbog policije nego sudstva.
Dvije su mu kazne stopili u jednu plus ga pustili ranije.
- vješalica
#30017 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
isključi se sa teme bgtplain vanilla wrote:Nego koliko?vješalica wrote:nije 2/3 kazne napisali smo barem milijardu puta na temiplain vanilla wrote:Nije nasa drzava u banani zbog policije nego sudstva.
Dvije su mu kazne stopili u jednu plus ga pustili ranije.
-
normala brate
#30018 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Realno ne bi se trebao ovoliko smijati 
- svjezi_ustipak
#30019 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
rat stao prije 24 godine. sa beneficiranim stazom ti ratni policajci su vec u lijepoj penziji. ko i nije, negdje je u kancelariji ili na portirnici (kao Mahir BNegić što je bio) jer je starost počela stizati. sad za ovim jure neki novi klincinormala brate wrote:A i nije to baš tako kako svijezi ustipak prica, ipak ima masu drotova koji su bili u ratu i tako to..
jad smo mi od države ako moramo za bjeguncom u šumu slati policajce 45+ godina pored silnih specijalaca.
- plain vanilla
#30020 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Evo trcimvješalica wrote:
isključi se sa teme bgt
-
normala brate
#30021 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bila je tad kad smo ja i Velko završavali oko 2010 bar milja dobro se sjecamOtto_13 wrote:To te Velko neko zezno , plata vojnika je daleko manja . 1200 km je oficirska plata !Velkoski wrote:Kad sam ja završavao srednju "dream job" generacije je bilo uhljebljivanje u vojsku, potezale se štele kako se stiglo, a plata bila ~1200.
Jebiga bilo je bolje u VF , bilo je teško upast ali su uslovi bili bolji !
-
normala brate
#30022 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa Edin Rambo ima oko 45, a gledaj agilnosti i misica!svjezi_ustipak wrote:rat stao prije 24 godine. sa beneficiranim stazom ti ratni policajci su vec u lijepoj penziji. ko i nije, negdje je u kancelariji ili na portirnici (kao Mahir BNegić što je bio) jer je starost počela stizati. sad za ovim jure neki novi klincinormala brate wrote:A i nije to baš tako kako svijezi ustipak prica, ipak ima masu drotova koji su bili u ratu i tako to..![]()
![]()
jad smo mi od države ako moramo za bjeguncom u šumu slati policajce 45+ godina pored silnih specijalaca.
- Nisrin
#30023 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
vješalica wrote:
jedino profilisanje što mi imamo su nalazi od psihijatara i ništa više
pa lik ni sa kim se ni u zatvoru nije družio
kao da je pao sa marsa među ljude
znači totalno asocijalan
eh sad kod drugih koji su malo više socijalniji otkrili bi se neki detalji i tragovi koji bi mogli odvesti polciju na pravi put
ovdje očito to nije tako
čak u medijima se iznose gluposti i neprovjerene informacije jer je potrebna senzacija,a ne da se opiše prava opasnost od ovakvog budalaša na slobodi,kreteni max koriste, isto kao što daju netačne informacije oko lokacije i ometaju istragu
Negdje procitah da ima PTSP i da je jednostavno PUKAO...nazalost, neke statistike govore da vise od polovine stanovnistva BIH ima PTSP, te okidac moze biti bilo sta, bilo kad, cak se prenosi i sa generacije na generaciju..eh sad, takve osobe se trebaju lijeciti, imati podrsku drustva...
Posebno ako nisu bili psihoticni i prije nekih traumaticnih iskustava!
U otpusnom pismu iz zatvora, jasno stoji da je neuracunljiva i bolesna osoba koja ce ponoviti djelo i na to NIKO U DRZAVI NIJE REAGOVAO, nego su ga pustili da zivi "normalno" , mada nikad ne bi mogao normalno zivjeti, u drustvu gdje te svakako za sve etiketiraju...
Imao je dovoljno vremena da napravi odredjene planove i spremi sve, ocito za njega nema povratka, svjestan je, samo mi nije jasno zasto UBIJA USPUT i da li je on 100% ubio policajca?
Kada je bio spreman ubiti vlastitu MAJKU, od njega nista ne treba iznenaditi, cak ni da dodje i rafala po narodu nasumicno...bas je neka teska dijagnoza, te je u svakom slucaju trebao biti DOZIVOTNO zatvoren u umobolnici, a ne pustiti ga da slobodno hoda, zivi, ima interakciju sa ljudima...strasno!
Mi se inace svi uvijek bavimo posljedicama...a ne uzrokom!
A stvarno je previse netacnih informacija na sve strane (cak sam i ja procitala prvobitno da je odluszio 2/3 kazne), mediji su RAK RANA naseg drustva, policija je NEMOCNA iz X razloga, samo je pitanje vremena kad ce se opet desiti jedan Edin!
- svjezi_ustipak
#30024 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Najbolje da njega primimo u policijunormala brate wrote:Pa Edin Rambo ima oko 45, a gledaj agilnosti i misica!svjezi_ustipak wrote:rat stao prije 24 godine. sa beneficiranim stazom ti ratni policajci su vec u lijepoj penziji. ko i nije, negdje je u kancelariji ili na portirnici (kao Mahir BNegić što je bio) jer je starost počela stizati. sad za ovim jure neki novi klincinormala brate wrote:A i nije to baš tako kako svijezi ustipak prica, ipak ima masu drotova koji su bili u ratu i tako to..![]()
![]()
Garantujem da će od Hadžića do Konjica sve biti pod konac, niko neće smjeti pisnuti
-
Nivelacija
#30025 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ma joj druze ne pada mi napamet da se ubjedjujem po netu ko je upravu i slicno bmkJanjicar wrote:Sad će Nivelacija uletit sa inteligentno-misaonom rečenicom Pa u Americi su ubili Kenedija pa nije drzava nesposobna.
samo kazem previse se pljuje po svemu, najgori smo ovo ono, mi smo smece, nema policije itd..
Po njemackoj, belgiji , parizu ljudi rade sta hoce da ne govorimo o americi itd..
ali eto hajmo pljucnuti kako smo banana, jesmo banana niko nije corav da ne vidi ocigledno ali nismo sad kao sto se predstavlja.
Sta god se desi u Bosni aaaaa samo kod nas, banana smo itd, isto i gore 10 puta u svijetu aaa uredjen sistem je to sigurno neka greskica, zna se odgovornost itd