Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kox wrote:
Dijete sa temperaturom 39 stepeni nije dovoljno ozbiljan slučaj da se ostane 5 minuta duže ?
vec sam odgovorio ja bi dijete vozio u hitnu gdje nema radnog vremena
Ljudi su tu došli nekoliko sati ranije i čekali što je normalna procedura. Nema razloga da se dijete u 17 ili 18 sati tokom radnog dana vodi u Hitnu. Čak ne znam ni da li bi ga primili tada. BTW, zadnji put kada smo dijete vodili u hitnu (prije 2 mjeseca) uopšte ga nije pregledao pedijatar jer pedijatar te noći nije radio (ako uopšte postoji u hitnoj). Pregledala ga je ljekar porodične medicine ili neke druge specijalizacije, ali ne pedijatar. Toliko o superiornim ljekarima i opremi.
cekas do pola 8 i vodis ga u hitnu
sta je tu problem
kox wrote:
Ljudi su tu došli nekoliko sati ranije i čekali što je normalna procedura. Nema razloga da se dijete u 17 ili 18 sati tokom radnog dana vodi u Hitnu. Čak ne znam ni da li bi ga primili tada. BTW, zadnji put kada smo dijete vodili u hitnu (prije 2 mjeseca) uopšte ga nije pregledao pedijatar jer pedijatar te noći nije radio (ako uopšte postoji u hitnoj). Pregledala ga je ljekar porodične medicine ili neke druge specijalizacije, ali ne pedijatar. Toliko o superiornim ljekarima i opremi.
sta je tu problem
Pa eto recimo da pročitaš post do kraja ako već na njega odgovaraš možda bi ti bilo jasno u čemu je jedan od mogućih problema.
Da su u 17 ili 18 sati obavijesitili roditelje da djeca neće biti pregledana i da su sa kartoteke poslani negdje drugo (organizovano) to bi se i moglo shvatiti. Primiti knjižice i držati bolesnu djecu i roditelje do 20 sati a onda ih izbaciti napolje (pa i to dijete sa temperaturom 39) je bezobrazno i neodgovorno.
kox wrote:
sta je tu problem
Pa eto recimo da pročitaš post do kraja ako već na njega odgovaraš možda bi ti bilo jasno u čemu je jedan od mogućih problema.
Da su u 17 ili 18 sati obavijesitili roditelje da djeca neće biti pregledana i da su sa kartoteke poslani negdje drugo (organizovano) to bi se i moglo shvatiti. Primiti knjižice i držati bolesnu djecu i roditelje do 20 sati a onda ih izbaciti napolje (pa i to dijete sa temperaturom 39) je bezobrazno i neodgovorno.
a on zna koliko koje ce se dijete zadrzati a pregledu?
a koliko znam doktor ne zna koliko ima pacijenata nego to one sestre koje primaju knjizice znaju i one bi trebale reci ima ispred vas 20 ljudi necete moci stici na pregled idite u drugi dom zdravlja u hitnu na kosevo na xxx
znaci doktori su bezveze napadnuti za nesto za sta nisu krivi
a niko ne napada sestre nego odmah na doktora a sestre su u mnogo slucaja vise krive nego doktori
supercali wrote:
da citas vidio bi da bi sacekao 20:00 pa odveo dijete u hitnu
Lutko moja, ti kad budeš imao svoje, čekaj i do 24:00. Jbms
Kad ti doživi fra, drugačije ćeš pisati i misliti, do tada uživaj u svom neznanju...
vidis kako ovdje dodje do problema svi misle da je njegovo dijete najbitnije i njemu treba najprije pomoci iako ima temperaturu a mozda neko drugo ima daleko ozbiljnije probleme
supercali wrote:
da citas vidio bi da bi sacekao 20:00 pa odveo dijete u hitnu
Lutko moja, ti kad budeš imao svoje, čekaj i do 24:00. Jbms
Kad ti doživi fras, drugačije ćeš pisati i misliti, do tada uživaj u svom neznanju...
vidis kako ovdje dodje do problema svi misle da je njegovo dijete najbitnije i njemu treba najprije pomoci iako ima temperaturu a mozda neko drugo ima daleko ozbiljnije probleme
To je najnormalnije da je nekome njegovo dijete najbitnije, pa ne očekuješ valjda da je nekome najbitnije nečije tuđe?
I jos jedna stvar koju ne znaš jer nemaš dijete... Dijete sa visokom temperaturom ima prednost... Naučićeš u letu... No sikiriki...
Last edited by zateznistub on 01/04/2016 14:47, edited 1 time in total.
imamo dijete i pitam se da li drugi roditelji pokusaju skidati temperaturu prije nego odu kod ljekara (alkohol, krompir, senf, carapice, masaza, mokar carsaf, tusiranje, itd) ili smo supruga i ja "neroditelji"... mala djeca imaju visu temperaturu od odraslih zbog brzeg metabolizma i pedijatri savjetuju da se nista ne daje djetetu ako temperatura ne prelazi 38 stepeni, tek onda treba pokusati sirup, ako sirup ne pomaze, pokusati cepic... ako traje duze od dva dana, tek se onda javiti ljekaru, ali ne cekati kraj radnog vremena nego odmah... ne moze dijete cekati da se vratim s posla pa tek onda da ga vodim kod ljekara...
i nikad nismo dozivjeli da nas vrate bez pregleda... omer maslic, hitna, pedijatrija... tu su i mira ademovic i lutvo hodzic ako imalo sumnjamo u dijagnozu/terapiju... uvijek ima nacina i bez nasilja...
zateznistub wrote:
To je najnormalnije da je nekome njegovo dijete najbitnije, pa ne očekuješ valjda da je nekome najbitnije nečije tuđe?
I jos jedna stvar koju ne znaš jer nemaš dijete... Dijete sa visokom temperaturom ima prednost... Naučićeš u letu... No sikiriki...
normalno je da mi je moje dijete najbitnije
al nije normalno reci moje dijete mora imati prednost sto kise ili kaslje a dijete pored ima napad astme ima kasalj temperaturu 45 i sl
holowey wrote:imamo dijete i pitam se da li drugi roditelji pokusaju skidati temperaturu prije nego odu kod ljekara (alkohol, krompir, senf, carapice, masaza, mokar carsaf, tusiranje, itd) ili smo supruga i ja "neroditelji"... mala djeca imaju visu temperaturu od odraslih zbog brzeg metabolizma i pedijatri savjetuju da se nista ne daje djetetu ako temperatura ne prelazi 38 stepeni, tek onda treba pokusati sirup, ako sirup ne pomaze, pokusati cepic... ako traje duze od dva dana, tek se onda javiti ljekaru, ali ne cekati kraj radnog vremena nego odmah... ne moze dijete cekati da se vratim s posla pa tek onda da ga vodim kod ljekara...
i nikad nismo dozivjeli da nas vrate bez pregleda... omer maslic, hitna, pedijatrija... tu su i mira ademovic i lutvo hodzic ako imalo sumnjamo u dijagnozu/terapiju... uvijek ima nacina i bez nasilja...
Naravno da ce dobar dio roditelja pokušati skinuti temperaturu prije odlaska, nisam jednom bio vas u goloj vodi od tusiranja.. Ali shvati da ima smotana, onih koji ne znaju, ne mogu, nemaju vremena.. hiljadu je razloga.. zato postoji doktori
zateznistub wrote:
normalno je da mi je moje dijete najbitnije
al nije normalno reci moje dijete mora imati prednost sto kise ili kaslje a dijete pored ima napad astme ima kasalj temperaturu 45 i sl
zateznistub wrote:
Joj respo smanji malo živ bio...
al nije normalno reci moje dijete mora imati prednost sto kise ili kaslje a dijete pored ima napad astme ima kasalj temperaturu 44 i sl
eto smanjio sam
kox wrote:
a koliko znam doktor ne zna koliko ima pacijenata nego to one sestre koje primaju knjizice znaju i one bi trebale reci ima ispred vas 20 ljudi necete moci stici na pregled idite u drugi dom zdravlja u hitnu na kosevo na xxx
a niko ne napada sestre nego odmah na doktora a sestre su u mnogo slucaja vise krive nego doktori
Ako je više djece ostalo nepregledano (a jeste) onda je trebao da zna. Iskreno me zaboli ko je kriv za njihovu neorganizovanost, sestre, doktori, direktor doma zdravlja ili neko četvrti ali je van pameti istjerati napolje dijete sa temperaturom 39.
Pa valjda ne bi trebala biti prica o nekoj prednosti nego uopste pruzanju zdravstvene zastite.
A treba da je ima i ono sa napadom astme i ono sa temperaturom. Sta da radi roditelj, da krene sam pregledati i ispitivati sta ostala djeca imaju?
kox wrote:
Ako je više djece ostalo nepregledano (a jeste) onda je trebao da zna. Iskreno me zaboli ko je kriv za njihovu neorganizovanost, sestre, doktori, direktor doma zdravlja ili neko četvrti ali je van pameti istjerati napolje dijete sa temperaturom 39.
ako je vise djece ostalo nepregledano onda je i do roditelja
jbt vidis da u cekaonici ima 20 ljudi i 18 je sati necu cekati tu ako mi je hitno
odoh u drugi dom zdravlja odoh u neku kliniku bilo gdje
ili bi cekao do 8 pa ga vodio u hitnu
jbt stvarno ne kontam vas
hitno vam je ovo ono al mozete cekati 2 sata da dodjes na red kod doktora
jbt za ta 2 sata bi polozio medicinu preko google-a i pokusao izlijeciti dijete
holowey wrote:imamo dijete i pitam se da li drugi roditelji pokusaju skidati temperaturu prije nego odu kod ljekara (alkohol, krompir, senf, carapice, masaza, mokar carsaf, tusiranje, itd) ili smo supruga i ja "neroditelji"... mala djeca imaju visu temperaturu od odraslih zbog brzeg metabolizma i pedijatri savjetuju da se nista ne daje djetetu ako temperatura ne prelazi 38 stepeni, tek onda treba pokusati sirup, ako sirup ne pomaze, pokusati cepic... ako traje duze od dva dana, tek se onda javiti ljekaru, ali ne cekati kraj radnog vremena nego odmah... ne moze dijete cekati da se vratim s posla pa tek onda da ga vodim kod ljekara...
Naravno da ce dobar dio roditelja pokušati skinuti temperaturu prije odlaska, nisam jednom bio vas u goloj vodi od tusiranja.. Ali shvati da ima smotana, onih koji ne znaju, ne mogu, nemaju vremena.. hiljadu je razloga.. zato postoji doktori
Tomahawk11 wrote:Pa valjda ne bi trebala biti prica o nekoj prednosti nego uopste pruzanju zdravstvene zastite.
A treba da je ima i ono sa napadom astme i ono sa temperaturom. Sta da radi roditelj, da krene sam pregledati i ispitivati sta ostala djeca imaju?
ne treba prica o tome al evo vidis da mora kad ljudi zakomplikuju i najbanalnije stvari
dijete ima 39 i odmah ajd doktoru jer te strah al mozes tamo cekati jos ta 2 sata
sacekaj onda ta 2 sata i idi u hitnu ako smatras da je toliko hitno
valjda svako od nas ima razum i logiku da zakljucis te stvari
za svoje dijete...
onda njima treba dijete oduzeti i kad je zdravo a kamoli kad je bolesno
supercali wrote:
jbt vidis da u cekaonici ima 20 ljudi i 18 je sati necu cekati tu ako mi je hitno
Uglavnom, doktori su vrh, roditelji su dno. Bitno je da nam se doktor odmori, a dijete može i umrijet. Jebaji ga, pravićemo drugo, lakše je nego napraviti doktora.
supercali wrote:
Kakav drugi dom zdravlja na svoju ruku, pa samo bi te vratili u dom zdravlja kojem ti dijete pripada, tamo gdje je djetetov karton.
Čuj ne bi čekao kod doktora nego bi Googlao O zemljo Indijo čega sve ima.
Last edited by kox on 01/04/2016 15:08, edited 1 time in total.
Tomahawk11 wrote:Pa valjda ne bi trebala biti prica o nekoj prednosti nego uopste pruzanju zdravstvene zastite.
ne treba prica o tome al evo vidis da mora kad ljudi zakomplikuju i najbanalnije stvari
dijete ima 39 i odmah ajd doktoru jer te strah al mozes tamo cekati jos ta 2 sata
sacekaj onda ta 2 sata i idi u hitnu ako smatras da je toliko hitno
valjda svako od nas ima razum i logiku da zakljucis te stvari
Vidi, mene nisu nikad ni vodili doktoru sa temperaturom.....skidala se u kucnoj atmosferi
Dobro, trebali bi rijesiti to i na prijemnom kod doktora. Ocijeni se pola sata/sat unaprijed koliko jos ima pacijenata na cekanju, sve preko toga da upucuju na hitnu, a ne da covjek ceka sa djetetom i onda mu kazu nema vise, prosetaj....
supercali wrote:
Kakav drugi dom zdravlja na svoju ruku, pa samo bi te vratili u dom zdravlja kojem ti dijete pripada, tamo gdje je djetetov karton.
Čuj ne bi čekao kod doktora nego bi Googlao O zemljo Indijo čega sve ima.
pa ako si roditelj i ako ti je hitno snasao bi se a nebi cekao 2-3 sata da ti pregledaju dijete
otisao bi na kosevo u krajnjem slucaju
gdje je logika da ga odvedes doktoru vidis da ima bruku pacijenata ispred i onda ostavis dijete u cekaonici 2 sata
pa bolje mu je kuci da je ostalo ta 2 sata
greatful_and_dead wrote:
Uglavnom, doktori su vrh, roditelji su dno. Bitno je da nam se doktor odmori, a dijete može i umrijet. Jebaji ga, pravićemo drugo, lakše je nego napraviti doktora.
P.S. nemam djece
ajde procitaj fino sve sta sam napisao i ne zakljucuj na osnovu rijeci iz konteksta
doktori ako se odmaraju i sl onda se treba zaliti na to a ne da je istjerao ljude poslije svog radnog vremena