Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
hekaton

#30001 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hekaton »

emmir1 wrote:Zašto nemam HBO kanale u HD u??

Od sinoć kao ne postoje kanali, a uzeo sam paket sa svim tim kanalima.
Bitno je da ti njih plaćaš i da su ti na šalteru rekli kako ćeš ih imati, to što ih nemaš koga briga :D
chakany

#30002 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

hekaton wrote:

Bitno je da ti njih plaćaš i da su ti na šalteru rekli kako ćeš ih imati, to što ih nemaš koga briga :D
I kod mene je isti slučaj, imam HBO paket, ali samo u SD formatu. Nažalost, kao i ti sva tri HBO kanalu su mi otključana samo u SD, a nisu u HD formatu.
Pitao sam koji je razlog ovdje nedavno na forumu, i odgovorili su mi da ja te kanale gledam preko HS-a :?
HS ili Telemach, svejedno je, ako već imam te kanale i uredno ih plačam, zašto ih onda ne mogu gledati i u HD formatu :?
Ma čekat ću još malo, pa ću vidjeti da uzmem ovaj paket sa CINEMAX kanalima, HBO Premium paket.
kakaljin

#30003 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Maharadza wrote:
hekaton wrote:
crnivrag wrote:
Zapravo sistem sam ograničava, i čim se registruju 3 uređaja, više ih se ne može logovati dok se stari ne obrišu sa portala Moj Telemach.

Međutim u toku mjeseca je moguće obrisati samo jedan uređaj putem portala.

Za PC uređaje se spašava određeni algoritam kojem aplikacija prilikom logina pokušava pristupiti, ako ga ne pronađe ili naiđe na drugi algoritam, onda se uređaj registruje kao novi.

Za mobilne uređaje važi sličan princip, s tim da se algoritam spašava uz data folder aplikacije, pa ako se izbriše data folder, onda se uređaj prepoznaje kao novi.

U svakom slučaju su spriječili svaki slučaj zloupotrebe, jer nisu ni oni vesla sisali, pa da jedan pojedinac plati uslugu, a nalog podijeli sa pola grada.
Stvarno ne vidim smisao usluge ako, kad sa svojim uredjajem se nadjem na bilo kojoj mreži na svijetu nisam u mogućnosti da gledam sadržaje koje sam platio. To je poenta priče nikakva zloupotreba ni bilo šta slično, već da kad se sa svojim tabletom laptopom ili mobitelom zakačim na bilo koju mrežu mogu da gledam sve kanale jer za sve kanale i plaćam pretplatu.
Koliko vidim samo je SK zaključan što nam opet govori u kom grmu leži zec, ako je to jedini adut telemaha i ako moraju na ovaj i sličan način da ga štite onda mi je sve jasno.
lp
Pa i mojaweb tv ne možeš pratiti van bhtelecom mreže, tj. utakmice domaće lige koje prenose i ne vidim u čemu je tu problem?! Ljudi imaju svoje "ekskluzive" i drže ih samo na svojoj mreži, imaju pravo na to! :P
Postoji aplikacija koja ima Moja tv od bhtelecoma i placas 3,50 KM i fino gledas sve kanale sa Moja tv na bilo kojij mrezi drugog operatera, ali to moze koristiti samo onaj koji ima moja tv. Ja konkretno imam tu palkaciju na tabletu i kada je liga prvaka kada odem kod druga koji ima telemach upalimo aplikaciju na tabletu i prebacimo je na tv i gledam ligu prvaka na arenama na mrezi od telemacha. ISto tako utakmice ase lige koje idu na moja tv, tako da kompletnu programsu semu gledam na drugoj mrezi.

https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5f41b82f7a3.html
tnt-tunja

#30004 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tnt-tunja »

Zamolio bih @telemach ili neko ko zna odgovor da mi odgvori na pitanje. Zasto u Lukavcu, u gradu, ja kada odem da se prijavim za neki duo ili trio paket dobijem odgovor da nisu u mogucnosti da pruze uslugu osim TV-a. dok recimo drugi korisnici BHB-a (Sićki Brod) vec uveliko uzivaju u svim pogodnostima?

Drugo pitanje, zanimalo me je vezano za D3GO, koji su kanali dostupni? Svi koje imam i na tv-u ili su i tu neka ograničenja?
crnivrag

#30005 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

tnt-tunja wrote: Drugo pitanje, zanimalo me je vezano za D3GO, koji su kanali dostupni? Svi koje imam i na tv-u ili su i tu neka ograničenja?
Na prvo pitanje će ti odgovoriti Telemach, a za ovo drugo ti mogu reći da se putem aplikacije može gledati 114 kanala, a u digitalnoj shemi trenutno ima 207 kanala.

Međutim putem D3 GO aplikacije možeš gledati kanale na koje si pretplaćen na TV-u.

Dakle ako koristiš Start paket, onda će ti i putem aplikacije biti dostupni kanali iz Start paketa.

Ista analogija važi i za ostale pakete (Osnovni, Prošireni i HD).
Last edited by crnivrag on 18/04/2016 22:53, edited 3 times in total.
Telemach

#30006 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Zdravo emmir1,
kako mislite ne postoje kanali? Javite nam se u inbox, odmah ćemo provjeriti i osvježiti Vaš paket usluga.
Također predlažemo da uradite reset recievera, ukoliko to do sada niste učinili.
tnt-tunja

#30007 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tnt-tunja »

Hvala, nadam se da ce i telemach odgovoriti svoje.
emmir1

#30008 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by emmir1 »

Telemach wrote:

Zdravo emmir1,
kako mislite ne postoje kanali? Javite nam se u inbox, odmah ćemo provjeriti i osvježiti Vaš paket usluga.
Također predlažemo da uradite reset recievera, ukoliko to do sada niste učinili.

Uradio sam reset i onda u postavkama ponovo pokrenuo pretragu kanala i pojavili su se.

Od 319 do 326 nije bilo ni jednog kanala, piše kanal ne postoji.

Dva puta sam ažurirao kanale jer nakon prvog ažuriranja nije bilo kanala od 1 do 8.

Sada je ok
Telemach

#30009 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

tnt-tunja wrote:Hvala, nadam se da ce i telemach odgovoriti svoje.
Jutro tnt-tunja,
molimo Vas provjerite inbox.
bumerangss

#30010 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bumerangss »

nookey wrote:Evo da ja pohvalim telemach, jučer imao problema sa netom i digitalnom, sve riješeno veoma brzo. Svaka čast.
Hvali telemach sto je imao problema sa netom i digitalom :lol: to se u seksu zove SM
lokalni_razdjevicar

#30011 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lokalni_razdjevicar »

ima ali igdje kakva će ponuda da bude u ovom video klubu i onom paketu od 6 km?
Herr Flick

#30012 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Herr Flick »

Nije bilo signala na SK1 2 dana(analogna BHB),dodje danas ali sa hrvatskim komentatorima :-) :-) :lol: Bilo bi lijepo kad bi prenjeli likovima iz BHB-a da vrate srpske komentatore i na SK1 i na SK2 na koje smo navikili vec dugi niz godina :)
nookey

#30013 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nookey »

bumerangss wrote:
nookey wrote:Evo da ja pohvalim telemach, jučer imao problema sa netom i digitalnom, sve riješeno veoma brzo. Svaka čast.
Hvali telemach sto je imao problema sa netom i digitalom :lol: to se u seksu zove SM
Prijatelju, ne hvalim ih za probleme, nego za reakciju, problemi su dotrajali kablovi koje Enesaga ne bi zamijenio do sudnjeg dana.
Nemam ništa s Telemachom da se razumijemo ali reklamacije fkt rješavaju brzo, bar u mom slučaju...
crnivrag

#30014 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

lokalni_razdjevicar wrote:ima ali igdje kakva će ponuda da bude u ovom video klubu i onom paketu od 6 km?
Sudeći po informacijama sa stranica ostalih kompanija United Grupe, u ponudi će biti preko 5000 naslova.

Nigdje nema spisak, ali kad krene usluga, onda pritiskom na tipku VOD na daljinskom, ili odabirom opcije Video Klub iz menija, moći će se vidjeti spisak svih naslova sa detaljnim sinopsisom, bez da se sadržaj pokrene/naruči.
crnivrag

#30015 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Jučer su u ponudu Telemach-a SI ubačena 3 dokumentarna HD kanala: National Geographic Wild HD, Discovery Turbo Xtra HD i Planet Earth HD.

A pošto se strani kanali većinom otkupljuju na nivou United Grupe, nadam se da ćemo uskoro vidjeti ova tri kanala i u ponudi Telemach-a BiH.
kakaljin

#30016 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:Jučer su u ponudu Telemach-a SI ubačena 3 dokumentarna HD kanala: National Geographic Wild HD, Discovery Turbo Xtra HD i Planet Earth HD.

A pošto se strani kanali većinom otkupljuju na nivou United Grupe, nadam se da ćemo uskoro vidjeti ova tri kanala i u ponudi Telemach-a BiH.
Ne vecinom nego je to sigurno jer je ovdje predstavnik telemacha rekao da tako kupuju kanale. Tako da ce biti u ponudi i ovdje, a ako nebudu onda predstavnik telemacha je obmanuo korisnike sa informacijom da se kanali kupuju na nivou grupe. Trece nema.

Zato bi se predstavnik telemacha trebao ovdje izjasniti zasto nemamo svi iste kanale kada se kupju kanali na nivou grupacije, a da ne govorim o razlicitim programskim semama u BiH po gradovima, umjesto da svi imamo jedinstvenu programsku semu.
crnivrag

#30017 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakaljin wrote:
Ne vecinom nego je to sigurno jer je ovdje predstavnik telemacha rekao da tako kupuju kanale. Tako da ce biti u ponudi i ovdje, a ako nebudu onda predstavnik telemacha je obmanuo korisnike sa informacijom da se kanali kupuju na nivou grupe. Trece nema.

Zato bi se predstavnik telemacha trebao ovdje izjasniti zasto nemamo svi iste kanale kada se kupju kanali na nivou grupacije, a da ne govorim o razlicitim programskim semama u BiH po gradovima, umjesto da svi imamo jedinstvenu programsku semu.
Kažem većinom jer npr. postoje dva HD kanala koje sve ostale članice United Grupe imaju u ponudi, a kod nas ih nema, a radi se o kanalima: Dr. FIT HD i Woman HD.

A ostale članice imaju u ponudi i dječiji kanal Minimax, dok ga Telemach ima samo u ponudi na području Zenice.
Last edited by crnivrag on 19/04/2016 13:42, edited 1 time in total.
Mustang1

#30018 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Jucer mi u gradu izbaci Unifi wifi. Jel fercera to. I kako ide?
crnivrag

#30019 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Mustang1 wrote:Jucer mi u gradu izbaci Unifi wifi. Jel fercera to. I kako ide?
Povežeš se sa podacima: username: unifi i password: unifi.

Ili ako ti neće ti podaci da prođu onda uneseš za username svoju email adresu sa portala Moj Telemach, a za password, onaj password koji koristiš za logovanje na portal Moj Telemach u kombinaciji sa email adresom.
Fudo Bosna

#30020 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Fudo Bosna »

bumerangss wrote:

Moraš hvaliti da se ne "urekne" pa da ni bez ovakve usluge ne ostanemo !!! :izet: :izet: :izet:
kakaljin

#30021 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
kakaljin wrote:

Kažem većinom jer npr. postoje dva HD kanala koje sve ostale članice United Grupe imaju u ponudi, a kod nas ih nema, a radi se o kanalima: Dr. FIT HD i Woman HD.

A ostale članice imaju u ponudi i dječiji kanal Minimax, dok ga Telemach ima samo u ponudi na području Zenice.
Eto jos jedan dokaz da se kanali ne kupuju na nivou grupacije vec pojedinacno za podrucje.

Znaci da nam je predstavnik telemacha dao pogresnu informaciju u vezi kupovine kanala na nivou grupacije.
crnivrag

#30022 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakaljin wrote:
Eto jos jedan dokaz da se kanali ne kupuju na nivou grupacije vec pojedinacno za podrucje.

Znaci da nam je predstavnik telemacha dao pogresnu informaciju u vezi kupovine kanala na nivou grupacije.
Ja mislim da i oni imaju pravo na te kanale, nego su odlučili da ih ne uvrste, pretpostavljam zbog ograničenja digitalnih frekvencija.

Evo sad gledam na stranici Telemach-a SI, i oni u analognoj ponudi imaju samo 34 kanala, što je ostavilo oko 26 dodatnih frekvencija u odnosu na Telemach ponudu, što po računici izađe 26x15 = 390 mogućih dodatnih SD kanala.

Dok Telemach u ponudi većinom ima 60 analognih kanala, i trenutno koristi samo 22 digitalne frekvencije = 22x15 = 330 mogućih SD kanala.

Međutim u ponudi nisu samo SD kanali, pa na jednu frekvenciju u Telemach ponudi stane 5-6 HD kanala.

A vidim da Telemach SI u ponudi ima 286 digitalnih kanala, o čega je 56 HD kanala.

Da se vratim ponovo na Telemach ponudu i broj kanala.

Telemach trenutno u ponudi u Sarajevu ima 207 kanala, od toga 36 HD kanala.

Ako uzmemo ovu računicu (a treba uzeti u obzir i da su im 4 frekvencije sa 64QAM modulacijom, pa je ograničenje veće), dakle dobijemo sljedeće: 36 HD kanala / 6 = 6 frekvencija sa modulacijom 256QAM.

Zatim ostatak 171 SD kanal / 15 = 11.5 frekvencija.

Što znači da bi zauzeli 18 frekvencija sa modulacijom 256QAM kad bi pravilno rasporedili kanale.

Znači ostaje nam 4.5 frekvencije, s tim da ćemo uzeti da su ove 4 sa modulacijom 64 QAM, a pola preostale 256QAM frekvencije ćemo rezervisati za 72 radio kanala koje imaju u ponudi.

Dakle na ostatak frekventnog prostora bi mogli staviti još 40 SD kanala, ili 12-14 HD kanala.
kakaljin

#30023 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
kakaljin wrote:

Ja mislim da i oni imaju pravo na te kanale, nego su odlučili da ih ne uvrste, pretpostavljam zbog ograničenja digitalnih frekvencija.

Evo sad gledam na stranici Telemach-a SI, i oni u analognoj ponudi imaju samo 34 kanala, što je ostavilo oko 26 dodatnih frekvencija u odnosu na Telemach ponudu, što po računici izađe 26x15 = 390 mogućih dodatnih SD kanala.

Dok Telemach u ponudi većinom ima 60 analognih kanala, i trenutno koristi samo 22 digitalne frekvencije = 22x15 = 330 mogućih SD kanala.

Međutim u ponudi nisu samo SD kanali, pa na jednu frekvenciju u Telemach ponudi stane 5-6 HD kanala.

A vidim da Telemach SI u ponudi ima 286 digitalnih kanala, o čega je 56 HD kanala.

Da se vratim ponovo na Telemach ponudu i broj kanala.

Telemach trenutno u ponudi u Sarajevu ima 207 kanala, od toga 36 HD kanala.

Ako uzmemo ovu računicu (a treba uzeti u obzir i da su im 4 frekvencije sa 64QAM modulacijom, pa je ograničenje veće), dakle dobijemo sljedeće: 36 HD kanala / 6 = 6 frekvencija sa modulacijom 256QAM.

Zatim ostatak 171 SD kanal / 15 = 11.5 frekvencija.

Što znači da bi zauzeli 18 frekvencija sa modulacijom 256QAM kad bi pravilno rasporedili kanale.

Znači ostaje nam 4.5 frekvencije, s tim da ćemo uzeti da su ove 4 sa modulacijom 64 QAM, a pola preostale 256QAM frekvencije ćemo rezervisati za 72 radio kanala koje imaju u ponudi.

Dakle na ostatak frekventnog prostora bi mogli staviti još 40 SD kanala, ili 12-14 HD kanala.
Znaci jos jedan dokaz da mogu ubaciti jos kanala koje ima grupacija koje mi nemamo i da izjednace semu u cijeloj BiH-a, da svi imamo iste kanale.

a i neka pocnu gasiti postepeno analognu da oslobode frekfencije za digitalne kanale da jos ubace kanala u ponudu.
Last edited by kakaljin on 19/04/2016 14:45, edited 1 time in total.
kakaljin

#30024 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

..
odmor

#30025 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Mi u Zenici imamo ovaj DaVinchi Learning u odnosu na ostale gradove i vjerujte meni je dobar kanal. Ima nekog edukativnog sadrzaja od nivoa djecijeg uzrasta pa do bozona, kvarkova, crvotocine i ostale naucne fantastike :D
Locked